Reformat microSD card 32GB

poruka: 17
|
čitano: 4.912
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Kupio sam microSD karticu od 32GB, a kuci sam imao jedan USB2.0 card reader. Htio sam nesto prebaciti sa laptopa na sd karticu, međutim na nekih 50% prebacivanje fajlova se zaustavilo (vjerovatno zbog loseg card reader-a) i ja sam izvadio taj stick iz laptopa. Nakon toga sam ponovo vratio u laptop i sada samo nudi formatiranje kartice, koje je nemoguće odraditi. Ispise poruku "Windows was unable to complete the format". Pokusavao sam mnogo SD formattera, koji odrade u full erase and overwrite, mnogi formatiraju i pokazu poruku da je uspjesno formatirano, ali nakon sljedeceg ubacivanja u laptop opet trazi format i nece da je prepozna normalno. Kada ubacim u mobitel pise BlankSD card ili Damaged SDcard. Pokusavao sam formatiranje iz cmd-a, ali bezuspjesno. Jedino mi preostaje da nabacim neku distribuciju Linux-a na latpop pa pokusam formatirati. Je li isti princip formatiranja na Linuxu kao i na Windowsu. Cini mi se da sam negdje procitao da Linux to uradi na neki drugi nacin?

Ima li kakva solucija za ovo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Reformat microSD card 32GB
To je inace driver error, Linux ima drukcije file systeme ali podrzava i FAT32.

Probaj na drugoj masini, ili drugi card reader...nije do kartice cim je detektira.

Ubaci je u neki telefon i vidi da li radi uopce. Ako radi, pozeljno je i da je u njemu probas formatirat.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
15 godina
neaktivan
Mitch kaže...
To je inace driver error, Linux ima drukcije file systeme ali podrzava i FAT32.

Probaj na drugoj masini, ili drugi card reader...nije do kartice cim je detektira.

Ubaci je u neki telefon i vidi da li radi uopce. Ako radi, pozeljno je i da je u njemu probas formatirat.

Prepozna je mobitel, ali je nije moguce koristiti ili formatirati. Kao sto sam napisao, javi pruku da je kartica ostecena ili pokaze "BlankSD card" i nakon toga kaze "SDcard safe to remove". To je to.

Koji alat na linuxu da koristim za format? Imam trenutno Mint downloadan, pa cu napraviti samo bootable usb i pokusati.

16 godina

Koliko je stara kartica?

Na Linuxu je malo teze formatirat : http://www.ehow.com/how_6080534_format-sd-card-ubuntu.html

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Koliko je stara kartica?

Na Linuxu je malo teze formatirat : http://www.ehow.com/how_6080534_format-sd-card-ubuntu.html

Stara je dva dana.

15 godina
neaktivan

Kada formatiram preko linux-a, negdje na 50% formatiranja zakoci i pokaze "kernel-panic" screen. Zatim moram restart. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

a di si kupio karticu ??? 

Ako si kupio preko ebaya, možda su ti uvaljili karticu koja nema toliki kapacitet kako piše tj navodno neki rade one prijevare tj u firmwareru programiraju da recimo kartica od 8gb ima 16 giga no problem nastaje tek kada nemozes prebaciti više od planiranog. 

Druga mogučnost je da ti je kartica riknula, to se često dešava tj najčesto sa onim manje kvaliretnim markama, zato kad kupujes kupuj kvalitetnije marke jer nekad je bolje kupiti recimo skuplju Sandiskovu koja jamči veču sigurnost nego neku manje poznatu tj jeftiniju koja ne nudi veliku sigurnost.  Večina ljudi bi radje kupili skuplju karticu jer su im podaci kasnije vrijedniji od same kartice tj hocu rec, bili bi u večim gubicima da izgube one podatke koje su čuvali na njoj. 

Ako si u mogučnosti zamjeni ju kod trgovca, ako si kupio kod nas ili nekoj eu trgovini izvana e onda imas pravo zamjeniti ali to moras odma napraviti, nemoj cekati više dani kao neki pa kasnije cmizdre kada im trgovine to ne zele uraditi. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2014 15:06 (Markić7).
15 godina
neaktivan
Markić7 kaže...

a di si kupio karticu ??? 

Ako si kupio preko ebaya, možda su ti uvaljili karticu koja nema toliki kapacitet kako piše tj navodno neki rade one prijevare tj u firmwareru programiraju da recimo kartica od 8gb ima 16 giga no problem nastaje tek kada nemozes prebaciti više od planiranog. 

Druga mogučnost je da ti je kartica riknula, to se često dešava tj najčesto sa onim manje kvaliretnim markama, zato kad kupujes kupuj kvalitetnije marke jer nekad je bolje kupiti recimo skuplju Sandiskovu koja jamči veču sigurnost nego neku manje poznatu tj jeftiniju koja ne nudi veliku sigurnost.  Večina ljudi bi radje kupili skuplju karticu jer su im podaci kasnije vrijedniji od same kartice tj hocu rec, bili bi u večim gubicima da izgube one podatke koje su čuvali na njoj. 

Ako si u mogučnosti zamjeni ju kod trgovca, ako si kupio kod nas ili nekoj eu trgovini izvana e onda imas pravo zamjeniti ali to moras odma napraviti, nemoj cekati više dani kao neki pa kasnije cmizdre kada im trgovine to ne zele uraditi. 

Nije bas obicna jeftina kartica. Nalatio sam na ovo - http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk

15 godina
neaktivan

Nikako da rijesim ovo :(

Pokazuje da je kartica tipa RAW, a ne FAT32. Cak ni HP Usb formatter nije uspio formatirati. Svaki formatter formatira do kraja, nakon cega izbaci gresku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Ako si ju kupio u dućanu, reklamiraj. Ako si ju kupio na ebayu, reklamiraj. 

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Pokazuje da je kartica tipa RAW, a ne FAT32. Cak ni HP Usb formatter nije uspio formatirati. Svaki formatter formatira do kraja, nakon cega izbaci gresku.

Kolega, šališ se ili si krivo napisao? FAT32 na SD od 32GB?, vidim pokušao si raditi bootabilan medij tako pretpostavljam da je tipfeler... inače reklamacija!

15 godina
neaktivan
Hardwhelper!!! kaže...
Almin94 kaže...

Kolega, šališ se ili si krivo napisao? FAT32 na SD od 32GB?, vidim pokušao si raditi bootabilan medij tako pretpostavljam da je tipfeler... inače reklamacija!

Nisam pokusavao raditi bootabilan medij. Ne vidim u cemu je problem sa Fat32. Svaku sd karticu koju sam imao, bila je po defaultu FAT32. 

16 godina
neaktivan

Mogao bi probati testirati s ovim:

http://oss.digirati.com.br/f3/

Inače što se tiče formatiranja ne znam čemu kompliciranja,može se formatirati sa gpartedom bez problema.

--------------------------------------------------------------------------------------------

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
Hardwhelper!!! kaže...
Almin94 kaže...

Nisam pokusavao raditi bootabilan medij. Ne vidim u cemu je problem sa Fat32. Svaku sd karticu koju sam imao, bila je po defaultu FAT32. 

Problem je u tome što nisi napisao koju vrstu kartice imaš SDHC ili SDXC ???, drugi problem čitač kartica (koliko sam shvatio USB-card reader), driveri za CR..., nisi napisao koji OS i SP je korišten pri prvom pokušaju re-formatiranja... zašto si uopće radio po medij rizičan reformat umjesto pokušati nabrojene mogućnosti... (drugi OS, CR...). Reklamacija (ako prođe)... Sretno!

14 godina
odjavljen

Pa da, to i jest problem. 

http://bit.ly/1sYGjVY

Znači, koji je smisao imati 32GB drive ako si ograničen na 4GB fileove? A i NTFS bi trebao biti brži. 

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Pa da, to i jest problem. 

http://bit.ly/1sYGjVY

Znači, koji je smisao imati 32GB drive ako si ograničen na 4GB fileove? A i NTFS bi trebao biti brži. 

Nisam siguran, mislim da exFat daje veče ograničenje od 4gb, pa ako je za mob onda je bolje da formatiras preko moba jer mob najbolje karticu prilagodi sebi. 

Meni izgleda da si dobio neispravnu karticu, recimo ja sam imao više kartica i nisam imao takvih problema. Ako imas takvih problema odma treba reagirati kod trgovca, jer trgovac neče kasnije više primiti robu da zamjeni. Isto tako netko je kupio preko mobicity Xiaomi mi3 i za tjedan dana skuzi da je ostečen i da je staklo ispod ekrana puno prašine a nije odma reagirao jer nije skidao foliju. Tek je reagirao za tjedan dana i sada mu mobicity ne zeli reklamirati mob. 

Kad kupite robu omda treba provjeriti dali je sve ispravno, ne čekati tjedan dana. 

15 godina
neaktivan

Evo sta mi javi ovaj programcic

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice