Xiaomi MI3W - review

poruka: 1.470
|
čitano: 281.403
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Xiaomi MI3W - review
majstor30 kaže...

pozdrav svima,

planiram naručiti Mi3 vec dosta dugo ali sad je doslo vrijeme i eto trebam par savjeta...

gdje naručiti?

- mobicity- ne zelim jer su bezobrazno skupi i cijena im samo raste i raste bez obzira što mi u hrvatskoj plaćamo onu nižu cijenu ( i nemaju 64 GB verziju)

- xiaomishop - pošto mi je želja imati bijelog 64 GB oni su dobra opcija ali sa shippingom me dođe 380 $ i bez dodataka koje želim

- to2c - najvjerojatnine cu uzeti od njih...trenutno za ovaj vikend cijena 64 GB crnog (bijelog nemaju) modela je 315 $ + silicon case + screen protector i mislim uzeti tempered glass koji uz mobitel dođe + 4$ sa non packing boxom -1$:  ukupno 318 $

E sad ako bude naplata pdv-a onda jos oko 500 kn gore...pa me dođe gotovo isto kao i kod xiaomishopa...naravno sa besplatnom dostavom to će potrajati mjesec dana dok sa xiamoshopa do tjedan dana što je prednost...

što napraviti a da ipak bude cim vise ekonomicnije? Mozda neki drugi webshop? Mobitel mislim imati barem 3 godine i zbog tog razloga bih uzeo 64 GB verziju

da li je netko narucio ili ima ili  zna za ovaj case http://www.xiaomishop.com/101-cover-for-xiaomi-mi3-mi-3.html tj. da li ima mogucnost da se javis ili poklopis poziv a da ne otvaras case? (znam da huawei a7 ima tu mogucnost) ili služi samo vizualno da vidiš koliko je sati i sl.

što je najbolje napisati na paketu a da se prođe bez carine tj. PDV-a? bojim se da je ono sa "gift" i "garden" već isfurano :-) i ako imate vise saznanja koja je vjerojatnost da se paket carini? 50%-50% 10%-90% 90%-10% ? barem da znam odlučiti da li je bolje sa xiaomishopa ili to2c?

thx

Pozdrav,

Ja sam svoj naručio sa mobicity prije otprilike 2 ipo mjeseca i došao mi je za 30ak dana. Gledaš cijenu bez VAT.. Kad sam ga ja naručio cijena je bila 1900kn, a sada je 2000kn.. Cijena raste al svejedno je jeftiniji nego na xiaomishop ili To2c ako ti carine.. 4.opcija ti je merimobiles koji ima skladište u europi i mislim da je cak najjeftinije kod njih, par ljudi je naručivalo od tamo.

Mislim da ti je 64gb previše i da je 16gb skroz dovoljno, ako misliš da će ti trebat više kupiš si otg usb i prikljucis si USB i gledaš što oćeš.

U svakom slučaju sačekaj da ti se javi neko ko je sa merimobiles.com naručiva jer mislim da su najjeftiniji trenutno.

15 godina
neaktivan
majstor30 kaže...

što se tiče garancije, najbolje je uzeti sa mobicitiya, al budući da gledaš 64 gb verziju preporučam merimobiles, oni s vremena na vrijeme dobiju nove zalihe u europskom skladištu, cijene budu iste kao i u kineskom, jedino je dostava onda nekih 30-40 usd, s tim da nekad znaju imat one kupone za besplatnu dostavu pa ti dođe telefon ems-om za 7 dana besplatno

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...
16 godina
cola777 kaže...
majstor30 kaže...

