Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 39.367
|
čitano: 11.959.986
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Miki_16 kaže...

Da

Nemam pojma. Jedino znam da kod mene toga nema.....

11 godina
Miki_16 kaže...
Posmatrač kaže...
Streetpunk kaže...

Kupi Xiaomi Poco F7 ili F7 Ultra sad će uskoro izači, i pogledaj na YouTubeu kako isključiti reklame na HyperOS 2.0

Na koje tacno reklame mislis? Imam f6 pro sa hyperos 2 i nesto se ne sjecam ikakvih reklama.....

Otvaram slike i videa preko Galerije i na kraju videa ova gov... iskacu 😏

** Nece da se slika zaljepi na forumu.. Error javlja

Ovo bi trebalo bit rjesenje

So you want to go in the mi video app, go to profile, then tap the settings icon on the top left. In settings scroll down till you find autoplay. Tap that and select autoplay off. That should solve the problem

6 godina
thebatman kaže...
Miki_16 kaže...
Posmatrač kaže...
Streetpunk kaže...

Kupi Xiaomi Poco F7 ili F7 Ultra sad će uskoro izači, i pogledaj na YouTubeu kako isključiti reklame na HyperOS 2.0

Na koje tacno reklame mislis? Imam f6 pro sa hyperos 2 i nesto se ne sjecam ikakvih reklama.....

Otvaram slike i videa preko Galerije i na kraju videa ova gov... iskacu 😏

** Nece da se slika zaljepi na forumu.. Error javlja

Ovo bi trebalo bit rjesenje

So you want to go in the mi video app, go to profile, then tap the settings icon on the top left. In settings scroll down till you find autoplay. Tap that and select autoplay off. That should solve the problem

Poco F6 pro. Nema video app samo gallery app. U njoj nema reklama (biti bilo gdje drugo) niti imaju ta podesavanja koja navodis....

13 godina
Miki_16 kaže...

Ma mobitel mi sluzi doslovno samo za WhatsApp, Chrome i YouTube..i et da ponekad nesta slikam..cak ni to..haha

Tj zahebo sam se uzmi isti ali PRO, znači ovaj:

https://www.mobileshop.eu/hr/xiaomi/mobiteli/poco-x7-pro-5g-dual-sim-512gb-12gb-ram/

Bolje kamere i sve ostalo, non pro ima sporu UFS 2.2 storage memoriju i zgleda baš gadno mob.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2025 12:58 (Streetpunk).
13 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Mozda glupo pitanje, ali ne kuzim se bas u te kamere...zapeo mi Honor 200 za oko i svida mi se njihov OS...koji ima bolju kamwru Honor 200 ili Redmi 14 Pro+?

Razmisljam da Xiaomi prodam i ovaj Honor 200 kupim 🙈

0 0 hvala 0
17 godina

Primjećujem da dosta ljudi s mobitelima trguje kao da su automobili. Kupe polovno, prodaju polovno.
Ne znam, ja kupim novi mobitel srednjeg razreda, imam ga 3-4 godine, kupim novi mobitel, stari poklonim roditelju.

15 godina
Miki_16 kaže...

Mozda glupo pitanje, ali ne kuzim se bas u te kamere...zapeo mi Honor 200 za oko i svida mi se njihov OS...koji ima bolju kamwru Honor 200 ili Redmi 14 Pro+?

Razmisljam da Xiaomi prodam i ovaj Honor 200 kupim 🙈

Koji xiaomi imaš?

Ja sam sad na Honoru 200

Ju je je? Je ju je!
9 godina

kakav je oneplus 13? zanima me koliko treba za naviknuti se sa prelaska sa samsunga (S9+). to bi bio novi mob nakon ohohoo godina, baterija od 6000mAh je najzanimljivija. AI me ne zanima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
HowYesN0 kaže...

kakav je oneplus 13? zanima me koliko treba za naviknuti se sa prelaska sa samsunga (S9+). to bi bio novi mob nakon ohohoo godina, baterija od 6000mAh je najzanimljivija. AI me ne zanima.

Ako ti je problem privikavanje na drugačije platforme, ostani na Samsungu i za te novce si uzmi S24 Ultra.

9 godina

da ali one plus ima oveu novu vrstu baterije Si/C Li-Ion 6000 mAh

jel stvarno olika razlika između platformi? nije valjda ko da na IOs idem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Korny1603987 kaže...

Primjećujem da dosta ljudi s mobitelima trguje kao da su automobili. Kupe polovno, prodaju polovno.
Ne znam, ja kupim novi mobitel srednjeg razreda, imam ga 3-4 godine, kupim novi mobitel, stari poklonim roditelju.

I gdje je tu problem? Svako malo zanovijetaš oko toga zašto ljudi kupuju skupe mobitele i što će im to.

Kupim polovno mobitel najvišeg ranga pod garancijom koliko ti platiš midranger koji nakon te 3-4 godine ne vrijedi preko 50e i jedva upotrebljiv je što se tiče brzine, jeftinije su složeni, bez softverskih i security ažuriranja, s nikakvom baterijom itd itd.

Samsung A52s sam svojedobno preporučio 5ero ljudi i kupili su ga, uključujući moju majku. Svima je crko dosad. Na par njih ekran, na par matična. Mami se baterija napuhala i krepao je ekran, naručio sam novi, ali u međuvremenu sam joj dao A54 koji sam dobio od firme. 

Sestra koristi moj stari Samsung Note 10+ i nema nikakvih problema, a evo 6u godinu mobitel radi. Flagship je flagship

Tek sad u midrangere ulažu što se tiče dugoročne softverske podrške, ali ostale boljke su pretpostavljam i dalje tu.

15 godina

Flagship i midrange se ne mogu usporediti. Nije tu u pitanju samo ono vidljivo golim okom, specifikacije na papiru i benchmark testovi. Na flagshipe se ugrađuju kvalitetniji zvučnici, mikrofoni, modemi, fingerprint skeneri, usb portovi, ma sve je bolje. Zato i koštaju toliko.

Matične ploče i ekrani su dugotrajniji definitivno, iako tu zna biti anomalija, Jedan prijatelj ima servis i kaže koliko samo dnevno mikrofona i usb portova promijeni na Galaxy A, jeftinijim Motorolama i ostalim kinezima srednje klase....Na flagshipu isto odlaze neke stvari, ali puno manje.

Moj PC  
5 0 hvala 1
6 godina
vepar kaže...

Flagship i midrange se ne mogu usporediti. Nije tu u pitanju samo ono vidljivo golim okom, specifikacije na papiru i benchmark testovi. Na flagshipe se ugrađuju kvalitetniji zvučnici, mikrofoni, modemi, fingerprint skeneri, usb portovi, ma sve je bolje. Zato i koštaju toliko.

Matične ploče i ekrani su dugotrajniji definitivno, iako tu zna biti anomalija, Jedan prijatelj ima servis i kaže koliko samo dnevno mikrofona i usb portova promijeni na Galaxy A, jeftinijim Motorolama i ostalim kinezima srednje klase....Na flagshipu isto odlaze neke stvari, ali puno manje.

Moze biti i da ih ima puno manje i/ili da se vise nose u ovlastene servise....

uzorak jednog servisera je manje vise beskoritan....

5 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2025 20:04 (zelenapaprika).
5 godina

Kupujem uglavnom midrangere i do sada su mi otišle samo 2 baterije koje su se napuhnule. A napuhnule su se zato jer sam intenzivno koristion mobitel ljeti za navigaciju (mobitel na suncu pod šajbom auta) i kao video kameru. I tu su intenzivno koristili i crpili bateriju. I čestu su bili konstantno na punjaču. Nakon toga su se baterije napuhnule i zamijenjene su u servisima. Ništa drugo mi nije krepalo samo od sebe. USB portovi su na starim mobitelima dosta potrošeni, ekrani imaju koju ogrebotinu unatoč nekakvim Gorillama... Na jednom bi trebalo promijeniti slušalicu / zvučnik koji je od početka tih na tom modelu mobitela, ali to nisam na kraju napravio jer mi je taj mobitel backup. I padali su mi tu i tamo iz ruke, ali su uvijek bili u silikonskim futrolama i najčešće su imali dodatno staklo na ekranu kao zaštitu, koje je u samo jednom slučaju puknulo. Tako da nakon 25 godina korištenja mobitela i dalje ne znam što ljudi rade s tim mobitelima da im crkavaju tako često. Ne znam. Valjda im stari mobiteli dosade, pa ih krenu uništavati namjerno.

0 0 hvala 0
15 godina
Honor digao support na 7 godina kao Samsung.

1 0 hvala 0
19 mjeseci
HowYesN0 kaže...

da ali one plus ima oveu novu vrstu baterije Si/C Li-Ion 6000 mAh

jel stvarno olika razlika između platformi? nije valjda ko da na IOs idem?

preko 15 godina koristim smartphonove, različite proizvođače i dan danas mi nije jasno kad se netko brine oko prelaska sa jedne platforme na drugu, a nema nekakve specifične potrebe i teoretski je prosječni korisnik.

isto vrijedi i za ekipu koja prelazi sa Win OS na Mac OS... puno brbljanja da bi se na kraju koristile aplikacije koje identično rade na jednom i drugom.

maks0806 kaže...
Korny1603987 kaže...

I gdje je tu problem? Svako malo zanovijetaš oko toga zašto ljudi kupuju skupe mobitele i što će im to.

Kupim polovno mobitel najvišeg ranga pod garancijom koliko ti platiš midranger koji nakon te 3-4 godine ne vrijedi preko 50e i jedva upotrebljiv je što se tiče brzine, jeftinije su složeni, bez softverskih i security ažuriranja, s nikakvom baterijom itd itd.

Samsung A52s sam svojedobno preporučio 5ero ljudi i kupili su ga, uključujući moju majku. Svima je crko dosad. Na par njih ekran, na par matična. Mami se baterija napuhala i krepao je ekran, naručio sam novi, ali u međuvremenu sam joj dao A54 koji sam dobio od firme. 

Sestra koristi moj stari Samsung Note 10+ i nema nikakvih problema, a evo 6u godinu mobitel radi. Flagship je flagship

Tek sad u midrangere ulažu što se tiče dugoročne softverske podrške, ali ostale boljke su pretpostavljam i dalje tu.

kolega ne može podnijeti da netko ima love i spreman je potrošiti na ono što on želi, pa koliko to njemu bilo glupo i nepotrebno svatko ima pravo vlastite novce trošiti na što želi.

16 godina

Pozdrav

Trebao bih preporuku smartphone-a do 800€. Neki best buy

Hvala

Moj oneplus 6t otkazuje poslušnost

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2025 15:06 (legend).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
legend kaže...

Pozdrav

Hvala

Best buy bi mogao biti Honor Magic6 Pro. Ima ih oko 600-700€ novih po Njuškalu. Model je iz prošle generacije, ali se to uopće ne primijeti.

Ako ti se posreći, u tom rangu možeš naći i S24 Ultra.

Alternativa ti je OnePlus 12.

5 godina
legend kaže...

Pozdrav

Hvala

Ista firma, modeli 12 ili 13 ako ih nađeš po toj cijeni.

16 godina

Na kraju uzeo honor magic 6 pri za 600eura novi pa cemo vidjeti. Nadam se da ce me slutiti bar 5 godina

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

ufff kamera je čudo,na dxo benchmarku i dalje u top 3, bolji i od novije verzije 7 magic pro

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2025 22:21 (john_ryder).
19 mjeseci
john_ryder kaže...

ufff kamera je čudo,na dxo benchmarku i dalje u top 3, bolji i od novije verzije 7 magic pro

9 godina
Pronasao jucer slike sa K850i i C905 koje sam koristio prije cca 15 godina. I gle zacudo, razlike u odnosu na danas su minorne.
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
deepshitcro kaže...
Pronasao jucer slike sa K850i i C905 koje sam koristio prije cca 15 godina. I gle zacudo, razlike u odnosu na danas su minorne.

Siigurno, mozda ak usporedis s nekim divljim cubotom

9 godina
Ako nisi koristio C905 cyber shot onda mi je jasno da tako razmisljas, ali ok. Slike su bolje na danasnjim uredjajima, ali u odnosu na cca 2010.g kada sam ga kupio su premale uzevsi u obzir vremenski razmak i tzv. "napredak" tehnologije. Danas postoje ljudi koji kazu da sa mobitelom dobiju bolje slike nego sa dslr aparatom i sigmom... XD
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2025 13:42 (deepshitcro).
6 godina
deepshitcro kaže...
Ako nisi koristio C905 cyber shot onda mi je jasno da tako razmisljas, ali ok. Slike su bolje na danasnjim uredjajima, ali u odnosu na cca 2010.g kada sam ga kupio su premale uzevsi u obzir vremenski razmak i tzv. "napredak" tehnologije. Danas postoje ljudi koji kazu da sa mobitelom dobiju bolje slike nego sa dslr aparatom i sigmom... XD

Ovo je izjava na koju ne znam bil se smijao ili plakao.... To moze reci samo neko ko nema apsolutnog pojma sta je DSLR i sta je dobar objektiv..... Mobitel je dobar za 99% svakodnevnih situacija ali to nije ni blizu kombinacije DSLR-a i solidnog objektiva. Ne pricam ne pocetnim modelima sa kit objektivom. Ja kupio SOBNY A6400 i poceo fotkati sa kit objektivom. Koje je to razocarenje bilo.... I kupim sigmu 60mm f2.8.... Znaci nije ista planeta ane prica....

7 godina
deepshitcro kaže...
Danas postoje ljudi koji kazu da sa mobitelom dobiju bolje slike nego sa dslr aparatom i sigmom... XD

A ja kažem da sam od svih njih radio bolje slike s Nokiom 3310.

5 godina
Posmatrač kaže...
deepshitcro kaže...

Ovo je izjava na koju ne znam bil se smijao ili plakao.... To moze reci samo neko ko nema apsolutnog pojma sta je DSLR i sta je dobar objektiv.....

Pun ih je internet. Evo, sada im kvače objektive na mobitele.

https://www.gsmarena.com/xiaomi_modular_optical_system_concept_handson-news-66797.php

https://petapixel.com/2025/03/04/realmes-ultra-phone-concept-uses-leica-m-mount-lenses/

6 godina
zelenapaprika kaže...
Posmatrač kaže...
deepshitcro kaže...

Ovo je izjava na koju ne znam bil se smijao ili plakao.... To moze reci samo neko ko nema apsolutnog pojma sta je DSLR i sta je dobar objektiv.....

Pun ih je internet. Evo, sada im kvače objektive na mobitele.

https://www.gsmarena.com/xiaomi_modular_optical_system_concept_handson-news-66797.php

https://petapixel.com/2025/03/04/realmes-ultra-phone-concept-uses-leica-m-mount-lenses/

ovaj xiaomi objektiv mi lici na sigmu fiksni.....Dobar koncept. Puno vise mi se svidja nego druga varijanta....

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice