Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.042
|
čitano: 12.525.169
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
MatijaZG kaže...
zuper kaže...

Naruči OP3T za 3300 i nakon par mjeseci neće sigurno izgubiti puno na cijeni, a mob je zvijer po brzini

Koliko se ceka dostava?

2-3 tjedna

11 godina
neaktivan
Neuk kaže...
Prince-Artas kaže...

Dilema (cijena je ista u lipu):

Ista dilema..Ne znam hoće li prevagnuti baterija ili kamera.. Da bogdo ima spoj oba...

EDIT: Zanima me, zna li itko, može li se kvalitetnim programom (aplikacijom) za kameru dobiti bolja kvaliteta slika od osnovne (iliti stock aplikacije) kamere?

Primjer... Za kineske mobitele kažu da koriste dobar hardver ali da im je softver manjkav. Tako i kao manu kamere se većinom spominje loš softverski algoritam...

E sad, ako kinezi imaju solidan hardver, može li se postići dobra kvaliteta slika sa nekom zamjenskom aplikacijom kamere koja ima bolje algoritme?? I koji bi to ptogrami bili?

Hvala unaprijed na odgovorima! Živi i zdravi bili u novoj 2017! 

Druga aplikacija ti samo donekle može izvući kameru. Znači, ako je hardverski loša, ne očekuj čuda. Također, u puno slučajeva originalna aplikacija kamere daje bolje rezultate od bilo koje druge, tako da to nije baš univerzalno. I nije točno da kinezi imaju solidan hardver u svim slučajevima, zapravo uglavnom možeš računati na smeće,  baš na kameri najviše i štede, osim ako se radi o par brendova za koje svi ovdje znamo da su dobri.

9 godina
Yo Momma kaže...

Druga aplikacija ti samo donekle može izvući kameru. Znači, ako je hardverski loša, ne očekuj čuda. Također, u puno slučajeva originalna aplikacija kamere daje bolje rezultate od bilo koje druge, tako da to nije baš univerzalno. I nije točno da kinezi imaju solidan hardver u svim slučajevima, zapravo uglavnom možeš računati na smeće,  baš na kameri najviše i štede, osim ako se radi o par brendova za koje svi ovdje znamo da su dobri.

Evo konkretno, mislio sam na Xiaomi Redmi 3S ili Redmi 4 Prime..

Xiaomi je na glasu kao vrlo kvalitetan "kinez" sa kamerama koje su bolje od prosječnih "kosookih", ali opet ni blizu najpoznatijih brandova.

Zanimalo me, ako već koriste solidan hardver kamere (nekakav Sonyjev senzor) može li se dobiti bolje slike uz neki kvalitetniji algoritam kao besplatan program?

12 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Može preporuka moba do 2000 kn? Treba mi za curu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dajte mi molim vas pomozite da se odlucim.

Samsung Galaxy A5 (model 2016god.)  Ili Huawei p9 lite ?

0 0 hvala 0
12 godina
zec kaže...

Dajte mi molim vas pomozite da se odlucim.

Samsung Galaxy A5 (model 2016god.)  Ili Huawei p9 lite ?

Klik

17 godina
protjeran
bubimir13 kaže...

Xiaomi čisto jer ima masivnu bateriju a pristojno radi i izgleda. Softver je give or take na obje strane, a i Xiaomi je nešto noviji pa i to daje +.

I vjeruj mi, nije kamera toliko loša kao što misliš, nije vrh vrhova ali je upotrebljiva i dovoljna za društvene mreže.

Xiaomi Redmi 3S nema HR koliko vidim, to mi je bitno jer je uređaj namjenjen starijoj osobni koja nezna engleski. Također, ako se dobro sjećam bila je nekakva fora s ROMovima koje NeturinoMobile stavlja, i mogućnost da se traži da oni stave nekakav bolji ROM.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
12 godina
neaktivan
Prince-Artas kaže...
bubimir13 kaže...

Xiaomi čisto jer ima masivnu bateriju a pristojno radi i izgleda. Softver je give or take na obje strane, a i Xiaomi je nešto noviji pa i to daje +.

I vjeruj mi, nije kamera toliko loša kao što misliš, nije vrh vrhova ali je upotrebljiva i dovoljna za društvene mreže.

Xiaomi Redmi 3S nema HR koliko vidim, to mi je bitno jer je uređaj namjenjen starijoj osobni koja nezna engleski. Također, ako se dobro sjećam bila je nekakva fora s ROMovima koje NeturinoMobile stavlja, i mogućnost da se traži da oni stave nekakav bolji ROM.

Svaki MIUI Global ima Hrvatski, jer koristio sam i portane i sad na Mi5 i imaju HR. Samo je bitno da budu Global a ne China.

13 godina

Vase misljenje o ovih par mobitela:    CUBOT MANITO......UMI LONDON.........OUKITEL U7 plus.........CUBOT NOTE S....... Hvala

1 CUBOT MANITO
0 UMI LONDON
1 OUKITEL U7 plus
1 Elephone M3
0 Ulefone Metal
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 18:39 (medoplavi).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ja da sada uzimam mobitel uzeo bih Cubot Manito kad bi mi se ti nudili jer ima više rama (3 gb),pristojnu kameru,dobru bateriju koja može izdržati i 2 dana,  svakako je adut

Poslano sa Lebovo Vibe K5
8 godina
neaktivan
Moze pomoć?
Razmišljam da kupim Cubot Rainbow, svi kažu da je dobar ali zanima me ako neko ima da mi kaze kakav je, da li se brzo kvari i isplati li se kupovati
Hvala.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Prince-Artas kaže...

Neuk kaže...
Prince-Artas kaže...

Ista dilema..Ne znam hoće li prevagnuti baterija ili kamera.. Da bogdo ima spoj oba...

ja sam glas dao redmi 3s evo i zasto, pred nekih 1 mjesec mi se prijatelj pozalio kako mu p8 lite poceo nesto stekati, a uopce nema nesto puno aplikacija i ima najnoviji onaj huawei sistem. onda sam potrazio na xda neke custom romove i vidim da ih nema uopce puno, a one koje sam nasao sam procitao da sve stvari ne rade kako treba. redmi 3s ima miui koji radi odlicno, a jucer su izdali kernel source pa ce custom romovi postat jos bolji. ovo je samo jedno moje iskustvo, a vi odlucite kako zelite :D

13 godina
bubimir13 kaže...
Prince-Artas kaže...
bubimir13 kaže...

Svaki MIUI Global ima Hrvatski, jer koristio sam i portane i sad na Mi5 i imaju HR. Samo je bitno da budu Global a ne China.

Global stable nema Hrv

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
12 godina

Danas nabavio P9 Lite za 1400kn, novi neraspakirani. Kamera je osjetno losija od S7ice, narocito pri slabijem osvjetljenju i u radu se primjeti da je ipak nesto jeftiniji uredjaj. Sve u svemu sam zadovoljan, za lovu koju sam dao. Izrada me iznedadila. Ne vjerujem da se moze naci nesto bolje u tom cjenovnom rangu. Sada cekam P10 i S8.

Senza cuore saremmo solo macchine
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Ja uzeo Mi 5 od 64 gb za 1700kn. To se zove kupovina u cjenovnom rangu :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Gdje si kupio, i jel ima HR meni?
13 godina

Na njuški ofc. Imam global stable rom, oni nemaju hr. Ja osobno ne mogu podnijeti hr jezik na mobu

16 godina
neaktivan

Bok!

U nedoumici sam između Lenovo K6 Note i General mobile 5+, ako netko ima neki od tih mobitela, molim da napiše ukratko iskustvo.

Preporuke za slične (cijenom i karakteristikama) modele dobrodošle.

Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ajd mala pomoć/sugestija molim vas.

Planiram kupiti novi mobitel i dvoumim se između xiaomi mi 5s plus i honor v8.

Koji bi vi preporučili?
Oba imaju 5,7" ekran što mi je bitno. Ne želim ništa manje.
Honor ima možda malo bolju kameru, ali mislim da ga xiaomi šije u bateriji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Na njuški ofc. Imam global stable rom, oni nemaju hr. Ja osobno ne mogu podnijeti hr jezik na mobu

Kad bi ljudi znali na koji način nastaju ti prijevodi i kako male veze "prijevod" ima s onim što je pjesnik htio reći u originalu, ne bi to nitko koristio, ali što ćeš.

11 godina
neaktivan
medoplavi kaže...

Vase misljenje o ovih par mobitela:    CUBOT MANITO......UMI LONDON.........OUKITEL U7 plus.........CUBOT NOTE S....... Hvala

Imaš neki neobjašnjivi afinitet prema najgoroj klasi mobitela, moraš odabrati pod prijetnjom pištolja, biraš mob za najboljeg neprijatelja...? :)

Jer ovaj je popis legenarna hrpa drangulije  :)

9 godina
neaktivan

Koji bi mobitel preporučili do 1000kn sa solidnom kamerom ili je to sve isto u tom rangu? Nisam neki prezahtjevni korisnik, čisto da mogu zvat, poslat poruku, viber, whatsapp i to je to. Hvala.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...
Prince-Artas kaže...
bubimir13 kaže...

Nije istina, imam MIUI 8.1 Global stable ROM i nema hrvatskog jezika, provjereno.

15 godina
medoplavi kaže...

Od svih ovđe nabrojanih ja bih ti preporučio Elefone M3 ali model sa 3GB RAM-a

Ima najbolje specifikacije od svih ovih!

Drugi po redu bi preporučio Ulefone Metal ( njega ti imam ja ) 

Some people are so poor... all they have is money!
14 godina

Pozdrav!

Ima netko link na kaljeno staklo za Galaxy S5? Aliexpress, eBay.. svejedno. Pogotovo ako je iz iskustva :D

Gledam, ima ih za 0.2, 5, 10USD... A svi imaju sličan opis. Da ne dobijem nekakvu plastičnu folijicu..

Hvala unaprijed

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Pozdrav!

Ima netko link na kaljeno staklo za Galaxy S5? Aliexpress, eBay.. svejedno. Pogotovo ako je iz iskustva :D

Gledam, ima ih za 0.2, 5, 10USD... A svi imaju sličan opis. Da ne dobijem nekakvu plastičnu folijicu..

Hvala unaprijed

http://www.ebay.com/itm/2x-Premium-Real-Tempered-Glass-Screen-Protector-Film-Cover-For-Samsung-Galaxy-S5-/262020530458?hash=item3d01a4011a:g:llQAAOSwTapV3Sxi

Poslano sa Lebovo Vibe K5
13 godina
CyberDemonVZ kaže...

Pozdrav!

Hvala unaprijed

Ja sam uvijek za Nillkin...

Amazing H+ verzija ima 2.5D Arc rub i trebala bi biti čvršća ali je nešto sitno skuplja(7,27$) : OVDJE

ili

Amazing H koja nema 2.5D zaobljene rubove i možda nije toliko jaka(6,17$) : OVDJE

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2017 20:06 (Chriss).
13 godina
neaktivan

Koliko ste upoznati sa stranicom xiaomiforsale? Sestra bi uzela mob (https://www.xiaomiforsale.com/en/phones/311-note-3-pro-216.html#/10-memory_size-16gb/26-network_type-lte/36-color-silver), ali jos nikad nisam sa nje narucivao iako sam vidio da se ovdje spominje par puta. Je li pouzdana?

And how can man die better than facing fearful odds, for the ashes of his fathers and the temples of his Gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Reichz kaže...

Koliko ste upoznati sa stranicom xiaomiforsale? Sestra bi uzela mob (https://www.xiaomiforsale.com/en/phones/311-note-3-pro-216.html#/10-memory_size-16gb/26-network_type-lte/36-color-silver), ali jos nikad nisam sa nje narucivao iako sam vidio da se ovdje spominje par puta. Je li pouzdana?

zaobiđi tu stranicu, dostava im je uzasno spora i zavlace ljude, tako je bar ovo ljeto bilo kad mi je frendica narucila 2 mobitela i nakon 3 tjedna jos nisu poslali...

15 godina

Ne uzimaj ništa što se šalje iz Azije!!!

Traži stvari dostupne u "EU Warehouse"!

Ja kupio maskicu i kaljeno staklo iz Bangooda koje mi je slano iz Azije i čekao sam to 32 dana!!!

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2017 13:59 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice