Došo je 4.0.4 nakon ovog posljednjeg up date .
Sony Xperia P
- poruka: 900
- |
- čitano: 340.322
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo moram se pohvaliti, od danas sam i ja ponosni vlasnik Xperie P :)
Promatrao sam u zadnje vrijeme postove i vidio sam da sa ovim novim softveron dolazi Bug u kameri i mislio sam da me neće zapast ali je :( HELP ljudi, kako ću to riješiti?
Promatrao sam u zadnje vrijeme postove i vidio sam da sa ovim novim softveron dolazi Bug u kameri i mislio sam da me neće zapast ali je :( HELP ljudi, kako ću to riješiti?
http://www.blog-id.info/tips-and-trick/how-to-fix-xperia-p-camera-problem-on-6-1-1-b-1-54
Evo imaš ovdje opisano...al potrebno je rootati mobitel...znači gubiš garanciju...
http://www.blog-id.info/tips-and-trick/how-to-fix-xperia-p-camera-problem-on-6-1-1-b-1-54
Evo imaš ovdje opisano...al potrebno je rootati mobitel...znači gubiš garanciju...
Uf, nebi ga još roota, garancija mi je počela 5.12. :O
Oće li sony ovo riješit uskoro zna li itko?
Pa nećeš izgubit garanciju ako ga samo rootaš. Ako ti se nešto pokvari napraviš unroot, vratiš sve na staro i to je to :).
Pa nećeš izgubit garanciju ako ga samo rootaš. Ako ti se nešto pokvari napraviš unroot, vratiš sve na staro i to je to :).
U načelu bilo kakvim zahavaćanjem u softver, a da nije službeni update, gubi se garancija..druga stvar je ako unrootom kasnije vratiš pa nitko ne skuži, a bilo je i situacija gdje servisi nisu pravili probleme niti ako je na mob instaliran neki custom rom...
...
U načelu bilo kakvim zahavaćanjem u softver, a da nije službeni update, gubi se garancija..druga stvar je ako unrootom kasnije vratiš pa nitko ne skuži, a bilo je i situacija gdje servisi nisu pravili probleme niti ako je na mob instaliran neki custom rom...
Svjestan sam toga svega ali nema veze još, jer ipak rijetko koristim Flash općenito kasnije ga možda i rootam, ako problm ne riješi neki drugi update
kakav je to problem kod kamere?
Prilikom korištenja bljeskalice u 8MP modu, lijeva trećina slike ponekad bude crna kao da 'zatvarač' nije sinkroniziran sa LED-om koji glumi bljeskalicu.
Ti se šališ?!
Pa naravno da će ovako očit bug Sony nastojati što prije riješiti.
Inače, ovo gore navedeno riješenje je zamjena softvera za kameru (tj. dijela koji uzrokuje bug) sa verzijom iz starijeg firmware-a.
Čak mi je postalo više-manje svejedno, mobitel pravi odlične slike bez bljeskalice ako ga se uspije zadržati mirnim :)
EDIT: neznam šta vam je sa ovom baterijom tako ste me isprepadali s tim i dođem danas cili dan crpin mobitel a baterija još nije kraju skroz, ponaša se ko i svi drugi neznam ima li neke velike razlike u odnosu na Arc S koji sam donedavno koristio. Je da nema kartice u mobu pa nije spojen na GSM mrežu ali ga skoro pa nisam ispušta iz ruke i uglavnom su u pitanju bile igre ili kamera, u oba slučaja popraćeno glazbom...
to se desava sa najnovijim updeatom? moze li se on izbjec ?
mozes li mi rec,ima li nekakve velike razlike izmedu arc s-a i xperie p ? ako ima mozes rec prednosti i mane ako ti nije problem,ipak si imo oba dva :)
mozes li mi rec,ima li nekakve velike razlike izmedu arc s-a i xperie p ? ako ima mozes rec prednosti i mane ako ti nije problem,ipak si imo oba dva :)
Ovako, sažet ću to nekako neda mi se puno pisat, bit će nekakve iste kategorije, arc S ću napisat dvaput za različite verzije androida jer sam ga dosta vrimena koristio na obe
kategorije su možda glupe ali tu su neke razlike pomalo očite pa eto napisat ću samo razlike
Dizajn:-------------------------------
Arc S je prema mom mišljenju ljepši mobitel, ali kod Xperia P mi se itekako sviđa položaj power buttona (sa strane), Kod P kapacitivni dugmići su točno tamo gdje su nacrtane ikonice (ili kako to već opisat, oni simboli ubiti) i jako je precizno i prsti lete, pogađa svaki put (kod recimo Xperie S(S, ne Arc S) je to nekeko nezgodno pa faljivaš, ovde nije Kod Xperia P je ugodno za korištenje, s druge strane Kod Arc S su fizički dugmići koji isto pale na svaki ali meni su znali pomalo zapinjati za uske rabatinke, nebi im ništa bilo ali bi se ja naježio svaki put :D, to mi je išlo na živce i sad ga nema:)
Pobjednik: Arc S
Brzina:-------------------------------
Arc S @ 2.3.4
Aplikacije rade OK, osim kad ima nešto u pozadini šta uzima puno memorije tada je uređaj pomalo usporen pa ga treba "održavati" pomoću andropid assistanata ili nečeg sličnog
Arc S @ 4.0.4
Aplikacije rade OK ali neke znaju štekati, ovdje je problem zauzimanja rama više naglašen pa su nabani uređaju jako usporeni!
Xperia P @ 4.0.4 (onaj sa kamera bugom build)
Ovdej sve šta san zasada vidio radi dobro, memorije ima brdo pa nema gotovo nikakvog učinka kad je 10 aplikacija u pozadini, rad u sustavu, kretanje po i zbornici i rad u browseru su također jako podmazani
Pobjednik: Xperia P
Kamera:-------------------------
Arc S @ 2.3.4
Pravi dobro fotke, kadkad preeksponirane ali to se može kompezirati iz aplikcaije vrlo brzo pa je taj problem kod pametnog korisnika zanemariv, macro focus može uzeti sa oko 6 i pol cm, vrlo brzo sprema fotke, općenito vrlo dobra kamera, nema prednju kameru, aplikacija se dosta brzo podigne
Arc S @ 4.0.4
Ovdje je donekle popravljen problem preeksponiranih fotki, fokus uzima sa iste duljine ali je spremanje dosta duže (još uvijek je to gromovito sli se osjeti razlika), meni je zbog toga bila bolja kamera na 2.3.4, detalji slika su jednaki što se toga tiče, nema prednju kameru, aplikacija se brzo podiže ali nešto sporije od 2.3.4, ako je pretrpan uređaj puno sprorije čak
Xperia P @ 4.0.4 (onaj sa kamera bugom build)
Pravi oštre slike sa puuuno detalja, slike su točne eksponirane i može uzeti macro fokus sa oko samo 5 cm!, sprema fotke otprilike jednako brzo kao Arc S @ 2.3.4 ali brže podiže aplikaciju od Arc S @ 2.3.4 i ima onaj quick capture šta li već (ja san to ugasio pa neću pričat o njemu :P ) Xperia P ima neku prednju kameru koja je doduše sranje ali bar je tu
Video: razočarat ću vas, nisan to još isprobao na Xperiji P ,snimit ću isti vidio sa P i Arc-om (Arc, ne Arc S, imam ga pri ruci) i stavitz jedno dio drugog pa vam javim ali općenito gledano Arc S pravi 720p video a Xperia P 1080p
Položaj kamere: Arc S ima kameru smještenu u gornjem "kutu" uređaja, što nekim kostrinicima može smetati prvih par dana dok se ne saviknu na položaj senzora (prsti upadaju u kadar), kod Xperie P ovo nije slučaj jer je kamera sjmeštena po sredini uređaja u odnosu na lijevu/desnu stranu
Baterija:---------------------
Pa da vam iskreno kažem ja nevidin razliku otprilike jednako traje na oboma bez obzira na priče koje kruže po netu ovo je prema mom mišljenju prosječna baterija ko i svaka duga, bez problema izdura od jutra do mraka ako svako malo kopkaš po mobitelu šta je meni sasvim dovoljno
Samo ću još dodati, ovdje je ICS kod Arc S-a napravio korak nabolje, uređaj znatno duže može stat u standby-u i duže traje općenito baterija
EDIT: Tehnički gledano Arc S ipak ima dulje trajanje baterija pa ću ga zato napisati kao pobjednika
Pobjednik: Arc S
Ekran:----------------------
Arc S:
4.2" ekran sa par kutova iz kojih se nemože gledat (to vam je ono pod 179 sutpnjeva) vau velika stvar, ja san uvijek na njemu sve savršeno vidio, dobar ekran sve u svemu
Xperia P:
4" ekran koji svitli li ga svitli mora san ga smanjit na četvrtinu da nebi oslipio, ima jače svitlo od Arc S-a i malko lipše boje ali tu je to negdi iako me je ovaj novi ekran oduševio
Napomena: sa Xperiam P dobijete tvornički screen protector šta je po meni jako korisno, šavršeno je zaljepljen tako da uopće ni ne primjetiš da je tu ako ne pogledaš dobro
Glazba:--------------------
da skratin priču, spava mi se () ubit, oboica imaju otprilike istu kvalitetu zvuka, slušalice su one dubinske kod oba ubiti iste, arc S mi se čini nijansku glasniji na najjačemu, Xperia P ima zvučnik sa strane šta bi moglo zasmetat kome ali je baš na dobrom mijetu, ima san X10 koji ima zvučnik sastranekoji je stavljen na mijesto da prista upada u njega, kod Xperije P to nije slučaj, lip je položaj i daje dobar zvuk. Player je otprilike isti samo malo drugačije dizajniran i ima jednu nekim važnu funkciju - skidanje album artova isličnih čuda s interneta šta nisam u Arc S vidio (neznam ima li u Arc S jer nisan tražio tako da nemojte me držat za rič)
Pobjednik: Pa nema ga, čak ni za dlaku isti su ovdje otprilike
-----------------------------------------------------------------------------
To vam je to ako još nešto nekoga zanima neka pita ispod ili mi se javi u PM
hvala puno i da,kod spajanja hdmi kabelom na tv,mora li tv biti sony-ev ili? ja imam quadro lcd hoce li moc raditi na njemu?
hvala puno i da,kod spajanja hdmi kabelom na tv,mora li tv biti sony-ev ili? ja imam quadro lcd hoce li moc raditi na njemu?
Ne mora biti Sony..ja imam Panasonic i radi sve..jedino ako želiš daljincem upravljati po xperia-i onda ti to tv mora podržavati tj. mora podržavati HDMI-CEC standard..
Bok,
imam problem kod utora za SIM karticu, poklopac ne sjeda dobro, tj klima se pod prstima, no ne ispada. Jel imate takvih iskustava ili mi je taj dio malo defektan?
Lp
vec je jedan decko napisao nesto o tome ako se nevaram,samo nesto uguras da ti neklapa naveo je kao primjer (u kutiji od cigara na poklopcu imas 2 kartonicca od kojih se radi filter za tra.. i to bi trebalo drzat neznam di sam to procitao,probaj vrjedi pokusat :)
Jeli se ikome dešavalo da ekran prestane reagirati na dodir, sve ostale tipke su mi radile normlano, a nakon minute u ugašenom stanju, ekran je kasniej opet normalno funkcionirao
Meni se na GB-u događalo da se ne mogu javiti (ekran ne reagira pa se ne može odvuć strelica na desno), ali kada bi pritusnuo Power tipku dva puta (da uđe i iziđe iz sleep-moda) 'ekran' (tj. touch screen) bi proradio.
Za sada nemam takavih problema (na zadnjem ICS update-u) jedino nekad neke ikonice ne 'hvataju' ali to je prijed do Nova launchera.
e moze mala pomoc ljudi molim vas,mogu za iste novce dobit novu xperiu p sa garancijom sa svim nikad otpakiranu ili xperiu s rabljenu uz par ogrebotinica sa garancijom i sa svime...sta da uzmem neodlucan sam
unaprjed hvala...
Za iste novce, nema dileme, Xperia S je ipak jači mobitel (brži CPU/GPU), veća grafička rezolucija, nešto veća baterija, i SD-kartica (kome treba).
da al novo je novo... vjerovatno xperia s
Potraži upute na xda-developers forumu, ukratko trebaš download-ati stari firmware i Falshtool, pa sa flashtoolom instalirati stari firmware.
E ljudi kako mogu napravi screen shoot na ICS , jel trebam neko aplikaciju skidat ??
Tipke Power i Volume Down pritisneš i držiš sekundu (obično treba malo vježbe).
Uspijelo je , sada cete vidit da baterija moze izdrzat i po 1 i pol dan u aktivno korištenje .
Evo baterija je izdražala 1 dan i 12 sati . Na mobitelu je korišteno : 2 h surfanja na netu , wifi ili 3g cijelo vrijeme upaljeni , 7-8 mailova , oko 2 h igranja ski jumps 2012 i temple run i oko 40 min telefoniranja .