WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 2.974.738
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Nakon par dana "vožnje" builda 10536 na Lumiji 535 Single SIM, ovo su moji utisci:

Build kao build je fluidniji od prošlog, ali i dalje zna biti usporen na trenutke. Lock screen i dalje ponekada ne prikazuje podatke odmah po paljenju ekrana, već treba pričekati 2-3 sec dok se pojavi sat i notifikacije. Loading... , ako je Start ekran iza lockscreena je sveden an minimum, doživio sam ga samo po paljenju ekrana, dok kod aplikacija, ovisno o "težini" iste, ponekada se pojavi, ponekada ne. Wapp radi uredno, Viber je neupotrebljiv za dopisivanje (polje za upis teksta je skriveno sa navigacijskim tipkama, skrivanjem istih, ekran se ne širi, već ostaje black bar). Novi Messaging Skype Preview se zna crashati i pokazati prazan ekran nakon otvaranja poruke iz notifikacije.

Kod mene više nema random freezanja s crnim ekranom, barem nakon hard reseta.

Kod poziva, proximity senzor OPET ne gasi ekran, treba ga zaključati, te paziti ako dođe notifikacija u pozadini, da se ekran opet ugasi, jer više nego češće upali ekran s funkcijama poziva nego što upali lock screen. Također, iz nekog razloga, u džepu mi zna upaliti ekran bez da sam pritisnuo tipku za paljenje, ali je i to nakon hard reseta minimizirano.

Store je stabilan, ali je update i download aplikacija i dalje užasno spor.

Mobitel se više ne grije kao što je to bio slučaj u prijašnjim buildovima, ne igram se previše (osim Plague Inc.) tako da zagrijavanje kod njega ne mogu ocijeniti.

Battery drain u stand-byu je normaliziran, kod intenzivnijeg korištenja dosta brzo pada, brže nego na 8.1. Battery saver kao da ima dvije "brzine". Od 20 - 10% baterije zna "procuriti", a onda zapne i drži poprilično.

Sve u svemu, moja ocjena builda je 3.5 od 5. Nisam još isprobao "zaobilazni" put za custom ringtones, pa ne mogu reći radi li kako dio ekipe tvrdi da radi, ili ne, kao što tvrdi drugi dio ekipe na WC forumu.

Moj PC  
1 0 hvala 3
12 godina
odjavljen
Re: WindowsPhone - Općenito
WackyZG kaže...

Nakon par dana "vožnje" builda 10536 na Lumiji 535 Single SIM, ovo su moji utisci:

Build kao build je fluidniji od prošlog, ali i dalje zna biti usporen na trenutke. Lock screen i dalje ponekada ne prikazuje podatke odmah po paljenju ekrana, već treba pričekati 2-3 sec dok se pojavi sat i notifikacije. Loading... , ako je Start ekran iza lockscreena je sveden an minimum, doživio sam ga samo po paljenju ekrana, dok kod aplikacija, ovisno o "težini" iste, ponekada se pojavi, ponekada ne. Wapp radi uredno, Viber je neupotrebljiv za dopisivanje (polje za upis teksta je skriveno sa navigacijskim tipkama, skrivanjem istih, ekran se ne širi, već ostaje black bar). Novi Messaging Skype Preview se zna crashati i pokazati prazan ekran nakon otvaranja poruke iz notifikacije.

Kod mene više nema random freezanja s crnim ekranom, barem nakon hard reseta.

Kod poziva, proximity senzor OPET ne gasi ekran, treba ga zaključati, te paziti ako dođe notifikacija u pozadini, da se ekran opet ugasi, jer više nego češće upali ekran s funkcijama poziva nego što upali lock screen. Također, iz nekog razloga, u džepu mi zna upaliti ekran bez da sam pritisnuo tipku za paljenje, ali je i to nakon hard reseta minimizirano.

Store je stabilan, ali je update i download aplikacija i dalje užasno spor.

Mobitel se više ne grije kao što je to bio slučaj u prijašnjim buildovima, ne igram se previše (osim Plague Inc.) tako da zagrijavanje kod njega ne mogu ocijeniti.

Battery drain u stand-byu je normaliziran, kod intenzivnijeg korištenja dosta brzo pada, brže nego na 8.1. Battery saver kao da ima dvije "brzine". Od 20 - 10% baterije zna "procuriti", a onda zapne i drži poprilično.

Sve u svemu, moja ocjena builda je 3.5 od 5. Nisam još isprobao "zaobilazni" put za custom ringtones, pa ne mogu reći radi li kako dio ekipe tvrdi da radi, ili ne, kao što tvrdi drugi dio ekipe na WC forumu.

Na 630 je radio super, bez loading i ostalih gluposti 

mmm bili čiku ?
16 godina
Silwncer kaže...

Na 630 je radio super, bez loading i ostalih gluposti 

Am naj me... mam bu u zid išla... quad core i 1GB RAM-a, a lošije radi od nazivno "slabijeg" modela. Ajd, ovo je još Preview, pa ZA sada, neću previše obraćati pažnju na te sitnice.

14 godina
neaktivan
Naj se srditi.
MS je uvijek do sada OS prilagođavao najslabijem uređaju, ako na njemu radi fluidno onda će i na ostalima. E sad, to što na nekim jačim uređajima zna zezat to je zato što OS nije dovoljno ispeglan i prilagođen za taj jači uređaj. Sve bu vredu :)
www.wpnovosti.com || WoT: zemo323
12 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

treba mi nove melodije zvona jer ovo što nudi lumia su bezveze,jel mi netko može ovdje dati neka obična normalna zvona,hvala

dajac
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

instaliraj si zedge aplikaciju, tamo imaš kategorije, pretraživanje itd.

osim toga, možeš si izrezati 30-40 sekunda pjesme u nekom programu tipa audacity na pc-u i to prekopirati u ringtone folder na mobu, pa u opcijama mobitela namjestit za melodiju

Ne predaj se nikad osim kad moraš!

1 0 hvala 0
17 godina
Apachy kaže...

instaliraj si zedge aplikaciju, tamo imaš kategorije, pretraživanje itd.

osim toga, možeš si izrezati 30-40 sekunda pjesme u nekom programu tipa audacity na pc-u i to prekopirati u ringtone folder na mobu, pa u opcijama mobitela namjestit za melodiju

Aplikacija Ringtone Maker.

Ne moze bit jednostavnije, izrezes koliki god dio, koje god pjesme i postavis za ringtone.

- Psiho246
12 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ok,hvala na brzom odgovoru ali imam problem što me traži microsoftov račun a taj servis nije u redu,čak me ebe i lozinka,neznam na koji se način može ponovo odraditi račun,ovaj bi poništio i ponovo napravio račun

dajac
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
dajac59 kaže...

ok,hvala na brzom odgovoru ali imam problem što me traži microsoftov račun a taj servis nije u redu,čak me ebe i lozinka,neznam na koji se način može ponovo odraditi račun,ovaj bi poništio i ponovo napravio račun

microsoft račun je i više nego u redu, već ti ga očigledno ne znaš postaviti...

pa otvoriš novi račun, paziš da ti godina rođenja bude takva da si punoljetna osoba (da nemaš ograničenja u korištenju usluga) i postaviš sigurnosne opcije (rezervni mail i/ili broj telefona za dobivanje sigurnosnih kodova)

ali kod otvaranja novog računa moraš napraviti hard reset (na tvorničke) da se sve obriše s telefona da bi mogao unesti novi račun

idi lijepo na web adresu account.live.com i tu si prvo probaj podesiti ovo što sam ti napisao.. ako ne ide otvori si novi račun...

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2015 16:36 (dadn).
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Stigao update dodataka + informacije (Lumia 630)

mmm bili čiku ?
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
izzy007 kaže...
Može li lockscreen na wp8.1 pokazati više od jednog eventa iz kalendara? Npr danas dvije osobe imaju rođendan. Ali samo jedna se vidi na lockscreenu. Tek kad otvorim kalendar aplikaciju vidim sve što se zbiva taj dan.

imaš u trgovini aplikaciju Chronos Calendar+. nažalost nije badava (20 kn) ali po meni je i više nego dobar ali ne prikazuje na lockscreenu već na "živoj pločici"... podržava lokalni (hrvatski) kalendar sa praznicima, blagdanima, imenima, te možeš odrediti sa kojih računa da prikazuje podsjetnike i naravno sve urediti i podesiti kako ti odgovara.. ima trial pa možeš probati...

http://windowsphone.com/s?appid=4088a521-310a-464f-838e-e1514d8e117b

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2015 18:44 (dadn).
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

PRIVATE aplikacija trenutno je besplatna (vrijednost 16 kn)

http://windowsphone.com/s?appid=5015ae5c-c523-4793-8e50-0e8bc3f8c9ed

Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Iz sjene proviruje L750

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

i nije neki upgrade u odnosu na 730/735... minimalna poboljšanja (ako je ovo leakano istina)

Ne predaj se nikad osim kad moraš!

2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Zadnji build je jako dobar... Nešto brži i fluidniji od prvog builda Desetke. I više mi SD kartica "magično" ne nestaje iz mobitela. Bez problema parira Androidu ako se mob rabi za nešto korisno (poruke, pozivi, mailovi, navigacija, browsanje neta) a ne za iFart i igrice.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
torrente kaže...

Nije bas. Spomenuo sam ju prije koji dan ali vjerovatno se nece pojaviti ove godine.

15 godina
Bolje da se ne pojavi uopce, jer ak je vjerovat tim glasinama i nije neki skok u odnosu na prethodnicu.
Vise mi se svida microsoftova obecanja da ce godisnje izaci samo 6 uredaja iz 3 cjenovna razreda.
Npr.
Lumia 950 i 950 XL kao high end
850/xl srednji razred i 550/xl kao low end...
Takoder bi bilo lijepo da nema razlike izmedu xl i "obicne verzije" uredaja, u nicemu (hw, fukncije, sw) osim u velicini!
12 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

budem si napravio novi microsoftov račun i zanima me da li si radim postojuću e-mail adresu ili moram drugi,ja koristim mejl za e-poštu gmail ili moram nešto sasvim drugu novu,tu se bunim

dajac
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

kako god želiš... možeš postojeću ali možeš i potpuno novu... moj savjet bi bio da otvoriš novu... upravo to buni ljudi kad za razne račune koriste jednu mail adresu pa nastaju zabune... slijedeći problem su iste šifre koji si ljudi stave za sve račune

drugi savjet da ako ti je teško sve pamtiti, da npr probašRoboform. on ti na siguran način čuva tvoje podatke sa raznih stranica pa su ti šifre sigurnije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Jel vama radi sinhronizacija favorita u Edge-u? Meni je povukao sa kompa samo foldere u favoritima, ali ne i favorite.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
davor333 kaže...
Jel vama radi sinhronizacija favorita u Edge-u? Meni je povukao sa kompa samo foldere u favoritima, ali ne i favorite.

Također...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
12 godina
neaktivan
dadn kaže...

kako god želiš... možeš postojeću ali možeš i potpuno novu... moj savjet bi bio da otvoriš novu... upravo to buni ljudi kad za razne račune koriste jednu mail adresu pa nastaju zabune... slijedeći problem su iste šifre koji si ljudi stave za sve račune

drugi savjet da ako ti je teško sve pamtiti, da npr probašRoboform. on ti na siguran način čuva tvoje podatke sa raznih stranica pa su ti šifre sigurnije.

znači da si neradim novi račun sa postojućim gmail koji koristim za poštu već da napravim drugi e-mail posebni za microsoftov račun,napr. sa yahoo

dajac
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

mislio sam novi outlook npr dajac59@outlook.com a za sigurnosni mail si odrediš gmail ili yahoo 

https://signup.live.com/signup?uaid=726e7c30b86847aaaceee732cd63baba&lic=1

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2015 10:36 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

super ali nisam kod vraćannja postavki odmah stvorio sigurnosni kod i zanima me dok mi se sad samo instaliraju neke stavke da li mogu naknadno odraditi taj račun,upiso sam mejl ali kad me tražio kod tek sam na kompu vidio da mi je stigo a nisam ga upiso u telefon već sam dalje nastavio,da li to mogu naknadno napraviti

dajac
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

sve možeš naknadno.. samo otvori https://account.live.com/proofs/Manage?mkt=hr-HR

možeš dodati i aplikaciju za generiranje sigurnosnih kodova https://account.live.com/proofs/Add?mkt=hr-hr&apt=3

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2015 12:38 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

sa novim ažuriranjem dodaci+informacije zeznuli su interop hack, odnosno na uređajima koji nisu interop hackirani sada se ne može instalirati dodaci+informacije na SD što je bilo potrebno da bi se napravio interop hack... 

oni koji imaju interop hack neka ne brinu jer ionako ne mogu instalirati (ažurirati) aplikaciju jer im je na SD kartici pa dojavljuje grešku

čeka se fix za to :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

bravo majstore,ti si mi velika pomoć jer moj prelazak sa androida na ovo je nešto sasvim drugo,ajde mi sad dalje pomozi,idem na here plus i kad otvorim kaže mi da mi nije uključen GSP a nevidim gdje ga ima u postavkama da uključim,bilo je na osici ali ovdje nevidim

dajac
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

pod Lokacija (Location)?

pod W10M moraš i dozvole za aplikacije isto podesiti 

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2015 15:48 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ali nevidim di to ima??'kako doći do toga

dajac
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito