Pomozite u odabiru mobitela

poruka: 12
|
čitano: 2.976
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Daklem, na novom radnom mjestu mi je ponuđen mob, stoga cijena (recimo) nije bitna jer će veći dio biti pokriven tarifnom opcijom i sl. Ono što mi je bitno je iduće:

Mp3 player

"Normalan" ulaz za slušalice (dakle ne npr. mini usb već klasičan)

Transfer podataka s mobitela na računalo treba biti Usb 2.0 (ili nešto slično, ne znam kakvi su mob standardi. Na mobu koji imam mi se čini da je 1.1 ili analogno tome i prebaciti par albuma traje kriminalno dugo, maltene bi trebao ostaiti da se prebacuje preko noći. I mora biti kablom, nemam ništa doma wireless).

Baterija da je "jača" tako da mob mogu koristiti kao mp3 player.

Da je iz T-mobile ponude za poslovne korisnike.

Opcionalno:

Da podržava 2 kartice istovremeno.

Ima kvalitetniji zvuk.

Sad, znam da su neke stvari možda nebulozne (npr. nemam pojma da li uopće ima razllike u kvaliteti zvuka od moba do moba, al možda oni "walkman mobiteli" imaju bolji; 2 kartice su za poslovnjake, a takvi teoretski nemaju mp3), ali sam napisao ono što mi je bitno pa sad, što se nađe :D Još bolje da ne gnjavim nekoga da traži po ovome, ako netko zna site gdje bi mogao pretraživati po sitnicama, to bi bilo više nego dovoljno (na Tmobile portalu uopće ne mogu naći napredno pretraživanje, a znam da je bilo...).

Unaprijed hvala :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Pomozite u odabiru mobitela
P4 HT 2,8 @ 3,2 1GB RAM 6600GT 128MB 500/900 @ 564/1164 Maxtor 160GB ATA
16 godina
neaktivan
 Da, al gdje je tu moguće pregledati prema ovim kriterijima koje sam naveo? :) Ako pretpostavimo da mp3 ringtone znali da ima mp3 player, i dalje nema po verziji USB2.0, dvije kartice itd.
17 godina

Stari moj DualSIM mobitela nema još puno, izuzev kineza uz preporuku da se ih kloniš. Da se vratimo tvom problemu, što se tiče mp3 playera svi redom imalo bolji/skuplji to imaju i to solidno riješeno, baci pogledmalo na SE modele W serije (Walkman) i Nokia modele se prefiksom XpressMusic. Što se tiče trajanja baterije, mišljenja sam da SE ipak ima nešto bolje, mada nisu ni kod Nokije ovi jeftini modeli loši u pogledu trajanja baterija, mada to tebe ne zanima.

Što se tiče kamere Nokia N serija je OK pogotovo modeli sa Carl Zeiss optikom, ali isto tako su odlični i modeli SE iz serija K (po starome) odnosno serije C po novome. Ali kako tražiš poslovni mobitel ja bih ti rađe preporučio neki Smarthphone, OS sam biraj. Ali opet sve ovisi o tebi koliko je to poslovno, a naravno ni qwerty tipkovnica pritom nije na odemt.

A sad da se opet vratim na DualSIM baci pogled na modele Eten DX900 i Samsung D880 Duos.

...ima toga za pisati, pogledaj malo sam pojedine modele. Teško je ovako, a i USB više manje svi bolji noviji modeli imaji seriju 2. Izaberi par modela, postaj i ćemo ti lakše preporučiti.

هردسري & سبيدسري

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HCSC kaže...

Stari moj DualSIM mobitela nema još puno, izuzev kineza uz preporuku da se ih kloniš. Da se vratimo tvom problemu, što se tiče mp3 playera svi redom imalo bolji/skuplji to imaju i to solidno riješeno, baci pogledmalo na SE modele W serije (Walkman) i Nokia modele se prefiksom XpressMusic. Što se tiče trajanja baterije, mišljenja sam da SE ipak ima nešto bolje, mada nisu ni kod Nokije ovi jeftini modeli loši u pogledu trajanja baterija, mada to tebe ne zanima.

Što se tiče kamere Nokia N serija je OK pogotovo modeli sa Carl Zeiss optikom, ali isto tako su odlični i modeli SE iz serija K (po starome) odnosno serije C po novome. Ali kako tražiš poslovni mobitel ja bih ti rađe preporučio neki Smarthphone, OS sam biraj. Ali opet sve ovisi o tebi koliko je to poslovno, a naravno ni qwerty tipkovnica pritom nije na odemt.

A sad da se opet vratim na DualSIM baci pogled na modele Eten DX900 i Samsung D880 Duos.

...ima toga za pisati, pogledaj malo sam pojedine modele. Teško je ovako, a i USB više manje svi bolji noviji modeli imaji seriju 2. Izaberi par modela, postaj i ćemo ti lakše preporučiti.

Ok, bum bacio pogled pa postao par prijedloga, sad mi je već lakše nešto odabrati :D Puno hvala
16 godina
neaktivan

Ok, ak izbacimo dual sim opciju, čini mi se od ponuđenog najbolji Sony Ericsson W890i, ponuđene Nokije su puno slabije kada se usporede s ovim, s tim da neki misle da je bolji Sony Ericsson K770i, a ovako čisto po karakteristikama, svaki ima svoje prednosti (npr. K770i ima bljeskalicu i (navodno) bolje slike, dok W890i ima naprednije aplikacije). Na oba nisam skužio, da li slušalice idu na mini USB ili je "normalan" priključak.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2008 12:23 (Dojo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Neznam koliki ti je buđet, a o tome prvenstveno ovisi izbor mobitela. Ja imam N95 8GB i ne žalim ni lipe što sam dao... Imaš perfektan zvuk i preko zvučnika (koji su stereo) i preko slušalica. Imaš 8GB memorije, stane puno albuma, pjesama, etc. USB 2,0 je, prebacuje pjesme povećom brzinom i nemaš brige oko toga. Kamera je 5MP sa autofocusom i xenonskom bljeskalicom, slike su odlične. Baterija drži dosta dugo, pogotovo ako staviš zadnji firmware, sa prošlim je malo kraće trajala... Tu je naravno i neizostavan detalj, Symbian OS. Podrška u vidu aplikacija je odlična, nema šta nema. Svega se nađe, od igara, odličnih programčića za štošta, alternativnih music playera i slično... Ja osobno gore imam i divx player i par filmova... Uz njega sam čak i dobio cijeli film Spiderman 3, ali neznam dali je to još aktualno...

Ako te zanima još nešto, pitaj...

Mobitel je odličan i svakako je moja preporuka.

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sused kaže...

Neznam koliki ti je buđet, a o tome prvenstveno ovisi izbor mobitela. Ja imam N95 8GB i ne žalim ni lipe što sam dao... Imaš perfektan zvuk i preko zvučnika (koji su stereo) i preko slušalica. Imaš 8GB memorije, stane puno albuma, pjesama, etc. USB 2,0 je, prebacuje pjesme povećom brzinom i nemaš brige oko toga. Kamera je 5MP sa autofocusom i xenonskom bljeskalicom, slike su odlične. Baterija drži dosta dugo, pogotovo ako staviš zadnji firmware, sa prošlim je malo kraće trajala... Tu je naravno i neizostavan detalj, Symbian OS. Podrška u vidu aplikacija je odlična, nema šta nema. Svega se nađe, od igara, odličnih programčića za štošta, alternativnih music playera i slično... Ja osobno gore imam i divx player i par filmova... Uz njega sam čak i dobio cijeli film Spiderman 3, ali neznam dali je to još aktualno...

Ako te zanima još nešto, pitaj...

Mobitel je odličan i svakako je moja preporuka.

Nisam ni ja siguran za buđet, tj. koja je varijanta tarife; znam i vodim se time da je iPhone preko firme nadoplata 900kn :D Sve mi se čini da će prvi pick biti Nokia N95 8GB, a ako ispadne velika nadoplata, Sony Ericsson W890i :)
Javim se kad ih prostudiram uživo :D
17 godina

@Dojo..... evo ti mala usporedba specs. tvojih dvaju odabirta. Neznam što ti znači to da W890 ima naprednije aplikacije, no dobro ako hoće takvo što onda uzmi neki Symbian ili WM uređaj pa dobiješ all in one. Moje ti je ako gledaš neki poslovnjak, gledaj da je Smarthphone, da ima WiFi podršku i čim veći ekran.

هردسري & سبيدسري

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HCSC kaže...

@Dojo..... evo ti mala usporedba specs. tvojih dvaju odabirta. Neznam što ti znači to da W890 ima naprednije aplikacije, no dobro ako hoće takvo što onda uzmi neki Symbian ili WM uređaj pa dobiješ all in one. Moje ti je ako gledaš neki poslovnjak, gledaj da je Smarthphone, da ima WiFi podršku i čim veći ekran.

Kad ih usporediš na T-mobile stranici, pod prednosti, W ima"Walkman player 3.0, Walkman aplikacije TrackID i SenseMe, 3D igre, picture&video blogging, video recorder i player" dok K ima "TrackID aplikacija" :) Ma ne gledam toliko poslovnjak, najbitniji mi je kvalitetni mp3(iako se već s time što je mp3 player može diskutirati koliku kvalitetu možeš izbući iz komprimiranog formata, ali bolje da ne lrenemo tim putem :) ) sa standardnim ulazom za slušalice i USB 2.0. Ovo ostalo mi je manje bitno, al kako sam rekao, sad sam se pomamio za N95 :) bumo vidli :)

16 godina
neaktivan
Dojo kaže...
 Sve mi se čini da će prvi pick biti Nokia N95 8GB, a ako ispadne velika nadoplata, Sony Ericsson W890i :)
Javim se kad ih prostudiram uživo :D
 I jesam :) Ugl, SE me nije impresionirao. Nema (ili nisam vidio) klasičan ulaz za slušalice, oba mobitela imaju meni malo malu tipkovnicu, a ostalo je ništa special. N95 kicka ass :) iako ne toliko da bi ga pristao platiti bez značajne potpore firme :) Ak ispadne dosta skup, nisam siguran da bi izabrao SE (istina, ja sam prčkao par minuta po svakom što definitivno nije dovoljni za ikakvu realnu procjenu),
17 godina
Pozdrav
Posto se na bavim previse mobilnom telefonijom trebam bvas savjet, prijedlog i slicno...
Kupujem novi mob jer je moj SE V630i vec pri izdisaju...
Razmisljam puno u symbian mobitelu sa vecim ekranom 2.2" min (2.4"- taman), solidnim GPS prijemnikom i metalnim kucistem (no to nije uvijet) jer mob koji trazim ionako ce biti u jednom komadu (ne preklopni niti slide). Kamera mi nije od presudne važnosti (no da ima barem 3.2mpix).
Kupnja bi isla preko oglasnika ili eventualno na R1. Cijena max 1600kn pa na niže (sto niže to bolje). Ne patim da imam najbolji mob na trzistu vec neki bang for a buck mobitel.

Prvi favorit mi je Nokia N78:
no pitanje je sto s tom tipkovnicom? Nisam tip koji previse tipka SMS ali opet znam napisat do 10-ak poruka dnevno. Dal je netko isprobal tu tipkovnicu pa da mi kaze iz prve ruke?

Drugi favorit SE C702:
no on ima manji ekran i nema symbian. No zato je dost jeftiniji, otoporan na udarce i prasinu i kod njega nema problema sa tipkovnicom.

Treci favorit mi je Nokia N82:
koja ima sve sto mi treba ali drzi visoku cijenu i malo ne ciglastog izgleda.

Četvrti konkurent je Nokia 6210 Navigator:
Cijena je malo viša ali opet niža od N82. Veci problem je to sto je slide i plastika na njoj djeluje dosta jeftino.

Peti konkurent SE W760:
Slicno kao i C702 samo sto jos iam i slide mehanizam pa jos jedan minus vise zbog toga...

Ne ogranicavam se striktno na ova 5 proizvoda, dapace spreman sam uzeti i druge u obzir s navadenim karakteristikama. Stoga cu poslusat sve savjete koji iamju makar i malo logicnosti. Ubiti je najveca restrikcija je cijena!

Hvala i pozdrav...
Intel Core 2 Duo E6300 @3500Mhz - 1.4000V, CoolerMaster Hyper-TX, ASUS P5B deluxe, Crucial Ballistix DDR 677 2x1024MB 1000Mhz 4-4-4-8 - 2.45V, Gainward 8800GT 512MB, TV tuner ASUS P7131 Hybrid, HITACHI Deskstar GST T7K160 160Gb, Corsair 450W VX, DVD±RW LITEON LH-18A1P,CoolerMaster Centurion5 - 2x80m
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice