Pozdrav!
Zanjima me na što se preporuča radit backup. Dal na dvd-ram ili na dvd+/-. Ako na dvd zanjima me postoji li razlika između plusa i minusa, i brzini prženja na dvd?
Pozdrav!
Zanjima me na što se preporuča radit backup. Dal na dvd-ram ili na dvd+/-. Ako na dvd zanjima me postoji li razlika između plusa i minusa, i brzini prženja na dvd?
Ovisno koliko podataka imaš odrećuješ gdje ćeš raditi backup. A što se tiće DVD-a svejedno ti je dal je plus ili minus, pa i što se tiće brzine.
Za DVD-RAM nisam siguran je li bootabilan..
DVD-/+R ili RW, preporuča se manja brzina..
Iako, možeš napraviti image na neku particiju, pa samo "preljepiš" kad ti treba...
Kupi eksterni disk
Pozdrav!
Backup je sve lakše izvediv danas kad se gigabajti skladišnog prostora mogu dobiti za par kuna. Eksterni hard diskovi su sve pristupačniji i jedno od najboljih rješenja za veće količine podataka (filmovi, glazba, fotkice itd.) S vremenom (kako će kapacitet diskova rasti), samo prebaciš sve s dosadašnjeg diska na novi i još imaš novog (puno više) prostora za nadodati novih stvari
Ja iman dva od 200 GB i jedan od 160 GB. Prvi mi je glavni, drugi je kopija glavnog (kloniram jednom tjedno sa True Imageom, tako se štitim i od crkavanja diska i od malware kataklizme), treći je u prijenosnoj USB ladici (služi kao share za kopirati drugima, prazni prostor za kopirati od drugih, i kao mjesto za spremit rezervni backup (image sistema i najbitnijih podataka sa glavnog diska) za slučaj da ova dva izgore u strujnom udaru).
tnx na odgovorima.
Nabavil bum ja još jedan disk za backup, al uskoro, jer zasad nema se para za disk. Dotada prženje na DVD+RW.