što se tiče garancije, najbolje je uzeti sa mobicitiya, al budući da gledaš 64 gb verziju preporučam merimobiles, oni s vremena na vrijeme dobiju nove zalihe u europskom skladištu, cijene budu iste kao i u kineskom, jedino je dostava onda nekih 30-40 usd, s tim da nekad znaju imat one kupone za besplatnu dostavu pa ti dođe telefon ems-om za 7 dana besplatno

za merimobiles ces se nacekat, suporter njih je rekao da jos skoro nece doc nista...
carinu nemos izbjec sta god pisalo na paketu, tak da uopce ne razmisljaj kak da ju izbjegnes, sve sto pise na paketu ne igra nikakvu ulogu.. jedino ak imas bas bas srece e onda neces nista platit...
xiaomishop je skuplji od mobija al brze dode
mobi opet je sigurniji sto se tice garancije i toga. 

14 godina
majstor30 kaže...

pozdrav svima,

(...)

Pozdrav.

Budući da si već odlučio uzeti mob, svakako promisli o to2c.com kupovini + 5% na cijenu gdje se obvezuju da će ti vratiti iznos ako ti carina naplati PDV.

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
15 godina
neaktivan
MarioVk kaže...

za merimobiles ces se nacekat, suporter njih je rekao da jos skoro nece doc nista...
carinu nemos izbjec sta god pisalo na paketu, tak da uopce ne razmisljaj kak da ju izbjegnes, sve sto pise na paketu ne igra nikakvu ulogu.. jedino ak imas bas bas srece e onda neces nista platit...

pa dobro možda neće sada, al u idućih mjesec dana sigurno će doć, osim ako imaš kakvu drugu pouzdanu informaciju

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...
16 godina
cola777 kaže...
MarioVk kaže...

pa dobro možda neće sada, al u idućih mjesec dana sigurno će doć, osim ako imaš kakvu drugu pouzdanu informaciju

pricao sa supportom i rekao da nema tocnih informacija ni najava kad ce bit novo narucivanje za eu skladiste. tj za sad nista nije u planu

17 godina
neaktivan
majstor30 kaže...

pozdrav svima,

...

thx

U svakom slučaju preporuka Xiaomishop pošto planiraš 64GB. Izaći će te i jeftinije nego sa to2c+pdv, a prije će doći. Ukoliko planiraš 16GB - mobicity...

Do sad sam naručio 15-ak mobitela, za sve (SVE!) platio PDV. Ne postoji formula koja ide na paket da se izbjegne carina tj plaćanje pdv-a. Vjerojatnost da se paket carini je 99,8%.

Sa merimobiles nemam iskustva, pa ne mogu ništa reći.

11 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

hvala vam na odgovrima,

sad znaci da cekam merimobiles? jel netko zna koliko je došla 64 GB verzija? jer u to2c danas i sutra cijena je stvarno niska 315 $

sudy_freak kaže...
majstor30 kaže...

pozdrav svima,

(...)

Pozdrav.

Budući da si već odlučio uzeti mob, svakako promisli o to2c.com kupovini + 5% na cijenu gdje se obvezuju da će ti vratiti iznos ako ti carina naplati PDV.

Nisam primijetio da to2c ima tu mogućnost, jesi siguran?

hmm nikad nisam imao uređaj takvog kapaciteta pa onako vaše stručno mišljenje jel dosta 16 GB? kao što sam rekao mislim ga imati jedno duže vrijeme a mislim da če kroz godinu dana igre, aplikacije biti sve glomaznije...

a za onaj case pretpostavljam da ga nitko nema... http://www.xiaomishop.com/101-cover-for-xiaomi-mi3-mi-3.html

0 0 hvala 0
15 godina
red_bull kaže...
vepar kaže...

na AOSP-u sam već duže vrijeme i zadnji 4.11.4 build je vrhunski i sve radi dobro...baterija,fluidnost,stabilnost,nijedan reboot do sad .koristim Snap i Lenovo kameru..

Xposed+gravity rješe problem sa prejakom vibrom,jedino zeza automatsko osvjetljenje,ali stalno sam na manualnom tako da nije problem...

Exposed ti nemože riješiti kompletno prejaku vibru. Ovaj mod je jednostavan i smanjuje vibru općenito za 20 ili 50 %

nisam ni mislio na vibru kod zvonjave,nego key press...

13 godina
majstor30 kaže...

pozdrav svima,

... (bla bla) ...

thx

Sve znaš, PDV ne možeš nikako izbjeći (osim srećom), pogotovo ne nekakvim natpisom na paketu, računaj da to što piše oni uopće ne čitaju.

Vjerojatnost da se carini je po meni 95%, a najviše šanse da ti prođe bez carine imaš ako uzmeš opciju da ti šalju bez kutije.

A to odakle ćeš naručiti je na tebi. Da sam ja na tvom mjestu uzeo bih najjeftiniji s mobicityja, za proširenje memorije imaš SD utor, a opremu bi s ebaya naručivao jer po web shopovima na toj stavki pljačkaju.

Sad kad pomislim da je prije mjesec-dva koštao 1600kn, naravno da je skup, ali što je tu je. Sad je već lagano došao u cjenovni rang LG G2-ce s njuškala, pa mu isplativost nije toliko izražena.

15 godina
assassin.st kaže...
majstor30 kaže...

pozdrav svima,

... (bla bla) ...

thx

Sve znaš, PDV ne možeš nikako izbjeći (osim srećom), pogotovo ne nekakvim natpisom na paketu, računaj da to što piše oni uopće ne čitaju.

Vjerojatnost da se carini je po meni 95%, a najviše šanse da ti prođe bez carine imaš ako uzmeš opciju da ti šalju bez kutije.

A to odakle ćeš naručiti je na tebi. Da sam ja na tvom mjestu uzeo bih najjeftiniji s mobicityja, za proširenje memorije imaš SD utor, a opremu bi s ebaya naručivao jer po web shopovima na toj stavki pljačkaju.

Sad kad pomislim da je prije mjesec-dva koštao 1600kn, naravno da je skup, ali što je tu je. Sad je već lagano došao u cjenovni rang LG G2-ce s njuškala, pa mu isplativost nije toliko izražena.

kolko je meni poznato mi3 nema sd utor. ili se varam?

13 godina
Xiaomi MI3W - review

Provjerio sam, nema SD utor. Pardon, ne znam zašto sam bio uvjeren da ima :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Izašao je i Lollipop za MI3W,naravno do Ivana.
Ali ima par bugova
NFC ne radi,te se zna random rebootati.
Ja ga koristim već 2 sata i za sada je super,jako fluidan i nijednom mi se nije rebootao.

Evo i linka:
http://en.miui.com/thread-68280-1-1.html

Unutar te teme na MIUI forumu imate i link na gdrive mirror,jer je baidu katastrofa spor.
Također morate ručno flashati gappse za 5.0.
Naravno treba vam CWM recovery
robimarko@gmail.com
14 godina
robimarko kaže...
Izašao je i Lollipop za MI3W,naravno do Ivana.
Ali ima par bugova
NFC ne radi,te se zna random rebootati.
Ja ga koristim već 2 sata i za sada je super,jako fluidan i nijednom mi se nije rebootao.

Evo i linka:
http://en.miui.com/thread-68280-1-1.html

Unutar te teme na MIUI forumu imate i link na gdrive mirror,jer je baidu katastrofa spor.
Također morate ručno flashati gappse za 5.0.
Naravno treba vam CWM recovery

Budući da si prvi, budi malo opširniji i detaljniji što se tiče samog "osvrta".
Pokoji screenshot i ostalo bi bilo poželjno. 

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
14 godina

Sve screenshote imaš na linku koji sam naveo.

Zasada nisam našao način koji bi ga rootao,a treba mi root da bi maknio google+ i sve ostale google appove koje ne koristim

Neznam što da ti napišem,koristim 5.0 tek par sati,tek kasnije će sve izaći na vidjelo.

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2014 12:56 (robimarko).
14 godina
robimarko kaže...

Sve screenshote imaš na linku koji sam naveo.

Zasada nisam našao način koji bi ga rootao,a treba mi root da bi maknio google+ i sve ostale google appove koje ne koristim

Neznam što da ti napišem,koristim 5.0 tek par sati,tek kasnije će sve izaći na vidjelo.

