CPU cooler GA-EX58-UD5

poruka: 6
|
čitano: 1.424
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
CPU cooler GA-EX58-UD5

Ok, koji cooler uzet za i7 920 na ovoj maticnoj buduci mi je cooler koji je trenutno gore takav da sam ga jedva naguro jer zapinje za pasivce od maticne itd. Mislio sam da ce to biti ok, djelovalo mi je ko da normalno sjedi na proccu, ali reuzltati sa minimalnim OC-om su takvi da radi na 55-65°C u idle, na 80° mi se popne za vrijeme testiranja i zaustavi se program (nedam mu preko 80°C ), cak i na stock vrijednostima temperature nisu idealne. (Ljudi postizu temperature od 35°C u Idle, 55-60°C u loadu na 3.6-4.0GHz na zracnim hladenjima)

Predpostavljam da je razlog tome upravo spomenut problem sa coolerom, pa mi sad treba neki savjet koji uzet, a da se zasigurno zna da nema slicnih problema sa ugradnjom i temperaturama kod OCanja na ovoj konkretnoj maticnoj. Citao sam, predlazu tj. jako hvale Thermalright Ultra-120 (eXtreme) LGA-1366, ali ne znam gdje ga kod nas nabavit

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
CPU cooler GA-EX58-UD5

U linksu imas taj hladnjak - Thermalright.

0 0 hvala 0
16 godina
CPU cooler GA-EX58-UD5

e, cool, hvala, nisam ga videl da budem iskren

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
CPU cooler GA-EX58-UD5

nda malo skupa zvjerka.... mozda nesto jeftinije a dobro, a da je slicne gradje tj. da nigdje ne zapinje za maticnu/ram?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: CPU cooler GA-EX58-UD5
Rhodin kaže...

nda malo skupa zvjerka.... mozda nesto jeftinije a dobro, a da je slicne gradje tj. da nigdje ne zapinje za maticnu/ram?

Ja imam Mugen-a 2 koji stoji iznad RAM-a, sad da li je tvoj heatsink na maticnoj visi od RAM-a to ces morat izmjerit.

16 godina
CPU cooler GA-EX58-UD5

Na toj maticnoj? i ne zapinje ti za one pasivce njene?

Jer ja se sjecam kad sam ovo moje djubre ugradjivo da sam ga moro posteno gurnut da bi uletio push-pin nutra jer je par milimetara falilo jer se naslonio heatsink na mbo... probo sam ga i drugacije okrenut, nije islo, sad stoji ali je naslonjen na maticnu (ne na ram) i vidim po temperaturama da nesto nije u redu, predpostavljam da se nece skurit proc buduci da vec godinu dana ovako radi non-sto, ali mi je blesavo i temperature nisu u redu... htio bih nabavit nesto sto ce sljakat sa normalnim temp. a ne na 55-65°C u idle, a oko 75°C u load-u

pokrenuo sam test u occt-u za stabilnost, narihtana je max temp 80°C i izbaci ga van nakon 2 minute testa jer dodje na tu temp, to ne bi smio definitivno

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice