Sony Xperia Z

poruka: 3.343
|
čitano: 992.007
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Sony Xperia Z
Fabolous kaže...

Da li se meni samo cini ili Xperia Z ima ocajan ekran, kad uporedim sa svojim starim S3 i sa trenutnom G2, TFT ekran je cist promasaj za ovakav tel.

nije očajan, malo lošiji je. i to ako se mene pita, lošiji je jedino po kutu vidljivosti. samsung ima prenaglašene neprirodne boje.

Potpis!
14 godina
Ezio kaže...

nije očajan, malo lošiji je. i to ako se mene pita, lošiji je jedino po kutu vidljivosti. samsung ima prenaglašene neprirodne boje.

Tako je, očajan definitivno nije, a kuteve vidljivosti značajno popravlja Screen filter (mislim fa se firma zove Haxon, ili Haxor, netko je to ovdje napisao jednom), skinite s Playa i probajte, oko 55-60% postavke ja koristim. Niti sn jim to nije na razini SGS4 (probao sam), ali više nije da bi se moglo reći da je loš ekran

Eh šta volim ovaj režim... Sunce sija, a ja ležim...
11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Pozz ekipa, dali netko zna kako promjeniti : Bootloader unlock allowed : No , u Yes?? 

Mobitel je originalno kupljen kod nas u T-mobile pa ga je prvobitni vlasnik tvornički otključao na sve mreže i sada radi na VIP-u. Dali ću ikada moći otključati taj bootloader? :SS

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

Nažalost zaboravi otključavanje bootloadera, zasada nema načina da se otključa (kada je unlock allowed: no)

*Sony Xperia Z1 Compact*

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Strašno :(( Nadam se samo da će KitKat bit dobar na Xperia Z...

0 0 hvala 0
16 godina
Sony Xperia Z

treba mi stabilan rom za xperiu probao sam dosta yuginih romova ali ima bugova zbog kojih poludim, pa me interesuje kakav je ovaj rom http://forum.xda-developers.com/xperia-z/development/rom-t2535296 mislio sam ga testirati...

atila2602

0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z

Odlican, bas pisem s njega, stavim SS kasnije, pitaj ako te jos kaj zanima ;)

0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z

Odlican, bas pisem s njega, stavim SS kasnije, pitaj ako te jos kaj zanima ;)

0 0 hvala 0
16 godina
Sony Xperia Z

koji kernel preporucujete uz beanstalk xperiu imam tek par dana pa mi treba par savjeta.....koja je zadnja verzija beanstalka

atila2602

0 0 hvala 0
16 godina
Sony Xperia Z

sto se tice kernela,primarne su mi perfomanse i stabilnost pa onda baterija...naravno volio bi ako moze sve u jednom ;)

atila2602

0 0 hvala 1
14 godina
Sony Xperia Z

Ova .278 ti je zadnji, a najbolji ti je Firekernel, imaš na nekih 2-3 zadnje stranice teme na Xda linka za njega, svi ga preporučuju, a i ja sam mogu reći dosta zadovoljan.

Performanse su ok, a baterija mi se nakon par dana pokazala na razini stock Sony

0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z

Moze preporuka nekog kernela za battery life? Da mi dulje bat izdrzi

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
mazy651 kaže...

Greenify + XZkernel (smartmax cpu guvernor + simple gpu guvernor)

Uz FB, messenger, whatsapp, internet browsing, malo igranja mi bat drzi od 7h ujutro do 22h uz 5/5.5h on screena 

*Sony Xperia Z1 Compact*
14 godina
MARKOZD15 kaže...
mazy651 kaže...

Greenify + XZkernel (smartmax cpu guvernor + simple gpu guvernor)

Uz FB, messenger, whatsapp, internet browsing, malo igranja mi bat drzi od 7h ujutro do 22h uz 5/5.5h on screena 

Moze link za download kernela ? 

15 godina
odjavljen
*Sony Xperia Z1 Compact*
16 godina
Sony Xperia Z

http://forum.xda-developers.com/xperia-z/orig-development/z-meow-kernel-v1-12-17-cm10-2-cm11-aosp-t2448130.... je li neko probao ovaj  kernel.... djeluje mi da je usresredjen na perfomanse

atila2602

0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z

Probat ću sparit ovaj XZkernel s Existenom kroz par dana.

Jel netko flashao SPL Engine? http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2598686

Dosta ljudi ga koristi, a komentari su većinom pozitivni.

Beanstalk...

Stavio sam tu SS onog Wakelock blockera - genijalna stvar, integrirana je u postavke, blokira wakelockove za sistemske aplikacije (Greenify blokira samo za skinute, osim plaćena verzija)

Mogu priznati da me i Googleova kamera iznenadila kvalitetom slika, ali jao, pa osim fokusa se ništa ne može promijeniti, a nekad niti to ne radi ono kaj hoću, skuži se s onom pčelom, trebao ispasti makro, a ispalo smeće

Edit:

I moram se ispravit, .285 je zadnja verzija Beanstalka http://www.androidfilehost.com/?fid=23329332407588567

stock Sony kamera stock Sony kamera
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 21:54 (speedy56).

2 0 hvala 0
16 godina
Sony Xperia Z

jel moram fill wipe uradit ili mogu samo da flasham update preko roma tj 285 preko 278

atila2602

0 0 hvala 0
16 godina
Sony Xperia Z

ne mogu nikako da skinem beanstalk 285 ovaj link sto si mi dao stalno puca a dok ne pukne brzina ne ide iznad 50 kbs

atila2602

0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z

Samo flashaj preko .278, meni bez problema radi

Taj link sam nasao krajem teme na xda, nisam vidio ni jedan drugi, a mogu priznat da sam ja .278 skidao barem 8 puta

0 0 hvala 0
16 godina
Sony Xperia Z

koji sound mod preporucujete uz beanstalk

atila2602

0 0 hvala 0
16 godina
Sony Xperia Z

Da li postoji port stock kamere za aosp konkretno beanstalk posto je ova aosp kamera skroz losa

atila2602

0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z

Da, postoji, ali na Beanstalku mi nije radilo, a po temi na Xda čitam da je tako svugdje, nemam link više, probaj naći u cross device development za Sony na xda

0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z

Planiram uskoro u shoping po Ebayu, pa bih zamolio nekoliko preporuka

1. folija za ekran

Imam na telefonu folije napred i iza koje su ostale od prošlog vlasnika, štos je da te folije (točnije folija, prednja) nema nikakav izrez za kameru, nego je cijela, pa se uopće ne primijeti, a takve nemogu naći. Sve koje sam našao imaju ili U izrez od gornjeg ruba do kamere (važi i za zadnju) ili O na mjestu kamere.

Evo kaj sam našao

Link 1, Link 2, Link 3, Link 4

2. slušalice

Stare mi gube kontakt na 3.5mm portu pa mi trebaju nove.

Gledao sam malo ove Mh-750

Link 1, Link 2

Ne znam zašto su ove tolko jeftinije, a isti model.

Da pogledam možda neke druge? Ima kojih ok u toj cijeni? (do 20€)

3. sd kartica

Kak sve više flasham i radim nandroid backupova 16gb mi je već premalo, a ova koju sad imam nije class 10 (30mb/s)

Ova je čak 64gb za tu cijenu kaj mi je malo čudno, pogotov jer je iz Kine, iako je pozitivan prodavač (99%)

Unaprijed zahvaljujem!

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2014 18:14 (speedy56).

0 0 hvala 0
16 godina
Sony Xperia Z

http://www.amazon.com/MEElectronics-Headphone-Functionality-Universal-Generation/dp/B00E38BP2C ovo su extra slusalice za za 20-ak eura.....mozeli li mi rec koji sound mod koristis na beanstalku

atila2602

0 0 hvala 1
14 godina
Sony Xperia Z

Hvala, nisam napisao ništa za sound mod ranije jer ne koristim ni jedan, prvo jer mi slušalice trebaju, a drugo jer pojma nemam koji je najbolji

Dali 100% ove sluške rade na Xz? Jer imam doma jedne od Xperie Neo V pa mi nisu radile (iako je defacto ista firma, dok mi rade frendove od SGS4)

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2014 22:27 (speedy56).

0 0 hvala 0
16 godina
Sony Xperia Z

https://www.meelec.com/Articles.asp?ID=155 ovde pise da mogu novije modele xperia telefona

atila2602

0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

Evo jedan SOT ss od mene, naime, mob se punil 30 minuta (od 6:15 do 6:45). Wifi je uključen cijelo vrijeme.

1 0 hvala 0
16 godina
Sony Xperia Z

je li ovo leak od 4.4.2....ako jest kako te sluzi

atila2602

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

Mislio sam staviti, ali je trenutno stock (4.3).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice