Backup podataka

poruka: 10
|
čitano: 1.915
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Backup podataka

Pozdrav!

Zanjima me na što se preporuča  radit backup. Dal na dvd-ram ili na dvd+/-. Ako na dvd zanjima me postoji li razlika između plusa i minusa, i  brzini prženja na dvd?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Backup podataka

Ovisno koliko podataka imaš odrećuješ gdje ćeš raditi backup. A što se tiće DVD-a svejedno ti je dal je plus ili minus, pa i što se tiće brzine.

17 godina
neaktivan

Za DVD-RAM nisam siguran je li bootabilan..

DVD-/+R ili RW, preporuča se manja brzina..

Iako, možeš napraviti image na neku particiju, pa samo "preljepiš" kad ti treba...

Never interrupt your enemy when he is making a mistake.
Napoleon Bonparte
17 godina
Backup podataka

Kupi eksterni disk

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zvone kaže...

Pozdrav!

Zanjima me na što se preporuča  radit backup. Dal na dvd-ram ili na dvd+/-. Ako na dvd zanjima me postoji li razlika između plusa i minusa, i  brzini prženja na dvd?

Sorry, malo sam žurio...
..ovisno o količini podataka koju hoćeš pospremiti, samo određene mape/dokumente ili cijelu particiju, radiš image particije s OS-om ili nešto treće?

Jedan disk, vanjski ili unutrašnji bi pomogao, u svakom slučaju...

Never interrupt your enemy when he is making a mistake.
Napoleon Bonparte
17 godina
neaktivan

Backup je sve lakše izvediv danas kad se gigabajti skladišnog prostora mogu dobiti za par kuna. Eksterni hard diskovi su sve pristupačniji i jedno od najboljih rješenja za veće količine podataka (filmovi, glazba, fotkice itd.) S vremenom (kako će kapacitet diskova rasti), samo prebaciš sve s dosadašnjeg diska na novi i još imaš novog (puno više) prostora  za nadodati novih stvari Cool

Intel Core2 Duo E6400, 4GB OCZ 800, GF8800GTS 640MB, nForce650iUltra
17 godina
neaktivan
Najbolje ti je imati eksterni tvrdi disk-kapaciteta min.120 GB,imaš mjesta za sve oosnovno.
--
Prestigio,WD-ima ih puno dobrih-i jeftinih ako želiš
17 godina
neaktivan
Backup podataka

Ja iman dva od 200 GB i jedan od 160 GB. Prvi mi je glavni, drugi je kopija glavnog (kloniram jednom tjedno sa True Imageom, tako se štitim i od crkavanja diska i od malware kataklizme), treći je u prijenosnoj USB ladici (služi kao share za kopirati drugima, prazni prostor za kopirati od drugih, i kao mjesto za spremit rezervni backup (image sistema i najbitnijih podataka sa glavnog diska) za slučaj da ova dva izgore u strujnom udaru).

Face... girls have a face ? Where is that located ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Backup podataka

tnx na odgovorima.

Nabavil bum ja još jedan disk za backup, al uskoro, jer zasad nema se para za disk. Dotada prženje na DVD+RW.

0 0 hvala 0
17 godina

RAID1 je dosta dobro rjesenje :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2008 14:27 (dado).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice