- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Znaci ako hocu ics na galaxyu s, moram ga root-at i stavit custom rom? Jel to valja sta? Jel moze mi dat neko neki provjereni tutorial kako se radi.
Jer na netu ih ima milijon, nz koji valja, a ne bi htio nesto zeznit :/
Znaci ako hocu ics na galaxyu s, moram ga root-at i stavit custom rom? Jel to valja sta? Jel moze mi dat neko neki provjereni tutorial kako se radi.
Koji rom imaš sad gore? Znaš ući u download mode? Znaš šta je odin i kako flashati preko njega? Trebaju mi neke inf da vidim odakle treba početi. :)
goranbm
hvala stari a koja je ovo šema sa Google Apps šta tu triba?
Koji rom imaš sad gore? Znaš ući u download mode? Znaš šta je odin i kako flashati preko njega? Trebaju mi neke inf da vidim odakle treba početi. :)
Dosta sam novi u svijetu androida. fw je 2.3.3, gingerbread, jel ti treba i kernel? Rom je onaj koji je i bio kad je kupljen. Download mode nz, odin ne, znam sta je flashanje, ali nz kako. Nisam nista radio sa androidom :/. Super je mobitel, samo zasto da ne bude brzi ako moze s nekim custom romom. I vidim da mi na 2.3.3 baterija ode za cas, nesto sam cito da je to tako na tom fw.
Sta mi preporucujes? GLedo sam cm9, ali mi se nesto nesviđa, ako ima nek ics ili jb custom bilo bi super :).
hvala ti puno!
p.s.ako trebas neke info oko t-mobile-a ili nesto slobodno pitaj :P
pa cm9 i je ics...cisti android bez touchwiza i ostalih bloatwarea koji samo usporavaju
Prvo probaj dal moš u Download Mode ući (Volume Down+Menu tipka+Power). Ako moš super možemo ići dalje (držiš jedno 10s Power za izlazak iz download moda ili izvadiš bateriju i vratiš nazad).
1. Flashaj ovaj rom i rootaj ga. Tutorial kako flashati 2.3.6 (password za extractirati ti je: samfirmware.com, ako bude trebalo) i onda ga rootaj preko ovoga tutoriala.
2. Kad si to napravio skini ovaj Rom i prebaci ga na internu sd karticu. Zatim uđi u Recovery (Volume up+Menu tipka+Power). Kad uđeš (po meniju se krećeš gore dolje sa volume tipkom a odabireš sa Power) napravi Wipe Data/Factory Reset, Wipe Cache, Wipe Dalvik Cache. Nakon što to sve napraviš idi na Install zip from sd card i tamo nađi taj rom kojeg si stavio na karticu, odaberi sve potvrdno i mob bi ti se trebao resetirati i najvjerojatnije ući će u bootloop (to je zato što će se promjeniti kernel). Tada samo izvadiš bateriju i vratiš je i ponovo uđeš u Recovery (Volume up+Menu tipka+Power) i ponoviš cijeli postupak sa Install zip form sd card.
Nakon toga će se flashati ICS i to ti je to, kad završi moš ponovo napraviti Wipe cache i to je to.
To je u biti to. Nije nikakvi problem samo čitaj pažljivo i nemoj ništa preskočiti. Obavezno napuni mobitel do kraja prije flashanja.
Kad ovo sve napraviš onda se javi da staviš novi kernel Semaphore 1.3.0s za taj rom.
Sretno!
Ako možeš stavit neki link za skinit i upute da sad ne tražim ovaj dark knight me satra mobitel radi o traktor kad ga vratim na 2.3.6 radi savršeno ali mi je draža ics šema :D
Ljudi može mala pomoć oko ovog, instaliram sve lipo i onda ne znam kako instalirat Google Addon, npr skinem prva 4 samo jedna oče na ostalima baca error i kad to instaliram i uđem u mob kad se pokrene čarobnjak i kliken na ovog čarobnjaka za pokrenit setup on me izbaci da čarobnjak ne reagira i na početak i tako stalno, ako ko može pomoć hitno?
Nakon teške bitke sam uspio probao 15 kom i ovaj je pravi ako ko bude instalira da ne traži :D
http://goo.im/gapps/gapps-jb-20120726-signed.zip
Dolazi mi obavijest Aktualizacija softvera svakih sat vremena,treba skidati svaku za galaxy 3? troši li to internet promet? sadašnja datoteka za preuzimanje ima 73 mb!
E switch hvala ti puno na onome! Danas idem po usb kabal jer ga nemam pa cu to sredit. Samo ako neko zna ovo..jucer navecer oko 01:00 baterija mi je bila na 40 posto, dns ujutru u 10 kad sam ga upalio mobitel je bio ugasen, dakle sa 40 na 0 pusto. Da li je to normalno ili trebam kupit bolju bateriju?
Edit: sad vidim da je u potrosnji baterije, android os - 48% :S. Tako da je vjerojatno onaj bug sa 2.3.3
Prvo probaj dal moš u Download Mode ući (Volume Down+Menu tipka+Power). Ako moš super možemo ići dalje (držiš jedno 10s Power za izlazak iz download moda ili izvadiš bateriju i vratiš nazad).
1. Flashaj ovaj rom i rootaj ga. Tutorial kako flashati 2.3.6 (password za extractirati ti je: samfirmware.com, ako bude trebalo) i onda ga rootaj preko ovoga tutoriala.
2. Kad si to napravio skini ovaj Rom i prebaci ga na internu sd karticu. Zatim uđi u Recovery (Volume up+Menu tipka+Power). Kad uđeš (po meniju se krećeš gore dolje sa volume tipkom a odabireš sa Power) napravi Wipe Data/Factory Reset, Wipe Cache, Wipe Dalvik Cache. Nakon što to sve napraviš idi na Install zip from sd card i tamo nađi taj rom kojeg si stavio na karticu, odaberi sve potvrdno i mob bi ti se trebao resetirati i najvjerojatnije ući će u bootloop (to je zato što će se promjeniti kernel). Tada samo izvadiš bateriju i vratiš je i ponovo uđeš u Recovery (Volume up+Menu tipka+Power) i ponoviš cijeli postupak sa Install zip form sd card.
Nakon toga će se flashati ICS i to ti je to, kad završi moš ponovo napraviti Wipe cache i to je to.
To je u biti to. Nije nikakvi problem samo čitaj pažljivo i nemoj ništa preskočiti. Obavezno napuni mobitel do kraja prije flashanja.
Kad ovo sve napraviš onda se javi da staviš novi kernel Semaphore 1.3.0s za taj rom.
Sretno!
ej uspio sam napraviti ovo! :). Jel mi mozes sad pomoci oko ovog kernela Semaphore 1.3 Os ?
ej uspio sam napraviti ovo! :). Jel mi mozes sad pomoci oko ovog kernela Semaphore 1.3 Os ?
Evo link. Skineš 1.3.0.s zip verziju i samo ju prebaciš na sd karticu kao i rom i instaliraš kao i rom. Znači u recovery pa install zip from sd card i to je to. Onda ti samo preostaje da si ga središ kako tebi odgovara.
Evo link. Skineš 1.3.0.s zip verziju i samo ju prebaciš na sd karticu kao i rom i instaliraš kao i rom. Znači u recovery pa install zip from sd card i to je to. Onda ti samo preostaje da si ga središ kako tebi odgovara.
ee hvala, jel moze jos samo pomoc oko gapps, tj.nemam play store, gmail itd.a nz kako da stavim, nesto sam google ali bezuspjesno
evo mislim da sam uspio i kernel i gapps, imas li jos neke upute ili nesto slicno? Uglavnom oko kernela jer trebam nesto postavit ili ?
ee hvala, jel moze jos samo pomoc oko gapps, tj.nemam play store, gmail itd.a nz kako da stavim, nesto sam google ali bezuspjesno
evo mislim da sam uspio i kernel i gapps, imas li jos neke upute ili nesto slicno? Uglavnom oko kernela jer trebam nesto postavit ili ?
Joj da, zaboravio sam na te gapps. Imaš tamo na onoj stranici gdje si skinuo rom i gapps za skinuti. To isto instaliraš kao i rom i kernel i to je to.
Ne moraš ništa se zezati oko toga kernela, sve je namješteno kako treba.
Joj da, zaboravio sam na te gapps. Imaš tamo na onoj stranici gdje si skinuo rom i gapps za skinuti. To isto instaliraš kao i rom i kernel i to je to.
Ne moraš ništa se zezati oko toga kernela, sve je namješteno kako treba.
e sve sam sredio. Odlicno je i puno bolje! Kralju hvala ti :)
koji je po vama najbolji ics rom i kernel?
mislio sam pocet s cm9
koji je po vama najbolji ics rom i kernel?
mislio sam pocet s cm9
ja imam ovaj gore ics333 koji mi je preporucio switch i super je, ali sada bih rado probao neki drugi, lako vratim opet ovaj, tek tolko heh da vidim kakvi su drugi.
Bas sam htio pitat ako netko ima neki pridlog za neki rom..
a koja je razlika izmedu obicnog semaphore kernela i onog sto zavrsava na s?
ICS333 + Semaphore 1.3.0 Kernel
Mob radi fantastično, nemam nikakvog laga niti nekog FC-a. Uskoro će taj tim napraviti 4.1 Jelly Bean verziju, još trenutno nije stabilna.
Semaphore_ICS_1.3.0 ili Semaphore_ICS_1.3.0s kernel ?
I koja je razlika među njima.
1.3.0s ima više rama slobodno. Sa 1.2.2s koji je došao sa ICS333 sam na njega prešao i nikakvih problema nemam.
Netko se tu žalio na nemogućnost reprodukcije videa. To je do krenela, to se i meni dešavalo sa nekim prijašnjim verzijama. Ali kažem 1.3.0s radi savršeno!
kopirano sa prethodnih stranica:P
a prvo instaliram rom pa kernel ili suprotno? i dali da instaliram ics333 sa androida 2.3.5 ili da prvo stavim cm9 pa tek onda ics 333?
Sretno!
(c) switch
Ja kad sam stavio 1.3.0s na ICS333 onda bi mi upao u beskonačan bootloop i nije moglo ni u recovery ući (random nakon stotinu bootova uspije ući, ali moglo je u download mode bez problema) i tako neke probleme sam imao s njime pa sam ostao na 1.2.2s
Stavio sam onaj datafix za datadata maknuti u data/data ili kako već jer mi je bilo FC za gapps i nakon tog datafixa sad radi sve ok, ne znam dali da riskiram opet pokušati staviti 1.3.0s, možda poslije.
Ja kad sam stavio 1.3.0s na ICS333 onda bi mi upao u beskonačan bootloop i nije moglo ni u recovery ući (random nakon stotinu bootova uspije ući, ali moglo je u download mode bez problema) i tako neke probleme sam imao s njime pa sam ostao na 1.2.2s
Stavio sam onaj datafix za datadata maknuti u data/data ili kako već jer mi je bilo FC za gapps i nakon tog datafixa sad radi sve ok, ne znam dali da riskiram opet pokušati staviti 1.3.0s, možda poslije.
ja sam stavio i stvarno super radi. jel kmas mozda neke prijedloge za druge roomkve na icsu ili jb?
Ne znam, nisam još druge romove isprobao. Na Jelly Bean još ne bih prelazio dok ne naprave stabilne romove za koji mjesec možda.
ja imam ovaj gore ics333 koji mi je preporucio switch i super je, ali sada bih rado probao neki drugi, lako vratim opet ovaj, tek tolko heh da vidim kakvi su drugi.
Bas sam htio pitat ako netko ima neki pridlog za neki rom..
Evo danas mi cimer kupio Galaxy S i stavio sam mu gore 4.1.1 Cyanogenmod 10. Navodno je to najstabilniji 4.1.1 JB. E sad, nisam baš oduševljen. Nakon instalacije samo 2 aplikacije sa marketa mob se tako zaguši i počne štekati da treba pol minute da se oporavi. Tak da sam mu rekao da neka ga malo prati i isprobava koji tjedan dana pa ako ga bude zezao nešta vratit ću ga na ICS333.
Ako ti ode u bootloop i ne moš u recovery skineš fino .tar verziju 1.3.0s i flashah preko Odina.
A ovdje imate i ClockWorkMod recovery bootloop fix.
cm10 je daleko jos od stabilnog...nek se zadovolji dotad sa cm9
ma super je ics333, jel koristis kakav launcher uz njega ili? Jel se meni to cini ili kao da Launcher ex maloo usporava mob?. Koristim ga samo zato da mogu sakrit ikonice u app draweru :/
sta mislite o slim beanu?