6 kw zvucnika

poruka: 14
|
čitano: 7.171
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
6 kw zvucnika

Evo ljudi treba mi jedan savjet, naime nakon dugogodisnjeg sudskog spora otac mi je dobio opremu iz bivseg disca u splitu, oprema je 8 godina lezala i nije paljena pa bi ju trebalo istestirat, naime problem je sto oprema nije kompletna i neznamo kako je pospajat :

4 peecker sound basa od 1000w

3 peecker sound visokotonca od 600w(bio je i 4. ali fali )

e sad za visokotonce imamo 4 pojačala a za basove fali jedno pojačalo, naime to nisu pojačala vec nekakve 4 kutije sa modulima unutra : svaki modul ovako izgleda   http://img245.imageshack.us/i/fet800dissip01.jpg/

u svakoj kutiji su 2 modula i jedan modul za basove fali, pitanje je gdje se to moze nabaviti , to je oprema kupljena prije 12-13 godina, firma peecker sound jos postoji ali s novim serijama opreme, ako se nemoze nac bas identican takav modul dali se moze kupiti jedno obicno kilovatno pojacalo odgovarajuce impendancije i spojt?

osim toga medu opremom je jedna profesjonalna peecker sound mikseta s mislim 10 kanala , jedan bsd audio cd player sa 2 cd-a ali takoder fali kontrolna ploča za njega, jedan kazetofon, mislim jedan equilizer i jos neke gluposti neznam ni ja sad, ako se netko dobro razumije u audio opremu nek mi molimvas pomogne i savjetuje sto da radimo jer bi volili to prodat , gdje se mogu nac djlovi koji fale i kako to spojit, postoji jedna ogromna kutija sa tonom zapletenih kabela  sad kako to spoojit samo bog zna.

Moj PC  
4 0 hvala 2
15 godina
protjeran
6 kw zvucnika

Daj prvo slike da se divimo Smijeh

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
6 kw zvucnika

wow ja bi se osjecao kao da sam dobio na lotu....dovoljan bi bio i jedan taj niskotonac:D

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: "What is it?" * Me: "An operating system." * Friend: "Like Firefox?"
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: 6 kw zvucnika

sto se tice pojacala, da, bez problema mozes kupit drugo pojacalo slicne snage i iste impedancije...

sto se tice spajanja, da si blize bi bez problema to mogli pristekat i napravit test....

neka generalna spika bi bila:

signal ( cd plejer, komp, mp3 plejer, nebitno sta) ide u mikser -iz miksera ide u skretnicu i iz skretnice( bilo aktivna ili pasivna) na pojacala...naravno..ovo je najjednostavnija solucija :)

daj slike pa cu ti probat dat vise detalja...

EDIT : sto se tice opreme...vizualnim pregledom mozes dosta saznati..provjeri ovjes na zvucnicima...da li je guma ispucala...da li je negdje probusen....

sto se tice pojacala...provjeri kondenzatore...da li su se napuhali (vrh im "iskoci" i pocnu slinit )...ukoliko su svi ispravni, tek onda probaj to upalit :)

Personal Geek Blog - http://www.winblogs.net
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.7.2010 2:25 (slepix).
15 godina
6 kw zvucnika

okej bacit cu sad jednu ili 2 slike , samo ce mi bit problem uploadat jer mi je ode na hvaru internet spor ali snac cu se , na 2 slici cete vidit basove i 1 visokotonac jer su 2 dva kod prijatelja u skladistu, btw sta je skretnica?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
6 kw zvucnika

znam da je offtopic ali imas moji usisavac hahahahha...

( ekipo frend mi ej pa nemojte mi zamjeriti an ovom glupom spamu nism mogo odoljeti)

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
RE: 6 kw zvucnika
slepix kaže...

)...ukoliko su svi ispravni, tek onda probaj to upalit :)

I da nisu nababrili nemoj ih osinuti na maksimum vec ih usviravaj jedno 2-3 dana. Ako opalis mogu popucati...elektrolit u njima se tekom vremena staji i kada upalis pojacalo na maksimum..bummm

Ili pusti CD na repeat (dovoljno je tiho ali ne suvise) ili najidealnije je pustiti radio postaju

An elephant is a mouse built to government specifications
15 godina
6 kw zvucnika

evo ovaj prijatelj od oca ima kabele pa ce doc to u ponediljak isprobat, javim vam kako je proslo,bye.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
6 kw zvucnika

evo spojili smo 2 visokotonca od 600w , misketu i jedno pojačalo , sve radi , dapace iznenaden sam kako dobro ,na otvorenom prostoru , jeb_eno savrsenstvo , kvaliteta zvuka bolesno dobra , snaga itekako bolesna haha.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2014 11:17 (athlon64).
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: 6 kw zvucnika

e ajde mi se javi u vezi tih pojačala zvučnika....zainteresiran sam za eventualno to kupit i možemo probat spojit i testirat to zajedno..ja ču donjet sve potrebne kablove..lp..andrija 0998020000 ili na mail andrija.visinski@hi.t-com.hr

15 godina
skivy kaže...

e ajde mi se javi u vezi tih pojačala zvučnika....zainteresiran sam za eventualno to kupit i možemo probat spojit i testirat to zajedno..ja ču donjet sve potrebne kablove..lp..andrija 0998020000 ili na mail andrija.visinski@hi.t-com.hr

samo da kažem,od ovoga nije bilo ništa tako da ako još uvjek ima nekog zainterensiranog nek se javi.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
Jel to onaj disco sto je nekad bio u nekakvom "atomskom" sklonistu? :)
totus mundus agit histrionem
15 godina
SinCr0 kaže...
Jel to onaj disco sto je nekad bio u nekakvom "atomskom" sklonistu? :)

to ti je bilo u bedemu preko puta bivšeg mc-donaldsa u splitu,zvao se klub priuli,dakle kod hnk na vrhu marmontove bedem

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice