Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.293.033
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

ali iskreno nije islo glatko , stuck on boot screen, morao sam ponovit postupak tek je onda prosljakalo, scimo sam se  :/

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 19:55 (4mal).
17 godina
odjavljen
daniel.hajdinjak666 kaže...

Svaka vam cast na korisnim savjetima, ali sam osobno probao skoro desetak romova ukljucujuci CM7 i MIUI i ipak sam ostao na Litening-u(tj. Ultratoxic, zadnji Litening).

Takodjer sam sa tim romovi kombinirao par kernela, ali na MIUI moram priznat mozda je za nijansu bila bolja baterija nego na Ultratoxic sa Siyah 2.2, ali mi MIUI ima dosta ruzno sucelje pa je to razlog zasto se nisam zadrzao na njemu.

Znam da se o ukusima ne raspravlja, ali kad sam vec kod toga, pogledajte si Turkbey 28 rom. Odudara od svih ostalih romova po izgledu, ali ga nisam testirao predugo da mogu reci koliko crpi bateriju, a osim toga nema nekih bugova, koliko sam uspio vidjeti.

Svatko ima svoj ukus ali ako mene pitaš, Tukbey ima odvratnu temu

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
17 godina

za one koji zele root stock room a da im se performase povecaju neka istaliraju ovaj kernel 

SiyahKernel v2.3 i ovaj kernel sam stavio 

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1263838 ;)

ocan na 1600 , swe je fluidnije i brze , baterija duze traje itd da ne nabrajam sve ljepo pise u linku gore ;) have fun !

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 21:18 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Ajd, ajd. Evo vam mali review MIUI-a (ljenivci, probajte, iš, iš).

Dakle, MIUI je (moje mišljenje) najbolji, najkompletniji ROM za SGS II.
Probao sam sve zvučnije od Darky-a, Litening-a, CM nakratko tako da mogu objektivno govoriti o kvaliteti.

Prije svega, potpuno je izmijenjen Android. U 97% uporabe MIUI-a nemate osjećaj da ste na Androidu, tek kada pogledate
(Sliku 1.) vidite da vam je Android verzija 2.3.7 i to je sve od Androida {#}
Nema dosadnih Samsung aplikacija, nema zagušivanja memorije (Slika 2.). 

Kernel su dobro sklepali (iako nema mogućnost stavljanja nekog drugog).
Nisam ga još testirao na medium usage, ali popriličan hard usage je polučio da 9h bude s 60%.
(detaljnije kada još malo vremena prođe, sada stalno nešto čačkam po njemu pa se nabije screen on vremena). 

Neke stvari malo sporije rade (neke) a to je kamera (možda je to do mene) malo duže treba da "okine".
I BT se duže uključuje.

Po prvi puta, korisnik ima dojam da nadzire rad svog uređaja. Brži je i optimiziran.

Boljka je što nema prijevod na naš jezik, ali radi se na tome.

Ukratko, ne košta vas probati.

P.s. Slika 3. i slika 4. izgled kako je to kod mene, MIUI je spoj najboljeg od Androida i najboljeg od iOS-a.

Slika 5. dočarava kako sučelje izgleda i što se sve korisniku nudi.

Slika 6. integrirani Maxthon browser s nizom preinaka, poboljšanja.

Jedan od pluseve od mene je lijepo dizajniran Lock screen te što s tipkom Return možemo "killati" aplikacije. 

Promjeni kernel jer s ovim nećeš moći napraviti  nandroid backup,mada postoji neka fora na xda,ali kako sam ja fan Siyaha,momentalno ga flasham na kojem god sam romu.

Nego da te pitam:Dali ti telefon zvoni normalno ili zazvoni jednom(koliko traje melodija zvona) pa nastavi vibrirati?

Imaš li problema sa onim senzorom blizine koji pali i gasi ekran?(meni je štekao pa nekad mi nije htio upalit ekran kad bi me netko zvao, onda sam ga isključio)

Da li se možeš povezati sa mhl-hdmi adapterom?(Ni to mi nije radilo,a kako sam ga tek dobio,vratio sam se na Criskelo da ga malo isprobam)

EDIT:Ako se odlučiš za Siyahov kernel,NI U KOM SLUČAJU nemoj flashat novu verziju roma preko opcije update iz samog roma.Ja,a i puno drugih ljudi je imalo ozbiljnih problema zbog toga jer ti telefon jednostavno umre i nemožeš ni u cmw ući.Jedini način je da preko Odina ponovno flashas kernel .Ne znam dali je tako i kod njihovog stok kernela,ali obrati pozornost na to.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 21:58 (mnjikloh).
17 godina
4mal kaže...

eto i mene na MUIU - nebo i zemlja od stock roma ,  ostajem na njemu zasada ;) 

a ni ovaj modani MUIU nije los http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=18497434 ;)

14 godina
neaktivan

Lijep pozdrav kolegama

Instalirao sam Sygic Mobile Maps 10 navigaciju, ovo mi je prva navigacija na mom uređaju (SGS2).... spojim se na satelit, unesem rutu i počnem voziti, te mi se u roku od minute-dvije izgubi veza i aplikacija zablokira ne mogu ništa s njom (niti u MENI ući i slično) jedino u postavkama telefona ubijem aplikaciju..... Ne znam jel to ima veze što mi uređaj nije bio na staklu tj držaču ili mora biti u držaču na staklu pa zato puca veza??????

Jel imate riješenje, možda u uređaju moram nešto uključiti/isključiti ili slično.... nadam se odgovoru, hvala unaprijed, živili

Trebam Vaša iskustva i preporuku u vezi navigacije.... znači koja Vam provjereno radi bez problema na Vašem SGS2, naravno zamolio bih Vas i link i tutorijal odakle ste skidali fajlove i pratili uputstva....

Ja sam na svoj stavio po ovim uputama http://cafe.mobil.hr/threads/66781-Tutorial-Sygic-Mobile-Maps-10-(Android)

Instalirao sam Sygic

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
samo da se nadovežem na ekipu koja je na miui romu.I ja ga imam već duze vrijeme.Što se tiče sučelja može se lijepo podesiti preko raznih launcera.Pohvalio bi i browsver, odličan, po meni čak i bolji odnDolphina ili Opere.Isto i aplikacijwa za mail i muziku.Zna zezat bluetoot, al to je sitnica naspram svega ovog što je vrhunsko.Isto sam promijenio kernel,al nisam vidio nikakvu promjenu.Baterija sasvim Ok, bolja od većine romova.Preporučam svima.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
4mal kaže...

pozz zasto mi sa sim free GS2 nismo dobili update preko kiesa na 2.3.5 , bdw instalirao sam novu verziju istog :/

po nekoj zdravoj logici mi bi trebali dobit prvi ...

To se i ja pitam...  {#}

Meni je frend dobio SGS2 na VIP-u i odma je digao na 2.3.5 (njegov je lockan) a ja sam svoj uzeo u Tele2 i još sam uvijek na 2.3.4 već mjesec dana...(unlockan je mob)

Čak sam zvao i Samsung podršku i kažu mi Bugari da to operateri puštaju...pa mi nije jasno kako to T-Mobile ili VIP mogu pustiti update preko Kiesa??? {#}

iPhone je jedna velika prevara...koja je uspjela !!!
17 godina
Ma taj kies je smeche, najpametnije ti je puknut 2.3.5 , 2.3.6 + root kernel za njega i nasu regiju preko odina ;), ako se nezelis zezat sa cooked romovima ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Primjetio sam da mi preko noći postotak baterije uopče ne opada.

Nego mi naraste za 1-2%. Sve je stock, 2.3.5. Vrlo zanimljivo!! Prije bi mi palo za bar 2-4%.

Ugl. ovo gledam več 2-3 dana i mogu reć da sam iznenađen.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 10:26 (zabranjeniples).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

haha, pa reci što imaš na njemu? koji rom, verzija androida, kernel..

13 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Primjetio sam da mi preko noći postotak baterije uopče ne opada.

Nego mi naraste za 1-2%. Sve je stock, 2.3.5. Vrlo zanimljivo!! Prije bi mi palo za bar 2-4%.

Ugl. ovo gledam več 2-3 dana i mogu reć da sam iznenađen.

Najvjerojatnije znači da ti baterija nije dobro kalibrirana..

Vidio sam takvih slučajeva milijun. Sa 1% skoči na 30 i traje još pola dana i slično ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 13:13 (EchoOne).
15 godina
neaktivan

Imam orginal vipov 2.3.5 i fleshao sam preko ODINA SyahKernel v2.3+ navodno je super, dobio sam superuser ikonu i root.

Skinuo sam 2 zip verzije jedna je syah tar a druga CWM.zip, kako da instaliram taj CWM da imam?

A onda idem isprobati MIUI :)

p.s. imam usb jig i ne radi mi, vjerojatno jer sam na 2.3.5. romu trenunto?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ljudi,lijep pozdrav!Moram da kazem da sam i ja od neki dan sretni vlasnik ovoga veselog stroja!Ovo mi je prvi puta da koristim android os-om pa ce mi sa vremenom vjerovatno trebati i vasa pomoc!

U ovih dva dana mogu reci da sam shvatio za dosta stvari kako radi,ali ima jedna pomalo bizarna koju ne mogu nikako da rijesim!Promjena zvuka ili melodije dolazecih poruka!?Zvuk koji se sada koristi pomalo me iritira

i svakako zelim da ga promjenim!Pa ako moze mala pomoc gdje i kako?Hvala!Usput da li moram napraviti kakav update posto je mobitel startan prije dva dana!!! 

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Zna itko da li je ovaj zadnji CM7 116 odexed ili deodexed? 

Hvala!

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dakle za promjenu melodije treba otići u poruke, tipka za opcije, postavke i na kraju ima postavi ton zvona
14 godina
neaktivan

Danas mi je pao mob, a nemam nikakvu zaštitu. Ogrebala mi se ona crna plastika na zvučniku (onaj gore, za poziv) i sad je to izgrebano bijelo. Jel mogu s čim to prefarbat da ne bude takvo? Nemam ideju, ne mogu stavljati nikakav lak na to jer bi ušlo u one rupice od zvučnika

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Odlicno,rijesio sam!Hvala!Da li znas moram li napraviti kakav update posto je kako sam rekao mob. startan prije 2 dana!!!!

17 godina

eto nakon jucerasnjeg isporbavanja savkojakih romova kernela i inih djidjabaja :D

moj konacna konbinacija dok ne izadje neki cook rom or official ICS  :

SGSII NDT MIUI GINGER 2.3.7 DEVELOPMENT V8.1 rom

+ Siyah-v2.3 kernel  {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 17:36 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Zna itko da li je ovaj zadnji CM7 116 odexed ili deodexed? 

Hvala!

Daj ti reci prvo zašto te to zanima? Ne budeš valjda flashao teme na CM7?

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
14 godina
protjeran

Nisam jos flesao nista, ali da trazim da li postoji mogucnost za promjenu teme, jer je rom dosta brz ali mi je totalno ruzan. Pogovo notification bar, tj. one ikone u njemu i toggles-i kada se povuce dolje! Vidim da si stavio upitnik, pa ajd molim te reci sta se moze, osim tamo u cm7 postavkama?!

daniel
17 godina
odjavljen

Nisam jos flesao nista, ali da trazim da li postoji mogucnost za promjenu teme, jer je rom dosta brz ali mi je totalno ruzan. Pogovo notification bar, tj. one ikone u njemu i toggles-i kada se povuce dolje! Vidim da si stavio upitnik, pa ajd molim te reci sta se moze, osim tamo u cm7 postavkama?!

Ne možeš flashat teme za samsungove romove ali zato imaš nešto bolje: http://forum.xda-developers.com/search.php?searchid=104224053

Naime, možeš staviti bilo koju CM7 temu za Theme Chooser 

17 godina
odjavljen

Jeste vidjeli ovo: LINK

Naime ove sve aplikacije su snižene na 0.1 $ a inače su neke od njih po 5+$ {#}

Ja sam neke već upiknuo {#}

0 0 hvala 2
14 godina
protjeran

OK, hvala ti na linku.

Ali sam inace flesnuo ICS i jos jednu temu prije na Tukbay rom (posto si napisao da ne mogu flesati na samsungove romove), ali ok, svejedno hvala.

Ovaj ICS za CM7 je dosta dobar, pa ga idem staviti.

daniel
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 18:55 (daniel.hajdinjak666).
17 godina
odjavljen

OK, hvala ti na linku.

Ali sam inace flesnuo ICS i jos jednu temu prije na Tukbay rom (posto si napisao da ne mogu flesati na samsungove romove), ali ok, svejedno hvala.

Ovaj ICS za CM7 je dosta dobar, pa ga idem staviti.

Napisao sam da ne možeš flashati teme za samsungove romove na CM7... 

14 godina
protjeran

Da kuzim, ali sam vec flesnuo Ultratixic.

daniel
14 godina
neaktivan

pozz svima ljudi

imam samo jedno pitanje koje je vama veteranima nista pa bio bio vrlo zahvalan da mi odgovorite.. {#}

ugl stavio sam stock 2.3.5. i sad bi ga htio stavit na 2.3.6. jel moram nest posebno radit il sam da slijedim upute isto kao i za 2.3.5.... 

http://androidflip.com/how-to-install-flash-firmware-on-samsung-galaxy-s-2-gt-i9100/

kad sam ga kupio imao je 2.3.3 na sebi.. 

sta mai
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 19:32 (mamacdd).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da kuzim, ali sam vec flesnuo Ultratixic.

Baziran je na Samsungovom ROM-u, tako da ti je to isto

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala.
14 godina
protjeran

Ako si sa 2.3.3 preko Odina uspjesno dosao na 2.3.5, isti postupak ti je sa na 2.3.5 na 2.3.6

Istim postupkom stavljas bilo koje romove i kernele(naravno za SGS S2).

daniel
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 19:45 (daniel.hajdinjak666).
17 godina

koju temu bi mi preporucili na MUIU romu :) ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice