Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.023
|
čitano: 12.505.705
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Meni je osobno Honor 8 super, vecina ekipe po youtube ga hvali, ima odlicnu kameru, svidja mi se :D

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Prince-Artas kaže...
zuper kaže...
Onda moji predloženi P9 ili Honor 8 su idealan odabir

Baš ja gledam nešto isto novo s njuške do 2500, i ova 2 Huaweija su stvarno bolji izbor od S6 ili Xperie X?

S6 jedino priznam fenomenalan ekran i 4k snimanje (Huawei nema). Xperia je isto OK, ali kamera nije na razini i dizajn kod Huawei-a mi je osobno ljepši, a i P9 odlično stoji u ruci

13 godina
tommy_vercetti kaže...
bubimir13 kaže...

Isto tako je čovjeku važna i baterija a S6 ne može stat u istu rečenicu sa Mi5, po 2 i više sati manje SoT-a u prosjeku. Nexus 5X je tu isto zakinut.

Bateriju uvijek možeš napuniti, a kameru ne možeš popraviti, radi se o kompromisu i svatko sam zna što mu je najbitnije.

Plus, trajanje baterije je relativan pojam i ovisi o 100 faktora pa pričati o nekakvom SOT-u je lupetanje napamet, svaki korisnik drugačije koristi telefon.

I rekao je da ga igre ne zanimaju, a one su najveći potrošač.

Sve u svemu, moje mišljenje je da bilo koji kinez nema šta raditi pored flagshipova kao što su Samsung S6 i Nexus 5X, sad je jedino pitanje za koje novce se oni mogu naći.

Ajde odi prdit negdje drugdje, thx. 

Kinez ili ne, rađeni su vjerojatno u istoj tvornici, dizajnirani od jednako talentiranih ljudi. Samo što je 5x budžetni mobitel sa ograničenom memorijom, procesorom i materijalima izrade. Mi5 koristi ponajbolji proc u 2016, ima gorilla glass 4, android 7.0, kameru na razini s6, jedan od najboljih Lcd panela koje sam koristio i baterijom koja posrami oba dva samo tako, a još ima i QC3. Ovo dolazi od osobe koja je koristila apsolutno sve važnije telefone od 2011 do sada, i dijelio sam skepticizam dok nisam isprobao.

Mislim da u 2017. trpati xiaomi u isti koš sa no name kinezima nema smisla, ali ovo je forum pun tikvana pa se ni ne čudim, samo se nadam da te neće slušati ljudi :D

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
10 godina
protjeran

Daj ne lupetaj molim te, "kamera na Mi5 na raznini S6", ahahhaha... ostale gluposti neću ni komenirat.

Mi5 je kinez, bio i ostao, to je par klasa ispod ova dva telefona po svemu, hvala i doviđenja.

13 godina

Sto se tice fotografija 5x ima bolju kameru nego S6.

5x kamera = 6P, 6P > s6 :)

Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
protjeran
mrbean kaže...

Sto se tice fotografija 5x ima bolju kameru nego S6.

5x kamera = 6P, 6P > s6 :)

S tim se mogu složiti, znam da 5X ima vrhunsku kameru, tu je negdje i S6, ovisno tko šta preferira u fotografiji, ali Mi5 je ono ladno daleko iza njih.

Pa mi5 nema bolju kameru od Samsungovog midrangera A5 2016, a kamoli da će se uspoređivati s flagshipovima kao što su Nexus 5X i S6, lol.

Pojedinici ovdje po forumu stvarno lupetaju žestoko, kupe neki telefon i onda ga dižu u nebesa samo da bi opravdali svoju kupnju.

Mi5 je i dalje kinez s bugovitim softverom, nikakvom podrškom i lošom kamerom, bez obzira što neki lupetaju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2017 15:02 (tommy_vercetti).
11 godina
neaktivan

Hvala svima, pratim temu.
Ovaj Nexus 5X sto sam ga nasao ima 16 GB Memorije.

Jos nekakav mob osim ovih navedenih ? 

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2017 17:30 (Qvezbra).

0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Qvezbra kaže...

Hvala svima, pratim temu.
Ovaj Nexus 5X sto sam ga nasao ima 16 GB Memorije.

Jos nekakav mob osim ovih navedenih ? 

Pogledaj si LG G4, ima utor za microSD i ima jednu od najboljih kamera, ne znam kako mu se kreću cijene...

13 godina

Kod G4 treba bit oprezan jer mu precesto rikavaju maticne, tako da ako uzimas..svakako s garancijom.

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina

Mi5 je odličan omjer uloženo-dobiveno, ali prvo što mi pada na pamet kod njega je ovaj bend test

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2017 18:02 (zuper).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav za mob. stručnjake :)

Nikako da odlučim koji mob. da kupim pa da čujem Vaše mišljenje:

Na mobu mi je bitna brzina, kamera, baterija kao i izgled. Ekran između 5 i 5,5inča.

Troumim se između slijedećih Samsung Galaxy S6, Huawei Honor 8 i Xiaomi MI5.

Planiram kupiti novi mobitel i svi su tu negdje oko cijene 2300-2500 kuna.

Koji nudi najbolje za gore navedene novce, tj. koji je najbolji od ona tri gore navedena.

Zahvaljujem svima na prijedlogu i glasanju.

LP

7 Samsung Galaxy S6 32GB
11 Huawei Honor 8 32GB
5 Xiaomi Mi5 32GB

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Samsung A5, kakva su vam iskustva?

U kojem je rangu?

Sada je stigao i novi, ali još nema cijenu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav ekipa, sestra kupuje mob (cca 2000-2500kn), ona gleda Xperia M5, a ja sam joj mislio predložiti nešto u stilu Xiaomi Mi 5S. Što vi mislite, što se više isplati za te novce? Možda neki drugi mob? Ipak kupuje mob na par godina i ne bih joj htio predložiti neki škart.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 16:57 (Putn1k).

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Nažalost, za tu lovu mislim da niti jedan ne traje duže od 2.god.
13 godina

Nexus 6P , Honor 8?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Osobno mogu reć jer radim u dućanu mobitela da je trenutno huawei bilo to p8 lite p9 lite ili honor 8 po kvaliteti izrade i reklamacijama puno kvalitetniji od mobitela iz iste klase od samsunga htc-a sonyja u istom cijenovnom rangu. Npr prodali smo na tisuće p8 lite koji meni osobno ni jedan ponavljam ni jedan se nije vratio na servis a s druge strane nije mi baš jasno kako j3 ekrani pucaju prelagano ko da imaju serijsku grešku svaki dan bude minimalno koji komad j3 sa slomljenim ekranom... Honor 8 mi je kupilo par kolega i ono što oni govore o mobitelu su uglavnom superlativi a i sam sto sam vidio mobitel je vrh. Čak i ja razmišljam sebi uzet jedan ako skupim sto love..

A postove prije o 5x neću ni komentirat jer sigurno taj koji tvrdi da je 5x bolji od mi5 ne zna da kao i svi lg-iji i 5x ima serijsku grešku sa antenom odnosno opet se mjenja matična jer mob nema signala... a ali svako moze na forumu komentirat i lupat gluposti....

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

1800kn

https://oneplus.net/hr/oneplus-x

Sad vidim da sam se malo zaletio, na sluzbenoj stranici je X out of stock... Cini se da se vise nigdje novi ne moze nabavit.

Mint Sarah
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 20:20 (texas.bug).

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Hej! Kakvo ti je iskustvo s A5 Samsung?
Koji je Huawei po tebi za preporučiti po cijeni do 2000kn?
9 godina
neaktivan

Mislim da je postavljanje anketa ovdje besmisleno, ja ne vidim zašto bi mi preporučili p8 lite, a u istoj je honor 5c. Ne razumijem kako je to bolji mob. Je li netko može objasniti?

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zato što ljudi ne znaju, honor 5c je isti kao honor 7 lite samo nije za naša tržišta te nema otisak prsta a honor 7 lite ima.. obzirom da je honor 7 lite jetiniji mob 200 kn od p9 lite a bazično si isti uređaji isplati ga se uzet (honor 5c)...

A5 2016 je dobar mobitel ali uzasno skup (preskup za ono što nudi) te u cijeni njega možeš naći honor 8 ili čak lenovo p2 koji imaju bolje specifikacije za xiaomi ne znan točno koje modele imaš ali sve što ima jaču konfiguraciju je bolji izbor.. Neko će ti trkeljat kako mobitel ima super kameru nije nešto ekstra osim što ima ois, super bateriju što opet tebi ništa ne znači jer ti ćeš možda drugačije koristiti mobitel a p2 npr ima 5100 mAh ekran je amoled što je meni očajno i ne znam što ga svi hvale jer ti amoledi na suncu ne vidis ništa a i ne volim stil dječje slikovnice... I da lako se razbije i grebe jer je stakleni uređaj...

Moj PC  
2 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Snaga AMOLED-a je ipak u prikazu crne boje, što automatski znači i kontrast. Skoro ko mobitelski ekvivalent plazme. Na suncu je slabiji, ali većina ljudi na suncu ionako radi nešto drugo umjesto prčkanja po gadgetu. A vjerodostojnost prikaza može se podesiti. Vjerujem da nitko od iskusnijih korisnika na Samsungu ne koristi "slikovnički" prikaz, odnosno full šarenilo jer je too much za većinu primjena, osobito za filmove.

0 0 hvala 0
13 godina

Ja na S6 i S7 opičio taj mod za EXSXSTRA šarenilo. Šta da velim, me gusta :P

A5 2016 stvarno ne vrijedi toliko za koliko se prodaje, nakon nekog vremena radi stvarno loše za mob od 2k kn. Stari ima službeni, ima 3 aplikacije instalirane i nije to brz mob nakon 2mj više

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Pozz

Danas mi crko mobitel koji me je vjerno služio 3 god. Na mreži sam tele2.

Zanima me jel ima koji mobitel do 1200-1300 kn? 

Jedino vidim Huawei p8 lite za taj novac.

Jel možete što preporučit pošto mi treba mob ubrzo?

Hvala 

njab
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne znam jel tko ovdje ima Umi Z, ali koliko vidim po review-ovima, čini se kao odličan izbor za 220€.

[url=http://profile.xfire.com/lux21][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/0/lux21.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Upitao sam na temi za kineske mobitele ali nema odgovora.

Bolje onda da tu pitam.

Trebam pomoc oko odabira kineskog mobitela do 700kuna,ne narucujem izvana samo unutar Hrvatske ili jos bolje u Koprivnici.

Malo mi je zapeo za oko ducan WOW.Oni imaju neke poznatije kineze.

I njihov model Blackview E7

AppleFanboy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koja moto baš g4 ili neka druga?

Ja bi ti prije od svih p9 lite iliti ga ako želiš uštedit 200-300 kn a dobit isti mobitel honor7 lite...

Ne zaboravi u tu cijenu možeš naći i honor 6 oko 1900-2000 kn novi sa 3 gb rama :) ali nema čitač otiska prsta...

http://www.devicespecifications.com/en/model/6dee2d53

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Blackview nije poznatiji model.

Umi nikad ne moze bit, cak ni bateriju nemos kupit na aliexpressu..

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, dakle trebam preporuku mobitela do nekih 3000 kn, , mob mora imati hrvatski jezik jer sam ja slabovidna osoba pa koristim onaj program TalkBack, također i donekle dobar zvučnik, naravno nebi bilo loše da ima i solidnu kameru ipak da si tu i tamo mogu nešto poslikati kada zatrebam. Inaće imam sada LG-a G3 i mobitel stvarno ima sve što meni treba ćak i više od toga, ali mob je užasno spor ponekad mu treba po nekoliko sekundi da pokaže neke ikone na početnom zaslonu tako da me stvarno mob nervira što se tiće brzine, inaće mi marka i nije presudna, ali nemam više povjerenja u Lg, jedino ako su to rješili!

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
hrcfaca kaže...

Inaće imam sada LG-a G3 i mobitel stvarno ima sve što meni treba ćak i više od toga, ali mob je užasno spor ponekad mu treba po nekoliko sekundi da pokaže neke ikone na početnom zaslonu tako da me stvarno mob nervira što se tiće brzine

To je do korisnika, a ne do mobitela, LG G3 nikako nije spor telefon i trebaš se naučiti koristiti današnjom tehnologijom i ponekad možda napraviti factory reset.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice