Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.466
|
čitano: 12.928.420
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela
Imam S21+ skoro godinu dana i tolko dobro radi da jednostavno nema smisla da uzmem nešto drugo. A htio bih.
Velike nade sam polagao u Xiaomi 12 Pro, ali nikako ne radi taj chipset dobro kod njega. Dal će 12 Ultra šta promijeniti... sumnjam.
I OnePlus mi se srozao, a njihove uređaje sam obožavao.
Vjerojatno ću morati probati Jabuku iako sam stalno govorio nema šanse
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
zuper kaže...
Imam S21+ skoro godinu dana i tolko dobro radi da jednostavno nema smisla da uzmem nešto drugo. A htio bih.
Velike nade sam polagao u Xiaomi 12 Pro, ali nikako ne radi taj chipset dobro kod njega. Dal će 12 Ultra šta promijeniti... sumnjam.
I OnePlus mi se srozao, a njihove uređaje sam obožavao.
Vjerojatno ću morati probati Jabuku iako sam stalno govorio nema šanse

Zanimljiva usporedba S22 Ultra i Xiaomi 12 Pro

Treba računati i da taj 12 Pro vjerojatno nije najjači model iz serije 12, dok S22 Ultra je, pa usporedba nije potpuno ravnopravna.

Unatoč tome, po meni su to dva poprilično slična uređaja, negdje je jedan bolji negdje drugi. Osobno mi se ne sviđa taj kockasti oblik kod S22 Ultre i tu mi je 12 Pro ljepši. Baterija nešto bolja kod Samsunga, kaže u real-life korištenju 30 do 60min. u korist Samsunga, s druge strane 12 Pro se napuni od 0 do 100 za 26min. dok Samsungu treba 66min. Display tu negdje, možda nijansu bolji kod Samsunga, ali to su toliko male razlike da se mogu mjeriti uglavnom samo posebnim uređajima, a ne ljudskim okom.

Kamere, prednja foto bolja Samsung, video je meni bolja na 12 Pro bez obzira što Chris priča. Ne *ebe me 4k vs fHD kad mi ta 4k na Samsungu ima manje detalja. Zadnja kamera video 4k meni osobno bolji 12 Pro, više detalja, bolji din. raspon. Ultrawide isto malo bolji 12 Pro. Zoom Samsung izvrstan, a uz to ima 3x i 10x vs 2x kod 12 Pro, tako da tu nema previše mozganja koji je bolji. Foto, kako koja fotka, negdje je bolji Samsung negdje 12 Pro, kod noćnih mi 12 Pro djeluje nešto bolji.

Zvučnici, teško je to ocijeniti preko youtube videa, ali dojam je da Samsung ima dosta jači zvuk, ali Xiaomi ima puniji i bolji raspon sa dubljim basom, meni osobno je draži kvalitetniji zvuk od jačine.

Gejmanje, 12 Pro je tu pregazio S22 Ultru koja sramotno šteka i zapinje, vidi se i na testu da ima jako puno throttlanja dok je Xiaomi iznimno stabilan. Grijanje je tu negdje, Xiaomi 1-2 stupnja topliji.

UI, Chriss kaže da su jedan i drugi loši i da imaju trenutke kad zaštekaju ili se sruše, rebootaju, blokaju, s tim da je Samsung po njemu još gori jer mu UI osjetno šteka konstantno.

Samsung je kod nas oko 10kkn, Xiaomija još nema, za očekivati je da će biti oko 8 do 8.5kkn.

11 godina

Podsjecate me na one curice sta vriste imena korejskih bendova protiv onih sta vicu imena justina bibera.

Ne postoji softverski savršen telefon. 

Xiaomi  nije što je bio, uređaji su im skuplji nego ikad, a softver lošiji nego ikad.

Samsung ce uvik imat trzave animacije i probleme s performansama UI-a. Jednostavno ne znaju slozit sw kako treba.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
maks0806 kaže...

Itekako je izuzetak. Stvar je u tome što Samsung i Apple isprave greške, a Xiaomi ih nagomilava. Isprave jednu, stvori ih se 5. Svaki update je lutrija što će se dogoditi, ako se update uopće dogodi, i to nisu minorni buggovi nego nešto što graniči sa neupotrebljivošću cijelog uređaja. Ako ideš na custom romove, pozravi se sa mbankingom. Usrali su si reputaciju u usponu samo tako i nepreporučljivi su za 99% korisnika. Da ne pričam o gluppostima da Mi12 ima lošije zvučnike od Mi10 i slično...

Nijedan samsung nema problema sa:

-nemogućnošću odgovaranja na poziv

-nefunkcioniranjem proximity senzora

-MIUI (de)optimizacija kompletnog uređaja (gašenjem iste mobitel postaje frustracija 1/1)

-katastrofalan battery drain u odnosu na kapacitet

-tisuću manje bitnih pizdarija koje se nagomilaju, lista se nastavlja

P.S. Sve ovo pričam većinski iz vlastitog iskustva (promijenio sam preko 500 mobitela u ovih 10g na forumu) i praktiči svaki pozanik me pita za preporuku. To su donedavna bili Xiaomiji, i shitstorm problema i upita je tu. Srećom sada Sammy ima odlične mobitele u svim segmentima tako da ne moram pribjegavati preporučivanju ovog šrota.  I sam sam prešao sa Mi10 jer je bio neupotrebljiv uređaj zbog softvera (prodao ga kolegi s foruma koji je stavio xiaomi.eu kako bi radilo), a od Mi5-ice sam ih koristio i nisu imali tako kardinalnih problema. 

Shvatite ovo kako hoćete, ali svi koji traže preporuku za mob, preporučam izbjegavati Xiaomi u širokom luku kolikogod super zvučao na papiru. Oni koji se žele zajebavati sa romovima, postavkama itd ni ne traže preporuku na kraju krajeva.

Ovo potpisujem 1/1, tocno sam istu situaciju imao i gotovo uvijek je izbor i preporuka bio Xiaomi. Zadnji argument za odluku je neupotrebljiv proximity senzor kod Poco F3 (AI sranje koje za divno cudo do S20FE i A52s radi bez problema).

Međutim vremena se mijenjaju i sad svakako potpisujem ovo oko Samsunga, uz malu napomenu, nista s Exynosom ne preporucujem bar dok se ne srede s efikasnoscu svojih chipova. 

Tko zna kako ce biti za koji mjesec/godinu, recimo u Sammyju su vec npr. vec su lagano krenuli tim putem da zaseru, best-buy A52s ce mijenjati A53 koji nema 3.5mm jack, ima Exynos i ne dolazi s punjacem. 

13 godina

Dap, slažem se. Nije im svaka politika na mjestu, ali bar radi sve kako spada. A52s kome sam ga preporučio svima je super i nema pritužbi nikakvih.

Što se exynosa tiče, koristio sam dosta dugo Note 10+ sa exynosom bio mi je super, prebacio se na s22 Ultru i zamijenio ga za Fold 3 sa s888 koji mi radi bolje u nekim situacijama. Valjda će popeglati te mušice jer kolegi s21u radi super.

Ne postoji savršeni uređaj ni hardverski ni softverski, ali uz porinuće Huaweija, Oneplusa i Pixela te kritičnost situacije sa Xiaomijem, Samsung je začudo najbolji izbor - skroz suprotno od situacije prije npr 5 godina

14 godina
thebatman kaže...

Podsjecate me na one curice sta vriste imena korejskih bendova protiv onih sta vicu imena justina bibera.

Ne postoji softverski savršen telefon. 

Xiaomi  nije što je bio, uređaji su im skuplji nego ikad, a softver lošiji nego ikad.

Samsung ce uvik imat trzave animacije i probleme s performansama UI-a. Jednostavno ne znaju slozit sw kako treba.

Dakle potpisujem sve kaj si rekao, od toga da tema počinje izgledati ko da se deca svađaju čiji je tata jači. Mislim da je stvar jako individualna i da je danas jednostavno malo lutrija na kaj naletiš. Ja imam xiaomi rn9 pro (moj prvi xiaomi) skidam sve updajtove čim mi se pojave i mob radi super od prvog dana, baš sam pratio po koracima kolege gore koji kaže da se sporo otvara pa ovo nešto ili ono, i ja nemam niš od toga fakat radi brzo i bez bugova. Ne kažem da ih netko nema , ima puno tema o xiaomi mobitelima i puno ljudi se žali, kao i o temi o samsungu, pa ako čitaš jednu temu, a ne drugu naravno da imaš dojam da neki mob ništa ne valja. Tema se zove pomoć pri odabiru mobitela, pa preporuka je da netko tko traži mob pregleda sve teme na svim forumima i ako može proba mob u dućanu ili kod frendova koji možda imaju takav. Npr. Samsung a52s koji sam probao u dućanu je toliko štekao da je to bila strahota, a u drugom dućanu je bio ekstra brz. Btw iako imam RN9pro i super mi je, djevojci ću uzeti Samsung jer je navikla na njega, sad još ako padnu cijene a52s zbog izlaska a53 bit će to super. Uglavnom poruku koju sam htio poslati je da mislim da nije stvar u marki ili modelu mobitela koliko o tome da li ćete baš vi naletjeti na loš uređaj.

http://d-u-d.deviantart.com http://500px.com/Dado_D https://dariodrvodelic.wordpress.com/ https://www.flickr.com/photos/95774435@N02/?hide_photostream_welcome=1
14 godina

Super je A52s. Pogotovo sad kad se dobije skupa s Buds 2 za 2670 kn

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Ma kakvo nadmetanje čiji je tata jači pobogu. Tema je pomoć pri odabiru mobitela i komentiramo kako je Xiaomi ekosustav nepreporučljiv zbog potencijalnog prisutstva užasnih bugova u gotovo svakom uređaju. Ne uspoređujemo kamere, procesore itd, uspoređujemo bazičnu upotrebljivost uređaja koja im ne funkcionira na hrpetini mobitela unazad par mobitela. Kada se isti problem događa na velikom uzorku ispitanika (čitaj: korisnika/uređaja) onda bi odgovorno bilo u ovu temu napisati da se isti izbjegavaju dok se ne promijeni politika firme. Ne pričamo o subjektivnom doživljaju pa se nadmećemo nego iznosimo činjenice. Samsung je tu za direktnu usporedbu jer osim što ga sad svi spominju kao najbolji Android UI ujedno je i uz Xiaomi najzastupljeniji na tržištu. Za ovu raspravu nije uopće bitno jel ja mislim da je najbolji, ili ti misliš da je Oxygen najbolji, ili Color OS ili iOs, bitno je da im osnovne funkcije uređaja funkcioniraju, što nije slučaj kod Xiaomija. Ako od 6 zadnjih uređaja koje sam koristio (Mi10, Mi10t pro, Rn10 pro, Poco F3, Mi11t, Poco x3) postoje kritični problemi na 5 modela koji koje sam već previše ižvakao koji još nisu riješeni, ja mislim da nemamo o čemu razgovarati. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2022 16:24 (maks0806).
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Ma kakvo nadmetanje čiji je tata jači pobogu. Tema je pomoć pri odabiru mobitela i komentiramo kako je Xiaomi ekosustav nepreporučljiv zbog potencijalnog prisutstva užasnih bugova u gotovo svakom uređaju. Ne uspoređujemo kamere, procesore itd, uspoređujemo bazičnu upotrebljivost uređaja koja im ne funkcionira na hrpetini mobitela unazad par mobitela. Kada se isti problem događa na velikom uzorku ispitanika (čitaj: korisnika/uređaja) onda bi odgovorno bilo u ovu temu napisati da se isti izbjegavaju dok se ne promijeni politika firme. Ne pričamo o subjektivnom doživljaju pa se nadmećemo nego iznosimo činjenice. Samsung je tu za direktnu usporedbu jer osim što ga sad svi spominju kao najbolji Android UI ujedno je i uz Xiaomi najzastupljeniji na tržištu. Za ovu raspravu nije uopće bitno jel ja mislim da je najbolji, ili ti misliš da je Oxygen najbolji, ili Color OS ili iOs, bitno je da im osnovne funkcije uređaja funkcioniraju, što nije slučaj kod Xiaomija. Ako od 6 zadnjih uređaja koje sam koristio (Mi10, Mi10t pro, Rn10 pro, Poco F3, Mi11t, Poco x3) postoje kritični problemi na 5 modela koji koje sam već previše ižvakao koji još nisu riješeni, ja mislim da nemamo o čemu razgovarati. 

Pa dobro što sam ja baš tolike sreće da koji god Xiaomi kupim radi bez problema? Blago meni. 

Jer ako si ti stručnom analizom i podacima koji su samo tebi dostupni ustanovio "zbog potencijalnog prisutstva užasnih bugova u gotovo svakom uređaju" i zaključio da treba "onda bi odgovorno bilo u ovu temu napisati da se isti izbjegavaju dok se ne promijeni politika firme", onda nema druge nego to javiti Xiaomiju i zatražiti od naše vlade da zabrane Xiaomi jer prodaje neispravno smeće.

"Ne pričamo o subjektivnom doživljaju"

Nego o čemu pričamo? Ja sve što sam pisao je moj subjektivni doživljaj baziran na vlastitom iskustvu i iskustvima ljudi oko mene koji koriste Xiaomi. Na koju osnovu ti zaključuješ da Xiaomi ima više problema od Samsunga, OnePlusa ili iPhonea? Prebrojavaš ljude oko sebe i ekipu na forumu? Ili si imao sam loše iskustvo i sada si ljut i sipaš tu gorčinu bez imalo objektivnosti. Kažeš da i svi oko tebe imaju Xiaomija i imaju probleme, onda i nisu nekakav uzorak za usporedbu sa drugim proizvođačima. Daj im svima Samsunge i godinu dana korištenja pa da vidimo hoće li svi biti zadovoljni.

Ovo što ti radiš je "silovanje" korisnika kojima Xiaomi dobro radi i nemaju nikakvih problema. Ja ne dovodim u pitanje probleme koje ste ti i druge kolege imali, vjerujem da je to tako kako pišete, ali ne guram svoje mišljenje kako je Xiaomi savršen zato što meni sve radi ok. Ove godine će prodati preko 200 mil. mobitela, pa neka 1% ima problema to je 2 mil. korisnika, ali po tebi je to barem 80%. Pa da je to tako ta firma bi ključ u bravu jako brzo.

Ali gle čuda jučer su objavili poslovne rezultate za prethodni kvartal i nadmašili su sva predviđanja i očekivanja, prodaja im raste, zarada raste, treći su u svijetu, a nisu niti dostupni u nekim od najvećih tržišta.

Ovako to izgleda u izvještaju, porast neto profita od 70% YoY, porast prihoda kod kuće 33.5% YoY i 49.8% YoY u drugim državama. U zadnjem kvartalu 2021 isporučili su 44.1 mil. mobilnih uređaja.

https://pandaily.com/xiaomi-reports-70-yoy-growth-in-adjusted-net-profits/

Nego da završimo ovo bezvezno trošenje vremena, svatko ima slobodu izbora i može si kupiti što želi. Izbora hvala Bogu imamo i više nego dovoljno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2022 18:05 (mzopg).
13 godina

Xiaomijev odvjetnice, ovdje nikoga ne zanimaju YoY profiti, porast prihoda, bruto marza ili udio na trzistu. Samo kazemo da smo primjetili da je Xiaomi izgubio generalnu preporuku kao best buy, sto je bio u skoro svim segmentima donedavno. 

Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
Samsung otima Xiaomiju srednju klasu, to se vidi itekako. Za ovu godinu imaju trojac A33/A53/A73 i još uvijek odličan A52s. Xiaomi tu ima samo Redmi Note 11 Pro 5G, eventualno 11 Lite NE. Ostali su loši.
Realme ima samo 9 Pro+, Motorola ima Edge 20, i tu je još Honor 50....

Samsung će ih uništiti. Realno nisam ljubitelj Samsunga, ali to su činjenice.
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
Dupli...
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2022 8:15 (vepar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
zuper kaže...

Gdje to?

13 godina
tomislav10 kaže...
zuper kaže...

Gdje to?

Samo u Samsung pop-up storeu u ZGu:

https://www.samsung.com/hr/offer/pop-up-store-zagreb-2022/

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2022 9:19 (assassin.st).
14 godina
neaktivan
assassin.st kaže...

Xiaomijev odvjetnice, ovdje nikoga ne zanimaju YoY profiti, porast prihoda, bruto marza ili udio na trzistu. Samo kazemo da smo primjetili da je Xiaomi izgubio generalnu preporuku kao best buy, sto je bio u skoro svim segmentima donedavno. 

Profite sam stavio kao trenutno jedini pokazatelj kako im ide, mislim da je to relevantnije od toga kaže li tu nas 10 da su savršeni ili da su smeće.

Normalno da se situacija mijenja na tržištu, Samsung je ušao u donji i niži srednji segment, Realme je tu isto od nedavno. Za nas korisnike je to u biti dobro. Ono što će se sad desiti je migracija sa jednih uređaja na druge, ljudi to stalno rade, onda će nakon nekog vremena opet migrirati i tako to ide u krug. Pogledaj samo koliko se do nedavno pljuvalo po iPhoneu ili Samsungu i pisalo hvalospjeve o Kinezima...

13 godina

Jel tko imao ili ima A53?

0 0 hvala 0
13 godina
tomislav10 kaže...

Tek je izasao, i po meni se radi o losijem dealu u usporedbi s A52s (Exynos umjesto SD, nema 3.5mm jack, nema Wifi 6), jedino ima marginalno vecu bateriju ali vjerojatno to nece biti vidljivo radi toga sto je Exynos dokazano losiji s baterijom.

12 godina

Imam a52s i baterija je super kao i mobitel.

Sot otprilike 6 do 7 h od 100 % do 20% ali sad ga u zadnje vrijeme punim do 85% i tu izdrzi 5 i pol h (razgovori,mail,instagram,yt i browsing)

50% osvjetljenje i 120hz

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2022 14:24 (Acex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
assassin.st kaže...
tomislav10 kaže...

Tek je izasao, i po meni se radi o losijem dealu u usporedbi s A52s (Exynos umjesto SD, nema 3.5mm jack, nema Wifi 6), jedino ima marginalno vecu bateriju ali vjerojatno to nece biti vidljivo radi toga sto je Exynos dokazano losiji s baterijom.

Valjda će s vremenom dodati "s" u naziv i poboljšati karakteristike ...

16 godina
A52s je i dalje čisti best buy....
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
vepar kaže...

Kupujete dok ga jos ima jer zamjena nije bas obecavajuca

17 godina

Nikada se nemojte vezati za ime branda. Uvijek će biti neki solidni mob za 1300-1500 kn.

0 0 hvala 0
16 godina

Zbog nestašice čipova Samsung je bio primoran razviti i ubaciti vlastiti čip u A53, bar je to moj dojam. SD778G je tražena roba, a Samsung ne može čekati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Čovječe, u vrijeme tolikih mobilnih uređaja,,,po svemu napisanom isplativa su samo 2-3 ...pogodila moja baba, puno djece,kilavo dijete...živjeli
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Čovječe, u vrijeme tolikih mobilnih uređaja,,,po svemu napisanom isplativa su samo 2-3 ...pogodila moja baba, puno djece,kilavo dijete...živjeli
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Strm kaže...

RN10 Pro

4G cijeli dan, auto brightness večinom na polovici, microsoft exchange mailovi i wapp, 8h sota

iph13 mini

4g cijeli dan(ugasio sam 5), sve ostalo kao na xiaomiu, 10h sota

Sa time da oba moba mogu ubiti i unutar 4h(max brightness, 2h poziva, skeniranje dokumenata i slanje istih na exchange).

Teško mi je povjerovati u SOT od 8h na iP13 mini, ako je tako to je moj sljedeći mob a od 5S nisam u tom taboru.

Sada imam RN10 5G i služi me odlično, s Mediatekom.

14 godina
vepar kaže...

Kupio dva komada svojima, dosad bolje nikad nisam kupio, overall...

Bude akcija na Ekupi i slično, s karticama na rate 2.200kn svako mjesec dva...

17 godina

Sve ovisi koja je razina cijene što netko misli dati za neki proizvod. Kod mobitela za mene je to 1500 kn, za računalo 6500 kn, a za automobil 6000 eura.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Izgleda da S22 Ultra sa Exynosom za sada ima ozbiljnih problema, pa pripazite prije kupovine.

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Trebam pomoć u izboru između dva mobitela, pri cemu kamera nije presudna za izbor. Radi se xiomi mi 11 lite 5g NE 8/128 i samsung a52s 6/128. Svaka kometar je dobrodošao

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice