WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.036.972
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Preciznije sam napisao o čemu se radi. Napisao je da je glasina, ti si se nadovezao da bi mogao biti predstavljen početkom 2017. Neko sa strane bi mogao pretpostaviti da se ono na slici očekuje za 2 meseca, a to nije tačno. Ako Surface Phone i izađe za 2 meseca, neće izgledati onako.

Uzgred, isti renderi su bili u ovoj istoj temi davno pre nego što ste se ti i kolega priključili forumu.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: WindowsPhone - Općenito
Kakve veze ima kad sam se prikljucio forumu osi sto se nismo razumjeli,ja nisam imao dojam da se podrazumijeva da ce ta slika izaci za 2 mjeseca

0 0 hvala 0
16 godina
Prije nego prodem na nexusa, moram jos jednu sansu dat WP... Od pocetka sam na platformi (samsung omnia 7) i stvarno sam naviko na nju.. Ali zadnjih par mjeseci me izluduje, ponajvise zbog nedostatka aplikacija.
Razmisljao sam cak i o kupnji L950, posto se nadu po 1,5k kn... Ali bojim se kako ce to ispast... Da i 3. Puta ne ostanem bez nadogradnje (a moglo bibse desiti ako ikad izide famozni surface phone). Kazu pametnom jednom dosta.. Ja ocito sam naivan...
Zato bi htio probat zavrtit jos jednom W10M na lumia 920. Koji ring da odaberem? Ima nekog da je na dp-u i vrti w10 na lumia 920 ili slicnom? Postupak vracanja na 8.1 je isti? Onaj neki discovery program?
9 godina
neaktivan
kolko me sjećanje služi (dok sam se pripremao za tranziciju na W10M), čini mi se da L920 pokreće starija serija procesora S4. Ako je tako, onda sigurno nećeš dobiti pravi ugođaj W10M-a. Hebiga, tehnika je daleko odmakla.

Rađe probaj s L950, ako je možeš naći za 1.500 kn. Ja prije 10-ak dana nisam uspio.
16 godina
Znam da je tehnika daleko odmakla, ali mi nije ni na kraju pameti dat 1500 kn za nesto sto "ce dati puni dozivljaj W10M." Citam i da tamo ima resuimnga itd. Dosta sam ja novaca, vjere i zivaca dao u ovaj OS.
Cisto me zanimaju osnovne aplikacije kao novi viber, messenger, wapp (ok, to je jedino sto i na wp8.1 radi kako spada), facebook i edge. Ako nece radit kako treba, vracam na 81. I cekam popuste i meksa srca njuskalo korisnika uoci praznika.
16 godina
neaktivan
Ja sam mu dao sansu nekoliko puta. Savjetovao bih ti da odma pređeš, nema smisla ovo natezanje sa nedostatkom aplikacija i nikakvim radom onih koje imas
16 godina
neaktivan
Ja sam mu dao sansu nekoliko puta. Savjetovao bih ti da odma pređeš, nema smisla ovo natezanje sa nedostatkom aplikacija i nikakvim radom onih koje imas
10 godina
odjavljen
uragan kaže...
Kako mislis losa odluka,pa nisam mazohist da mi je dobra odluka nesto sto mi ne pase

Losa odluka za nypd a ne za tebe.  Vec ti rekoh ja i ti promijenimo platformu za sat vremena ali poslovni korisnici bas i ne....

Ja i ti cemo koristiti sta nam lase u tom momentu i ti mozes preci na android i ios za popodne i kao da se nista nije desilo...

9 godina
neaktivan
Naravno,Torent,zato i neznam zasto bih se zabrinjavao sta ce biti za 2 ili 5 godina,uvjeravam te da ovaj uredjaj koji imam u ruci ne namjeravam imati jos 5 godina

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

heheh ti to mene malkice zaj...s ilislucajno ;) poceli smo pricu od nypd a ne tebe i vec nekoliko puta ti kazem da sve govorim za poslovne korisnike a ne tebe.... Mislim da je ovo treci put ;)Ko je rekao da se ti trebas brinuti. Odes u prodavnicu kupis bilo sta sto nije w10m i za sat vremena si se prebacio na drugu platformu ali nypd se ne moze prebaciti tako andrugu platformu... Niti jeftino...  O njihovoj odluci pricam ne tvojoj.... Ti ces pasti par hiljada kn u najgorem slucaju a oni ce pasti milione u najboljem slucaju....

9 godina
neaktivan
Sumnjam u to,posto je danas Alcatel a za tjedan dana Lenovo pusta u prodaju W10M uredjaj,ako logicno razmisljas,100 posto je sigurno da ce platforma biti ziva jos minimalno 2 godine

1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

pa tesko da se to moze nazvati zivom platformom... Poneko izda telfon al to je vise reda radi... To su dva model u ovoj godini. Po tvojim saznanjima u ovom momentu koji modeli se izaci u iducoj godini? A da ne pricam za 2 godine... Podrska developera je maltene nepostojeca. Postojace ali je marginalna i vise kao kuriozitet nego neki bitan igrac....

9 godina
neaktivan
Nemam pojma ali mislim da pogotovo u Lenovu imaju bolje informacije od nas pa ne bi izdavali uredjaj koji su vec mislili otkazati pa nakon najnovije nadogradnje AU odlucili ipak da je to dobro,moram priznati da sam i ja bio ljut na svoj mobitel prije AU nadogradnje

0 0 hvala 0
16 godina
jos nisam dobio odgovor? Najstabilniji ring na dev. previewu? kako vratiti se na WP8.1 ako (kada) stvari podu po krivu?
9 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Da bar proizvedu ovakav dual boot pametni telefon da više ne moramo slušati zasto ovaj a ne onaj i molim vas da otvorite temu gdje ćete se vrtjeti u krug s windows mobile ili android da vise ne punite ovu temu, bio bih vam zahvalan, iako imam windows 10 mobile jasno je da ga microsoft održava samo zbog toga da bi bilo lakše ako se jednog dana odluči vratiti na to tržište, znaju oni dobro da jeto bila promašena investicija i cekaju da se dogodi neki switch kod potrošača a to sam oni znaju zašto, a sad dosta več o tome :-)

http://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_362211.html

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kolko znam,samsung je patentirao dual os,spremni su za sve pa i na probleme sa google- ovim favoriziranjem pixela

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
@Torent - sad ga stvarno pretjeruješ, da ne kažem lažeš (jer nije pristojno među kolegama na forumu). I to kompletno, u cijeloj zadnjoj objavi.

1. nisu izišla 2 modela u ovoj godini - nego čak 9 (slovima: devet) HP, Acer, Vaio, Alcatel, Lenovo. Vaio za Japan i za ostatak svijeta. Alcatel ima 2 modela. Neka španjolska firma, također 2.

2. AAWP je pred par dana objavio listu od samo 0,01% najboljih WP i W10M aplikacija, među koje je ušlo 25 novih najboljih. Jedna hrvatska je unutra.

3. Ja sam i danas naveo jednu novu aplikaciju - light verziju za Facebook. A ima ih još, koje bi htio probati prije objave. A pazi, tek sam tjedan dana nan W10M.

4. Budi siguran da NYPD (Njujorška policija) imformiranija i od mene i od tebe po ovom pitanja, i da jako dobro znaju da će imati podršku za OS u narednim godinama.

5. UWP aplikacije se ne razvijaju samo zbog mobitela nego i zbog desktop računala, a to je ipak "malo" šira baza korisnika, i "malo" dulja perspektiva.

6 Uostalom, nikad ne bih prešao s Androida na W10M da nisam bio siguran u budućnost OS-a (iz prethodnih 5 točaka).

@Torent - nije pristojno tako bezočno lagati. U mom kraju je to velik grijeh.
14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Ko je taj Torent? Neki dick of the sheep?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Meni se cini neki saljivdjija

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
za razliku od Torenta, "dick of the sheep" je ozbiljna stvar. To je "muškarac bez brkova" iz istoimenog romana Ante Tomića. a tamo nema mjesta za grešnike poput Torenta.
14 godina
odjavljen
dick_of_the_sheep kaže...
za razliku od Torenta, "dick of the sheep" je ozbiljna stvar. To je "muškarac bez brkova" iz istoimenog romana Ante Tomića. a tamo nema mjesta za grešnike poput Torenta.

Meni moj engleski kaže da je to čuna od ovce

10 godina
odjavljen
dick_of_the_sheep kaže...
@Torent - sad ga stvarno pretjeruješ, da ne kažem lažeš (jer nije pristojno među kolegama na forumu). I to kompletno, u cijeloj zadnjoj objavi.

1. nisu izišla 2 modela u ovoj godini - nego čak 9 (slovima: devet) HP, Acer, Vaio, Alcatel, Lenovo. Vaio za Japan i za ostatak svijeta. Alcatel ima 2 modela. Neka španjolska firma, također 2.

2. AAWP je pred par dana objavio listu od samo 0,01% najboljih WP i W10M aplikacija, među koje je ušlo 25 novih najboljih. Jedna hrvatska je unutra.

3. Ja sam i danas naveo jednu novu aplikaciju - light verziju za Facebook. A ima ih još, koje bi htio probati prije objave. A pazi, tek sam tjedan dana nan W10M.

4. Budi siguran da NYPD (Njujorška policija) imformiranija i od mene i od tebe po ovom pitanja, i da jako dobro znaju da će imati podršku za OS u narednim godinama.

5. UWP aplikacije se ne razvijaju samo zbog mobitela nego i zbog desktop računala, a to je ipak "malo" šira baza korisnika, i "malo" dulja perspektiva.

6 Uostalom, nikad ne bih prešao s Androida na W10M da nisam bio siguran u budućnost OS-a (iz prethodnih 5 točaka).

@Torent - nije pristojno tako bezočno lagati. U mom kraju je to velik grijeh.

Umjesto vrijedjanja sto ne odgovoris na pitanja ili da i ja tebi kazem da lazes? Ali ja sam pristojan za razliku od tebe....

1. koliko ce ih izaci u iducoj godini?

2.3. i sta to dokazuje? da ih ima? Koliko ce ih novih izaci? light verzija fb je izasla prije godinu i vise na ostalim paltformama....

4. Kako si tako siguran? pocetkom 2015 je bila druga prica nego sad.... 1 poslovni korisnik. JEDAN? ko je jos presao na w10M.

5. Ma jel? Koliko ih je izaslo da je upotrebljivo ili bitno? Probao i viber i skype i fb sve  tri verzija i niti jednu ne koristim....

6. tvoja odluka je sad odjednom bitna za citavu platformu? pazi TI si odlucio i sad je to odjednom svjetlo na kraju tunela za W10M platformu? Ego ti je veci nego MS....

Mozete vi mene vrijedjati koliko hocete ne primam se na to ali nista drugo i ne ostaje kad sve ostalo tone....

18 godina
WindowsPhone - Općenito

1. Torent je možda preterao, ali to što je "neka španjolska firma" relevantna za ovu statistiku govori dovoljno. To što Lenovo na 30 Androida odradi jedan WM uređaj je "vežba za inženjere", za slučaj da im nekad zatreba. Ostaili proizvođači koje si naveo, HP, Acer, Vaio, "neka španjolska firma™", su kompanije koje pokušavaju da uhvate za sebe neku nišu na tržištu smartphonea, pa se hvataju za onu gde je neuporedivo manje konkurencije. I to je ok, ali to su marke koje manje-više znamo i uglavnom za koje se, kad bismo razmišljali o smartphoneima, ne bismo generalno uhvatili iz prve (ni druge, pa ni iz treće).

4. NYPD i veliki poslovni korisnici od MS-a mogu dobiti poseban tretman, po posebnim ugovorima. Tako kompanije i državne institucije redovno dobijaju podršku za zastarele verzije Windowsa nakon što ona prestane za kućne korisnike. To je super za njih, a nema veze sa nama.

2. Imati najbolju aplikaciju na WM je pomalo kao pobediti u svađi na Internetu.

5. UWP kao platforma ne bi postojala da nije telefona i ne znam koja bi bila nečija motivacija da razvije aplikaciju koja će da izgleda i da se ponaša kao da joj je mesto na telefonu, ako već primarno računa na to da na desktopu ima potencijalno mnogo veći userbase, i ako se zna da korisnici, ako imaju izbora, na desktopu beže od UWP varijante neke aplikacije, u korist "normalne" desktop varijante.

6. Bez uvrede, to što si ti sebe ubedio u budućnost OS-a mi ništa ne znači. Platforma neće biti mrtva dok MS ne bude rekao da je mrtva. A MS ima dovoljno para da jedan "pet projekat" održava i večito ako baš tako želi. No, trenutno, WM je živ otprilike koliko i Myspace. Prodaje daleko manje uređaja nego Symbian u vreme kada su svi znali da je gotov; Blackberry je isto digao ruke od svoje platforme kad je doživeo ovakvu statistiku. WM ima bogatog sponzora i to ga održava u životu, ali prognoze za budućnost ne bih davao. Možda jednog dana WM povrati popularnost (možda se to desi i Myspaceu) i sa njom i pažnju developera, a možda jednog dana MS najavi relaunch, isto kao što je uradio sa WP7, kada je otpisao kompletnu prethodnu WM platformu. A možda je samo otpišu, a relaunch ostave za "jednog lepog dana". Ako ti vidiš budućnost, svaka čast, ja... da ne napišem nešto svadljivo, ja ne verujem u te stvari.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.11.2016 20:23 (Ivan(4)).
Moj PC  
6 0 hvala 2
9 godina
neaktivan
Obožavam vas obojicu, u vašem fanatizmu. Pa to je prekrasno, koliko ste spremni energije utrošiti da biste uvjerili sve ostale - u nešto, što i sami ne vjerujete. Pa sve relativizirate. Ništa nije bitno. Ni 9 novih modela ove godine, ni mjesečno updejtiranje OS-a, ni obrazloženje Njujorške policije, ni izjave samog menadžmenta MS, ... ,ni popis najboljih aplikacija ... baš ništa. Ako ima - ne valja, ako nema ne valja. Kad,je tako onda više ne možemo raspravljati.

Ja sam se preporodi prelaskom s Androida. Osjećam se slobodnije, relaksiranije. I to je to.

3 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

8 dana je na WP i osjeća se slobodnije, relaksiranije. Ti kao da si ženu promjenio a ne mobitel :D Nemoj da se na kraju ne ugrizeš za jezik jer s WP-om bi mogao, čak ga i odgristi. Govorim po sebi.... 

A i ovaj nick ''kurac od ovce'', nisi mogao nešto bolje smisliti  Ovako te baš neki nebi mogli za ozbiljno shvaćati.

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
WindowsPhone - Općenito

shick_of_the_deep, kad bi neko pogledao tvoje dokaze, pomislio bi da diskutuješ sa ludaciama koji su protiv celog razumnog sveta, a ne da pokušavaš da ubediš svet da je platforma sa ~0.5% tržišnog udela i tendencijom daljeg pada zdrava, kvalitetna i sigurne budućnosti.

Bio sam na toj platformi. Imao sam uređaj jako sličan tvom. Isprobavao sam aplikacije sa tih best of popisa. Imali smo WP/WM uređaje i ja, i moj otac, moja sestra i dalje ima (i progunđa nešto o svom dečku kad se seti da ju je on nagovorio da ga uzme, al' ga i dalje voli), i ima pomenuti sestrin dečko, koji je doduše sebi danas naručio Androida. Dakle, ja i nemali broj ljudi oko mene je koristio WM ili jošuvek koristi, i niko nije (ostao) zadovoljan. Ti uživaj (ovo kažem bez imalo ironije), ali se prosto pitam šta si koristio pre ovoga, kad su ti Lumia 640XL i WM toliko otkrovenje?!

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.11.2016 22:37 (Ivan(4)).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Završite sa spamanjem.

Nek mi neko od odgovori moze li se ikako lajv pokrenut da gledam na fb. Ova gore aplikacija zapravo je pokusaj aplikacije fb.

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Ivan(4) kaže...

shick_of_the_deep, kad bi neko pogledao tvoje dokaze, pomislio bi da diskutuješ sa ludaciama koji su protiv celog razumnog sveta, a ne da pokušavaš da ubediš svet da je platforma sa ~0.5% tržišnog udela i tendencijom daljeg pada zdrava, kvalitetna i sigurne budućnosti.

Bio sam na toj platformi. Imao sam uređaj jako sličan tvom. Isprobavao sam aplikacije sa tih best of popisa. Imali smo WP/WM uređaje i ja, i moj otac, moja sestra i dalje ima (i progunđa nešto o svom dečku kad se seti da ju je on nagovorio da ga uzme, al' ga i dalje voli), i ima pomenuti sestrin dečko, koji je doduše sebi danas naručio Androida. Dakle, ja i nemali broj ljudi oko mene je koristio WM ili jošuvek koristi, i niko nije (ostao) zadovoljan. Ti uživaj (ovo kažem bez imalo ironije), ali se prosto pitam šta si koristio pre ovoga, kad su ti Lumia 640XL i WM toliko otkrovenje?!

Best of... ;)

9 godina
neaktivan
PitlaneOne - za ljubitelje Formule 1

Aplikacija daje real-time redoslijed i komentare, live tile, ... , i što je najbitnije besplatna je i bez marketinške agresije (bez reklama).

Isprobao sinoć za vrijeme 2. treninga za utrku u Brazilu. Odlično je funkcioniralo. Preporučam.

Sve više mi se sviđa ovaj Windows10Mobile.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

dand ili kako već, zaboravio lozinku? 

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice