Nakon par dana "vožnje" builda 10536 na Lumiji 535 Single SIM, ovo su moji utisci:
Build kao build je fluidniji od prošlog, ali i dalje zna biti usporen na trenutke. Lock screen i dalje ponekada ne prikazuje podatke odmah po paljenju ekrana, već treba pričekati 2-3 sec dok se pojavi sat i notifikacije. Loading... , ako je Start ekran iza lockscreena je sveden an minimum, doživio sam ga samo po paljenju ekrana, dok kod aplikacija, ovisno o "težini" iste, ponekada se pojavi, ponekada ne. Wapp radi uredno, Viber je neupotrebljiv za dopisivanje (polje za upis teksta je skriveno sa navigacijskim tipkama, skrivanjem istih, ekran se ne širi, već ostaje black bar). Novi Messaging Skype Preview se zna crashati i pokazati prazan ekran nakon otvaranja poruke iz notifikacije.
Kod mene više nema random freezanja s crnim ekranom, barem nakon hard reseta.
Kod poziva, proximity senzor OPET ne gasi ekran, treba ga zaključati, te paziti ako dođe notifikacija u pozadini, da se ekran opet ugasi, jer više nego češće upali ekran s funkcijama poziva nego što upali lock screen. Također, iz nekog razloga, u džepu mi zna upaliti ekran bez da sam pritisnuo tipku za paljenje, ali je i to nakon hard reseta minimizirano.
Store je stabilan, ali je update i download aplikacija i dalje užasno spor.
Mobitel se više ne grije kao što je to bio slučaj u prijašnjim buildovima, ne igram se previše (osim Plague Inc.) tako da zagrijavanje kod njega ne mogu ocijeniti.
Battery drain u stand-byu je normaliziran, kod intenzivnijeg korištenja dosta brzo pada, brže nego na 8.1. Battery saver kao da ima dvije "brzine". Od 20 - 10% baterije zna "procuriti", a onda zapne i drži poprilično.
Sve u svemu, moja ocjena builda je 3.5 od 5. Nisam još isprobao "zaobilazni" put za custom ringtones, pa ne mogu reći radi li kako dio ekipe tvrdi da radi, ili ne, kao što tvrdi drugi dio ekipe na WC forumu.