dečki pomagajte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! naime imam palitovu gt240 grafu od 1 gb memorije i i problem je u tome što neradi na optimalnim preformansama tj na netu pise da bi memorija trebala radit oko 550 mhz al ona radi samo na 135 mhz :((( neznam frend kaže da je možda problem u ramima ako nemam jednake ploce od rama tj jedne od 600 druge od 800 mhz pa zato neprepoznaje drugi kažu zbog procesora treci kažu zbog maticne a ja nemam pojma :/ PLIZZZZZ POMAGAJTE!!!!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vjerojatno radi na 135mhz jer je idle-u( u mirovanju), a dok ju u full load-u onda radi na max frekvenciji( pod opterecenjem).
Ukljuci GPU-Z i pokreni neku igru i onda pogledaj pod sensors od GPU-z kak se grafa ponasala.
da moguce samo još da ovo kažem odjednom nakon cca 20 minuta povecalo se za 4x naci radilo je na 500 mhz i kad sam restartirao vratil ose na 135 sad neznam dali to ima veze sa zagriajvanjem grafe ili tako nešto?
vidi sve nove grafe i driveri rade tako da kad si u windowsima znaci u normalnom nacinu rada. spuste frekvencije memorije. da manje trosi energije.
kad ti pokrenes igru i kad opteretis grafu grafa automatski dize se na svoje vrijednosti to jest 550mhz.
trece kazi frendu da je gl.. bez uvrede
ali rami na matičnoj nemaju nikakve veze s ramima na grafoj ni nista slicno