Znam za skrinšote, sorry ej.
Ima slika mobitela po netu pa je cijenjeno staviti kad nešto dobiješ/koristiš u svoju poruku.

Hvala i na ovome.

p.s. vidio sam link, gad demit čim je objavljeno. 

14 godina
Neznam što bi ti htjeo do mene,ako te zanima skini i flashaj.

Nažalost ne radi snimanje videa,tj. ne sprema snimljeni video.
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
MarioVk kaže...
cola777 kaže...
MarioVk kaže...

pricao sa supportom i rekao da nema tocnih informacija ni najava kad ce bit novo narucivanje za eu skladiste. tj za sad nista nije u planu

Meni je lik rekao drugačije, da će biti uskoro. Doduše, rekao je prije tjedan i pol da će doći prošli tjedan, pa prošli tjedan da dolazi, ali ne zna kad točno, tak da... Možda bi moglo biti ovaj mjesec..

Uglavnom, ja sam svoj naručio sa Xiaomishop.com iz razloga što hoću mobitel odmah - naručen prethodnu noć malo iza ponoći, već je poslan danas oko 13h i očekujem ga najkasnije u petak. Cijena $342.99, što je gotovo jednako kao i kod Mobicity.co.uk kod kojih se treba čekati bar tjedan dana da uopće mobitel pošalju (poprilično sam siguran da muljaju i da još nemaju na skladištu, tak da bi moglo biti i do 3 tjedna laganini..). Isto kao kolega gore, odlučio sam da neću kupiti kod njih jer su odvratni, nabijaju cijenu konstantno. Zeznuo sam se jako što nisam uzeo za 165 funti kad je bio prije par mjeseci + free shipping :/

Uglavnom, Xiaomishop.com so far so good, ali vidjet ćemo kolko će im trebati da dođe paket.

What doesn't kill you only makes you stronger.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2014 18:45 (Clam-).
15 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Samo jedan mali updejt.

Naručio sam mobitel XiaoMi MI3 16GB Black preko xiaomishop.com kao što sam napisao u prethodnom postu, 9.12. u 0:31, odmah mi je odobrena uplata jer je išlo preko PayPala i mobitel je stigao danas malo prije 14h! Znači niti 48h nije prošlo od narudžbe do dostave, jednostavno fenomenalno! Dostava je bila preko GLS-a, bez ikakvih problema, dobije se broj za praćenje i može se sve vidjeti. Kako ništa nije došlo do 12:30h, poslao sam im e-mail i dobio odgovor za manje od 1h kako će mobitel stići danas, između 13 i 16h i gle stvarno, pola sata kasnije evo mobitela! Inače xiaomishop.com ima skladište i u Sloveniji, pa je vjerojatno zato tako brzo došlo.

Mobitel na prvi pogled... savršen! Cura ima već godinu dana Xperiju Z1, a ja muku mučim sa onim sranjem Xperia Sola, totalno neupotrebljiv mobitel u današnje vrijeme, kad upalim Wi-fi mobitel se pali i gasi bez prestanka itd - anyway, the point is, napokon imam mobitel kojeg ne psujem svaki put kad ga primim u ruke :)

Možda nadodam neku recenziju kasnije, ali mislim da se uostalom već sve zna. Inače gore je MIUI 4.3.14, pa me sad zanima da li se isplati zezati malo sa tim pa da stavim MIUI 6? Jer mobitel i sa četvorkom radi prekrasno :)

3 0 hvala 0
14 godina
Clam- kaže...

(...)
Inače gore je MIUI 4.3.14, pa me sad zanima da li se isplati zezati malo sa tim pa da stavim MIUI 6? Jer mobitel i sa četvorkom radi prekrasno :)

Pusti ga nek' ti sam updatea i nađe zadnji update.
Svakom novom korisniku bilo kojeg mobitela preporučujem prvo malo upoznavanja, čisto da znaš o čemu se radi prije no stupiš u kontakt s ručnim nadogradnjama itd.

Jednostavno da vidiš treba li ti bolje.
Uputio bih te i na forum en.miui.com gdje ćeš naći sve bitne informacije, a da ovdje nisu rečene.

Verzije MIUI-a (V1, V2, V3, V4, V5, V6) nemaju veze, (ne u smislu nazivlja) s tjednim updateom (zelepreno).

To su ti samo "verzije" na datum kad su izašle.
Tako 4. predstavlja kraticu godine 2014

3.  predstavlja mjesec kad je izdan

14. dan kad je izdan.

Unutar pojedine vezrije MIUI-a (V1, V2, ... ) izašlo je više verzija (zelenih).
Nadam se da ti je jasno.

Tako primjerice i V5 i V6 još uvijek imaju 4.mjesec.dan imenovanje jer su obje zahvaćene godinom 2014. 

15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Clam- kaže...

(...)
Inače gore je MIUI 4.3.14, pa me sad zanima da li se isplati zezati malo sa tim pa da stavim MIUI 6? Jer mobitel i sa četvorkom radi prekrasno :)

Pusti ga nek' ti sam updatea i nađe zadnji update.
Svakom novom korisniku bilo kojeg mobitela preporučujem prvo malo upoznavanja, čisto da znaš o čemu se radi prije no stupiš u kontakt s ručnim nadogradnjama itd.

Jednostavno da vidiš treba li ti bolje.
Uputio bih te i na forum en.miui.com gdje ćeš naći sve bitne informacije, a da ovdje nisu rečene.

Verzije MIUI-a (V1, V2, V3, V4, V5, V6) nemaju veze, (ne u smislu nazivlja) s tjednim updateom (zelepreno).

To su ti samo "verzije" na datum kad su izašle.
Tako 4. predstavlja kraticu godine 2014

3.  predstavlja mjesec kad je izdan

14. dan kad je izdan.

Unutar pojedine vezrije MIUI-a (V1, V2, ... ) izašlo je više verzija (zelenih).
Nadam se da ti je jasno.

Tako primjerice i V5 i V6 još uvijek imaju 4.mjesec.dan imenovanje jer su obje zahvaćene godinom 2014. 

Editiram post 3. put jer sam sam pronašao odgovore :)

Da li će biti moguće raditi upgrade na v6 kad bude službeno vani? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2014 23:21 (Clam-).
11 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Ispričavam se na offtopic-u, ali sam ovdje čitajući dobio dojam da nekolicina vas uistinu zna dosta o mobitelima. E sad, trebao bih mobitel za ženu, nešto da je do 1000kn,a da je neki omjer cijene i kvalitete kao i kod mi3 kojega i osobno koristim. Redmi 1s mi je svakako favorit ali sam svakako htio čuti vaše mišljenje ako mi netko ima što pametno za preporučiti. Hvala! 

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2014 23:21 (dradmil).

1 0 hvala 0
16 godina
dradmil kaže...

Ispričavam se na offtopic-u, ali sam ovdje čitajući dobio dojam da nekolicina vas uistinu zna dosta o mobitelima. E sad, trebao bih mobitel za ženu, nešto da je do 1000kn,a da je neki omjer cijene i kvalitete kao i kod mi3 kojega i osobno koristim. Redmi 1s mi je svakako favorit ali sam svakako htio čuti vaše mišljenje ako mi netko ima što pametno za preporučiti. Hvala! 

redmi definitivno nije los izbor, odlican mobitel, al trenutno mos dobit refubrished nexus-a 4 16gb za 1060kn sa postarinom iz eu. znaci konacna cijena..

a inace za mobitele bolje pitaj ovdje: http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/kineski-mobiteli-tema-odabir-rasprave/192996.aspx

Ovo je tema samo za mi3 {#}

14 godina
neaktivan

pozz ekipa.

Pitanje  za one koji imaju Mi band. Koliko rupa imate za zakacaiti na narukvici. 

16 godina
Dado25 kaže...

pozz ekipa.

Pitanje  za one koji imaju Mi band. Koliko rupa imate za zakacaiti na narukvici. 

8.

10 godina
neaktivan
Domaccc kaže...
majstor30 kaže...

pozdrav svima,

...

thx

U svakom slučaju preporuka Xiaomishop pošto planiraš 64GB. Izaći će te i jeftinije nego sa to2c+pdv, a prije će doći. Ukoliko planiraš 16GB - mobicity...

Do sad sam naručio 15-ak mobitela, za sve (SVE!) platio PDV. Ne postoji formula koja ide na paket da se izbjegne carina tj plaćanje pdv-a. Vjerojatnost da se paket carini je 99,8%.

Bok, sto nije ako narucujes iz European Warehousea, da nema PDV-a, carine i slicno?

Citiram sa Xiaomishop.com

You can choose shipment from Shenzhen China, or EU Warehouse.
The advantage of shipment from EU Warehouse is that members of European Union would enjoy customs duty free. Especially recommend customers from Greek, Spain, Italy, Germany, Bulgaria, and Croatia chooses shipment from EU Warehouse, to avoid high tax and customs issue.

Skoro pa da sam odlucio kupiti mi 3 sa Xiaomishopa, ali sada me ovo prepalo. Trenutno je tamo 16gb 288$, mislite da se isplati?

Drugo pitanje je da li je tko sa 16gb zazalio sto ipak nije kupio 64? Aplikacije, snimanje videa, sezona neke serije, malo muzike i izgleda mi ko da bi se mogao vrlo lako napuniti.

Hvala svima puno!

16 godina
list kaže...
Domaccc kaže...
majstor30 kaže...

pozdrav svima,

...

thx

Bok, sto nije ako narucujes iz European Warehousea, da nema PDV-a, carine i slicno?

Citiram sa Xiaomishop.com

You can choose shipment from Shenzhen China, or EU Warehouse.
The advantage of shipment from EU Warehouse is that members of European Union would enjoy customs duty free. Especially recommend customers from Greek, Spain, Italy, Germany, Bulgaria, and Croatia chooses shipment from EU Warehouse, to avoid high tax and customs issue.

Skoro pa da sam odlucio kupiti mi 3 sa Xiaomishopa, ali sada me ovo prepalo. Trenutno je tamo 16gb 288$, mislite da se isplati?

Drugo pitanje je da li je tko sa 16gb zazalio sto ipak nije kupio 64? Aplikacije, snimanje videa, sezona neke serije, malo muzike i izgleda mi ko da bi se mogao vrlo lako napuniti.

Hvala svima puno!

Ako misliš gledati filmove i serije na mobu onda da,ali ne vidim svrhu toga previše.. Ja imam 16 gb i pola mi je još uvijek prazno. Sam si procijeni dali se isplati razlika u cijeni.

Ako ti je cijena 288 sa shippingom nemaš što razmišljati. Uzmi. Ali mislim da je dostava plus. Ja sam uzeo sa tog shopa i sve u redu za razliku od prvog sa mobicity-a kad su mi poslali refurbished mobitel gamad..

[M|C] jokaCRO ingame
12 godina
neaktivan
Si zadovoljan s mi3? Nije ti zao sto nisi mi4 uzeo? Koje mobitele si jos gledao prije nego si se za njega odlucio :)

Ja gledam xiaomi, al najvise me muci sto ga nitko nema da vidim , probam u ruci itd
16 godina
Xiaomi MI3W - review

Prezadovoljan. vrhunski telefon. spada u visoku klasu telefona. Probao sam brdo telefona kineza i nekineza i na kraju uzeo mi3. ostaje kod mene dok ne naprave bolji za iste novce. Još ga nema..

[M|C] jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

došao mi3, flešan kao na str 18 i sve 5. jedino ne mogu omogućit root access.

nemam uopće opcije. 

flešovi svi su zadnje verzije.

pomoć?

edit bio: wifi rješen. nije šifra bila dobra ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.12.2014 23:46 (Haywire).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice