Sony Xperia Z5 - Rasprava

poruka: 1.111
|
čitano: 183.311
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Renderira se 4k recka za premium, bit ce do navecer online nadam se :)

youtube.com/mislavbusic

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sve mogu progutati na Z5 ali kameru nikako.Pa to je sramotno loša kamera naspram konkurencije.Svaka recenzija kao i ekipa na xda forumu kažu da je kamera smiješna naspram ostalih.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z5 - Rasprava
R36 kaže...

Sve mogu progutati na Z5 ali kameru nikako.Pa to je sramotno loša kamera naspram konkurencije.Svaka recenzija kao i ekipa na xda forumu kažu da je kamera smiješna naspram ostalih.

Mmmmmmm-hm.

https://www.flickr.com/photos/136945683@N06/22807940185/

https://www.flickr.com/photos/136945683@N06/22170905373/

https://www.flickr.com/photos/136945683@N06/21986523008

Evo ti moje:

https://www.flickr.com/photos/137232698@N06/22507112757

https://www.flickr.com/photos/137232698@N06/22748157175 (skontaj fokus na paučini na listu, precizno)

A sad malo šta kaže ekipa sa XDA:

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=63820079&postcount=546

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=63796631&postcount=521

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=63797494&postcount=528

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=63797948&postcount=530

Zaključak: Nije savršena ali nije ni loša. Mobilna kamera dostojna flagshipa. Ima mana ali ima i potencijala. A hejtera će uvijek bit... Drš se ti svog precious Sammyja, ne beri brigu za Sony...

16 godina
odjavljen

Kamera na S6 je solidna, ali ovako nešto glupo napisati R36, stvarno nema smisla.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Frende slike su ti prosječne...ništa posebno.

Sorry ali kamera za model u 2015. god je loša. 

S XDA si izvukao djelove gdje je hvale...hahahaha.Od 55 stranica, na 53 je pljuju a na 2 čak i hvale.Bravo.

U svakom slučaju tko me je kamera bitna Z5 neće gledati. 

Sammy i te dječje fore prodaji netko drugom.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Kamera na S6 je solidna, ali ovako nešto glupo napisati R36, stvarno nema smisla.

Tko je tu uopće spomenu kameru na S6!?

Tonči možeš pljuvati po S6,G4,6s i sl ja ti a neću reći. Tvoje je pravo reći svoje mišljenje. Meni se možda tvoji komentari neće sviđati netko možda hoće i idemo dalje. 

A ovo za kameru oko Z5 - aj pročitajt malo recenzije...

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 16:22 (R36).
12 godina
neaktivan
R36 kaže...

Frende slike su ti prosječne...ništa posebno.

Sorry ali kamera za model u 2015. god je loša. 

S XDA si izvukao djelove gdje je hvale...hahahaha.Od 55 stranica, na 53 je pljuju a na 2 čak i hvale.Bravo.

U svakom slučaju tko me je kamera bitna Z5 neće gledati. 

Sammy i te dječje fore prodaji netko drugom.

3 su teme o kameri na Z5 i Z5C podforumima, i fanboyji kao ti koji su lišeni bilo kakve objektivnosti pljuju a ljudi koji se razumiju objašnjavaju stvarnost. I gle čuda, ja tebi izvučem postove ljudi koji se fakat razumiju u problematiku a ti meni bacaš kontru na polupismene fanboye i razočarane laike! 

Slike su prosječne, ti valjda imaš bolje, eno ima DSLR pa guštaj, al nećeš me uvjerit da npr. S6E+ ima bolje jer mi ga buraz ima. Nekad okine bolju Z5C nekad S6E+, stvar slučajnosti. Osim toga, o objektivnosti recenzija nećemo jer su tek 2-3 spomenule problem left edge blura, a mnoge ga nisu ni skontale. 

DxO laže i plaćen je od Sonyja valjd? 

Svoje tvrdnje dokaži primjerima, a pošto ovaj uređaj nisi koristio niti minute smatram te neozbiljnim da tvrdiš o nekoj kriminalnoj kvaliteti slika. To kao da ja tvrdim da npr. Meizu ima loše, ne pada mi napamet jer ga nisam niti imao u rukama niti radio na njemu pa da znam.

Evo što Marques ima za reć o kvaliteti kamera na fonovima:

16 godina
odjavljen

R36, nitko, ali govoriš stvari koje su besmislene. Z5 kamera je u vrhu po kvaliteti i jednostavno je glupo napisati da je kamera loša.

13 godina
neaktivan

Kamera u Z5 seriji teoretski ima najveći potencijal zbog najboljeg senzora. A sad, to što automatika nije baš toliko dobra, odnosno dobra je u 8 MP SA načinu, to je drugi par rukava.

Što se tiče lens blura, na inžinjerskim primjercima se nerijetko javljaju, a ovo nije prvi uređaj. Najgore je kad nešto spomeneš, pa te ekipa razapne jer na njihovim smartfonima to nije tako. Svaki put se trebaš donekle ogradit kad kažeš neku manu.

Recimo na Z5 Premiumu mi čitač otiska prsta nekad uopće ne radi i sad očekujem navalu bijesnih fanboya jer na njihovim z5 ili z5c radi savršeno. Pa guess what. Radio je i meni savršeno na z5c.

Ja uspoređujem ono što vidim, razumijem neke osnove, nisam fotograf, ali meni z5 osobno ima lošije fotke i od S6 i od G4. Ne puno i ne uvijek, ali generalno gledajući. Sad kad bi hodao sa stativom i svaki put pola minute naredio ručno postavke, možda bi mogao izvući čuda sa sva 3, ali opet bi se našao neki i pitao zašto si podigao ovo, a spustio ono, loše je ovo, loše je ono, nemaš pojma a tu se praviš pametan i slično..

youtube.com/mislavbusic

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Kod dovoljno samokritičnih ljudi te stvari neće naići na osudu, jer ne postoji savršeno. Nitko tko da 5 somova čuna neće bit indiferentan prema nekim glupostima, e sad sve ovisi tko koliko picajzlira.

Pazi, svjestan sam ja da kamera nije najbolja i neće bit dok se ne pozabave sa ''softverskim'' djelom. Al reć da je smeće i da nije na razini 2015. to baš i nije točno, jer to kaže isti lik koji je izjavio da je na Z3 bila smeće a nije bila. Da naprave na Z6 najbolju, jebate da presele sa fotoaparata na mobitel isto sve R36 će reć da je na Sonyju smeće. 

Dok ne ''poprave'' SA sa 20 i 23mpx nema smisla išta uspoređivat osim sa iP6icom koja isto ima 8mpx.

I čitao sam tvoju usporedbu pa znam koje principe imaš i sve super, poštujem jer se trudiš bit objektivan... 

17 godina

Kamera ima potencijala, bez daljenjega, samo sonija muče druge stvari a to je softverske prirode, da srede softver za kameru, mislim da bi rezultat bio daleko bolji, a ovak, niš posebno a da odskače od ostalih.

Jedino kaj me na Z5 iznenadilo i to ugodno, video snimanje odnosno stabilizacija, e tu su bogovski posao napravil, šteta kaj se nisu tak pobrinuli i za fotić..

Od z5 sam imal veća očekivanja u pogledu fotića, pa hebemu jedan nexus 6P je rasturil u tom segmentu, a svi znamo da nexusima to nije jača strana, fakat su napravili majstorski posel...

A dok Sony ima dobar hardver za kameru a los softver, a da tragedija bude veća, to se već vuče generacijski...

I hebemu sony, daj već jednom više uglavi faking OIS u faking flagšip..grrr..

Valda bu došli pameti tek na Z6...

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 18:15 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Kod dovoljno samokritičnih ljudi te stvari neće naići na osudu, jer ne postoji savršeno. Nitko tko da 5 somova čuna neće bit indiferentan prema nekim glupostima, e sad sve ovisi tko koliko picajzlira.

Pazi, svjestan sam ja da kamera nije najbolja i neće bit dok se ne pozabave sa ''softverskim'' djelom. Al reć da je smeće i da nije na razini 2015. to baš i nije točno, jer to kaže isti lik koji je izjavio da je na Z3 bila smeće a nije bila. Da naprave na Z6 najbolju, jebate da presele sa fotoaparata na mobitel isto sve R36 će reć da je na Sonyju smeće. 

Dok ne ''poprave'' SA sa 20 i 23mpx nema smisla išta uspoređivat osim sa iP6icom koja isto ima 8mpx.

I čitao sam tvoju usporedbu pa znam koje principe imaš i sve super, poštujem jer se trudiš bit objektivan... 

Da na Z3 kamera je bila smeće.Imao ga,testirao ga, šogorica ga vratila jer joj je kamera bila smeće. Bavi se fotografijom, ja joj ga prpeoručio i ostao posran. 

Čini mi se da je sam EchoOne rekao da je na Z3 kamera nekom odlična nekom jebeno loša i da nema sredine.

Sa Z5 sam se igrao i testirao sam kameru jer me zanimalo to hvalisanje. Opet ostao posran.Kamera naspram ostalih mi je loša. MOJE MIŠLJENJE!!

Ovo kad ti mene zoveš sammy ili sl...Po mom pisanju vidiš da sam u stanju sve popljuvat ako ne valja. Mene nitko ne plača za tekstove i ja bez beda kažem šta mislim. Bila je takva rasprava i oko M9, sad oko Z5...

Imam sve 3 platforme - Android (S6), WP(Lumia 640) - moji., supruga Iphone 5s i sada Iphone 6. Očito po tome zaključuješ da nisam ničiji fan. Mogao sam uzeti kao služben Z5c ali sam baš htio probat WP sustav pa sam uzeo Lumiu.

Sony kao proizvođač kamera ima brutalne kamere (za ostale kojima prodaje leće) ali za sebe su najveći problem. Softwerska podrška im je katastrofa. Ja ne pljujem kameru na Z5 na hardwerskoj bazi nego na softwerskoj bazi. Kamera može puno dati ali Sony to ne zna izvuči što je presmiješno.

Sam EchoOne s mob.hr kaže ono što i ja mislim.

Ja kao kupac ne moram znat da bi mi slike ispale u dnevnim uvjetima dobre da stavim na 23mpix, a u nočnim uvjetima 8mpix. Ja kao kupac želim da automatika sve odradi (a to i večina želi). Čim ja moram tu kombinirat, za mene je kamera loša.

zvonac kaže...

Kamera ima potencijala, bez daljenjega, samo sonija muče druge stvari a to je softverske prirode, da srede softver za kameru, mislim da bi rezultat bio daleko bolji, a ovak, niš posebno a da odskače od ostalih.

Jedino kaj me na Z5 iznenadilo i to ugodno, video snimanje odnosno stabilizacija, e tu su bogovski posao napravil, šteta kaj se nisu tak pobrinuli i za fotić..

Od z5 sam imal veća očekivanja u pogledu fotića, pa hebemu jedan nexus 6P je rasturil u tom segmentu, a svi znamo da nexusima to nije jača strana, fakat su napravili majstorski posel...

A dok Sony ima dobar hardver za kameru a los softver, a da tragedija bude veća, to se već vuče generacijski...

I hebemu sony, daj već jednom više uglavi faking OIS u faking flagšip..grrr..

Valda bu došli pameti tek na Z6...

Za video snimanje se slažem i to je pohvalno.

Kako kažeš "A dok Sony ima dobar hardver za kameru a los softver, a da tragedija bude veća, to se već vuče generacijski.." - i to je meni jebeno nejasno. Da zaposli stručne ljude da ti popravi problem već jednom.

13 godina
neaktivan

U slučaju da ste propustili, evo i 4k video recenzije Z5 Premiuma.

A evo i pisane pa navali narode :)

http://mob.hr/sony-xperia-z5-premium-recenzija/

youtube.com/mislavbusic

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Još nisi prepravio ono što sam ti napisao u komentaru 

13 godina
neaktivan

Imamo manjih problema sa serverom, ne smim čačkat još :/

Edit: evo uspio sam :)

youtube.com/mislavbusic
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.11.2015 15:42 (EchoOne).
12 godina
neaktivan

Sjupr, sad je sve na mjestu, kao i uvijek 

Da mi je samo znat kak nisi dobil ažuriranje, a svugdje je zavedeno, i u XperiFirmu, i na serverima i izbacili su Open source archive za to, što znači da je live. Može bit samo 2 razloga: 1) imaš verziju Commercial and Journalists kao customizaciju, 2) operaterska je customizacija. Šteta, možda je upravo .170 verzija popravila ono trzanje koje spominješ, jer 152. na Z5C je.

13 godina
neaktivan

Ne znam. Eo uređaj je još u mene, ali nema updatea. Upravo sam provjerio. Stavio sam među ss verziju sučelja i sve na dan puštanja recke..

Vjerojatno je ovo za novinare sample, gotovo uvijek samo takve i dobivamo, s tim da smo među prvima u svijetu koji su ga dobili..

youtube.com/mislavbusic
12 godina
neaktivan

Aj pliz ukucaj *#*#7378423#*#* - Service info - Software info i isčitaj Customization version, čist da provjerim na serveru?

13 godina
neaktivan

Bug mi neda uploadat screenshot s moba na Xperiji.. Daj mi šibni mail pa ti proslijedim da sad ne pretipkavam, nemam na što zapisat

youtube.com/mislavbusic
12 godina
neaktivan

Stigo novi UI kamere, nije prošlo pola dana već je portan za ostatak Z serije 

14 godina
bubimir13 kaže...

10 godina
bubimir13 kaže...

I ima li kakvih poboljšanja na z5c

11 godina
bubimir13 kaže...

Sto je novo u novom UI...pretpostavljam da i dalje nema implementacije full manual mode sa kontrolama kao na G4?

16 godina
odjavljen
EchoOne kaže...

U slučaju da ste propustili, evo i 4k video recenzije Z5 Premiuma.

A evo i pisane pa navali narode :)

http://mob.hr/sony-xperia-z5-premium-recenzija/

Pretjeruješ, to jest preglumljuješ. Malo manje afektiranja i šala na silu i bit će dobro. :)

12 godina
neaktivan
MatijaT30 kaže...
bubimir13 kaže...

I ima li kakvih poboljšanja na z5c

Sitnih. Meni je recimo nestao left side blur i slike su malo oštrije. Vjerojatno umišljam, s obzirom da za neke korjenske promjene treba ažuriranje softvera zbog HALova i lib'sa. Al ekipa na XDA smatra da je to opet korak u dobrom pravcu.

ocean77 kaže...
bubimir13 kaže...

Sto je novo u novom UI...pretpostavljam da i dalje nema implementacije full manual mode sa kontrolama kao na G4?

Nema. Mada smatram da su ipak ostavili mogućnost za to po izgledu.

12 godina

par rijeci o z5 premium. 

Uglavnom nit smrdi nit mirise nazalost. 4k koji nit nije 4k na kraju i tak...

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

stravaaa dizajn, daleko ljepsi od G4

17 godina

Kak ste zadovoljni s batkom na Z5?

Jel ima kakvih poboljsanja na podrucju fotica u vidu nekog updatea?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Solidna je.

Nema još ništa osim novog UIa koji sitno ispravlja neke stvari u algoritmu. Još uvijek može bolje, e sad, Jerpelea veli da idu iznenađenja sa MMom, isto je procurilo i za bateriju...

17 godina
bubimir13 kaže...

Solidna je.

Nema još ništa osim novog UIa koji sitno ispravlja neke stvari u algoritmu. Još uvijek može bolje, e sad, Jerpelea veli da idu iznenađenja sa MMom, isto je procurilo i za bateriju...

Kad MM dolazi na Z5?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice