Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.293.366
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen

Ae da se  i ja opet malo ubacim u raspravu... :D

Ovako, bio sam na stock for point one poin two dželibin modanom po vlastitom ukusu, i no mi nekako dosadio, pa reko idem da probam nešto novo za svoj telefončić. I vojla, zapne mi za oko ni manje ni više nego 4.2.2 Resurrection Remix verzije 4.0.7 i nabacim ga na i9100. Naravno prvi dojmovi užasni, greške fc, bat umire...no sjetim se da sam zaboravio formatirati koješta u CWM(my bad). Slijedi drugi pokušaj, i eto, fino polako flashao, odabrao stock CM ponuđeni kernel. Za početak mob se paliii i boota rom, odlično 1-0 za mene.

Dojmovi(ako nekog zanima):

Baterija bat bat... loše brate loše...jedva jedan dan uz nekorištenje(ipak prvo punjenje, mislim biće bolje). I naravno nakon drugog punjenja već je situacija bolja, 1 dan ali nije dosta pa pronjuško šta se nalazi u zip fajlu ROM-a na kompu i vidim samo neke siromašne tweakse...to be continued..

Fluidnost: Dobra

Brzina: Odlična

Funkcije/Resurrection Tools: Odlično

Halo: Zakon

Ukupni dojam(prvi): Dobar

...pa da nastavim na prije, najdem na xda onaj "MOD Pure Performances", skinem i pogledam šta je lik nabaco nutri, sega i svaćeg, baš si dao truda, no dobro neću u detalje. Nakon što sam ga flashao, mob je malo trzao, i baterija ništa bolja ali nakon 3 punjenja i 3 dana korištenja sve se smirilo, skripte i ostala ekipa su se udomaćili i mobitel je počeo glatko da radi uz nešto bolju bateriju.

Ukupni dojam(drugi): Odličan.

skOOrvy
Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina

1 0 hvala 5
16 godina
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

cini mi se da cu mjenjat samo baterije a mob nikako em ljep em dobar i dalje... :D

Opali HVALA ↓↓↓
13 godina

to USKORO za S2 nece bit do nove godine

warrior
14 godina
jocommb kaže...

cini mi se da cu mjenjat samo baterije a mob nikako em ljep em dobar i dalje... :D

Well said.

Još eventualno promijeniti kućište.

Do 5. mjeseca ga ne mijenjam sigurno {#}
Pa ćemo vidjeti što i kako. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
16 godina
Pacoo kaže...

to USKORO za S2 nece bit do nove godine

a bolje ikad nego nikad....

Opali HVALA ↓↓↓
12 godina
odjavljen

Ieš, a taman sam mislio prodati i9100p...šala :D.

Ajde da vidimo i taj keksić...

skOOrvy
13 godina

LP svima, vidim hrpa novih S2 korisnika..
Mjesecima nisam nista flashao, pa me sad zagolicalo, fali mi onaj zuti trokut.. :D
Vidim svi hvalite taj famozni NeatROM, pa me zanima koja verzija je sada aktualna i koji kernel uz njega upariti da to bude super stabilno, i kad odem za Mostar da se ne moram brinuti da li ce mi se mob zblesati i necu ga moci koristiti ili nesto trece.. Znaci full fluidno da radi i bez trzanja, uz sto bolju bat naravno, to otprilike trazim..
Trenutno sam na stock 4.0.3. LPS i speedmode k3-26, vise nego savrsena kombinacija, ali bi promjenio sada, jer evo 6-7 mj je gore i poceo je malo hebavati u zadnje vrijeme..  

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
V4.9 ili ako volis oguljen ROM bez iceg skoro onda nadi neat superlite....a kernel vamo puno koriste apollo kernele al ja volim dorimanx najvise zbog sttweaks-a...a sad na volju ti sta os :D
Opali HVALA ↓↓↓
14 godina
majdo kaže...

LP svima, vidim hrpa novih S2 korisnika..
Mjesecima nisam nista flashao, pa me sad zagolicalo, fali mi onaj zuti trokut.. :D
Vidim svi hvalite taj famozni NeatROM, pa me zanima koja verzija je sada aktualna i koji kernel uz njega upariti da to bude super stabilno, i kad odem za Mostar da se ne moram brinuti da li ce mi se mob zblesati i necu ga moci koristiti ili nesto trece.. Znaci full fluidno da radi i bez trzanja, uz sto bolju bat naravno, to otprilike trazim..
Trenutno sam na stock 4.0.3. LPS i speedmode k3-26, vise nego savrsena kombinacija, ali bi promjenio sada, jer evo 6-7 mj je gore i poceo je malo hebavati u zadnje vrijeme..  

Di si majdo kućo stara {#}

Ja sam skoro zaboravio kako se fleša, haha.
Apstiniram u vremenskim razmacima po mjesec-dva.
Trenutno sam na SuperLiete Neat-u i Apollo 4.10.

Baterija uopće nije loša, brzina, odaziv također.
Preporuka.
Još si malo oguliš to s ROM Customizerom/Toolboxom i imaš "garbage free" ROM 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
13 godina
sudy_freak kaže...

Sudy, pa ti ziv? I dalje ponosni vlasnik S2 ili? {#}

Vidim ekipa na BOL-u se skroz u potpunosti promjenila, tu i tamo se dogodi da tvoj post vidim ili od nekog starijeg..
Ma ja sam jos gori 6-7 mj nisam nista flashao, sad me bas zelja uhvatila..

Hvala na savjetima nesto cu bas iskemijati onda danas.. 
Sto si jos uklanjao s Neat-a s costumizerom? I kako se GPS ponasa? Prvenstveno mjenjam ROM jer GPS signal je koma, ne moze ockati po 10 min, sve zive fixere sam probao, nista ne pomaze..  

I koji SuperLite, vidim da ima v1 i v1.1, jel ima razlike?

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.9.2013 16:01 (majdo).
13 godina
neaktivan

zna li neko nesto novo??? nesto poput ubuntua ili b2g? 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Punjac poceo praviti probleme (tj. ne radi nikako).

Kako ste vi rjesavali te probleme?

Novi s ebaya? Punjenje preko usb-a (koje je uzasno sporo btw)?

Nesto trece, efikasnije?

Under neon loneliness...Motorcycle emptiness...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pukao mi je ekran na S2 model GT-I9100 pa gdje bi mogao naći za naručit novi,mozda sa ebaya,jeli se isplati.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Trazi po ebayu, uzmi komplet ima sad za manje novaca.
16 godina
majdo kaže...
sudy_freak kaže...

Vidim ekipa na BOL-u se skroz u potpunosti promjenila, tu i tamo se dogodi da tvoj post vidim ili od nekog starijeg..

Sto si jos uklanjao s Neat-a s costumizerom? I kako se GPS ponasa? Prvenstveno mjenjam ROM jer GPS signal je koma, ne moze ockati po 10 min, sve zive fixere sam probao, nista ne pomaze..  

v1.0 je oguljeni neatlite v4.8, a v1.1 je oguljeni neatlite 4.9..... i jos je razlika sta je v1.1 manja za preko 100 MB od v1.0.....ugl jos bolje :D

Opali HVALA ↓↓↓
14 godina
majdo kaže...

Ma živ star stari.
Jesam da, vozim se još sa S2-icom.
A kako se čini, ništa novo ni na zapadu ni na istoku, tako da ostajem do daljnjeg na S2.

Jel, ekipa se izmjenila.
Većina stare ekipe je ili promijenila mob ili više ne flasha ništa.

Neki novi su došli, ali u biti, piše se.
Nije kao prije, ali dobro je.
Živimo. {#}

p.s. dobio si odgovor. Uglavnom v1.1 

14 godina
dinos3 kaže...
Ako se mene pita Neat je najbolji samsung base.
Uskoro cu nadam se preci na CM jer ce izaci 4.2.2 stable, sad se vrti RC2.
Ja sam na NeatLiteu i zadovoljan sam.
Iako sam veci fan AOSPa pa cekam da CM izbaci stabilnu.

Kao sto rekoh STABLE 10.1.3 (4.2.2) is here!!!! http://get.cm/?device=i9100.

I Dorimanx izbacio stabilni .41 build, vrijeme je da nakon duzeg vremena opet odletim na CM ;)

15 godina
neaktivan
Prodaj pa nam nakon par dana javi, najviše me baterija zanima, sa svim 4.2.2 baziranim romovima sam na jedva 3h screen on
14 godina
hd22sb kaže...
Prodaj pa nam nakon par dana javi, najviše me baterija zanima, sa svim 4.2.2 baziranim romovima sam na jedva 3h screen on

Probao nesto malo sitno, ali nije to to.

Ima svojih prednosti ali i mana, vise mana nego prednosti.

Jos uvijek je to exynos  chip i nikad nece biti ispolirano do kraja.

Ovo su sluzbeni bugovi :

-Routing audio through a dock isn't supported yet 
-TV-Out is non-functional 
-3G tethering is broken (over USB and Wifi) due to unproper iptable rules, JB Wifi Tether app can be used as a workaround solution for WiFi tethering

Koji naravno nece biti popravljeni.

I mali problemcici s system_serverom koji u idleu jede cpu na 200mhz 15% vise  za đabe u odnosu na Sammy.

Sve u svemu nisam zadovoljan i mogu reci tuzan.

:(

Neat i Apolo ili Dori i pun gas...

Jedino cemu se mozemo nadati su nove verzije OSa i to je to.

15 godina
neaktivan
imam osjećaj da je 4.2.1 daleko bolje radio i daleko manje baterije jeo, probat ću neki stariji 4.2.1 bazirani rom, pa vidimo
iskreno ovo sve što ne radi ni nije mi bitno, naručio sam novu batreriju pa ćemo vidjeti ali mislim da je jedva 3 sata (češće je manje od 3) screen on je jako loš rezultat za JB
sa ics sam imao bez bada preko 4 sata
14 godina
protjeran

Evo ja koristim rc2 od kad sam ti rekao da sam ga flešao i mogu ti reći da sam zadovoljan. Jedina razlika je šta sam nabacio dorimanx umjesto stock kernela, s njim mi sve radi nekako bolje.

Prvih dan-dva je mobu trebalo da mu ''stvari sjednu na mjesto'' tako da mogu reći da za sad nemam zamjerke

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Ja sam sa NeatROM Lite i Apollo Kernelom imao prosjecno oko 4 ipo sata on screen-a, tako da je to neki prosjek ajmo reci, zapamtite da izbrisete FB i Viber aplikacije i preporodit cete se, meni je to spasilo bateriju.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...

Ja sam sa NeatROM Lite i Apollo Kernelom imao prosjecno oko 4 ipo sata on screen-a, tako da je to neki prosjek ajmo reci, zapamtite da izbrisete FB i Viber aplikacije i preporodit cete se, meni je to spasilo bateriju.

Upravo to, a i onaj jeb*ni whatsapp bi mogao izbaciti iz upotrebe

14 godina
neaktivan

Mogu reci lijepo radi ovaj stable CM, danas sam ga malo isprobao i sve leti. Ali eto navika ostaje na neat i apolo pa sam se brzo vratio :D

Inace da viber i facebook messenger najvise rade wakelockova, tako da njih uklonite. Iako ja ih koristim, navikao sam pa sto je tu je punim i sutim :D

1 0 hvala 0
14 godina

Drago mi vas je ekipo opet vidjeti aktivne ovdje.
Kako je lega dinos rekao, nije to to.
To je prokleti Samsung sa svojim Exynos SoC-om i možemo se slikati.
Tobože su izdali drivere, ali nije to to.

Sve štuca i štucat će. Najveći problem kamera, pa GPU, senzori i ostalo.

Neat (bilo Lite ili Superlite) nas je osvojio i ostajem(o) do nečeg konkretnog. {#}

Naravno, varijacije na temu su druga priča.

E sad da se malo ja osvrnem na svoje korištenje.
Kupio sam novu bateriju s eBaya (onu od 10$ - bilo je linkova u temi).
I na prvu ruku me nije razveselila, ali je bila bolja nego stara, što jest jest.

E sada, budući da rijetko koristim sada mobitel za surfanje (jer imam Nexus 7), mobitel mi drži i do 2.5 dana, s 2+ sata screen on. Što me izuzetno veseli.

Wi-Fi povremeno, 2G stalno, od push aplikacija samo GMail i Whatsapp i to je to.
Imam i Facebook, ali isključene obavijesti.

Sve u svemu, s obzirom na sada već stari mobitel, ja sam zadovoljan.

Ako dobijemo od Samsunga 4.2.x, to bi bilo super za umiroviti mobitel.{#}

Moj PC  
5 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Zna li tko slučajno dali je sod povezan sa romom ili kernelom

Mislim da ću i ja morati nazad na neat, ovo su sve poluproizvodi, eventualno još sačekati finalni cm 10.1

Probao tko alliance u zadnje vrijeme, njega sam koristio ima više od godinu dana 

0 0 hvala 0
14 godina
hd22sb kaže...

Zna li tko slučajno dali je sod povezan sa romom ili kernelom

Mislim da ću i ja morati nazad na neat, ovo su sve poluproizvodi, eventualno još sačekati finalni cm 10.1

Probao tko alliance u zadnje vrijeme, njega sam koristio ima više od godinu dana 

SoD ti je uglavnom referentiran na nepoklapanje roma i kernela.
Imao sam jednom slučaj koji je bio uzrokovan ROM-om i dan danas ne znam što je bio razlog, ali znam da je full wipe riješio stvar. 

15 godina
neaktivan
ma neka mu je sa srećom, znam da je prvo punjenje ali nemam živaca da mi se opet ponovi, sinoć instal rom, jutros zvoni mobitel, ono sod, trešti glazba, a ne mogu alarm ugasiti, sada odoh upucat superlite i apolo, samo ne znam koju verziju, dali je imao tko problema sa extreme verzijama
14 godina
protjeran
hd22sb kaže...
ma neka mu je sa srećom, znam da je prvo punjenje ali nemam živaca da mi se opet ponovi, sinoć instal rom, jutros zvoni mobitel, ono sod, trešti glazba, a ne mogu alarm ugasiti, sada odoh upucat superlite i apolo, samo ne znam koju verziju, dali je imao tko problema sa extreme verzijama

Ja sam redovito koristio extreme i nikad nikakvih problema, ali to ne mora biti pravilo da će i tebi stabilno raditi. Sve ovisi od primjerka do primjerka... I da ti iskreno priznam nisam niti vidio neke razlike u odnosu na regular

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice