WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.049.857
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
WindowsPhone - Općenito

Evo tekst koji objašnjava svu tu zbunjolu oko "Denima"...

"Microsoft are cleverly running 2 different operations, that they both call "Denim update". First, you need to understand that the "Denim update" is an OS update (WP 8.1.1, or GDR1) and a FW update (Denim). Imagine updating your PC, the Os (windows) and the drivers (firmware). Now, given the official update availabilty table posted by Microsoft, there are 2 kind of Lumias:

a) the 620,720,820,920 (aka "older devices"). If you look carefully at what some variants have received, they got : latest known GDR1 (=the one enabling Cortana in Europe), but they got, firmware-wise, only a cyan update. The version numbers are clearly the same, just a minor Cyan update.

b) In Nordic countries : 930/1520 are getting both an OS update (to latest GDR1) and a proper FW udpate (with a real change in version numbers). Back to your question.

It's easier to send the first kind of update, which MS calls "Denim" when it's not a *firmware* update but rather an *os* update. And when you think about it, they already did that before : the 930 received GDR1 (in Europe at least) weeks ago. Official GDR1 (latest version of that time), with a small Cyan update. Nobody called that "Denim update", but now, MS are calling it Denim.

To be more precise, they call it Denim when you have at least 8.10.14219.341 (OS) (or if you have a original Denim firmware, like 830).

In other words, there is more work for the 1520/930, as MS have to build a dedicated firmware, include the real novelties (unlike for the "a)" category above), etc. But the good news is : it has rolled out today in Nordic Countries. I only hope that, for the 920/1020 etc., which need less Denim (the OS update will represent 90% of the new features), we'll still have a true FW update later (as I said, so far, it's still Cyan in that MS table).

Because even if we don't expect anaything camera-wise, we need a new fw to bring other new features such as, at least, aptx BT codec support. I hope it's more clear."

Dakle ukratko,kolega "Teerex je bio u pravu, i svi mi na PfD programu, "denim" imamo od predzadnjeg ažuriranja... Ono za što smo mislili da je "bug" kod prikaza u "extras + info", ustvari je bilo novo tumačenje "denim" nadogradnje od strane MS-a... Dakle svi vlasnici niže rangiranih uređaja(ispod L830) neće dobit "denim" nadogradnju u obliku firmwarea, pa samim time ni nikakve điđe za kameru, već samo u obliku OS nadogradnje, a oni koji su na PfD-u, neće dobit ništa jer već imaju zadnju verziju OS-a,ili ti kako MS tumači, imaju "denim"...

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.12.2014 16:49 (MasterPeace).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

Pozdrav.

Frend me jučer nagovorio pa sam natakario Windoze 8.1 na svoju Lumiu 520.

E a zato sad nemam zvonjavu već samo vibru... {#} I ponuđeno mi je u postavkama samo "Vibracija - uključena/isključena ". Kad isključim vibru lijepo imam prekriženo zvonce gore lijevo na ekranu i zvono baj baj... Kako da to riješim?

Btw, imam Cyan i hebe mi se turbo za te điđe-miđe, I još, ne mogu na internet preko vip-mreže... Kako da i to riješim?

Pomagajte ljudi, samo želim telefon koji usput ima ekran pogodan za faken net (i da ponekad i odem na net... {#} ).

Hvala.

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: WindowsPhone - Općenito
Spiridon kaže...

Pozdrav.

Frend me jučer nagovorio pa sam natakario Windoze 8.1 na svoju Lumiu 520.

E a zato sad nemam zvonjavu već samo vibru... {#} I ponuđeno mi je u postavkama samo "Vibracija - uključena/isključena ". Kad isključim vibru lijepo imam prekriženo zvonce gore lijevo na ekranu i zvono baj baj... Kako da to riješim?

Btw, imam Cyan i hebe mi se turbo za te điđe-miđe, I još, ne mogu na internet preko vip-mreže... Kako da i to riješim?

Pomagajte ljudi, samo želim telefon koji usput ima ekran pogodan za faken net (i da ponekad i odem na net... {#} ).

Hvala.

pojacaj s tipkama za glasnocu sa strane

za internet se obrati vipu da ti posalju postavke

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2014 12:53 (apoteka).
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Koju Lumiu uzeti?

Isplati li se dati 500 kn više za 930? Znam da je dosta jači od 830, ali koliko je to bitno na wp?

Jedina prednost kod 830 je izmjenjiva baterija, a 930 mi je na izgled ljepša i ima stvarno moćan hw i kameru.

Ima li itko iskustva s obje? Cijene su na mobicityu i njuškalo trgovinama slične (830-2400 kn, 930-2800 kn) i zanima me je li isplativo uzeti 930?

18 Lumia 930
4 Lumia 830
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
s0me0ne kaže...

Koju Lumiu uzeti?

Isplati li se dati 500 kn više za 930? Znam da je dosta jači od 830, ali koliko je to bitno na wp?

Jedina prednost kod 830 je izmjenjiva baterija, a 930 mi je na izgled ljepša i ima stvarno moćan hw i kameru.

Ima li itko iskustva s obje? Cijene su na mobicityu i njuškalo trgovinama slične (830-2400 kn, 930-2800 kn) i zanima me je li isplativo uzeti 930?

Mozda ti ovo pomogne..
Smrt u penziji
14 godina
s0me0ne kaže...

Koju Lumiu uzeti?

ja bih licno isao na 830, jer ko se navikao na glance, zna zasto, a opet jos i microsd, pa nekome i mogucnost zamjene baterije isto igra ulogu, ali opet na kraju treba se gledati u buducnost, tako da je l930 way to go u ovom slucaju, i bices siguran za slijedece apdejte, a vjerovatno postoji mogucnost da lumia 830 bude osakacena za neke mogucnosti na win10, mada ne bi trebala biti, ali svakako treba biti oprezan

good luck

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
12 godina
WindowsPhone - Općenito
Kad je ukljucen PfD stoji mi verzija softvera Cyan a kad ga iskljucin verzija softvera je Denim . U pitanju je L625.
Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2014 22:27 (nicky.sl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Mi na PfD smo već dobili Denim, samo, to nismo znali... :-) I nisu svi noviteti vidljivi na 625...
16 godina

dali je normalno da moja lumia 920 se brzo prazni

(100% napunjen .. 4 sata messenger, 2 poruke na wappu, sms, 30 min surfanja i par skidanja s marletplacea)

sad je nakon toga na 11% ...

jel to normalno trajanje ili?

14 godina
Ako je cijelo vrijeme mob u upotrebi, da.
15 godina
WindowsPhone - Općenito

Nisan siguran al mi se čini da mi se baterija brže troši od ovog zadnjeg update-a. Jel još netko primjetio?

Zdravi i veseli bili :)

0 0 hvala 0
16 godina
x360gamer kaže...

dali je normalno da moja lumia 920 se brzo prazni

(100% napunjen .. 4 sata messenger, 2 poruke na wappu, sms, 30 min surfanja i par skidanja s marletplacea)

sad je nakon toga na 11% ...

jel to normalno trajanje ili?

Jep ništa čudno. 
Ja sam prije 2 mjeseca zamjenio bateriju, jer sam bio uvjeren da je moja katastrofa. Ali sam se zeznio, mobitel jednostavo treba puno struje. 
Jer niti 12 sat mi nije mogla izdržati nekog normalnog korištenja. S tim da mi je stalno sve uključeno. to je sa starom, a s novom je malo duže bilo, al ne pretjerano bolje. 
Surfanje, dopisivanje .... i onako normalno korištenje aplikacija mi  kaže da je prosječno pražnjenje 8.27% po satu, a max sam imao trajanje na 22h21m. 
I to je sve s novom baterijom.  

Tako eto da sam se ja izvjesio s baterijom novom. 

A jel netko dobio novi update na 920? moja je DE vodafone, i još nema ništa za sada, s tim da imam uključen pfd.  

11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Nešto me zanima...koliko aplikacija imate i kako se ponaša mobitel?

Čudi me da ne vidim nikakav uticaj na perfomanse jer do sada nisam deinstalirao niti 20% isprobanih aplikacija. Evo skoro imam 60 aplikacija i sve radi normalno kao i kad je prvi puta upaljen mobitel. (L630)

Jeli i kod vas tako? 

Po ovoj anketi, preko 60% korisnika junački napuni mobitel.

Ako je ovo sve kako mi se čini da jeste (a vidim da sve leti), onda se radi o najvećem plusu ove platforme, posebno kada primjetim da mi je 90% aplikacija na SD kartici.

Na androidu sam uvijek grcao i koristio one "metlice" klinere, te pratio onaj nesretni dio o zauzeću rama.

1 pazim da ih nije previše
13 imam ih puno i sve glatko radi

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mičić kaže...

Nešto me zanima...koliko aplikacija imate i kako se ponaša mobitel?

Čudi me da ne vidim nikakav uticaj na perfomanse jer do sada nisam deinstalirao niti 20% isprobanih aplikacija. Evo skoro imam 60 aplikacija i sve radi normalno kao i kad je prvi puta upaljen mobitel. (L630)

Jeli i kod vas tako? 

Po ovoj anketi, preko 60% korisnika junački napuni mobitel.

Ako je ovo sve kako mi se čini da jeste (a vidim da sve leti), onda se radi o najvećem plusu ove platforme, posebno kada primjetim da mi je 90% aplikacija na SD kartici.

Na androidu sam uvijek grcao i koristio one "metlice" klinere, te pratio onaj nesretni dio o zauzeću rama.

Nevezano za tvoje pitanje al pošto vidim da imaš lumiu 630, sestra mi ima istu al ima problem sa njom, gašenje ekrana u aplikacijama, kaze da joj se ekran ugasi u toku poziva i ne moze ga upaliti, isto tako i u skypu bez obzira poziv ili ne ekran se ugasi sam od sebe. Jesi li imao sta slicno?

14 godina
Neka proba factory reset. Jedini mozda slicni proble imam kada zovem nekoga na viber pazelim odustati od pozivanja ekran se gasi na dodir.mada mislim da je to bug u appu.
11 godina
neaktivan
malina22 kaže...

sestra mi ima istu al ima problem sa njom, gašenje ekrana u aplikacijama, kaze da joj se ekran ugasi u toku poziva i ne moze ga upaliti, isto tako i u skypu bez obzira poziv ili ne ekran se ugasi sam od sebe. Jesi li imao sta slicno?

Moja je iz Vip-a. Evo dvije slike sa infom ako išta može pomoći:

Koristim uređaj ( i to žestoko) već 62 dana (pamtim datum zbog rate {#}).

Nikada mi se nije ugasio ekran u ni jednoj aplikaciji.

Kod poziva je sve ok.

Skype slabo koristim,ali sam ga isprobavao u nekoliko navrata i sve je ok. Bilo je dopisivanja i par voice poziva.

Aplikacija Line mi je jako bitna za dvije osobe i svakodnevno vršim nekoliko poziva. E tu imam problem..kad odmaknem od uha i idem kliknuti crveni kvadrat "prekini poziv", pipnem prstom ekran, on se ugasi i tako mogu 100 puta. Moram na tipku paljenja ugasit ekran, upalit ga i onda mi ostane upaljen ekran i mogu piknut "prekini poziv".

Ekran se jedino ugasi kada radim update aplikacije i kada piše ono "instalira se",a meni lijeno čekati i pokrenem nešto drugo...zamrzne se sve i nema ekrana. Čekam po 20 sekundi da jadni procesor sve prokuha i upali ekran. Ali to mi se događalo samo na većim instalacijama.

Eto to je sve. Znači nisam imao "ispadanje" ekrana za vrijeme rutinskog korištenja aplikacija.

16 godina

Ima netko preporuku za dobru music aplikaciju s mogucnoisti downloada(cachea) pjesme.

Naisao sam za sada na MUSIC+ i Music+  . Ima li netko neku jos bolju?

Jer prilikom ustede baterije obje aplikacije laggaju i to dosta.

Prednost Music+  -> pod ustedom baterije se moze skidat pjesma

Prednost MUSIC+  -> ljepse sucelje i live title mjenja boju (za custom home screen)

EDIT:
Lumia 535 stigla u HR po pristupacnoj cjeni (kao i svi 5xx modeli)

Po meni BB trenutno.

E sada, dali sam zaribao sto sam prije 4 dana za iste novce uzeo lumiu 920 white s jos 7 mjeseci garancije?

Dali je 535 hw jaca od bivseg flagshipa?

Strahujem jedino da nebi dobio sve znacajke WP10 radi 2x CPUa.. a opet, neznam kako se moj 2x odnosi na ovaj 4x od lumie 535?!

Takoder, mislim da u kameri, 920 pobjeduje (bar sto se ticne straznje)?

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.12.2014 12:37 (x360gamer).
12 godina
WindowsPhone - Općenito

jao edigital, njima ni lipe nebi dao da im treba za opstanak

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito
A kad ono pod aplikacijama Google Play
- HTC 8S -

0 0 hvala 0
16 godina
NeoOS kaže...
A kad ono pod aplikacijama Google Play

Pa naravno da ima i Google Play, Micro$oft je uspio izemulirati Android u svom sustavu. To svi sa 8.1 imaju! {#}{#}{#}

16 godina
Moze/zna li netko odgovoriti mi na 3 posta iznad postavljena pitanja?
14 godina
neaktivan
Pogledaj zbox aplikaciju, mozda ti se svidi
www.wpnovosti.com
14 godina
x360gamer Ja koristim myTube aplikaciju za skidanje. Doduše zajedno skinem i video s Youtubea. Što se moba tiče L920 je hardverski bolji izbor od L535. Ja bih svakako uzeo L920. Bolja kamera, OIS, fullHD snimanje, 535 ne može ni 720p i bolji ekran.
14 godina
Gdje skinuti taj rmulirani google play na wp odnosno kako ? I koji se appovi mogu koristiti?
12 godina
protjeran
x360gamer kaže...

Ima netko preporuku za dobru music aplikaciju s mogucnoisti downloada(cachea) pjesme.

Naisao sam za sada na MUSIC+ i Music+  . Ima li netko neku jos bolju?

Jer prilikom ustede baterije obje aplikacije laggaju i to dosta.

Prednost Music+  -> pod ustedom baterije se moze skidat pjesma

Prednost MUSIC+  -> ljepse sucelje i live title mjenja boju (za custom home screen)

EDIT:
Lumia 535 stigla u HR po pristupacnoj cjeni (kao i svi 5xx modeli)

Po meni BB trenutno.

E sada, dali sam zaribao sto sam prije 4 dana za iste novce uzeo lumiu 920 white s jos 7 mjeseci garancije?

Dali je 535 hw jaca od bivseg flagshipa?

Strahujem jedino da nebi dobio sve znacajke WP10 radi 2x CPUa.. a opet, neznam kako se moj 2x odnosi na ovaj 4x od lumie 535?!

Takoder, mislim da u kameri, 920 pobjeduje (bar sto se ticne straznje)?

Svi music appovi koje sam ja isprobao koriste Microsoftov SDK koji se temelji na Xbox Musicu, neki su intergrirani do te mjere, da kada ti ta aplikacija svira, ukljuci se live tile od xbox musica kao da on svira... Na WP-u baš i nema poštene music aplikacije, zapravo uz sve svoje mane Xbox Music je najkompletniji...

16 godina
g3arv8 kaže...
Gdje skinuti taj rmulirani google play na wp odnosno kako ? I koji se appovi mogu koristiti?

Google Play možeš preuzeti na mob svakog 3. petka u mjesecu, ukoliko je mlađak. Mobitel stavi u praznu kadicu (one koje stanu u sudoper), 3 puta ga zavrti, poškropi sa 3 kapi Pelina od Maraske (ni slučajno Badel, inače ćeš dobiti Apple Store), i mantraj: "Bill Gates, Bill Gates, moj Bog i spasitelj! Steve Ballmer, care nad svim carevi, podari mi Google Play!"

{#}{#}{#}

Zezam se malo. Nema Google Play-a za WP. Malo pripazi na cijeli post, ne samo tekst, bilo je dovoljno emoticona da se skuži da se zezam.

14 godina
WindowsPhone - Općenito

nisam ih vidio jer sam citao sa mobitela :) bah dobro sam se navukao , obicno tako nesto "skakljivo" proguglam hahaha

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Nekakvo kritično ažuriranje; taman mi skida; valjda je to Denim. Nokia Lumia 620{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
WindowsPhone - Općenito

Bit će da jest, koliko vidim CV620-tke su dobile Denim...

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.12.2014 19:44 (MasterPeace).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
@zohar Jesi li na PfD prijavljen
vlastoručni potpis
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice