Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.023
|
čitano: 12.507.261
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
NetkoNegdje kaže...
Memphis kaže...
NetkoNegdje kaže...
Memphis kaže...
NetkoNegdje kaže...
Memphis kaže...

Pozdravite se sa BBK brandovima (oppo, vivo, realme, onepluse). Nokia ih je istjerala iz EU.

Koliko sam čitao, odlaze uz Njemačke. Nisam vidio da odlaze iz drugih država.

već su otišli iz masu drugih eu država 

Kojih?

Postoje tek najave mogućeg odlaska.

Ovisi koji brand iz BBK. Nije za svaki isto. Realme je za sada Njemačka i Francuska. 

Nisam pronašao vijest da su napustili Francusku.

kad si nesposoban

16 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

di su google fanovi .... opet nevolje sa google kramama ...

Samo što je krenuo u prodaju, a već nevolje - Pixel Fold - SmartphoneHrvatska

0 0 hvala 0
14 godina
Fulir1987 kaže...

Evo, ja našao ovo

https://news.abplive.com/technology/gadgets/oppo-oneplus-exit-eu-uk-germany-france-netherlands-max-jambor-bbk-pull-out-1591484

According to famed tipster Max Jambor, (@MaxJmb) both handset makers are pulling out of Europe, starting from Germany, France, the Netherlands and the UK. "I can confirm: OPPO and OnePlus are pulling out of Europe. First to leave are Germany, UK, France and Netherlands," Jambor tweeted.

Update: There will be an official statement from OPPO/OnePlus soon! Right now only Germany, France, UK and Netherlands will close down. For the rest of Europe it is unknown at this point," Jambor noted.

Još nije službeno, ali di ima dima ima i vatre.

Od prije 3 mjeseca, a i dalje se mogu kupovati svugdje osim Njemačke.

Realno, nitko se ne bi trebao veseliti ovakvim odlukama jer i ono malo kokurencije što postoji će nestati.

Pa ćemo se onda čuditi kad će sljedeća Samsungova A5x serija koštati 600+ eura

5 godina
neaktivan

Ne znam tko se veseli, nigdje nisam pročitao da se netko veseli ovakvim odlukama.

Nemam ja ništa protiv Kineza, dobro da ih imamo baš zbog razloga kojeg si naveo. Jer bi u suprotnom konkurencija u nebesa dizala cijene.

Ali čim se tako spominje, mišljenja sam da je pitanje dana kada će se povući i iz ostatka navedenih zemalja. 

Evo npr, najavljivali su Vivo 90 Pro u HR, nije baš da su nešto dostupnii kod nas

https://www.bug.hr/mobiteli/vivo-x90-pro-stize-u-hrvatsku-s-dimensity-9200-soc-om-i-zeissovom-optikom-31590

Također, Oppo Find X6 Pro uopće nije dostupan u Europi. 

17 godina

Kupujem iz Kine, boli me džon, samo da ne blokiraju google, frekvencije i slično.

1 1 hvala 0
16 godina
zuper kaže...
Fulir1987 kaže...

Evo, ja našao ovo

https://news.abplive.com/technology/gadgets/oppo-oneplus-exit-eu-uk-germany-france-netherlands-max-jambor-bbk-pull-out-1591484

According to famed tipster Max Jambor, (@MaxJmb) both handset makers are pulling out of Europe, starting from Germany, France, the Netherlands and the UK. "I can confirm: OPPO and OnePlus are pulling out of Europe. First to leave are Germany, UK, France and Netherlands," Jambor tweeted.

Update: There will be an official statement from OPPO/OnePlus soon! Right now only Germany, France, UK and Netherlands will close down. For the rest of Europe it is unknown at this point," Jambor noted.

Još nije službeno, ali di ima dima ima i vatre.

Od prije 3 mjeseca, a i dalje se mogu kupovati svugdje osim Njemačke.

Realno, nitko se ne bi trebao veseliti ovakvim odlukama jer i ono malo kokurencije što postoji će nestati.

Pa ćemo se onda čuditi kad će sljedeća Samsungova A5x serija koštati 600+ eura

Šta od prije 3 mjeseca? Relame-ju je zabranjeno tek nedavno prije 10tak dana prodaja u Njemačkoj kao zadnjem brandu iz BBK grupacije. Oneplus je magično nestao sa tržišta prije godinu dana ... a Nokia nije samo tužila u njemačkoj nego i na drugim tržištima ... Australiji i ostalim. I nema namjeru stati sa zabranom samo u Njemačkoj

nitko se tome ne veseli jer to je loše za nas korisnike. Ali to je tako kako je ... čim su takva natezanja oko zabrana većina će izbacit BBK iz izbora, pogotovo ako kupuje mob na dulje staze.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.6.2023 12:21 (Memphis).
2 godine
protjeran
Memphis kaže...
NetkoNegdje kaže...
Memphis kaže...
NetkoNegdje kaže...
Memphis kaže...
NetkoNegdje kaže...
Memphis kaže...

Pozdravite se sa BBK brandovima (oppo, vivo, realme, onepluse). Nokia ih je istjerala iz EU.

Koliko sam čitao, odlaze uz Njemačke. Nisam vidio da odlaze iz drugih država.

već su otišli iz masu drugih eu država 

Kojih?

Postoje tek najave mogućeg odlaska.

Ovisi koji brand iz BBK. Nije za svaki isto. Realme je za sada Njemačka i Francuska. 

Nisam pronašao vijest da su napustili Francusku.

kad si nesposoban

Primarijuse, radite li samo u državnoj ustanovi ili i u privatnoj?

5 godina

Mobitel Huawei Nova Y70 6.75'', 4GB, 128GB, Dual Sim, Midnight Black (izložbeni uređaj) za 79 EU sa EMUI 12 OS na akciji. Vrijedi li taj izložbeni uređaj i mogu na njemu napraviti google račun, odnosno što radi na EMUI 12 u odnosu na klasični Android uređaj?

0 0 hvala 0
15 godina
Nema Google, imaš polovično riješenje Gspace. Baterija je jedina prednost. Ima taj prastari Kirin 710, ali za osnovno će poslužiti. 80€ vrijedi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ja-on kaže...

Mobitel Huawei Nova Y70 6.75'', 4GB, 128GB, Dual Sim, Midnight Black (izložbeni uređaj) za 79 EU sa EMUI 12 OS na akciji. Vrijedi li taj izložbeni uređaj i mogu na njemu napraviti google račun, odnosno što radi na EMUI 12 u odnosu na klasični Android uređaj?

Možeš preko gspacea ili gbox-a. Računaj na to da možda neće sve radit kao na mobitelu sa GMS-om. Cijena je dobra.

13 godina

0 0 hvala 0
13 godina
Ja kao vlasnik Huaweija ti kažem: bjež od Huaweija. Odlični mobiteli ali dok ne rješe problem sa Amerima (ako ga ikad i riješe) kloni se njihovih mobitela. Postoje neke opcije kao što su kolege forumaši već napomenuli da se dio Google usluga dobije zaobilaznim putem, a i od tog nešto radi dobro, a nešto nikako. Za neke stvari nema alternative tj uopće nisu moguće na Huaweiju tipa Android auto, Google pay, Google wallet....
5 godina

U pitanju je cijena a ne vrhunske perfomanse, odnos 80 EU naprama 300 EU, nisi skužio bit pitanja

5 godina
struja1911 kaže...
Ja kao vlasnik Huaweija ti kažem: bjež od Huaweija. Odlični mobiteli ali dok ne rješe problem sa Amerima (ako ga ikad i riješe) kloni se njihovih mobitela. Postoje neke opcije kao što su kolege forumaši već napomenuli da se dio Google usluga dobije zaobilaznim putem, a i od tog nešto radi dobro, a nešto nikako. Za neke stvari nema alternative tj uopće nisu moguće na Huaweiju tipa Android auto, Google pay, Google wallet....

Ako je sam mobitel ok, mogu dobiti Gmail i recimo Chrome za pretrage, Google play, uključiti Homail poštu i još neke apk, briga me za google pay, wallet i slično.

13 godina
Ako ti je cijena prioritet onda ga uzmi, ja ti samo kažem da Huawei pati od nedostatka funkcionalnosti (ne svojom krivnjom). Jer koristi okrljašteni i zastarjeli sustav, zato u Emui-ju 12 ne možeš vidjeti koja je verzija Androida instalirana na mobitelu (u većini slučajeva se radi o pretpotopnom Androidu 10). Uskoro dolazi Android 14. Do kada će Android 10 biti podržan kada su u pitanju popularnije aplikacije? Nitko ne zna.

0 0 hvala 0
13 godina
Ako želiš službenu Gmail aplikaciju na mobitelu onda moraš instalirati Gspace ili Gbox, a koji moraju stalno raditi u pozadini zbog push obavijesti, znači cucla bateriju. Nekad se unatoč tome aplikacije zatvore pa ne dobiješ obavijest o pristiglom mailu. Možeš instalirati neku drugu aplikaciju za mail i prijaviti se s Google računom ali iste nude mogućnost provjere novih mailova na minimum od 15 minuta (za razliku od službene Gmail aplikacije, a kada ti obavijest o novom mailu dolazi instant). Ako ti je jako bitno (zbog posla npr) da si uvijek u toku s mailovima eto ti problem. Google maps nudi samo približnu, ali ne i točnu lokaciju te svako malo sam od sebe obriše povijest pretraživanja. Također ti sam od sebe obriše i offline karte koje si skinuo. Ne možeš kupovati aplikacije u Google play trgovini (ako ti je bitno), dosta aplikacija koje se nalaze u službenoj Huawei trgovini su zastarjele i odavno se ne održavaju. Ima tu još toga, ja ti samo navodim par primjera koji mi sad padaju na pamet...

3 0 hvala 1
15 godina

Uglavnom neupotrebljivo.. Moze posluzit jedino nekom dedeku kojem treba za wap 

Moj PC  
1 0 hvala 0
5 godina

Dobro, službeno odustajem od Huawei-a, ali kakva je onda situacija sa Xiaomi-em, to je Kina i ima neki sličan OS?

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi je kineski ali kod njega sve radi dakle ima službeni Android sistem. Loši što se podrške tiče, mnogo modela im pati od iste boljke - senzor blizine. Dok velika većina proizvođača u svoje mobitele stavlja fizički senzor blizine, u Xiaomija to nije slučaj, oni koriste virtualni (zvučni). To znači da mnogo korisnika Xiaomija ima jedan te isti problem, a to je da im se ekran pali tijekom razgovora (dok je mobitel na uhu) i onda uhom ispritiskaš pola tipki na ekranu.
6 godina
ja-on kaže...

Dobro, službeno odustajem od Huawei-a, ali kakva je onda situacija sa Xiaomi-em, to je Kina i ima neki sličan OS?

Gledaj honor telefone. TO ti je huawei ali ima sve ;)

Ja imao 50 i sad 70. Vrhunski telefoni.....

10 godina
ja-on kaže...

Ajde napiši koji ti je max. budžet i što ti je najbitnije kod telefona i za što ti treba najviše pa ćemo ti preporučiti konkretne modele.

Nema smisla sad pisati eseje o svakom proizvođaču telefona.

5 godina
hardcoree kaže...
ja-on kaže...

Ajde napiši koji ti je max. budžet i što ti je najbitnije kod telefona i za što ti treba najviše pa ćemo ti preporučiti konkretne modele.

mobitel do 200 EU, 4 x 64 gb, Android noviji, treba mi za osnovne stvari, nazvati,javiti se, mail, sms, google play apk, mbanking, ne trebam ga surfanje ni igranje, ništa facebook ni twitter ni bilo što slično, wifi za povezivanje sa računalom, solidna zadnja kamera ne ispod 30-tak mega, selfie ne snimam tako da prednja nije bitna, baterija neka solidnija, 5000 mah.

15 godina
Imaš u Linksu Redmi 12 4/128 za 189€ + slušalice gratis.

Moj PC  
1 0 hvala 0
2 godine
protjeran
ja-on kaže...
hardcoree kaže...
ja-on kaže...

mobitel do 200 EU, 4 x 64 gb, Android noviji, treba mi za osnovne stvari, nazvati,javiti se, mail, sms, google play apk, mbanking, ne trebam ga surfanje ni igranje, ništa facebook ni twitter ni bilo što slično, wifi za povezivanje sa računalom, solidna zadnja kamera ne ispod 30-tak mega, selfie ne snimam tako da prednja nije bitna, baterija neka solidnija, 5000 mah.

Redmi Note 12 4G.

https://www.links.hr/hr/smartphone-xiaomi-redmi-note-12-6-67-4gb-128gb-android-12-plavi-010301447

još malo jeftinije

https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-note-12-4g-4gb-128gb-dual-crni.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.7.2023 21:59 (NetkoNegdje).
14 godina
ja-on kaže...
hardcoree kaže...
ja-on kaže...

Tia mobiteli, prvo nazovi i provjeri jel novi, nerabljen... Redmi 10C 4/64 GB, 129 €, koliko se sjećam na Gsmareni su recenzije korisnika dobre. https://www.tia-mobiteli.hr/detaljan-prikaz.aspx?gid=11-xiare10c64bleu

Nisam ja ništa prčko.
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.7.2023 23:39 (Spiridon).
13 godina
https://www.sancta-domenica.hr/komunikacije/mobiteli/mobitel-motorola-g72-8gb-128gb-xt2255-1-ds-meteorite-grey.html možda ova Motorola, sad je na akciji. Je da je 40 eur skuplja nego tvoj budžet ali dobivaš čisti Android i 8 GB ram-a

3 0 hvala 0
13 godina
vepar kaže...

Niti mje ta cijena niti ima slušalica ...

17 godina
tomislav10 kaže...
vepar kaže...

Niti mje ta cijena niti ima slušalica ...

Smartphone XIAOMI Redmi 12, 6.79", 4 - 010.301.520 - Links

Smartphone XIAOMI Redmi 12, 6.79", 4 - 010.301.521 - Links

13 godina
Po meni:

Xiaomi Redmi 12

90 Hz ekran
Helio G88 procesor
18 W punjenje
4 GB ram-a

Motorola G72

120 Hz ekran
Helio G99 procesor
33 W punjenje s punjačem i maskicom u paketu. (Jel i kod Xiaomija punjač u paketu zna li netko, ne piše nigdje).
8 GB ram-a

To je ovako "na prvu" što vidim po opisu proizvoda.

Ok, i kod Xiaomija se dobiju slušalice s mobitelom, to mu je plus.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2023 11:26 (struja1911).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice