Reset iPhonea

poruka: 3
|
čitano: 2.126
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Reset iPhonea

Pozdrav, da malo razjasnim stvar. Imam iPhone 3G, OS. 3.0, i koristim pored običnog i mrežni jailbreak,

dakle nisam ga dobio na pretplatnički fazon i mogu ga koristit na svim mrežama.

Problem se desio kada sam nedavno radio update nekih programa, stvar se bila malo odužila i ja sam ga prekinuo u pola posla..

dakle radio sam direktni update preko wirelessa.

Nakon toga su mi se pojavile prazne ikonice za programe čiji sam update vršio i tako mi stoje na ekranu..inace kada se radi direktni update samo da napomenem na ikonicama programa koji se updatuju se pojavi procesna linija kao na kompu kad se instaliraju programi..Docnije sam izbrisao te programe ali ostale su mi spomenute prozirne ikonice na ekranu pa ne znam šta da uradim da ih sklonim.. vjerovatno neće pomoći ni ponovna instalacija tih istih programa..Mislio sam odraditi ono u postavkama da izbrišem sadržaj i postavke ali se bojim da to učinim da ne bih izgubio mrežni jailbreak jer se on dodaje kao source u cydiji pa ga možda on izbriše a mrsko mi se patit opet oko toga da ga namještam. Samo me zanima smijem li odradit to brisanje iz spomenutog razloga ili mozda pametniji savjet kako da se otarasim tih prozirnih ikonica. Ako neko zna molim za pomoć !! Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Reset iPhonea

Znači unlockan iPhone sa ultrasn0wom? 

Što se tiče tih ikona, kako si uspio zaustaviti update O_o? Ugl, i meni se jednom tako jedna ikona "zablokirala", čini mi se da sam restartirao iPhone i da je onda radilo. Znači držiš Power button (onaj gore) dok se ne pojavi crveni slider, povučeš crveni slider i iPhone se ugasi. Upališ ga opet s power buttonom (znam da glupo zvuči što ti ovo objašnjavam, ali nevjerojatno je koliko sam ljudi već vidio koji su zaboravili da se iPhone/iPod može/treba nekad ugasiti). 

Samo da pitam, jel se to radi o appovima iz Cydie ili iz AppStorea? Ako je iz AppStorea onda idi kako sam ti gore rekao, ako ne, skini si CyDelete pa ih možeš direktno sa Springboarda obrisati, ili možeš direktno iz Cydie.  Nadam se da će ti ovo pomoć, jer nisam te baš 100% skontao iz posta O_o

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Reset iPhonea

Ej uradio sam to što si rekao i tada mi se nakon ponovnog paljenja pojavio screen sa natpisom "sad iphone by geoff stearns" kao na 1 slici a da ti ustvari pokažem ev ti na drugoj pa probaj skontat ak hos pomoc. Tu sa tim sad iphoneom me pitao hocul da restartiram springboard, sto sam ucinio misleci da ce to pomoc al nist i dalje je kao dole na slici.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice