M$ kaze uskoro.. Prema mojim procjenama, oko polovice 12 mjeseca ...
Cudo mi je i WP8 i noviuredaji, najvise mi se svida lumia 920, ali preveliki mi je ekran.. Do 4,3 incha bi max iso, i lumia 820 super odgovara mi, al posto volim slikat, neznam kolika je razlika u kameri izmedu 820 i 920, dali je toliko PW tehnologija dobra kako se prica, i dali je ista onoj s 808 nokie - vidjte cemo :)
Zadovoljan sam ja i Omniom 7, ima sve sta mi treba, al ono, novo osvjezenje nebi bilo lose:)
Netreba meni niti NFC i te neke nove gluposti, al bolja kamera i multitasking obavezno (radi vibera, skypa najvise) + ostriji i bolji ekran (makar je i ovaj super) i nove mogucnosti customizacije WP8, bi dobro dosle:)
Nadam se da ce netko napraviti CROM za Omniu 7 gdje ce biti punokrvni WP8 (bez NFCa i tih gluposti sta nebi se moglo radi hardware WP7 telefona) , jer nevjerujem da su trenutni uredaji preslabi da bi normlano vrtjeli WP8 ... Pa stariji android koji nisu sluzbeno "prosli" verziju androida 2.3 imaju CROM s najnovijim JB.
Ej raja, pozz.
Od juce sam presao na studentski paket u BH Mobile mrezi, koji mi omogucava mobilni internet na nekom flat principu. Moj problem je, sto protok podataka postoji samo na EDGE konekciji. Kada ostvarim konekciju u 3G modusu, nema protoka. Mislio sam najprije da je do njih, a onda sam se sjetio da sam prije nekog vremena uradio windowbreak jailbraik i da je posljedica toga poremecaj 3G postavki uredjaja.
Nasao sam na XDA nekoliko rjesenja za moj problem, ali ni jedan mi nije pomogao. Probao sam Samsung tools, da pokrene ADC nakon restarta uredjaja, ali samo mi se, nakon restarta, pojavi pop up poruka, koja kaze da se ADC ne moze pokrenuti. ADC je inace neko automatsko postavljanje postavki od provajdera.
Takodje, probao sam i Fix 3G od Heatchliffa74, ali ni to ne pomaze.
Probao sam editovati i registry sa Root Toolsima, da se pokrene ADC, koji bi mi omogucio rekonfiguraciju postavki za net, a cak i MMS (koji mi nikada nije radio, niti sam uspio skontati kako da ga napravim).
Isto tako, od aplikacije Network Profile iz Samsung zone, nemam koristi, jer u njoj vidim profile za samo nekoliko njemackih provajdera (telefon je otkljucan, ali kupljen u Njemackoj).
Razmisljao sam i o hard resetu, ali tada bih izgubio jailbreak nepovratno, jer sam greskom vec updateovo na 8107.
Sta da radim ljudi? Konacno imam mobilni internet, ali ga ne mogu iskoristiti u punom potencijalu, zbog sporosti u EDGE modusu.
Hvala!
najbolje ti je onda puknut novi rom gore... jailbreakni već, imaš ih par na xda developers.
Ej raja, pozz.
Od juce sam presao na studentski paket u BH Mobile mrezi, koji mi omogucava mobilni internet na nekom flat principu. Moj problem je, sto protok podataka postoji samo na EDGE konekciji. Kada ostvarim konekciju u 3G modusu, nema protoka. Mislio sam najprije da je do njih, a onda sam se sjetio da sam prije nekog vremena uradio windowbreak jailbraik i da je posljedica toga poremecaj 3G postavki uredjaja.
Nasao sam na XDA nekoliko rjesenja za moj problem, ali ni jedan mi nije pomogao. Probao sam Samsung tools, da pokrene ADC nakon restarta uredjaja, ali samo mi se, nakon restarta, pojavi pop up poruka, koja kaze da se ADC ne moze pokrenuti. ADC je inace neko automatsko postavljanje postavki od provajdera.
Probao sam editovati i registry sa Root Toolsima, da se pokrene ADC, koji bi mi omogucio rekonfiguraciju postavki za net, a cak i MMS (koji mi nikada nije radio, niti sam uspio skontati kako da ga napravim).
Isto tako, od aplikacije Network Profile iz Samsung zone, nemam koristi, jer u njoj vidim profile za samo nekoliko njemackih provajdera (telefon je otkljucan, ali kupljen u Njemackoj).
Razmisljao sam i o hard resetu, ali tada bih izgubio jailbreak nepovratno, jer sam greskom vec updateovo na 8107.
Sta da radim ljudi? Konacno imam mobilni internet, ali ga ne mogu iskoristiti u punom potencijalu, zbog sporosti u EDGE modusu.
Hvala!
Ja sam stavio MIRO custom ROM i 3G radi super (sada mi konacno radi i Connection Sharing). Btw, meni je 3G radio i na stock ROM-u, ali pretpostavljam da te to ne zanima, posto zelis jalibreakani.
Takodje sam na BH Mobile, Omnia otkljucana, ne-brandirana, kupljena u Njemackoj. :)
Ej raja, pozz.
Hvala!
Ja sam stavio MIRO custom ROM i 3G radi super (sada mi konacno radi i Connection Sharing). Btw, meni je 3G radio i na stock ROM-u, ali pretpostavljam da te to ne zanima, posto zelis jalibreakani.
Takodje sam na BH Mobile, Omnia otkljucana, ne-brandirana, kupljena u Njemackoj. :)
Jel to možda dragulj sa 16GB prostora?
Na mojoj 12 pikslea ili tako nešto ne prikazuju jednu boju, netko zna je li to dovoljno za reklamaciju?
Da, moja omnia ima 16 GB prostora.
@knight:
Da li si ti ikada radio jailbreak ovom windowbreak metodom i da li si tada imao problema sa 3G? Takodje da pitam, da li si uspio konfigurisati MMS ikada?
Ja sam se zeznuo s 8GB omniom, 16 bi mi bilo negdje taman vec.. Ovako sada stalno brisat moram nesto:)
A cak niti nemam puno igra/aplikacija, najvise mi ide na muziku i slike/videe. Da imam pare odmah bi kupio novu zutu lumiu 920, radi kamere i ekrana prvenstveno, dakako i OSa novoga.
Nego OT:
Primjetio sam da mi gumb od kamere vise ne reagira kak je reagiro, nema onaj "dvostruki hod" ... Takoder treba puno jace pritisnuti na zakljucanom screenu da ude u kameru...
Nije mi opao uredaj niti nista, samo od sebe.. restarto vise puta (vadenjem baterije), al cini mi se da je to nesto fizicki otislo. Jer se isplati rastavljat uredaj da pogledam to ili? :/
Evo, uradio sam hard reset i update na zadnju verziju i jos uvijek mi ne radi 3G. Ne znam sta vise da probam...
Evo, uradio sam hard reset i update na zadnju verziju i jos uvijek mi ne radi 3G. Ne znam sta vise da probam...
hm, cudno je to. Cuj, ako ti nije bed probaj stavit custom rom. A probaj stavit karticu u drugi mob pa vidi ako tamo radi...

Ikakve naznake CROM s WP8? :)
vi kojima nije radio private market vec je bacao eror could not opet file jeste mozda uspijeli naci rjesenje toga??
Da, moja omnia ima 16 GB prostora.
@knight:
Da li si ti ikada radio jailbreak ovom windowbreak metodom i da li si tada imao problema sa 3G? Takodje da pitam, da li si uspio konfigurisati MMS ikada?
Sorry, tek sada sam vidio. Nisam, odnosno kada sam htio, bilo je vec kasno, jer sam instalirao onaj famozni update. Zato sam se odlucio na custom ROM.
@ba2033: Jel to možda dragulj sa 16GB prostora?
Jeste. :)
Evo izgleda da dolazi novi ROM za omniu... Naravno 7.8. KLIK
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Cwb3MLihn3c
eee trebam pomoc...
imam mali problemcic :
ovako imam omniu 7 16gb i primjetio sam da mi se ponekad restartuje, dal iko ima iskustva sa tim ?
Pozdrav, dali je netko stavljao custom rom ovaj novi sa xda foruma
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2010962
meni sve radi super samo sto kad stavim bilo koju app za weather ne radi info o vremenu na pločici tj samo je pločica od app...u postavkama sam stavio da bude i u root trust app ali džaba...
ja koristim now aplikaciju i isto mi je samo od aplikacije ne prikazuje mi ovako u meniju nego trebam bas otvorit app da bi vidio, al mi je bilo tako i sa onim cromom od lumije pa neznam jel to od croma il sta
ja koristim now aplikaciju i isto mi je samo od aplikacije ne prikazuje mi ovako u meniju nego trebam bas otvorit app da bi vidio, al mi je bilo tako i sa onim cromom od lumije pa neznam jel to od croma il sta
Samsung Now ne valja, meni (i mnogim drugima sto se da vidjeti iz review-a) je pravila probleme i na stock ROM-u, upravo u smislu da se ne refresha, i taman uz milion brisanja, instaliranaj proradi, radi par dana i prestane. Sad na MIRO ROM-u takodje ne radi. Tako da se ne cudim i za ovaj Dynamics - mislim da je do "Now", a ne do ROM-a.
Da li rade druge aplikacije koje osvjezavaju live tile?
Btw, nikako da skontam da li je ovo beta ROM, ili finalni (ne mislim 7.8, jer je on RTM, nego sam ROM)?
sve druge app rade normalno, barem meni jesu.... to je govno os samsunga. probaj weather view ili weather live demo, tj. trajni demo ako ti ne smetaju rekame i u tome je jedina razlika od plačene app..
to ti je beta update, ako sam dobro shvatio (ja sam imao nokiin rom na omnii).... pojavo se negdje taj beta update i inda su ljudi neke stvari počeli stavljat u svoje romove... ne sve, nego neke koje rade... ROM je normalan ali je update beta.
Ako ROM je normalan, onda bi i 7.8 trebao biti normalan (RTM), jer pise: Dynamics v2.0 - WP7.8 RTM and much more.
Btw, flashao. Igram se. :)
A sta je s fileovima, sve ti se izbrisalo jel?
Jesi napravio backup svih podataka? Jesi koristio nesto drugo osim zune-a mozda?
Ja bi napravio flash samo neznam, nikako da se uhvatim, i ne zelim izgubit sve podatke i aplikacije to mi je najlosije..
Moze mi li netko reci kako napraviti ovaj custom rom jer meni nesto nece tj ne znam sta sve trebam skinuti i imati na kompjutoru (vec vecinom imam ali opet nesto nece) tako da ako netko moze molim ga da mi step by step objasni sta trebam raditi i sta trebam skinuti za http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2010962
Ako ROM je normalan, onda bi i 7.8 trebao biti normalan (RTM), jer pise: Dynamics v2.0 - WP7.8 RTM and much more.
sorry isam čitao pozorno... kažeš dynamics ROM, nisam tog ni vidio. ja sam imao od polochea (tako nekako se frajer zove) on je prvi implementitao update na neki mirov ROM. uglavnom, meni je tada na boot screenu pisalo beta i sve ali ama baš sve je radilo kako treba.
evo nasao sam jedan weather koji radi i super je AAA weather....meni najbolja dosad
Moze mi li netko reci kako napraviti ovaj custom rom jer meni nesto nece tj ne znam sta sve trebam skinuti i imati na kompjutoru (vec vecinom imam ali opet nesto nece) tako da ako netko moze molim ga da mi step by step objasni sta trebam raditi i sta trebam skinuti za http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2010962
trebaju ti točno 3 stvari za uspješno flashanje:
- samsung drivers
- maglrd
- ROM
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=23104451&postcount=182 FLASH GUIDE
evo nasao sam jedan weather koji radi i super je AAA weather....meni najbolja dosad
ne znam što se toliko čudite da app radi. :/
A sta je s fileovima, sve ti se izbrisalo jel?
Jesi napravio backup svih podataka? Jesi koristio nesto drugo osim zune-a mozda?
Ja bi napravio flash samo neznam, nikako da se uhvatim, i ne zelim izgubit sve podatke i aplikacije to mi je najlosije..
Sve sam izgubio, jer preporucuje se nakon flasha formatirati i storage.
Mada meni to nije palo tesko, jer mi je sve, od kontakta do podataka, na SkyDrive. Samo mp3-ce moram prebaciti preko Zunea.
trebaju ti točno 3 stvari za uspješno flashanje:
- samsung drivers
- maglrd
- ROM
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=23104451&postcount=182 FLASH GUIDE
S tim da bih dodao, kada jednom prodjes cijelu proceduru, od instaliranja drivera pa nadalje, poslije kada fleshas novi ROM je jednostavno jer sve sto trebas uraditi spojiti mobitel, pritisnuti Kamera+VolumeDown+PowerOn, kada je ugasen mobitel, a zatim pokrenuti izvrsni fajl unutar foldera sa romom i klikati Next.
Ono sto je mene zbunilo sada, kada mi je odradio kopiranje ROM-a i restartovao, poprilicno je trajalo dok se pojavila ona slicica spojenog mobitela i kompa, a kada se i pojavila, progress bar nije uopste postojao, nego je tako stajalo 3-4 minute, da sam kontao da je nesto krenulo naopako. Nakon toga samo krene.
Btw, ovaj ROM je koliko mogu vidjeti, uglavnom OK, ali ima jedna pomalo iritantna sitnica, za koju ne kontam do cega je. Kada pokrecem aplikaciju sa main screena, postoji nekakav lag, 0,5-1 sec prije nego krene ucitavati aplikaciju. Sa onog drugog menija se to ne desava, tako da to zasigurno nema veze sa zahtjevnoscu updatea 7.8.
nema, ja sam ima v1 ROM sad je vani v2, barem ono zadnje sto sam vidio i radio je ko grom. i jos k tomu ROM je bio od nokie 800 portan na omniu
Evo i ja sam uspio flashat, ali kako sad skidati besplatne igrice i app jer i na proslom custom rom nije radio.