Samsung Omnia 7 - Rasprava

poruka: 1.475
|
čitano: 375.546
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Samsung Omnia 7 - Rasprava
Tonči kaže...

Ima li gdje neku custom ROM sa svime otključanim? Ovo smeće opet izvodi: sad se telefon sam dev-locka nakon svakog unlocka, iako je legalno unlockan.

Skini si Advanced Config, mala homebrew aplikacija koja se   integrira u Settingsizb ornik.

Ono što je dobro, je da u njoj možeš uključiti prevenciju ponovnog zaključavanja.

I have nothing to say. Thank you and goodbye.
16 godina
odjavljen
FlyBoy kaže...
Tonči kaže...

Ima li gdje neku custom ROM sa svime otključanim? Ovo smeće opet izvodi: sad se telefon sam dev-locka nakon svakog unlocka, iako je legalno unlockan.

Skini si Advanced Config, mala homebrew aplikacija koja se   integrira u Settingsizb ornik.

Ono što je dobro, je da u njoj možeš uključiti prevenciju ponovnog zaključavanja.

Da, ali za to ga trebam otključati, što je prava gnjavaža za mene i čovjeka u firmi koja to nudi trećesvjetskim govnima za kakva nas smatra Microsoft. Trebam čisti ROM kojim ću ovaj užas flešati i koji sve ima otključano. Custom ROM anyone? :)

16 godina
odjavljen

upravo naletio na ovo... cini mi se zanimljivo

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1547304

i ovo

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1571068

samo ne znam kako se flasha na ovom telefonu... moram jos malo istrazit ali cini mi se da cu puknut jedan od ova dva na omniu... 

ne znam ni kako ovi romovi funkcioniraju s official updatetima? ni kako ce radit s nasim marketplacom?

aj ti tonci pukni to pa javi :D

bit ce ovo dobro... danas ili sutra pucam ovaj rom pa javim... kad tonci vec nece :/

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2012 10:35 (skank666).
16 godina
odjavljen

flash in progress... :D ovog miru flasham jer ima nokia maps i jos par stvari koje su unaprijed instalirane + jos je full unlocked!

ko voli nek izvoli!

edit:

wow! puuuno novina za napisat. za pocetak, search tipka vise nije samo search tipka, mozes joj pripisat skoro pa bilo koju drugu radnju!! moram na sprovod pa kasnije dok se jos malo poigram napisem jos toga...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2012 15:32 (skank666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

koji je na kraju zaključak vezna uz marketplace?

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Tonči je napravio nešto drugo. Uzeo sam jedan ROM, malo preuredio, skuhao ga s onim alatom jednim i deployao. Sad sve radi, sve je otključano i imam na raspolaganju apsolutno sve što se može. Tako uostalom i mora raditi - Omnia 7 sa radi i bolje od Lumie 800 koju sam imao :P

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2012 16:00 (Tonči).
16 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Tonči je napravio nešto drugo. Uzeo sam jedan ROM, malo preuredio, skuhao ga s onim alatom jednim i deployao. Sad sve radi, sve je otključano i imam na raspolaganju apsolutno sve što se može. Tako uostalom i mora raditi - Omnia 7 sa radi i bolje od Lumie 800 koju sam imao :P

pih... :P

16 godina
odjavljen

Joj kako mi je sinoć diglo tlak.. lovim se danima s čovjekom iz AppMundija, napokon se u 10 navečer nađemo za unlock i onda se 20 sekundi nakon unlocka telefon nazad zaključao. Sad je otključan trajno.

17 godina

Pozdrav, pratil ove korake, al baca mi error

Koristio ovaj tutorial...

Al mi izbaciva error: [Error Description]:

Please make sure that your device is connected to your computer.
also make sure that right drivers are installed (SAMSUNG_USB_Driver_for_Mobile_Phones.exe)
Try to connect device to different USB port and also you can try to reboot PC.
Also you can try to exclude USB hubs.

[Info]: USBWorkDMLI_SAM.cpp (173)

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=23104451&postcount=182

Koristio sam ovaj tutorial..

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2012 22:27 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
14 godina
neaktivan

Pozdrav! Flashao sam ovaj mi7rom, koji bi trebao otkljucati mob., ali ja nikako ne mogu deployati aplikacije preko XAPDeployX uvjek mi izbacuje gresku da se ne moze spojiti sa mob. iako zune radi i mob. je na homescreenu. Zna li netko u cemu je problem?

0 0 hvala 0
17 godina
Gaspar kaže...

Pozdrav! Flashao sam ovaj mi7rom, koji bi trebao otkljucati mob., ali ja nikako ne mogu deployati aplikacije preko XAPDeployX uvjek mi izbacuje gresku da se ne moze spojiti sa mob. iako zune radi i mob. je na homescreenu. Zna li netko u cemu je problem?

A viš ja pak mogu deployat aplikacije prek XAPDeployX, al nemrem flešat ovaj mi7rom...

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2012 22:38 (zvonac).
17 godina

-----------------------------

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2012 23:02 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

u koji ste format video-a konvertirali ako ste šta na omniu prebacivali? treba mi da je solidna slika i da ga telefon podržava

0 0 hvala 0
17 godina

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1571068

build 8773 Tango v3.0

Skinul sa ovog linka...

Zasad zadovoljan sam, ovaj browser Opera je blago rečeno koma... Nadam se da bu do finalne verzije to bilo sređeno..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

evo sad sam malo bolje proucio ROM i moram rec da sam jako zadovoljan...

dakle ROM je mi7ROM. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1547304

mob nije izgubio nista na fluidnosti niti je pretrpio ikakav udarac na battery life. sam cin flashanja je poprilicno jednostavan i skoro foolproof. jbg uvijek ima mjesta za pokresku. proces je puuuuno brzi nego kod androida a sam ROM dolazi u 2 varijante; jedan sa 6 osnovnih jezika i drugi sa 18.

e sad, sto sam dobio? dobio sam full unlocked device i tek sad mogu s njim sto god hocu! mijenjat teme u boje koje god ocu, takodjer i tile, mijenjat njihove ikone, melodije, natjerat search tipku da pritskom na nju pokrene sto god ja hocu. ja sam si tu stavio quick launch jer ne zelim izgubit barcode scanner i ono za muziku

to izgleda ovako

a pristiskom na ono povecalo laucha ili onaj bing ili google. zavisi sto stavis... a pristiskom na ono povecalo laucha ili onaj bing ili google. zavisi sto stavis...
 ovako izgleda stvaranja novih tema
 mijenjanje ikona

razno razni tweakovi

expolorer i registry

internet sharing kojeg nisam prije imao

i jos neke korisne stvari, vidi sliku

moj setup boja

i sad najbolja je8ena stvar ikad!! PRIVATE MARKETPLACE! ime sve govori ali za svaki slucaj evo i slike

sto god oces, nepotrebno je instaliravat phone sdk i ostala sranja jer je ovo sve sto ti treba!!! radi divno! njega se skine, kao i ostale korisne applikacije sa ove stranice http://htcfanboys.com/download/mirolg/?action=browse&folder=2984 kako? lako, explorer je hackan tako da podrazava direktno instaliravanje sa stranica. dakle sve sa moba mozete instaliravat!

Moj PC  
3 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

Uz savjete skank666 te pracenje uputa s xda, ne mogu nikako staviti ROM na mobitel. 

Na kraju kad pokrenem "DFT_WPI_SAM1", javi mi gresku; rapitol.exe - System ErrorThe program can't start because RAPI.dll is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix this problem.

Ne znam stvarno sto uciniti.

0 0 hvala 0
17 godina

Ovaj ROM (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1571068 ) koristim, identičan skunk-ovom, jedino kaj sam naknadno ubacil prek XAPDeployX, private market.xap...

Idem uninstall napravit onog "smeća" windows phone sdk, po meni totalna glupost od 600mb, samo mi prostor zauzima..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Skank dali to znaci da si sad mozes preko tog privatnog marketa instalirat bilo koju navigaciju koja se placa?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Kinfa8 kaže...

Uz savjete skank666 te pracenje uputa s xda, ne mogu nikako staviti ROM na mobitel. 

Na kraju kad pokrenem "DFT_WPI_SAM1", javi mi gresku; rapitol.exe - System ErrorThe program can't start because RAPI.dll is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix this problem.

Ne znam stvarno sto uciniti.

to je i memi bilo. stisno ok i probaj ustekat na drugi usb port (direktno na maticnu plocu)

kach kaže...

Skank dali to znaci da si sad mozes preko tog privatnog marketa instalirat bilo koju navigaciju koja se placa?

upravo to, tj sto god pozelim! :D

15 godina

Shank, mogao bi i baciti jednu temu na hrv. za manje upucene kako rootat telefon :)

Lockerz nagrade Z-List [+] T-Shirt [+] iPod Nano purple (5G) 16GB [+] PSP rock bundle [-] (otkazano od strane Lockerza) 50$ PayPal [-]
14 godina
neaktivan

također mislim da bi se moglo ako netko ima volje da ovdje ubaci step by step na hrvatskom sa svim linkovima što treba skinuti za rootanje... tamo na xda developers ima mali milijun podrubrika... i ako se to napravi da li će moći ići na update kako mi je do sada automatski išlo, a  pogotovo kad dođe apollo

0 0 hvala 0
17 godina

Step by Step... Fulat nemrete, ak bu te čitali{#}... Eventualno ko dobro barata s engleskim pa nek prevede...

Trenutno koristim ROM v3.0 Tango build 8773...

Pod, settings/advanced config/sounds, nemrem si tonove stavit , neg mi natrag vrati na, none... Pa pretpostavljam da je to neki bug...

Dal vi imate s tim problema, s gornje navedenim ROM-om?

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.3.2012 20:05 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
zvonac kaže...

Step by Step... Fulat nemrete, ak bu te čitali{#}... Eventualno ko dobro barata s engleskim pa nek prevede...

Pod, settings/advanced config/sounds, nemrem si tonove stavit , neg mi natrag vrati na, none... Pa pretpostavljam da je to neki bug...

da, stvarno se cini jednostavno i brzo ovo flashanje.

Mene zanima najvise, ako sada flasham omniu, dali se da natrag vratiti na "stock rom" i ako ostanem pri tom custom romu, kako cu dalje dobivat updateove?

I dali se moze flashat bezobzira sto sam sada na najnovijem updateu?

Lockerz nagrade Z-List [+] T-Shirt [+] iPod Nano purple (5G) 16GB [+] PSP rock bundle [-] (otkazano od strane Lockerza) 50$ PayPal [-]
17 godina
x360gamer kaže...
zvonac kaže...

Mene zanima najvise, ako sada flasham omniu, dali se da natrag vratiti na "stock rom" i ako ostanem pri tom custom romu, kako cu dalje dobivat updateove?

Možeš se nazad vratit na stock ROM, ima link gore i za stock ROM...

I da, možeš flešat bezobzira kaj imaš najnoviji update.. U biti ovi custom ROM-ovi su full unlocked, skineš još private market i sve prek moba skidaš i instaliraš, tak da ne treba mob bit povezan s kompom i imat upaljen XAPDeployX, kad se sve da ovak jednostavno instalirat, napokon...

Kolko vidim ovaj ROM kaj imam, brz i stabilan..

15 godina
zvonac kaže...
x360gamer kaže...
zvonac kaže...

I da, možeš flešat bezobzira kaj imaš najnoviji update.. U biti ovi custom ROM-ovi su full unlocked, skineš još private market i sve prek moba skidaš i instaliraš, tak da ne treba mob bit povezan s kompom i imat upaljen XAPDeployX, kad se sve da ovak jednostavno instalirat, napokon...

Onda cu tokom tjedna puknut mi7rom :) cini se super:D
Privatemarketplace je ono sta mi najvise treba! :D

Recite, dal treba kakav backup napraviti ili nesto, dal ce se pobrisati igrice, kontakti, muzika i slike... ?

i dal imate kakve upute za rootanje jos? Treba li biti sim kartica unutra ili ne?

17 godina
x360gamer kaže...
zvonac kaže...
x360gamer kaže...
zvonac kaže...

Onda cu tokom tjedna puknut mi7rom :) cini se super:D
Privatemarketplace je ono sta mi najvise treba! :D

Recite, dal treba kakav backup napraviti ili nesto, dal ce se pobrisati igrice, kontakti, muzika i slike... ?

i dal imate kakve upute za rootanje jos? Treba li biti sim kartica unutra ili ne?

SIM nema veze s tim, tak da može bit u mobu.. Ma ja sam foramtiral mob, nisam čital kak spada tutorial{#}, a posljedica toga je bila, usred fleša, baci error van; iskopčam mob, a on ne( mislil sam da ga mogu u smeće bacit) trza, bil je "mrtav" kratko vrijeme, dok nisam rešil stvar.

Zato obavezno po uputstvima sve radit i pažljivo čitat...

Možeš backup napravit, gle sve ti se briše, programi igre itd.. Pretpostavljam... Nisam backup ni delal pošto nisam imal puno programa gore..

15 godina

ma uredu je, programe iovako sta imam su free pa cu ih lako opet instalirat (vecina je i demo, pa ce to zamjentii full igre onda;) ) ... muziku takoder lako prebacim, slike isto...
Problem mi je jedino kontakti, al to se nadam nece izbrisati s SIM kartice, a iovako ih vecinu ce staviti s fb :)

17 godina
neaktivan

Nov sam na ovoj teme pa me zanima da li taj Private Marketplace omogucuje besplatno skidanje pune verzije bilo koje aplikacije koja postoji na regularnom Marketplaceu?

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Kakva zainteresiranost odjednom za ROM, a? e da vam nema skanka sad bi razbijali glavu o tome kad ce taj marketplace vise bit dostupan kod nas... :D

Moj PC  
1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice