Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.033
|
čitano: 12.509.752
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela
Provjeri za ovu akciju. U kombinaciji sa dodatnom baterijom, autonomija je iznadprosječna

https://www.smartson.hr/artikl/49140-moto-z-2x-moto-mods-projektor-dodatna-baterija
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Ovo je tako kul, za mjesec dana ću si piknuti na njuškalu komplet za 1800 kn :P

Projektor na mobu heheh, u društvu moraš žene bagerom skidati sa sebe ako to imaš. Pussy magnet novog doba
Hearthstone: Maks0806#2960
10 godina
neaktivan
Vyekko kaže...

Pozz ekipa kupujem novi mob, budžet mi je ono do 3 soma kuna, čak bi volio i ušparat što se više može. U principu meni treba mobitel koji ima dugotrajnost i dobru bateriju, solidna kamera prednja zadnja, solidan ekran što se tiče čitljivosti na suncu. Uglavnom to je to unaprijed zahvaljujem ljudi! :)

Mi note 3? Cca dodje 2100kn preko interneta, kod tebe je za 5 dana i manje.

zuper kaže...
Provjeri za ovu akciju. U kombinaciji sa dodatnom baterijom, autonomija je iznadprosječna

https://www.smartson.hr/artikl/49140-moto-z-2x-moto-mods-projektor-dodatna-baterija

Ovaj mobitel je super i sve, ali sd 820 cucla bateriju, a ima bateriju 2600mah na 5.5 ekran.doduse ima amoled, ali ne znam koliko to moze pomoc. Sve ostalo na mobu je perverzija i super je ponuda :D

14 godina
Zato i dobije 2200mah battery mod...
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Znam da, ali malo ogromno nosit to. Na xda vidim da cak ljudi dobivaju po 6h sota sto nije tako ni lose :O
7 godina
neaktivan
zuper kaže...
Plaćeno kaže...
Plaćeno kaže...

Do sad sam ima nokiu ali vidim da microsoft propada pa sam se odlucio za android.Trazim neki do 1500kn(+-300kn).Najvaznije mi je da ne steka,ne gasi se,da je fluidan i da je dobro napravljen.Znaci da nema nekog naglog slabljenja baterije ili stekanja nakon godinu dana koristenja.I normalno da je malo cvrsci,ne mora biti nista ekstra,samo da ga ne moram nositi na popravak ako mi dva put ispadne.Znaci u principu treba mi android s kvalitetom lumia.

U obzir dolazi ili ducan ili novo zapakirano s njuskala

E zaboravija sam reci da ekran ne smije biti veci od 5.5,najidealnije bi bilo manje od 5 ali ako ispunjava ovo gore moze i malo veci biti(ali ne vise od 5.5)

Mislim da se Mi A1 najbolje uklapa u traženo.

Ima li jos koji prijedlog?

8 godina
neaktivan
Huawei p10 lite

0 1 hvala 0
13 godina

Dvije različite klase. Hardverski i softverski. MiA1 is the midranger to go for

Moj PC  
0 1 hvala 0
7 godina
neaktivan

Jeli bolje da uzmem bas taj s cistim androidom ili onaj s njhovom verzijom?

Kakav je xiaomi inace kao marka?Zadnji put sam kupova mobitel prije 3 godine,od toga se dosta novih firmi probilo kod nas.

Jedino sto mi smeta je sto mi se cini prevelik.Znam da je 5 ipo incha ali koliko je to ustvari veliko?

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2018 20:04 (Plaćeno).

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi

Imam jedno glupo pitanje, ali ajmo reći prije toga da mi treba neki jeftiniji mobitel. Suzio sam na ova četiri ispod pa mi dobro došlo vaše stručno mišljenje. Svi su dual sim što meni iskreno ne znači ništa, ali takvi su u ponudi pa eto. Zanima me koliko ta dodatna giga RAMa nosi pozitivno za Nokiu 6. Možda vi imate nekakve bolje preporuke u tom rangu što ste tiče cijene?

Samsung Galaxy J5

Sony Xperia L1

Nokia 6

Sony Xperia XA1

Glupo pitanje je to da nikada nisam kupovao mobitele preko webshopa već samo u trgovinama, a ovi iznad su igrom slučaja u Extreme Digital. Mogu li pretpostaviti da su zaključani na neku mrežu? Pitam jer sam trenutno na Bonbonu pa da ne bude problema bez da se kačim sa otključavanjem i tako to.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2018 20:15 (MrkiSkeepan).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Nokia 6

0 0 hvala 0
14 godina
Plaćeno kaže...

Jeli bolje da uzmem bas taj s cistim androidom ili onaj s njhovom verzijom?

Kakav je xiaomi inace kao marka?Zadnji put sam kupova mobitel prije 3 godine,od toga se dosta novih firmi probilo kod nas.

Jedino sto mi smeta je sto mi se cini prevelik.Znam da je 5 ipo incha ali koliko je to ustvari veliko?

Visok je 155mm.

@MrkiSkeepan 

Opet je mnogo spomenuti Mi A1 bolji izbor zbog novijeg, jačeg i štedljivog procesora.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2018 20:32 (zuper).
8 godina
neaktivan
To je glomazno i neupotrebljivo za mobilnu upotrebu a cisti android je samo obicna jeftinjava pa ga ne koriste top brandovi

0 4 hvala 0
13 godina
uragan kaže...
To je glomazno i neupotrebljivo za mobilnu upotrebu a cisti android je samo obicna jeftinjava pa ga ne koriste top brandovi

Stari moj, o čemu ti blebećeš?

Brendovi ne koriste stock jer žele nametnuti svoje servise i imati neku kontrolu nad korisnikom i svoje dodatne opcije. Stock je ono što google misli da je najbolje, te to ujedno radi brže od ostalih, i samim time dobije updatee brže i dulje su podržani. 

P10 lite ima slabiji hardver i huawei ui je jedan od gorih UIja na tržištu. Želi kvalitetan brzi mob. P10 lite to nije dok god postoje mobiteli poput MiA1 za tu cijenu. Baš si bubnuo i ostao živ

8 godina
neaktivan
Covjek je htio ozbiljan savjet a ne samoreklamu nekog fanboja,vjerojatno si nepismen pa nisi uspio procitati odrednice oko velicine

1 3 hvala 0
13 godina

Do 5.5" što i je. Odustajem od daljnje rasprave, ako neće poslušati mene, poslušati će 95% drugih koji će reći isto što i ja. Pozz :) 

8 godina
neaktivan

Bok!

Tražim neki smartphone za baku i dedu :)
Od funkcija koriste jedino pozive, poruke i fotkanje. Jedina bitna stavka je što kvalitetnija kamera, no ja ne znam što očekivati za nekih 1500kn pa vas molim za preporuku jer se u hrpi pregledanih mobitela jedva snalazim.

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
uragan kaže...

Nek proba u T-comu ili vip izložene smartphoneove pa da vidi koji mu odgovara. Ja znam da je meni 6 inč oke, znam da mogu staviti u džep da mi je super imati veliki ekran. 

Ono što je on rekao za Android je u pravu. Razlog zašto tako dugo proizvođači izbacuju android jer ga mjenjaju toliko da moraju sami testirati da bi dobili stabilan Android a kad bi bio stock android onda je sigurno manje problema i brže dolaze nadogradnje. Slično kao što je microsoft nudio Windows phone ali nije dopuštao da drugi prčkaju po kodu već da samo microsoft odredi što smije i što nesmije u njega. 

Osim toga mene smeta to što oni stavljaju aplikacije koje ne možes izbrisati, ako izbrišem nekim alatom koji zahtjeva rootanje onda više nemam nadogradnje. A sa stock androidom imam više mogučnosti :) 

12 godina

Frend kupuje mob, volio bi da mu je baterija malo bolja nego prosjecna te da je fluidan u radu. Budget mu je 1500-2000kn. Moze i polovno i novo. Nije neki heavy user, znaci poruke, pozivi, viber, whatsup i instagram. Sto predlazete?

Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.[121119962015]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Možda Redmi 5 Plus...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

P20 huawei ili Galaxy S9?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
res03pem kaže...

Frend kupuje mob, volio bi da mu je baterija malo bolja nego prosjecna te da je fluidan u radu. Budget mu je 1500-2000kn. Moze i polovno i novo. Nije neki heavy user, znaci poruke, pozivi, viber, whatsup i instagram. Sto predlazete?

Ako je u žurbi onda nek kupi Xiaomi redmi 5 plus

ako nije onda nek pričeka koji tjedan jer dolazi globalna verzija (sa b20 frekvencijom )

Xiaomi redmi note 5 (ima bolju kameru tj dual kameru na poleđini)

16 godina
neaktivan
Huawei UI ne fali ništa. Koliko ja vidim. Sve mi radi.

0 0 hvala 0
14 godina
Almin94 kaže...

P20 huawei ili Galaxy S9?

Treba pričekati konkretan test P20, pogotovo da se vidi kamera. Ali AMOLED ekran, 3,5mm jack, stereo zvučnici, microSD su prilično jaki aduti za S9

7 godina
neaktivan

Hvala na pomoci,razmisliti cu o xiaomiku,a

ima li koja preporuka za neki malo manji,jbg ipak mi je 5.5 gornja granica

0 0 hvala 0
14 godina
U tom slučaju P10 lite nije loša opcija
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
MrkiSkeepan kaže...
Samsung Galaxy J5

Sony Xperia L1

Nokia 6

Sony Xperia XA1

Znači za sada je pala preporuka Nokia 6.

Zanima me samo ovo sa webshop kupovanjem i ima li kakve šanse da uređaji budu zaključani ako na kraju krajeva kupujem preko hrvatskog webshopa, a ne uzimam preko Ebaya ili šta ja znam.

13 godina
Ma ne mogu što ti je. Operater mora platiti proizvođaču da bi ga zaključao na neku mrežu, zašto bi webshop zaključavao recimo na vip i davao 50-150 eura po uređaju za to... Operateri to ne rade zbog zakona od 1.5.2015-e da se uređaji moraju besplatno otključati uz predočenje računa. budi bez brige :)
11 godina

prijatelj mi uzima preko HTa novi uredaj, a kako ove uredaje bas ne poznajem, molio bih preporuku izmedu ova 3:

• HTC ultra - 980kn
  • A5 - 980kn
  • Huawey P9 - 620kn

hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
13 godina

U ultra

Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail: