ZTE Grand X Pro

poruka: 77
|
čitano: 41.163
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
ZTE Grand X Pro

Evo, moja djevojka si je kupila ovaj mobitel, a kako sam ja bio zadužen "dovesti ga u red" (tj. staviti/skinuti (ne)potrebne aplikacije i sl.) te sam se njime služio nekoliko dana, red je da i napišem moje utiske, možda nekome pomognu u odluci za ili protiv.

Idemo redom. Mobitel je dobro napravljen. Djeluje čvrsto i kvalitetno, a plastika je meni (subjektivan stav, jel) dovoljno atraktivna, i sviđa mi se "gumirana" stražnja strana. Dizajn mi je također atraktivan i u moru sličnih uređaja ne mogu reći da me podsjeća na neki postojeći mobitel. No, iako djeluje kvalitetno posložen, nakon nekoliko otvaranja stražnjeg poklopca pojavio se lagani "luft" na uglu koji se prvi podigne kada se skida poklopac... Netko to neće primjetiti, jer stvarno je minimalno, a netko hoće... a možda je ova pojavnost samo ograničena na ovaj konkretni uređaj s kojim sam se ja susreo.

Mobitel na prednjoj strani nema nikakvih rezistivnih tipki, nego su "home", "back" i "menu" smješteni/prikazani na samom ekranu. Dobro ili loše ovisi od osobe do osobe, meni nije smetalo :). Inače, ekran ima jako dobar prikaz, boje su žive, i sve je vidljivo i po jakom suncu. Ja koristim automatsko osvjetljenje koje nema nikakvih problema kada se treba povećati svjetlina ekrana, no nekako je zaboravno kada je treba smanjiti pa se dogodi da u potpuno mračnoj sobi ekran i dalje drži na nekih 50ak ili više postotaka.

U radu s mobitelom nema lagova niti zamrzavanja. Sve je tečno i brzo. Istina, niti jednu igru nisam probao, ali internet, fotoaparat i kamera, galerija, šetnja kroz meni, glazba, word, pdf i sl. sve radi bez najmanjeg problema.

Baterija, nakon dosta intenzivnog korištenja, ali bez interneta, osim wi-fi-ja, i uz mnogo fotografiranja izdržala je dva dana i pol. No, kako smo bili u Sloveniji na izletu i nije obavljen niti jedan poziv i nije poslana niti jedna poruka.

Fotoaparat broji 8 megapiksela i uvjetno je vrlo dobar. Uvjetno zato što ima dosta problema s fokusiranjem. Ne znam je li to greška na ovom uređaju ili je tako kod svih, pa bih molio ostale koji imaju ovaj mobitel da napišu koju riječ o performansama aparata i imaju li problema s autofokusom. Meni je otprilike svaka treća ili četvrta fotografija krivo fokusirana. Uglavnom je pomak mali, ali primjetno nije u fokusu onaj detalj za koji je mobitel rekao da će biti. Evo primjeri dobro fokusiranih fotografija: sunčan dan, sunčan dan, noćna u sobi, noćna u sobi.

Leća je f2.8, pa i fotografiranje u klubovima ispada poprilično dobro, no u mračnim prostorijama (ne)točnost fokusa još više dolazi do izražaja. Zamjerka ide i nešto užem dinamičkom rasponu i početnim postavkama u kojima je kontrast pre jak, no to se da korigirati u postavkama aparata. Auto white balance radi odlično i "inteligencija" aparata što se tiče automatskih postavki i odabira scena je na zavidnoj razini. Naravno, ovo je dojam koji sam stekao nakon 3 dana korištenja.

Ukratko:

- dobar hardware, sve radi brzo i tečno

- vrlo dobar, živ i oštar prikaz na ekranu

- u ruci djeluje kvalitetno

- baterija

- glasan zvučnik

- fotoaparat bi mogao biti odličan

ali

- problem s (ne)fokusiranjem

- automatska svjetlina ekrana bi mogla biti bolja

Moj PC  
3 0 hvala 4
13 godina
neaktivan
ZTE Grand X Pro

Hvala na detajnom izvještaju! Mogu li iskoristiti informacije i fotografije da nadopunim tekst na sajtu?

★ Regionalni portal posvećen Linuxu i otvorenim sustavima - www.linuxzasve.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ZTE Grand X Pro

Moze li ga neko izmjeriti, bas me interesuje da li je visok samo 113 mm

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: ZTE Grand X Pro
drexcya kaže...

Hvala na detajnom izvještaju! Mogu li iskoristiti informacije i fotografije da nadopunim tekst na sajtu?

Može :).

13 godina

ne, 131mm je visok . Inace je telefon za te novce zakon {#}

Carpe Diem
13 godina
proalmir kaže...

Moze li ga neko izmjeriti, bas me interesuje da li je visok samo 113 mm

ne, 131mm je visok . Inace je telefon za te novce zakon {#}

Carpe Diem
16 godina
ZTE Grand X Pro

Može li mi tko potvrditi da li ovaj mob iz tele2 dolazi otključan na sve mreže? Kakva su daljnja iskustva s mobom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bik kaže...

Može li mi tko potvrditi da li ovaj mob iz tele2 dolazi otključan na sve mreže? Kakva su daljnja iskustva s mobom?

Mobitel dolazi zaključan na Tele2, ali ako se kupi u slobodnoj prodaji po višoj cijeni otklučava se s pomoć koda u roku od dva dana!Govorim iz vlastitog iskustva i sve pohvale Tele2 korisničkoj podršci na brzom odgovoru!Inače mobitel radi bez greške,a najviše mi se svidjela  baterija koja može bez problema izdržati dva dana!Svakako preporuka za cijenu od oko 2k kuna!

12 godina
neaktivan

Vidim kužite se malo više od mene pa vas molim za mišljenje šta bi uzeli ZTE Grand Pro X ili Alcatel Idol i jedan i drugi su tu približno po cijeni i pretplati u tele 2

17 godina
neaktivan
gorkikan kaže...

Vidim kužite se malo više od mene pa vas molim za mišljenje šta bi uzeli ZTE Grand Pro X ili Alcatel Idol i jedan i drugi su tu približno po cijeni i pretplati u tele 2

Po specifikacijama ZTE ima bolji ekran,jači procesor i jaču bateriju!Alcatel je nešto tanji i dosta lakši!Probaj oba pa odluči šta ti je bitnije!Evo usporedba:

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5230&idPhone2=5499

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 11:44 (ZVONJOLA).
13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ZTE Grand X Pro

Gledam po forumima, neki pišu da im je pukao ekran dok su ga držali u đepu. Kakav je to ekran ljudi, jel se trebam brinuti ako ga držim u đepu dok se krečem i sjedim?

ANTI_Fejzbukovac

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Riba kaže...

Gledam po forumima, neki pišu da im je pukao ekran dok su ga držali u đepu. Kakav je to ekran ljudi, jel se trebam brinuti ako ga držim u đepu dok se krečem i sjedim?

Poznaniku je pukao ekran kada se naslonio na ogradu sa mobitelom u đepu!Zato je moj uvijek u nekakvoj torbici ili navlaci!Nemaš brige,ali treba malo pripazit ipak je mobitel dosta velik!

17 godina
neaktivan
ZTE Grand X Pro

Hvala puno na prethodnom odgovoru! Svakako sam mislio dokupit nekakvu futrolu il izradit vlastitu {#} (imam dosta stare kože). Nego sad me zanima:

1. Mogu li se igrice i aplikacije (kojima je omogućeno) prebaciti na SD karticu da ne natrpavam unitarnju memoriju?

2. Koliko je prisutan LAG u normalnom i u zahtjevnom korištenju i ima li problema kao Blade III da se mobitel zablokira sam od sebe, ako da kako riješiti problem pošto nema mogučnost vađenja baterije?

ANTI_Fejzbukovac

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Riba kaže...

Hvala puno na prethodnom odgovoru! Svakako sam mislio dokupit nekakvu futrolu il izradit vlastitu {#} (imam dosta stare kože). Nego sad me zanima:

1. Mogu li se igrice i aplikacije (kojima je omogućeno) prebaciti na SD karticu da ne natrpavam unitarnju memoriju?

2. Koliko je prisutan LAG u normalnom i u zahtjevnom korištenju i ima li problema kao Blade III da se mobitel zablokira sam od sebe, ako da kako riješiti problem pošto nema mogučnost vađenja baterije?

1.Naravno da se može,većina dozvoljava da se prebaci!Ima nekih programa koji to ne dozvoljavaju.Kod mene su sve igrice na kartici i svi veći programi.

2.Lag gotovo da i ne postoji(možda kod nekih 3d igara) a što se tiće blokiranja meni se znao "stiltat" kad sam imao instaliran GO Louncher i GO Locker programe i widgete.Morao sam čekat(zbog nemogučnosti vađenja baterije)po desetak minuta da se probudi!Deinstalacija tih programa je riješila problem i nije se pojavilo već dva mjeseca!

3.Ako mobitel možeš nabavit po povoljnoj cijeni(oko 1300 kn na njuškalu) sa garancijom i računom,mislim da je dobra prilika!Ja mogu reći da sam zadovoljan!Pozdrav!

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.10.2013 10:44 (ZVONJOLA).
17 godina
neaktivan
ZVONJOLA kaže...
Riba kaže...

1.Naravno da se može,većina dozvoljava da se prebaci!Ima nekih programa koji to ne dozvoljavaju.Kod mene su sve igrice na kartici i svi veći programi.

2.Lag gotovo da i ne postoji(možda kod nekih 3d igara) a što se tiće blokiranja meni se znao "stiltat" kad sam imao instaliran GO Louncher i GO Locker programe i widgete.Morao sam čekat(zbog nemogučnosti vađenja baterije)po desetak minuta da se probudi!Deinstalacija tih programa je riješila problem i nije se pojavilo već dva mjeseca!

3.Ako mobitel možeš nabavit po povoljnoj cijeni(oko 1300 kn na njuškalu) sa garancijom i računom,mislim da je dobra prilika!Ja mogu reći da sam zadovoljan!Pozdrav!

Opet hvala puno na odgovoru. uzimam ga inaće preko Tele2 na tarifu 100 (znaći 100+50 kroz 24 mjeseca) uređaj za 1kn. Samo koji mu launcher najviše odgovara, koji mu uzima najmanje resursa a da je među boljima?

ANTI_Fejzbukovac
17 godina
neaktivan

Apex Louncher radi bez greške!

17 godina
neaktivan
ZVONJOLA kaže...

Apex Louncher radi bez greške!

...eh da dvoio sam se nekako između njega i Nova Launchera (Prime {#}) iako sam nekako dobio osječaj da Nova ipak nudi više u Prime verziji il se možda varam?

ANTI_Fejzbukovac
17 godina
neaktivan
ZTE Grand X Pro

Napokon sam ga uzeo i ja, sve je super i dobar je mobitel (tek uključen), samo je prisutan taj usr... LAG, Subway surefers lagga samo tako, a Temple run 2 vrti odlično, dalje nisam ni provao. I da osjeti se malo lagga kod korištenja bilo kojeg launchera.

ANTI_Fejzbukovac

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Riba kaže...

Napokon sam ga uzeo i ja, sve je super i dobar je mobitel (tek uključen), samo je prisutan taj usr... LAG, Subway surefers lagga samo tako, a Temple run 2 vrti odlično, dalje nisam ni provao. I da osjeti se malo lagga kod korištenja bilo kojeg launchera.

Evo riješio dio usr... LAG-a (preporuka instaliranja Smart Launcher-a. Radi fluidno.)

ANTI_Fejzbukovac
17 godina
neaktivan
ZTE Grand X Pro

E sad jedno pitanje. Jeli tko uspio da mu onaj donji dio di su komande bude polutransparentan kao na nekim slikama što sam viđao? Ako je, kako je uspio, šta treba napraviti?

ANTI_Fejzbukovac

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ZTE Grand X Pro

Kako napravit da mi mob snima aplikacije na fizicku sd karticu a ne u internu "sd karticu" ? Ne zelim root ni nesto di mogu izgubit jamstvo il mozda cak i mobitel.

ANTI_Fejzbukovac

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Riba kaže...

Kako napravit da mi mob snima aplikacije na fizicku sd karticu a ne u internu "sd karticu" ? Ne zelim root ni nesto di mogu izgubit jamstvo il mozda cak i mobitel.

Mislim da ne možeš sam odredit kuda će se spremat aplikacije,ali možeš nakon instalacije premještat većinu njih na karticu.Treba ti neki program tipa "app 2 sd card"!Ja koristim Clean Master i Android Assistant!

14 godina
neaktivan
ZTE Grand X Pro

Je li izasao kakav custom ROM(link ako ko ima).

0 0 hvala 0
15 godina
deathlegend kaže...

Je li izasao kakav custom ROM(link ako ko ima).

Malo googlanja je izbacilo ovo. U temi imaš upute za flashanje recoverya, i ubacivanje custom roma. Nažalost, rom nije dugo održavan pa se ne isplati stavljat.

Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si
11 godina
neaktivan
ZTE Grand X Pro

ekipa ajd mi samo recite da li zte grand x pro ima integriranu bateriju ili? tnx unaprijed{#}

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ZTE Grand X Pro

opet ja btw dečko je ugl odnio ga na servis zbog touchscreena i na kraju mu lik rekao da mu je baterija pustila kiselinu..i zanima me što kako sad?da li je integrirana baterija i ako je gdje kako šta uzeti?.pliiiiiiiz help

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Baterija je integrirana, odnosno zamjenjiva samo od strane servisa!

11 godina
neaktivan
ZTE Grand X Pro

a gdje mogu narucit bateriju tu?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ZTE Grand X Pro

znam da je glupo pitanje al jbg.stvarno sam dosla vamo jer znam da je tu ekipa koja zna i koja se razumije.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice