Nedavno sam kupio 4850 Gigabyte sa Zalmanovim hladnjakom i već bih ju ubrzao, pa me zanima ima li netko iskustva sa istom?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probat ću je preseliti na drugo mjesto.
Pa otvorio si temu u 1,30 ujutro!
Pa je, u pravu si. A ja mislio da možda nema klokera koji su fanatici ko ja pa da idu odmah novu grafu klokat.
Zato ja tu noć nisam spavao, jer mi bilo žao što sam dao svoju 2900pro za nju i doplatio 450,oo kn, a skoro ništa nisam dobio.
U stvari je najviše kriv moj proc. AMD 5000 BE koji nikako ne mogu klokati na više od 2800 MHz?
Izgleda da mu nepaše matična (Gigabyte M56s)?
Probaj u tražilicu upisati 4850 overclock i nađi maksimalni overklok te grafičke.
Na ovom forumu ima puno zaluđenih overklokera
Npr
LuXX-Vodeno hlađenje-Overklok preko 4300 mhz Q9550
Razer-Q6600-preko 4600 mhz Tekući dušik ili LN2
Ma neka nek nas ima, samo da ništa ne izgori.
Svaki primjerak ide drugačije, tj neki ide u nebesa sa frekvencijom a neki ni pola....moraš probati, klokaj pa pokreći 3Dmark i ak se javljaju artefakti znači tu je kraj!!
Nema ti kaj izgorjeti,!
Svaki primjerak ide drugačije, tj neki ide u nebesa sa frekvencijom a neki ni pola....moraš probati, klokaj pa pokreći 3Dmark i ak se javljaju artefakti znači tu je kraj!!
Nema ti kaj izgorjeti,!
Nema ti kaj izgorjeti,!
po meni je najbolji atitool. link: http://www.techpowerup.com/downloads/436d/ATITool_0.26.exe
nebi bilo lose stavit coolere na memoriju. link: http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=opis&id_kategorija=05090912&id_artikl=050.909.045
Nema ti kaj izgorjeti,!

Ja koristim riva tuner, jer u vrijeme kad sam presao na vistu x64 (prije godinu dana), samo je on radio. Vise nisam mijenjao program jer riva tuner nudi OC i monitoring taktova i FPS-a.
Moja 4850 je trenutno OC-ana na 700/1050 putem overdrivea.
Koliko vidim na netu, max je oko 730 MHz (blizu 4870 :)) bez voltmoda, a s voltmodom i dobrim hladjenjem vidio sam da neki likovi imaju i preko 900 MHz :))
Ja koristim riva tuner, jer u vrijeme kad sam presao na vistu x64 (prije godinu dana), samo je on radio. Vise nisam mijenjao program jer riva tuner nudi OC i monitoring taktova i FPS-a.
Moja 4850 je trenutno OC-ana na 700/1050 putem overdrivea.
Koliko vidim na netu, max je oko 730 MHz (blizu 4870 :)) bez voltmoda, a s voltmodom i dobrim hladjenjem vidio sam da neki likovi imaju i preko 900 MHz :))
Riva tuner podrzava ati kartice i moze se lijepo clockati s njim, eto da i ti znas :)
Imao sam 1950pro koja se fino clockala sa sva 3 programa koje sam koristio (atitool, ati tray tools i riva tuner)
Ne znam samo da li novije verzije Ati tray tools-a (koji je po meni bolji od atitoola) podrzavaju x64, mislim da da.
EDIT: Gledam koja je zadnja verzija ATT-a, dosta je stara (maj 2007, bljak) tako da nista od viste x64.
Riva tuner podrzava ati kartice i moze se lijepo clockati s njim, eto da i ti znas :)
Imao sam 1950pro koja se fino clockala sa sva 3 programa koje sam koristio (atitool, ati tray tools i riva tuner)
Ne znam samo da li novije verzije Ati tray tools-a (koji je po meni bolji od atitoola) podrzavaju x64, mislim da da.

Gore se govori o atitoolu, kojeg takodjer nema za 64. Vidim tek da si ga ti prvi spomenuo kao ATT, dok svi drugi misle na atitool, pa mi je to tvoje promaklo.
Gore se govori o atitoolu, kojeg takodjer nema za 64. Vidim tek da si ga ti prvi spomenuo kao ATT, dok svi drugi misle na atitool, pa mi je to tvoje promaklo.

Možda da ipak probam samo GPU klokat kad memorija nema hladnjake?