Samsung Omnia 7 - Rasprava

poruka: 1.475
|
čitano: 374.673
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ja imam developer/interpop unlock i instaliram aplikacije s XAPDeployX preko PC-a. I zune mi nudi update pa me zanima ako ja napravim taj update, da li će se taj unlock poništiti?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Samsung Omnia 7 - Rasprava
Nod14 kaže...

Nov sam na ovoj teme pa me zanima da li taj Private Marketplace omogucuje besplatno skidanje pune verzije bilo koje aplikacije koja postoji na regularnom Marketplaceu?

da

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
Nod14 kaže...

Ja imam developer/interpop unlock i instaliram aplikacije s XAPDeployX preko PC-a. I zune mi nudi update pa me zanima ako ja napravim taj update, da li će taj unlock poništiti?

Mislim da ne, imal gore navedeni unlock i pokupil mi je neki update, unlock sam i dalje imal na mobu.

17 godina
Nod14 kaže...

Nov sam na ovoj teme pa me zanima da li taj Private Marketplace omogucuje besplatno skidanje pune verzije bilo koje aplikacije koja postoji na regularnom Marketplaceu?

Ne.

17 godina
neaktivan

El mi netko hoće, ako zna, napisati ili poslati na pp neku stranicu gdi mogu skidati xap datoteka, a da je aktivna tj. da stalno stižu nove aplikacije? Ja znam jedan blog di ima puno toga za skidat, ali već dugo dugo ništa novo ne stavljaju.

0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

ja samo znam za onu .htcfanboys... al private market nije dovoljan?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
odjavljen

da nema bluetooth file transfer?! ko to laze? 

odite lijepo s mobachom na htcfanboys, cooker miro i trazite bazaar. bazaar je ko market ali samo sa nekim developer appovima; tipa root tools i slicno. i tamo nadjite bluetooth file transfer

ima tamo svega korisnog, appova za softreser i hardreset device itd. uglavnom, istrazite malo i naci cete nesto korisnog

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
skank666 kaže...

da nema bluetooth file transfer?! ko to laze? 

odite lijepo s mobachom na htcfanboys, cooker miro i trazite bazaar. bazaar je ko market ali samo sa nekim developer appovima; tipa root tools i slicno. i tamo nadjite bluetooth file transfer

ima tamo svega korisnog, appova za softreser i hardreset device itd. uglavnom, istrazite malo i naci cete nesto korisnog

Mora mob biti s full unlocked ROM-om ili je dovoljan interop unlock? Pretpostavljam da nije {#}

Why so serious?
16 godina
odjavljen

nisam siguran ali probaj downloadat s kompa pa onda deployat na mob...

14 godina

Sad sam provjerio, mora biti full unlocked. 

Usput sam naletio na par zanimljivih app, kao recimo sat na tile-u, ima par zanimljivih ikona i lijepo to sve skupa izgleda, a kod mene se uredno i update-a, tj. sat je uvijek updatean što nije bio slučaj s battery life app. Evo link ako nekog zanima:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1435822

Kako sam htio mijenjat lock screen, naišao sam na widget lock sreen app, nisam još isprobao, ali izgleda dosta dobro, sad dosta dobrim informacijama na lock screenu. 

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1533526

Tko želi mijenjat teme, a ima samo interop unlock:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1463851

Sad još nešto zanimljivo, što sam tražio i što mi je trebalo, zaključavanje auto-rotacije. Ponekad me stvarno zna frustrirat kad se okrene slika, a ja to ne želim. 

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1463851

Ljudi možete i vi podjelit koju korisnu aplikaciju ili nešto novo u svijetu WP7 mobitela {#}

Why so serious?
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2012 10:52 (Cordas).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

i prije je telefon bio cudo ali sad je stroj! nema sto ne moze sad!

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nakon problema s USB portovima, konačno sam instalirao novi firmware mi7ROM_1.3b mango 8107.

Pošto sam novi korisinik Omnie7, postavio bih par pitanja.

1. Koji najbolji (preglednost i brzina) web browser preporučujete?

2. Kako vratiti "horizontalni" widget za vremensku prognozu, kao što je bilo na osnovnom WP.

3. Dali je moguće pri komunikaciji "mobitel-pc", da pc prepozna memoriju mobitela odnosno mogućnost ulaska u root memorijske kartice (c/p multimedije)? Htio bih uopće ne korisitit Zune, nego stavljati multimediju preko foldera.

4. Dali Omnia podržava Flash player i gdje ga mogu skinuti?

5. Preko "Private Marketplace" ne mogu nikako skinuti Navigon. Odaberem download, al uvijek me izbaci na početni zaslon mobitela. Dali je Navigon bolja navigacija od Nokie Maps, ili postoji još nešto bolje?

6. Mala pomoč kroz preglednik, gdje se nalazi mogučnost za promjenu ikona?

7. Postoji li aplikacija koja podržava wifi hotspot?

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
17 godina
Kinfa8 kaže...

Nakon problema s USB portovima, konačno sam instalirao novi firmware mi7ROM_1.3b mango 8107.

2. Kako vratiti "horizontalni" widget za vremensku prognozu, kao što je bilo na osnovnom WP.

3. Dali je moguće pri komunikaciji "mobitel-pc", da pc prepozna memoriju mobitela odnosno mogućnost ulaska u root memorijske kartice (c/p multimedije)? Htio bih uopće ne korisitit Zune, nego stavljati multimediju preko foldera.

5. Preko "Private Marketplace" ne mogu nikako skinuti Navigon. Odaberem download, al uvijek me izbaci na početni zaslon mobitela. Dali je Navigon bolja navigacija od Nokie Maps, ili postoji još nešto bolje?

Hvala unaprijed!

IE 9 zasad je odličan, svi ostali browseri kaskaju za IE.. Ne podržava flash player, bar zasad, al nadamo se da bude i to za omniu.

Imaš ovdje Navigon za skinut unlocked; http://www.red-gsm.net/t49553/

Trenutno ikone nemreš samo tak mjenjat, neg moraš uz pomoć jednog programa za teme i onda ubacit u mob prek XAPDeployX, kojeg se nemrem setit kak se zove.. Javim ak se setim{#}

Koristim Nokia Drive v 2.0, i po meni čak je bolja od Navigona, naravno za korištenje iste, mora se napravit sitna preinaka u registryu, i onda šljaka na omnii.. I kolko vidim Nokia Drive brže nalazi satelit tj tvoju trenutnu lokaciju spram navigona kojem treba duže vremena, cca 2 min..

A za ovaj wifi hotspot tj thetering, bilo je govora nekaj o tome, al nisam se previše raspitival oko tog..

15 godina
neaktivan

Stvarno flash na mobu ti definitivno ne treba,kad sam bio na androidu uvijek mi je na off bio. Tak i tak sve kaj vidis u flashu su ti najcesce reklame .Skroz nepotreban dodatak.  

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Kinfa8 kaže...

Hvala unaprijed!

1.  ie je i meni najbolji ali mozes jos i probati next browser
  2.  mislis na samsung now? nadji ga na samsung zone na marketu
  3. jeste, pokreni WM device center ali ne znam dali ce mob uspjesno prepoznati pjesme i slike koje tako stavis u njega. a i ne znam putanju gdje bi to trebao stavit.
  4. postoji flash player na market placu ali on radi tako da skenira stranicu za flash videa i onda i daje mogucnost da ih pregledas... ne koristim to
  5. cudno, meni sve instalacije prolaze bez problema, jesi upalio pirated mode?
  6. u advanced config, tab tiles and icons ili skini sa xda developers cab file sa ikonama... 
  7. internet sharing? imas to po defalutu u mobu

nema na cemu unaprijed

17 godina

Pozdrav, pošto nema softvera za free unlock SIM na omniji, zanima me koja je procedura otključavanja moba na sve mreže i kak se cijene kreću?tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
zvonac kaže...

Pozdrav, pošto nema softvera za free unlock SIM na omniji, zanima me koja je procedura otključavanja moba na sve mreže i kak se cijene kreću?tnx

e to ne znam ali znam da je postojala mogucnost nekog buga prilikom unlockanja... nebi ti radio wi fi. tako da, budi oprezan

17 godina

-----------------------------------------

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.4.2012 12:28 (zvonac).
17 godina
zvonac kaže...
skank666 kaže...

e to ne znam ali znam da je postojala mogucnost nekog buga prilikom unlockanja... nebi ti radio wi fi. tako da, budi oprezan

Hmm...

Ma vidim ima po netu a čak i gledam i prek ebay-a, oko 20$ unlock..

Ak je ko od vas otključaval mob pa nek iznese svoje dojmove..

15 godina
neaktivan
skank666 kaže...
Kinfa8 kaže...

Hvala unaprijed!

1.  ie je i meni najbolji ali mozes jos i probati next browser
  2.  mislis na samsung now? nadji ga na samsung zone na marketu
  3. jeste, pokreni WM device center ali ne znam dali ce mob uspjesno prepoznati pjesme i slike koje tako stavis u njega. a i ne znam putanju gdje bi to trebao stavit.
  4. postoji flash player na market placu ali on radi takof da skenira stranicu za flash videa i onda i daje mogucnost da ih pregledas... ne koristim to
  5. cudno, meni sve instalacije prolaze bez problema, jesi upalio pirated mode?
  6. u advanced config, tab tiles and icons ili skini sa xda developers cab file sa ikonama... 
  7. internet sharing? imas to po defalutu u mobu

nema na cemu unaprijed

Par potpitanja.

2. Ne znam kako se tocno zvao widget za weather, pa ne mogu naci.

3. U konačnici ubiti, ja ne mogu bez Zune programa pristupiti memorji uređaja? Vezano uz ovo, koji je proces da bih stavio neki mp3 file za melodiju ruciti neku stranicu s dobrim wallpaperima? WM Device Center odradi sinkronizaciju nove multimedije na mobitel, ili?

5. Upaljen je "pirated mode". "Search options" su sve kvacice, "Zune store" je pod Nokia.

6. Nasao sam, al opet ne znam promjeniti ikonu. Jedino kaj sam zeznul je to da mi se vise aplikacije ne naziva kak treba, nek neki cudni simboli.

Mozda za preporucit neku stranicu s dobrim wallpaper-ima i melodijama?

Kaj se tice Nokia maps, koje treba napraviti preinake da radi jos bolje na Omnia7. Ako kazete da je Nokia maps najboljo, onda cu ga zadrzati.

17 godina
zvonac kaže...
zvonac kaže...
skank666 kaže...

Hmm...

Ma vidim ima po netu a čak i gledam i prek ebay-a, oko 20$ unlock..

Ak je ko od vas otključaval mob pa nek iznese svoje dojmove..

Ja sam kupio za 12 dolara preko ebaya.Tada mi nije radia internet ali to središ postavljanjem network profila sa marketplace.radi i dan danas.

15 godina

Svaki dan planiram roknuti mi7rom, i nikako da nadem vremena..a kad i nadem, premisljam se dal mi je to potrebno ili ne... Strah me najvise da nebi ostao bez uredaja ili nesto zeznuo. Mislim, sve super sada radi i stvarno sam zadoovljan.. Istina, volio bih imati par full igara i navigaciju, posebno mi fali vlastita melodija zvona, al ono. Ako mogu brickat uredaj, nevrijedi mi riskirati radi toga. navigaciju nebi bas puno koristio, 2x mjesecno mozda, al svejedno, ljepo bi bilo imati navigona.
Kolike su sanse da nest zezenem, ali da bas ubijem uredaj da ga nemogu osposobiti?!

Lockerz nagrade Z-List [+] T-Shirt [+] iPod Nano purple (5G) 16GB [+] PSP rock bundle [-] (otkazano od strane Lockerza) 50$ PayPal [-]
17 godina
x360gamer kaže...

Svaki dan planiram roknuti mi7rom, i nikako da nadem vremena..a kad i nadem, premisljam se dal mi je to potrebno ili ne... Strah me najvise da nebi ostao bez uredaja ili nesto zeznuo. Mislim, sve super sada radi i stvarno sam zadoovljan.. Istina, volio bih imati par full igara i navigaciju, posebno mi fali vlastita melodija zvona, al ono. Ako mogu brickat uredaj, nevrijedi mi riskirati radi toga. navigaciju nebi bas puno koristio, 2x mjesecno mozda, al svejedno, ljepo bi bilo imati navigona.
Kolike su sanse da nest zezenem, ali da bas ubijem uredaj da ga nemogu osposobiti?!

Šanse za zeznut su isto kao i šanse za uspjeh, sve je relativno...

Ak buš pratil korak po korak onda teško da buš zeznul nekaj, al od custom rom-a, ta omnia dobiva novo značenje, pošto imam i sam custom rom na njemu.

Sa stock rom-om je odličan, al sa ovim custom je strava, i stvarno se isplati stavit custom rom i iskoristit mob maksimalno..

15 godina

Svjestan sam toga svega, al svejedno, makar razumijem dovoljno engleski, volio bih da netko detaljno napise sve na hrvatskom, taj custom rom i njegovo stavljanje na uredaj.

Lockerz nagrade Z-List [+] T-Shirt [+] iPod Nano purple (5G) 16GB [+] PSP rock bundle [-] (otkazano od strane Lockerza) 50$ PayPal [-]
16 godina
odjavljen
Kinfa8 kaže...

Par potpitanja.

3. U konačnici ubiti, ja ne mogu bez Zune programa pristupiti memorji uređaja? Vezano uz ovo, koji je proces da bih stavio neki mp3 file za melodiju ruciti neku stranicu s dobrim wallpaperima? WM Device Center odradi sinkronizaciju nove multimedije na mobitel, ili?

5. Upaljen je "pirated mode". "Search options" su sve kvacice, "Zune store" je pod Nokia.

6. Nasao sam, al opet ne znam promjeniti ikonu. Jedino kaj sam zeznul je to da mi se vise aplikacije ne naziva kak treba, nek neki cudni simboli.

Kaj se tice Nokia maps, koje treba napraviti preinake da radi jos bolje na Omnia7. Ako kazete da je Nokia maps najboljo, onda cu ga zadrzati.

widget se zvao samsung now i imas ga na marketplacu pod samsung zone.... ali pusti to ionako ne valja

mozes bez zuna (bar bi trebao, nisam jos testirao), imas u mobu pod app list windows device centar i to bi trebalo prikazat mobitel racunalu kao removable storage. a i pretpostavljam da bi trebalo znat putranju tj u koji folder na mobu stavljat slike, videa, mp3 itd. zune mi ne smeta, stovise, poprilicno je sve to jednostavno pa ni nisam imao potrebu to istrazivat..

zedge ti je majka sto se tice backgrounda i melodija a i svega ostalog za mob. a da bi postavio neki mp3 za ringtone mora bit:

• kraci od 40 sek
  • mani od 1 MB
  • i onda desni klik na mp3, properties i pod genre upisati  Ringtone ! i onda sync sa zunom i nadjes ga u telefonu pod custom ringtone
x360gamer kaže...

Svjestan sam toga svega, al svejedno, makar razumijem dovoljno engleski, volio bih da netko detaljno napise sve na hrvatskom, taj custom rom i njegovo stavljanje na uredaj.

obavezno provjeri ako mozes u download mod!! Ako ne ne radi nista!  znas kako uci u download mod? tipke volume up+camera tipka + power tipka i kad se pojavi zuti trokut pusti sve tipke...

dakle ovako:

1) skini sve sa onih linkova (drivere, ROM i MAGLDR) http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=23104451&postcount=182 

2) instaliraj drivere

3) stavi ga u download mode

4) spoji s PC-om (zbog tehnickih razloga najbolje ga je spojit direkt u maticnu plocu!)

5) pokreni DFT_MLI_SAM1.exe (to ti je taj MAGLDR) i u postupku odaberi omniu (biti ce ti slika fokusa s lijeve strane i slika omnie s desne strane; dvoklik na omniu) nis slucajno zajebat ovdje a boga mi ni nigdje drugdje
to ce ti instalirat custom bootloader koji ti treba da bi flashao ROM.

6) ugasi telefon i postavi ga u magldr mode ovako (pazi sad, slicno je ko download mode!!)

tipke volume down + camera tipka + power tipka i kad se pojavi manji zuti trokut pusti sve tipke... 
 stisni back button ilitiga strelicu da udjes u taj magldr mode!

7)extraktaj ROM negdje

8) odi u folder od ROM-A i tamo ces naci DFT_WPI_SAM1.exe to pokreni i flash ti je zapoceo! ako mu bude malo duze trebalo da se boota to je normalno, nis ne diraj!

OVO RADIS NA SVOJU ODGOVORNOST! PROUCI I ONAJ LINK KOJI TI OBJASNJAVA POSTUPAK FLASHANJA I BUDI PAZLJIV I STRPLJIV!!!
lijepi pozdrav

mozda sam negdje zaje8ao pa pricekaj da netko potvrdi da je sve ovo napisano OK!!!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 11:25 (skank666).
17 godina
neaktivan

Da li se s mi7ROM mijenja interface (ikone na tiles-ima)?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nod14 kaže...

Da li se s mi7ROM mijenja interface (ikone na tiles-ima)?

ne ako to ne zelis

17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
skank666 kaže...
Kinfa8 kaže...

Par potpitanja.

widget se zvao samsung now i imas ga na marketplacu pod samsung zone.... ali pusti to ionako ne valja

mozes bez zuna (bar bi trebao, nisam jos testirao), imas u mobu pod app list windows device centar i to bi trebalo prikazat mobitel racunalu kao removable storage. a i pretpostavljam da bi trebalo znat putranju tj u koji folder na mobu stavljat slike, videa, mp3 itd. zune mi ne smeta, stovise, poprilicno je sve to jednostavno pa ni nisam imao potrebu to istrazivat..

zedge ti je majka sto se tice backgrounda i melodija a i svega ostalog za mob. a da bi postavio neki mp3 za ringtone mora bit:

• kraci od 40 sek
  • mani od 1 MB
  • i onda desni klik na mp3, properties i pod genre upisati  Ringtone ! i onda sync sa zunom i nadjes ga u telefonu pod custom ringtone
x360gamer kaže...

obavezno provjeri ako mozes u download mod!! Ako ne ne radi nista!  znas kako uci u download mod? tipke volume up+camera tipka + power tipka i kad se pojavi zuti trokut pusti sve tipke...

dakle ovako:

1) skini sve sa onih linkova (drivere, ROM i MAGLDR) http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=23104451&postcount=182 

2) instaliraj drivere

3) stavi ga u download mode

4) spoji s PC-om (zbog tehnickih razloga najbolje ga je spojit direkt u maticnu plocu!)

5) pokreni DFT_MLI_SAM1.exe (to ti je taj MAGLDR) i u postupku odaberi omniu (biti ce ti slika fokusa s lijeve strane i slika omnie s desne strane; dvoklik na omniu) nis slucajno zajebat ovdje a boga mi ni nigdje drugdje
to ce ti instalirat custom bootloader koji ti treba da bi flashao ROM.

6) ugasi telefon i postavi ga u magldr mode ovako (pazi sad, slicno je ko download mode!!)

tipke volume down + camera tipka + power tipka i kad se pojavi manji zuti trokut pusti sve tipke... 
 stisni back button ilitiga strelicu da udjes u taj magldr mode!

7)extraktaj ROM negdje

8) odi u folder od ROM-A i tamo ces naci DFT_WPI_SAM1.exe to pokreni i flash ti je zapoceo! ako mu bude malo duze trebalo da se boota to je normalno, nis ne diraj!

OVO RADIS NA SVOJU ODGOVORNOST! PROUCI I ONAJ LINK KOJI TI OBJASNJAVA POSTUPAK FLASHANJA I BUDI PAZLJIV I STRPLJIV!!!
lijepi pozdrav

mozda sam negdje zaje8ao pa pricekaj da netko potvrdi da je sve ovo napisano OK!!!!

Hvala care, tak sam si vise-manje i sam preveo. Uglavnom, radi mi download mode i mislim da stvarno nemam vis egdje pogrjesiti, samo trebam nac vremena i eto.

16 godina
odjavljen

nema na cemu! uzivaj. kasnije si obavezno instaliraj bazaar i private marketplace!  s htcfanboys.com

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice