Evo ja sam baš neki dan (prekjučer) išao malo po šoping centrima hvatat koronu, dok se još moglo. Šalim se, seka je išla kupovat Tablet za svoj posao. No nije poanta tableta nego svjetline ekrana na novim mobitelima koja me razočarala. Planiram sebi uzeti Redmi note 9pro, a djevojci Samsung A51(ona još uvijek koristi Samung J3). I onda sam malo uspoređivao svoj sadašnji 3 godine star Doogee y6 piano black 4/64 koji još uvijek radi dobro, samo mu je kamera lošaaa. I ok novi mobiteli su nebo i zemlja za korištenje naprema ovim starima dve tri godine, jednostavno vidi se ta neka fluidnost. Iako prvi izložbeni Samsung a51 koji sam tamo uzeo u ruke nije radio dobro, ekran nije reagirao i štekao je dosta, ne znam zašto. Drugi koji sam uzeo u ruke je super fluidno radio. No da napokon dođem do pointa, point je svjetlina ekrana. Evo fotkao sam razliku između mog Doogeeja sa IPS ekranom usporedno sa A51 i RN9pro. Pa me zanima kaj je normalno da su današnji mobiteli tak tamni? Samsung još ima i superamoled? S tim da je Samsung J3 koji moja djevojka koristi još svjetliji od mog Doogee-ja. Napominjem da sam na svima ugasio automatsko određivanje svjetla i stavio na sunčani dan na RN9 pro. Evo fotki, prva je samsung, a druga redmi.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možda je do izložbenih primjeraka? Ipak su upaljeni 24/7, već ko zna koliko dana/mjeseci.
@Dud, meni izgleda kao da su postavke boja namještene tebi na warm, a na ovima na cool. Također, peak brightness se postiže u automatic modu kada to situacija zahtjeva.
Jedino što je na tom samsungu hardverski bolje je ekran što nije mala stvar. Također manji je i lakši. Xiaomi ima generalno bolju kameru, (po speckama se čini da je na A51 bolja prednja), nudi više rama u istim konfiguracijama, puuuno jači chipset, bolju bateriju, bolju izradu i znatno brži fingerprint senzor od onog što bih ja istaknuo sebi kao bitne razlike,
Koliko te dođe Mi 10T lite? On je negdje u cjenovnom segmentu A51, a popriličan upgrade na Redmi n9pro
Osobno ne bi išao na Samsung isključivo zbog chipseta, te su mi nove iteracije MIUI interfacea puno draže od samsungovog, ali ako si dosad bio na Amoledu znaš onu staru... Once you go black, you never go back
Isto tako i gglass na a51 je ver. 3, a ovaj a8 2018 što imam ima gglass 4. Umjesto da bude upgrade, kod samsunga je to downgrade plus veća cijena.

A A8 je uređaj iz više klase, jbg. Nije ti bogznakakav upgrade s njega na A51. Kod kojeg operatera gledaš?
Gledam u slobodnoj prodaji uređaj.. Narednih tjedana ću vidjeti ako ako ako bude kakav oglas na njuškalu za novi a71, a da nije cijena skoro pa ko u trgovini. Iako odlučio bi se i na rabljeni al de, gdje naći i od koga..
Nije da neki upgrade slažem se. Dojadila mi ta sporost kod samsunga više, pa pristao bi i ips lcd ekran, samo da ima ok cpu i bateriju.

Koliki ti je max budžet?

Mi 10 Lite 5g mozda? Na akcijama je bio po 2000kn i ima AMOLED pa ako ti nije zurba....
Pa samsung ima još od 2014e ako se ne varam A3 A5 A7, te su ubacili kasnije A4, A8 da popune različite segmente tržišta. Slična spika kao 2g stari flagship mob će imati dosta aspekata bolje nego novi midranger. Kao npr 25 godina stara opel omega ima i dalje neke stvari bolje od nove corse.
Tvoj A8 je svojedobno bio viša klasa nego što je sada A51 stoga ima neke stvari dandanas bolje. Generalno samsung A serija nije dobar odnos uloženo/dobiveno osim ako nisu na finim akcijama što znaju biti.
Za tu lovu pogledaj taj mi10 što ti je kolega spomenuo (2200kn je trenutno u dućanu) , a vjerujem da će na njuški osvanuti povoljnih novih mi 10t liteova jer su na dobrim popustu u A1 kao i rn9 pro.
Slažem se, sve dobro što si rekao. Iako taj midrange a51, 71 ništa nije "jeftiniji" nego ta A serija, a galaxy serija je već davno otišla s cijenom prema gore. Ne sviđa mi se naziv lite kod nijednog uređaja al ajd. Jel mogu na tom mi 10t lite raditi dvije sim kartice plus sd card?
Još jedna neudomica kod kupnje xiaomi je to što je kao "kineski", tipa kao kolko su sigurni spram samsunga. Pitanje je preopćenito znam, al nisam ih nikad imao pa nemam pojma. Mislim sve je google android, trebalo bi biti sve isto, samo sučelje drugačije. Isto koristio sam samsung cloud, ne znam jel xiaomi ima šta slično za backup, kakav cloud servis tipa samsung cloud.

Samo da se nadovezem na prijasnji post, evo trenutno je Mi10 Lite 5G na ekupi 2060kn za zaba kartice, tj. 2300kn bez njih.
Slažem se, sve dobro što si rekao. Iako taj midrange a51, 71 ništa nije "jeftiniji" nego ta A serija, a galaxy serija je već davno otišla s cijenom prema gore. Ne sviđa mi se naziv lite kod nijednog uređaja al ajd. Jel mogu na tom mi 10t lite raditi dvije sim kartice plus sd card?
Još jedna neudomica kod kupnje xiaomi je to što je kao "kineski", tipa kao kolko su sigurni spram samsunga. Pitanje je preopćenito znam, al nisam ih nikad imao pa nemam pojma. Mislim sve je google android, trebalo bi biti sve isto, samo sučelje drugačije. Isto koristio sam samsung cloud, ne znam jel xiaomi ima šta slično za backup, kakav cloud servis tipa samsung cloud.
Ni ja ne volim lite moniker, ali osim toga je za 2000kn stvarno dobar buy.
Možeš istovremeno imati ili 2 kartice ili jednu + sd
Što se sigurnosti tiče, imaš Mi cloud, te su im se security featurei pojačali jako unazad par godina što mi u jednu ruku ide na živce. Tipa trebaš se odlogirati sa računa prije reseta jer ne možeš dići mobitel bez da znaš podatke zadnjeg google računa sa tog uređaja. Slično kao apple
Mi 10 lite za 2060kn je super kupovina. On ima dualsim i nema opciju stavljanja memorijske kartice doduše
Na što misliš kad kažeš ne možeš dići mobitel bez da znaš podatke zadnjeg google računa sa tog uređaja. Misliš li možda na factory reset mobitela na tvorničke postavke ili običan reset mobitela?

Nakon factory reseta. Poludio bi da je nakon običnog
A svi to imaju praktički sada ako se ne varam, ugl svi servisi koje imaš na samsungu imaš ovdje pod drugim imenom i drugačijeg izgleda, a ne moraš ništa od toga koristiti ako ne želiš
Hvala svima na savjetima, pošto vidim da više preporuka pada na realme 6 uzet ću njega. Samo ne znam dal da uzmem 6 ili 6s pošto je cijena skoro pa ista?

Bok ljudi.
Koji je trenutno best buy smartphone do 3 tkn, a koji do 4 tkn?
Djevojka si traži mob, a nije prezahtjevan korisnik. Da li ima smisla davati 4 tkn ako nešto dobro može naći za 3?
Hvala svima unaprijed.
Hvala svima na savjetima, pošto vidim da više preporuka pada na realme 6 uzet ću njega. Samo ne znam dal da uzmem 6 ili 6s pošto je cijena skoro pa ista?
6 ima nešto bolju kameru i nfc (market dependant), pripazi na količinu ram memorije
Bok ljudi.
Koji je trenutno best buy smartphone do 3 tkn, a koji do 4 tkn?
Djevojka si traži mob, a nije prezahtjevan korisnik. Da li ima smisla davati 4 tkn ako nešto dobro može naći za 3?
Hvala svima unaprijed.
Gdje bi kupila?
suzio sam izbor na ova 3 mobitela . moze savjet kojeg odabrat
https://aloalo.hr/oneplus-8-ds-8-128-zeleni-proizvod-11916/
https://aloalo.hr/xmi10t8-128earbudsbasic2-crn-proizvod-15317/
https://aloalo.hr/xiaomi-poco-f2pro-8-256-5gbije-proizvod-13923/
Hvala
Svejedno joj je.
U potrazi sam za mobitelom koji bi služio za svakodnevnu upotrebu (slikanje, društvene mreže, glazba, igre). Jedino mi je bitno da ima redovnu nadogradnju sljedećih 2 godine. Koji od ova 4 bi odabrali? Može prijedlog nekog drugog u cijenovnom rangu do otprilike +/- 2300kn
3 | Redmi Note 9 Pro |
---|---|
1 | Poco X3 |
2 | Samsung A71 |
2 | OnePlus Nord N10 |
Sad ste mi bacili bubicu u uho za realme 6.
Neznam da li da uzmem poco x3 izvana ili realme. Vidim tu i tu su po specifikacijama.
Sta vi kazete?
4 | Realme 6 |
---|---|
4 | Poco X3 |
Ja bih uzeo MI10T zbog jace baterije, noviji je mobitel, jedino ako ne volis MIUI onda uzmi Oneplus. MI10T ima 144hz ekran, dok oneplus ima 90hz, procesor im je isti, vecinom dva slicna mobitela. Mislim da MI10T fali jos optimizacije i updatea jer mi se cini da ima lagova na nekim aplikacijama. No, mobitel je izasao 13.10.2020 pa se nadam da ce sve fixat, ujedno dolazi i Android 11 ( ako vec nije dosao ). F2 Pro slican kao MI10T..
Kakav je realme sa updateima i podrskom, to je jedino pitanje.
Kakav je realme sa updateima i podrskom, to je jedino pitanje.
Svaki mjesec update, redovan security patch.
Realme 7 / 7i ?
Samo da se nadovezem na prijasnji post, evo trenutno je Mi10 Lite 5G na ekupi 2060kn za zaba kartice, tj. 2300kn bez njih.
6/64.....malo memorije