Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 39.999
|
čitano: 12.482.089
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Teško da ćeš naći bolji phone za te pare.

2 0 hvala 1
13 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela

Pre dobra cijena sa pre dobat fon

Super Maria su stvorili Japanci,Talijan je a govori Engleski, kompanija mu ima urede u Americi, trči kao Ruski atletičar i skuplja novčiće kao Židov! Ne budimo rasisti budimo kao Mario!
14 godina

OnePlus 13R + 80W charger (dual ports) za 539€?

Ima kaj bolje za te pare? Sad sam na Nord 3 i sviđa mi se OnePlus...Bitna mi je baterija i performanse, kamera manje bitna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
300€ za Snapdragon 8 Gen 3 i takve kamere stvarno nije nešto oko čega treba previše razmišljati.
16 godina

Evo otišao po njega jučer, već sam bio naručio honor 200 ali kad sam vidio oglas sam stonirao 200.

Prvi dojmovi, mob je stvarno prva liga. ne bi se žalio ni da je skuplji =).

snappy je i kamera i display su bas dobri, svukupno nekak zrači kvalitetnom izradom. 

Bat super drži. 

Dirty dosen
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Promster kaže...

Ima kaj bolje za te pare? Sad sam na Nord 3 i sviđa mi se OnePlus...Bitna mi je baterija i performanse, kamera manje bitna.

Ako bi uzimao s TradingShenzen-a, OnePlus 13 te ispadne manje od 13R...

14 godina
Chriss kaže...
Promster kaže...

Color OS? Koliko vidim više-manje isti ko i Oxygen OS...Ali ima li kakvih limitacija po pitanju Google servisa? Bankovnih aplikacija? Tog se 'bojim'...

Carine sa TradingShenzen-a? Ima nema?

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2025 17:59 (Promster).
14 godina

Pozdrav

Planiram kupit Honor 200 pro u t-coma.

Ima ga netko duže vrijeme? Kakav se pokazao?

Vidim da su recenzije pozitivne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Promster kaže...
Chriss kaže...
Promster kaže...

Color OS? Koliko vidim više-manje isti ko i Oxygen OS...Ali ima li kakvih limitacija po pitanju Google servisa? Bankovnih aplikacija? Tog se 'bojim'...

Carine sa TradingShenzen-a? Ima nema?

https://tradingshenzhen.com/en/oneplus-13/oneplus-13-12gb256gb

Sad baš gledam, u početku se u 13ku bez problema ubacivao Oxygen Os a sad im tu piše da je samo Color Os dostupan, hoće li se to mijenjati, nez.

Za android auto piše da radi al eSim ne.

A što se tiče bankovnih aplikacija, to je uvijek škakljivo s Kineskim verzijama, kod nekih proizvođača/modela radi, kod nekih ne radi ali ako su ti bankovne aplikacije bitne onda bolje zaobići....

Što se tiče carine/pdv-a, toga na trading-u nema.

15 godina

Dijetetu mi na Nord 2 Zaba radi normalno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Esim ne radi ni na jednoj kineskoj verziji, vowifi također.

0 0 hvala 1
14 godina

Neću uzimat kineske (Color OS), neda mi se zajebavat ako bude problema, nije vrijedno...Ali, hvala svima!

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.9.2025 9:52 (Promster).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
u 1g sam sahranio 3 mobitela..poco f5,motorolu g54, te redmi note 15.

2 razbio 1 izgubio .

bitan mi je baterija life,brz punjenja max1h te kamera..

pocof5 sam imo prvi pa onda uzeo ova 2 jeftina mob..

Trazim nesto do 400€ max.
gledam ovaj nothing phone 3(a) 256/12gb 350€
R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Poco F7 ak se da nać ispod 400€, vjerojatno 256GB se da nać iako je ova 512GB verzija kad je bila na akciji jako primamljiva. Mislim da je mob zvijer za te novce. A i ubuduće pripazi malo na mobove.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2025 11:10 (DiRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pise da mu je screen time katastrofa kad se gleda yt i takve pizd

Na note 14 (ili15 ne sjecam se koji je) me ubijaju jebb reklame

Sta nevalja s nothing phine 3(a)
Nord 4 isto gledam
Gledo sam i taj poco f7

R33mba#2892
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2025 19:12 (R3nchi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
R3nchi kaže...

Na note 14 (ilib15) me ubijaju jebb reklame 

Odi u postavke i podesi si privatni DNS poput dns.adguard-dns.com, pa ćeš imat puno manje ili ništa reklama.

Gledam za sebe Poco X7 pro ali vidim da mu baš ne hvale kamere. Xiaomi je takav, ako nije onaj model Ultra, onda im svaki mobitel ima feler.

14 godina
R3nchi kaže...
u 1g sam sahranio 3 mobitela..poco f5,motorolu g54, te redmi note 15.

2 razbio 1 izgubio .

bitan mi je baterija life,brz punjenja max1h te kamera..

pocof5 sam imo prvi pa onda uzeo ova 2 jeftina mob..

Trazim nesto do 400€ max.
gledam ovaj nothing phone 3(a) 256/12gb 350€

Imaš sad dobru ponudu za honor 200 pro u t-mobile uz tarifu, pa baci oko ako te zanima. Ja sam si u petak naručio.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2025 13:28 (lovvro).
15 godina
DiRT kaže...

Poco F7 ak se da nać ispod 400€, vjerojatno 256GB se da nać iako je ova 512GB verzija kad je bila na akciji jako primamljiva. Mislim da je mob zvijer za te novce. A i ubuduće pripazi malo na mobove.

A sta je tebi zvijer od moba??

Meni je recimo f5 bio sasvim dobar i kamere i sve..

Igre vise ne igram ni na pc a kamoli na mobu,

bitna mi kamera da su ok slike (nisam profi) i videa, da baterija dobro drzi i da se brzo puni mb.

A i u jednu ruku maknuo bih se malo od xiaomi'a ..

Nothing me bas bas privlaci..

bas gledam i a(2) pro nothing

R33mba#2892
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2025 19:40 (R3nchi).
11 godina
R3nchi kaže...
DiRT kaže...

A sta je tebi zvijer od moba??

Meni je recimo f5 bio sasvim dobar i kamere i sve..

Igre vise ne igram ni na pc a kamoli na mobu,

bitna mi kamera da su ok slike (nisam profi) i videa, da baterija dobro drzi i da se brzo puni mb.

A i u jednu ruku maknuo bih se malo od xiaomi'a ..

Nothing me bas bas privlaci..

bas gledam i a(2) pro nothing

Ja sam se jucer igrao sa 3a, nije mi sjeo, jako jeftin osjet u ruci. 

15 godina
taman si danas razmišljam kako trebam negdje otic vidjet uzet u ruku nothing phone sto vise surfam i gledam to mi se poco f7 cini najlogičniji izbor za moje potrebe
R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

Na dhgate se POCO F7 pro 12/256 prodaje za 377€ , a 12/512 je 395€ 

Kod za popust je DHAUGDEAL45OFF

https://www.dhgate.com/product/poco-f7-pro-global-version-smartphone-snapdragon/1050990714.html?f=bm|aff|yfaf|865373|865373_1118758_574685|S68c7d968e4b051e7ae62d5a6|&fbclid=IwVERDUAM0uMlleHRuA2FlbQIxMAABHkNcO1DUWnyGjTa0yTcQ2I2ECWn5AphzbbSYjYpDdbLKsNPv5ZY8WMQAWewq_aem_dUtrR8OWSA4k41W-SpDRLA

https://www.dhgate.com/product/poco-f7-pro-global-version-smartphone-snapdragon/1050990714.html?f=bm|aff|yfaf|865373|865373_1118758_574685|S68c7d995e4b051e7ae62d5b8|&fbclid=IwVERDUAM0uOtleHRuA2FlbQIxMAABHqr11MHqsySL7Gfx-CiSKp4O11zuesSU1hHqbxHzxvT7SfgeYl5sSXZkIZ-U_aem_knq1TUHXORkRI60aSCu5TQ

0 0 hvala 0
15 godina
koliko je siguro od njih narucivati?
R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina

Opet mi se dogodilo... 

Stišan mobitel, u torbici preko ramena koja mi je stajala na stolu kraj mene, nisam čuo vibru mobitela i propustio sam pozive.

Postoji li koji moderni mobitel koji ima snažnu vibru?

Čitao sam da je Oneplus 12 prilično ok što se tiče vibre. Košta puno, to je mobitel koji je zapravo bivši (jer je O+ 13 novi model).

Ovu sadašnju vibru u torbici na boku dok hodam, ne osjetim. A ne volim da mi se mobitel dere kad ne treba, zato ga imam stišanog 99% vremena.

0 0 hvala 0
11 godina

Svi stavljaju sve slabije i manje vibro motore. 

Savjet je nabavit pametan sat koji vibracijom upozorava na poziv. 

Moj PC  
4 0 hvala 0
5 godina
thebatman kaže...

Svi stavljaju sve slabije i manje vibro motore. 

Savjet je nabavit pametan sat koji vibracijom upozorava na poziv. 

Dobar prijedlog. Imam smartwatch, koji je doduše na izdisaju (6 godina star) i koji je ranije znao dojaviti poziv. I sada mu prolazi  testna notifikacija o dolasku poziva ali na stvarni poziv ne reagira. :-) A i ne nosim uvijek smartwatch.

15 mjeseci

Možda čudno zvuči, ali... Uskoro kao mali poklon iznenađenja za rođendan jednom članu obitelji koji već neko vrijeme spominje kako bi htio preć sa "dumb-phone" na smartphone svijet gledam neki povoljniji ali istovremeno i decent mobitel.

Odmah da napomenem - radi se o starijoj osobi (60+ god) kojoj je dumb-phone služio za poneki poziv i to je to, sad bi bilo još imala i možda 2 Loyalty aplikacije za trgovine, praćenje sportskih novosti (SofaScore ili FlashScore) i čitanje vijesti u browseru (uz složen AdBlocker sa AdGuard DNS-om i vjerojatno i dodatnom licencom za app za njega) te osnove tipa WhatsApp, YouTube, malo kamera i to je to, ništa posebno, ima dobar pretplatnički paket kojeg nikako ne koristi, a zavlači već neko vrijeme sa prelaskom na smartphone, a sad je prilika jer je i dodatno na dumb-phone baterija lagano u spicy-pillow modu, ili mi se samo učinilo jer je mob cca 3 godine star, neka Nokia iz 2021/2022 godine na tipke.

Kako sam lagano out-of-loop kod mobitela jer sam većinom na mid-range, plus jednom mobitelu nižeg ranga koji mi služi za authenticatore samo te povremeno provjeru mailova (Redmi 14C) i starijem "flagshipu" (iPhone 13 Pro) koji su vidljivi pod Moj PC, trebam savjet - što odabrati.

Ciljani budget je 200€, spanker da bude nov iz dućana, naravno, poklon kao takav se uručuje za cca 3 tjedna tako da ću pratiti akcije još do tad i naručiti da dođe na vrijeme ali što preporučujete jer sam si gledao uz svojeg low-endera i njegovog nasljednika čistog: Redmi 15C 4G (8/256GB varijanta) te možda Redmi 15 4G (isto 8/256GB), Motorolu G06 (8/256GB), Motorolu G15 (8/256GB) ili pak u najgorem slučaju Galaxy A16 OC (4/128GB).

Da sam sa većim budgetom (ali nisam, nažalost, tako je ispalo, nažalost) da se malo protegnem, barem do cca 250€ a sam ne želim davat previše jer i ovo što dajem vrijeme i trud da se odabere mobitel je već gubljenje snage i nervi, onda bi bilo malo lakše gledat možda Redmi Note 15/14 seriju ili pak nešto jače možda i 5G, oh well...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ne znam zašto bi kupovao 15C kada u Protisu imaš Redmi Note 14 8/256 4G za 175 EUR. Čak je 6/128 verzija ispod 145 EUR

A ni Redmi Note 14 Pro 8/256 4G za 221 EUR nije loša kupovina ako možeš dodati još 21 EUR...

13 godina

Može netko preporučiti neki android phone do 6 incha ? Htjeli smo uzeti neki Samsung Galaxy A5 (2017), izgledao je taman ono što tražimo, ali nekako sam prelomio da ne bi kupovao stari / baterije stare tko zna, rabljen itd.

Uzeo bi nešto novijeg datuma, a da nije preko 250 - 300 eur ? Još ak je jeftinije, super.

Zna netko možda takvo nešto ? Ideje

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
Kupi bi si neki rabljeni Huqwei sa SD8 chipom al brate cijene ih ko suho zlato. A nitko ništa nije prodao.

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice