SE Vivaz PRO ili Nokia C6

poruka: 80
|
čitano: 11.187
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: SE Vivaz PRO ili Nokia C6
wanderer kaže...

Isuse bože šta si tvrdoglav. Nisam rekao da c6-00 ima sym^3 - rekao sam da je softwer različit (što i je, ali ne dubinski) i da je kao onaj na N97 ali stabilniji. Izmišljaš.

Što se tiče Nokie X6, uzeo bi je, ali samo ako se može stavit C6 firmware, tj. Symbian S60 ili Symbian^3, jer Symbian^1 mi ima lošije sučelje, neke funkcije su zakopane... izmisljam? to je u jednom od citata...

EDIT: ajme oprosti tek sam u postu iza moga skuzio da to nisi ti napisao nego EVO {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 0:00 (Mitsuoka).
16 godina
Mitsuoka kaže...
EVO kaže...

LG, nebi uzeo ni da ga djele besplatno, materijali koji se uvijaju na dodoir, touchscreen koji kada se lagano zagrebe postane nefunkcionalan...

Što se tiče Nokie X6, uzeo bi je, ali samo ako se može stavit C6 firmware, tj. Symbian S60 ili Symbian^3, jer Symbian^1 mi ima lošije sučelje, neke funkcije su zakopane...

pa X6 ti ima isti Symbian kao i C6 i 5800... 

Da, ali sučelje je drugačije, te su neke stvari ovdje na glupom mjestu, pa nšr. da bi dobio prikaz otvorenih programa, moram ić u meni opcije, priaži otvorene programe, dok se to na drugoj vrsti sučelja, sve rješava na desktopu.

sentinel003 kaže...
EVO kaže...
sentinel003 kaže...

Sto zelim... To pise na pocetku.

Fin mobitel, document viewer, sa pristojnom baterijom, dobar imenik, prosirivu memoriju, pozeljno i wi-fi.

Ja sam se dvoumio izedju ova dva modela u naslovu, ni ne obracajuci pozornost na to da su oni symbian. Kasnije su me forumasi preorijentirali na Android kao bolju verziju i ne bi bilo lose imati tako nesto koliko sam shvatio, ali nije mi to bas presudno kod mobitela. Iako bih volio da podrzava mnostvo aplikacija, nije mi od zivotne vaznosti. Zato i pitam sada kakva su misljenja o tom OSu koji ima HD mini.

Gledao sam neke recenzije mobitela na YT i za svaki imaju nesto lose reci, jedino mi se cini da su za HD mini bili bez zamjerki.

Je li ovdje trebao biti neki odgovor?

Da, xDDDD...

Nisam ja kriv što Bug server štrajka. tam kada sam išo poslat bile su nedostupne stranice, pa se refreshom valjda pobrisalo.

Uglavnom htio sam reć da je Windows Mobile smjenjen sa Windows Phoneom, ali svejedno OS je jako dobar. Ono što njega muči je sučelje. Ne nije sučelje loše, ali puno toga je zakopano, tako smo ja i frend nabijali glavom u zid, jer nismo mogli nać Wi-Fi settings(dobro to je još lako nać), uglavnom vidjeti, isprobat, odlučiti. Što se tiče Sense sučelja na WM-u ono je jako dobro, još jedna dobra stvar je što ne utječe previše na sam WM, uglavnom tu ide bod za HTC.

Što se tiče sučelja ima još jedna zgodna stvar, a to je da si sam možeš stvorit tzv. temu, tj. možeš mjenjat boju sučelja, pozadine za preglednike, uglavnom bazične djelove, ali jako dobro odrađeno.

Ipak nije sve ispolirano, a ima i dosta bugova u sučelju. Ono na što bi ti htio pažnju okrenut je  brzina. Naime frend mi je posjedovo HTC Touch V2(dok mu nnije pao u more) i on je io procesor isto između 500-600 mhz. Ono što je uočljivo jest, da WM ne radi baš fluidno, pogotovo sa hrpom otvorenih programa, jedino gdje sam vidio da radi fluidno jest na 1ghz procesorimsa, konkretno na HTC HD 2 modelu, uglavnom moraš isprobat pa vidit dal te to smeta ili ne.

Što se tiče programa, tu isto imam pohvale. Ako ćeš koristit za buisness, ništa ti ne fali. Imaš GARMIN za skinut, premda mislim da će ti doć sa mobitelom. Imaš office(barem su moji frendovi imali xD), te sve šta zatreba, uglavnom poslovni OS. Ono što je problem su igre, njih nema baš na izobilju, pa ako ti je do igranja, uzmi iPhone, Desire ili Galaxy S. Ali uočio sam da nisu svi programi namjenjeni istoj rezoluciji, što je čudno, sada ne znam koja je default reza.

Eto to ti je ukratko, moraš isprobat da bi vidio.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
wanderer kaže...

Isuse bože šta si tvrdoglav. Nisam rekao da c6-00 ima sym^3 - rekao sam da je softwer različit (što i je, ali ne dubinski) i da je kao onaj na N97 ali stabilniji. Izmišljaš.

Što se tiče Nokie X6, uzeo bi je, ali samo ako se može stavit C6 firmware, tj. Symbian S60 ili Symbian^3, jer Symbian^1 mi ima lošije sučelje, neke funkcije su zakopane... izmisljam? to je u jednom od citata...

Ma, to je rekao EVO ne ja. {#} No problem.

Ustanite kao lavovi iz drijemeža, stresite lance ko rosu sa vas, vas je mnogo a njih je - malo.
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 0:01 (wanderer).
16 godina
Mitsuoka kaže...
wanderer kaže...

Ne izmišljaš, to je moj citat, to sam se i sam maloshebo. Znam da S60 nije Symbian^3, htio sam napisat da stavi C6 S60 dirmware, ili neki Symbian ^3 firmware.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
16 godina
neaktivan
wanderer kaže...
Mitsuoka kaže...
wanderer kaže...

pogubih se u citatima.

@EVO nema nekog pravog ^3 FW-a, reborn je recimo donekle kopija N8 FW-a ali opet nije to to. Opet je kao i C6 FW na 5800, druge nisam probao. Opet to je sve nesto minimalno i meni ne izgleda neka promjena u razmjestaju ikona C6 <=> 5800. A do tren otv. prog. i u jednom i drugom mozes doc dugim pritiskom na sredisnju tipku

15 godina
neaktivan

Hvala, EVO, na pojasnjenju.

Pa, planiram ga koristiti vise u poslovne svrhe i ne bas tako cesto. Zato se nadam da ce Wildfire (svidja mi se na wildferu funkcija stisavanja zvona kada se podigne i iskljucivanja kada se preokrene - za mene super stvar) ili koji god da uzmem izdrzati koji dan bez punjenja. I upravo zbog tih stvari mi treba dobar imenik (sa sto vise polja u jednom imenu), dobra baterija (iako sam svjestan da na mobitelima ovog tipa ne traje bas danima) i citac dokumenata.

Sad... Zelio bih uciniti dobar izbor odmah pri startu, pa se ispricavam sto ovoliko davim sa raznim modelim i premisljanjima. A dok se ja odlucim mogu i prestati proizvoditi taj mobitel.

Ne, mobitel ne planiram koristiti za igranje, vec dugo to ne radim, ali bih volio da moze podnijeti aplikacije, pa neke i zabavne. Bar code reader, book of illusions i sl.

Sto se prijedloga tice mozete ici i malo vise sa cjenovnim rangom, nisam bas pupcanom vrpcom vezan za 1500kn. moze to ici i oko 1900-2000. Iako ne bih volio toliko dati, jer imam vec jedan glavni telefon, a ovaj uzimam iskljucivo za poslovni broj i uglavnom za te svrhe, ali zna se da se nece samo za to koristiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sentinel003 kaže...

Hvala, EVO, na pojasnjenju.

Pa, planiram ga koristiti vise u poslovne svrhe i ne bas tako cesto. Zato se nadam da ce Wildfire (svidja mi se na wildferu funkcija stisavanja zvona kada se podigne i iskljucivanja kada se preokrene - za mene super stvar) ili koji god da uzmem izdrzati koji dan bez punjenja. I upravo zbog tih stvari mi treba dobar imenik (sa sto vise polja u jednom imenu), dobra baterija (iako sam svjestan da na mobitelima ovog tipa ne traje bas danima) i citac dokumenata.

Sad... Zelio bih uciniti dobar izbor odmah pri startu, pa se ispricavam sto ovoliko davim sa raznim modelim i premisljanjima. A dok se ja odlucim mogu i prestati proizvoditi taj mobitel.

Ne, mobitel ne planiram koristiti za igranje, vec dugo to ne radim, ali bih volio da moze podnijeti aplikacije, pa neke i zabavne. Bar code reader, book of illusions i sl.

Sto se prijedloga tice mozete ici i malo vise sa cjenovnim rangom, nisam bas pupcanom vrpcom vezan za 1500kn. moze to ici i oko 1900-2000. Iako ne bih volio toliko dati, jer imam vec jedan glavni telefon, a ovaj uzimam iskljucivo za poslovni broj i uglavnom za te svrhe, ali zna se da se nece samo za to koristiti.

Nokiama traje danima, na HTCu meni ne izdrzi ni cijeli dan (doduse Desire ali dobro)

15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
wanderer kaže...
Mitsuoka kaže...
wanderer kaže...

pogubih se u citatima.

@EVO nema nekog pravog ^3 FW-a, reborn je recimo donekle kopija N8 FW-a ali opet nije to to. Opet je kao i C6 FW na 5800, druge nisam probao. Opet to je sve nesto minimalno i meni ne izgleda neka promjena u razmjestaju ikona C6 <=> 5800. A do tren otv. prog. i u jednom i drugom mozes doc dugim pritiskom na sredisnju tipku

Kod portanja syma^3 na s60v5 mislim da nije toliko problem 434mhz cpu koliko je problem samo 128 mb rama. Da nokia nije bila toliko tvrdoglava i stavljala 128mb na svoje prijašnje high end uređaje danas bi možda vidjeli s60v5 uređaje na symu^3. 

Ustanite kao lavovi iz drijemeža, stresite lance ko rosu sa vas, vas je mnogo a njih je - malo.
15 godina
neaktivan

Ma to nije mobitel, to je racunar.

3.7'' display, 480x800 rezolucija i 1GHz procesor.

Dobro je da i toliko izdrzi.

Suvise brzo idu naprijed sa razvijanjem mobitela, a suvise sporo sa ulaganjem u razvijanje baterija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma nokia je genijalna po iskoristivosti procesora, ovaj android je krvolocan xD... doduse danas sam slucajno nabasao na nekoliko OC tema u vezi HTCa. Desire moze potegnut 1.4GHz, a DesireZ cak 1.8GHz. Iako se i Nokia moze OCat :D. A ram istina, kad bi mi u isto vrijeme radili opera i mplayer dolazila bi porukica nema dovoljnoo memorije :(

15 godina
neaktivan

Steta samo sto je jedina Nokia sa Androidom N8 i sto je skupa k'o vrag.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hvala bogu nema nokie sa androidom, a nece je ni bit ubrzo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 13:44 (Mitsuoka).
17 godina
neaktivan

N8 je na Symbianu^3

Idem odmoriti prste od stalnog gledanja kroz njih
15 godina
neaktivan
sentinel003 kaže...

Nadam se da se šališ. Android ti je kak ti napredniji od symbiana a nema ni pravi multitasking.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 13:18 (wanderer).
16 godina

Meni na c6 baterija traje oko 12 sati.

Imam 1000 postova! | MW2: N'Dorphin | Klan : [N]Team | UMP45 Red Dot - PP2000 Red Dot | Predator/Cobra/Apache | Merry Christmas and happy New Year!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
wanderer kaže...
sentinel003 kaže...

Nadam se da se šališ. Android ti je kak ti napredniji od symbiana a nema ni pravi multitasking.

Ne prizivaj zlu kob, jos ce doc i Android fanbojevi nesto govorit.

Na Androidu kad izades ubiti ne izades iz programa, a neki programi i aplikacije koji tako ostanu trose bateriju za pop... 

15 godina
neaktivan

Pa dobro sad... Android valja ili ne valja?

Izgleda se ni vi, kao i ja, ne mozete odluciti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sentinel003 kaže...

Pa dobro sad... Android valja ili ne valja?

Izgleda se ni vi, kao i ja, ne mozete odluciti.

ovisi sto ti treba... Android nije los kao ni iOS a sada i WP7 new izgleda lose, ali meni je opet najdrazi Symbi.

15 godina
neaktivan

Funkcionalnost i stabilnost prije svega.

Sto ne znaci da mora biti moguce pretrpati ga aplikacijama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sentinel003 kaže...

Funkcionalnost i stabilnost prije svega.

Sto ne znaci da mora biti moguce pretrpati ga aplikacijama.

po meni je Symbian funkcionalniji, a stabilnijim ga mozes napravit putem raznih CFWa, iako mislim da bi tebi vise odgovarao android

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice