Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.045
|
čitano: 12.526.549
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
tommy_vercetti kaže...

Samsung A5 ima najbolju izradu (premium), ekran i kameru, već te 3 stvari su dovoljne da ne gledaš ova druga dva.

Dobro skužili smo svi, ti imaš A5 i to je najbolji uređaj na svijetu zato što ga ti imaš, svaki drugi je smeće naspram turbomegaekstra kvalitetnog Samsunga A5... 

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.12.2016 14:44 (ibme74).
10 godina
protjeran
ibme74 kaže...
tommy_vercetti kaže...

Samsung A5 ima najbolju izradu (premium), ekran i kameru, već te 3 stvari su dovoljne da ne gledaš ova druga dva.

Dobro skužili smo svi, ti imaš A5 i to je najbolji uređaj na svijetu zato što ga ti imaš, svaki drugi je smeće naspram turbomegaekstra kvalitetnog Samsunga A5... 

Ne, ja imam Xiaomi Mi4, a ti imaš nekih psihičkih problema, odi igrati dragon ball ili što već radiš po cijele dane...

12 godina

Naporan si, svaki tvoj post je pametovanje i pljuvanje po svemu što netko drugi napiše. Dosadan si, to što ti nešto smatraš "boljim" ili "kvalitetnim" ne znači da je to tako, to je TVOJE mišljenje.

Po tvojim riječima je Samsung najkvalitetniji telefon (nekad prije i jest bio), sada je samo najprecjenjeniji.

Ne znam baš tko ima psihički problema, vidimo po postovima gdje grizeš svakoga tko ne misli kao ti. Ja u svoje slobodno vrijeme mogu raditi što želim, ili je i to glupost s obzirom da ti uzvišeni ne misliš tako? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.12.2016 15:38 (ibme74).
10 godina
protjeran
Pomoć pri odabiru mobitela

Vidio si da sam ti dao thumbs down u temi "Popusti, akcije i dobre ponude" i sad me pratiš po forumu i započinješ flejm, to je stvarno dijagnoza za liječenje.

Dobio si TD jer kačiš linkove da sumnjive oglase, pa ne znam po kojoj je to logici onda dobra ponuda, a ako se već javljaš u ovu temu onda predloži čovjeku koji telefon da kupi umjesto da se nadovezuješ ne mene.

Šta tebe briga koji ja telefon imam i što ću ja preporučiti čovjeku??

Ti mu preporuči nešto što ti smatraš da je bolje i kani me se svojih proljeva, uopće ni ne sudjeluješ u temama o mobitelima niti imaš bilo kakvo znanje ali sad si se našao pametovat jer mene pratiš po forumu, ajde vozi klinjo i ne trolaj.

0 2 hvala 0
12 godina

Haha kakvu hrpu gluposti si ti upravo napisao. Temu za mobitele redovito pratim (i imam ih među temama koje pratim otkako sam napravio profil) i sudjelovao sam u njoj. (u zadnje vrijeme slabije, da, ali sam u njoj ispitivao, komentirao i sudjelovao prije nego si se ti i registrirao na forum) Danas sam čitao zadnje 2-3 stranice i uvijek se ti nađeš nekom poklopiti za sve i soliti pamet. I to nebi bilo problem da fino kažeš nego uvijek u ponižavajućem tonu u kojem želiš reći "ti si glup, ja sam pametan, ti ništa ne znaš, ja sve znam".

Što se prijedloga tiče, evo predlažem čovjeku da tebe ne sluša jer pišeš gluposti, zato sam se i uključio u razgovor, a tvoji TD ili TU mi znači koliko muslimanima znači Božić.

S obzirom da u svakom postu spominješ psihijatre i liječenje, prije bi rekao da ti imaš nekakve traume i mentalne smetnje koje liječiš pa su ti stalno ljudi u bijelim kutama na pameti, a tvoj stav na forumu gdje glumiš baju, bacaš spike "klinjo vozi" i pljuješ po većini sve govori o tome kakav si zapravo.

Ajde popij jednu za smirenje i spremi se za novu godinu. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.12.2016 20:04 (ibme74).
12 godina
doktor1 kaže...

Pitanje za one koji imaju P9 Lite...

Dali u njega može ići microSIM kartica? Negdje piše samo nanoSIM, dok negdje oboje....

Imamo doma single i dual sim.Ladica je ista,znači ili dvije nano ili nano+memory card.

11 godina
neaktivan
tommy_vercetti kaže...

A5 ne izgleda kvalitetno, A5 JE kvalitetan i ima staklo naprijed i iza, a okolo ja aluminji, dakle, 0% plastike.

P9 Lite je plastičan telefon, iako izgleda dobro i dalje je to plastika.

D.A.J. Š.U.T.I.

Jedva čekam da ti to tvoje staklovinje padne s 5 centimetara visine. Moći ćeš si s njim guzicu obrisat, onak, za dojam prdnium izrade. Do tada uživaj u otiscima prstiju i tragovima koji na njemu ostaju čim ga takneš.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.1.2017 11:01 (Yo Momma).
10 godina
protjeran

To što si ti nesposoban pa ti mobiteli ispadaju iz ruke to je tvoj problem, najbolje da ih onda prave od plastike s kojom se proizvode kante za smeće. :facepalm:

Od čega su uostalom svi ekrani na mobitelima, papira? Dakle, svakom će puknuti ekran ako padne.

Svi flagshipovi i najskuplji telefoni su napravljeni od stakla, to je premium materijal, a ovdje je ugrađen u A5 koji je srednji segment i to je za svaku pohvalu.

Tvoje trolanje me ne zanima tako da produži.

11 godina
neaktivan
Miki_16 kaže...

Treba mi nova baterija za Samsung Note 4, cjene su od 80kn pa do 300kn, kako znati koja valja i dobra je aopet da nije preskupa???

Nikako. Jedina za koju možeš biti sigurna da je dobra je originalna, ako si sigurna da je originalna jer kopije izgledaju nevjerojatno uvjerljivo.

Sve one rade, samo jeftine kopije imaju puno manji kapacitet i veća je vjerojatnost da će se napuhnuti.

13 godina

Budem u Samsunga orginal uzela..

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.1.2017 13:34 (Miki_16).

0 0 hvala 0
12 godina

Moze preporuka između LG G3 i Galaxy S5, koji je bolji, izdrzljiviji itd... Hvala!

EDIT: Hvala svima, onda izbor pada na G3 :) do sad nisam imao problema s LG uređajima a vjerujem da ce tako i ostati. LP!

12 LG G3
4 Galaxy S5
Život je jedan al Omega je 2.0 :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2017 1:47 (macgyver 53).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Zbog čega ste čovjeku preporučili G3, uza sve probleme s baterijom, matičnom i ekranom u pojedinim serijama? A baš za izdržljivost i pouzdanost čovjek pita.

To je valjda ono, prva dvojica kliknu odokativno, ostali se samo ukrcaju na vlak.

2 2 hvala 0
13 godina

Eto, na kraju pala odluka za Huawei P9 Lite...

Sama dostupnost je isto utjecala na odluku između A5 i P9 Lite...

A na kraju i razlika u cijeni nije mala.

Hvala svima na pomoći!

Lp i sve naj naj u ovoj novoj 2017. pa i onima koje slijede !!! 

5 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Yo Momma kaže...

Zbog čega ste čovjeku preporučili G3, uza sve probleme s baterijom, matičnom i ekranom u pojedinim serijama? A baš za izdržljivost i pouzdanost čovjek pita.

To je valjda ono, prva dvojica kliknu odokativno, ostali se samo ukrcaju na vlak.

Zato što ove novije 3/32 serije su kudikamo izdržljivije. Ima mi matera već godinu dana to pa znam. Nasuprot tomu, S5 nema pomoći, sva 3 koja su bila u familiji crkla nakon 6 mjeseci od istog problema (ne kažem da je svima tako) - ghost dodiri po ekranu, čak i neposredno nakon mjenjanja digitizera, znači sam mobitel popizdi valjda. I još na to da baterija traje kao tinejdžerski prvi ses. Tako da mislim da je ipak G3 dosta bolja i bogatija opcija.

17 godina
Chriss kaže...

Eto, na kraju pala odluka za Huawei P9 Lite...

I ja ga uzimam sljedeći tjedan...

13 godina

Pozdrav svima mozda nije prava tema ali imam jedno pitanje. Sestra je dobil Lenovo K5 note i ja sad gledam na netu kao da ima fingerprint senzor no ovaj to nema,i otraga izgleda malo drugacije nego svi ostali k5 note sad neznam zbog cega.Jel to ima veze sa trzistem ili? btw mobitel je kupljen kod nas. Bukal elektronika Čakovec

Battlelog: LtMoNkK
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7946&idPhone2=7878

možda si pomiješao Lenovo Vibe K5 i Lenovo K5 Note

★★★★★☆
14 godina
Doca15 kaže...

Pozdrav svima mozda nije prava tema ali imam jedno pitanje. Sestra je dobil Lenovo K5 note i ja sad gledam na netu kao da ima fingerprint senzor no ovaj to nema,i otraga izgleda malo drugacije nego svi ostali k5 note sad neznam zbog cega.Jel to ima veze sa trzistem ili? btw mobitel je kupljen kod nas. Bukal elektronika Čakovec

Vjerojatno je dobila Vibe K5. Pogledaj pod My Phone.

http://www.gsmarena.com/lenovo_vibe_k5-7946.php

EDIT: Kasnim :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2017 15:57 (CyberDemonVZ).
12 godina
neaktivan

Pozdrav, cura kupuje mob do 1500kn (novi, moze biti kinez ili europski, nije bitno). Bitno joj je da baterija traje cim duze i kamera da je solidna. Gledao sam huawei p8 lite i moto g 3rd gen (verzija s 1gb rama), ima jos nesto u tom cjenovnom rangu ? Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2017 17:54 (flukscro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Xiaomi Redmi 3s,2 gb RAM-a, osmojezgreni procesor, 13 i 5 mp kamere, baterija 4100 mAh koja traje 2,3 dana ako ne igra igre puno, čitač otiska prsta, lampica za obavijesti u jedno 6 boja. MIUI skin preko 6.0 Androida sliči iPhoneu tako da je jednostavan a ima hrpu fukcija.

Kod nas se kupi za te pare bez problema, ja ga koristim i sjajan je.

https://www.wowshop.hr/xiaiomi-redmi3s-gold.html

https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-3s-dual-sim-gold-2-16gb-lte.html

Za 300 kn koje ti ostanu uzmeš kaljenih stakla jedno 20 komada i 10 maskica preko ebaya ;)

2 0 hvala 1
10 godina

Pozz ekipa, planiram kupiti neki mobitel polovni ali moze i novi .

Gledao sam na njuskalu Samsung Galaxy S6 za 2000kn i pari mi se jako kvalitetan i dobar mobitel , nisam se dvoumio izmedu nikakvih drugih jer nepoznajem bas puno mobitela osim iphonea i samsunga.

Bitno mi je da mobitel ima kvalitetnu bateriju ( ne kao Iphone 4s jer gasi mi se na 50% itd itd.) kvalitetnu kameru i da ne trza , igrice nisu bitne i tako nesto. 

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
14 godina
flukscro kaže...

Pozdrav, cura kupuje mob do 1500kn (novi, moze biti kinez ili europski, nije bitno). Bitno joj je da baterija traje cim duze i kamera da je solidna. Gledao sam huawei p8 lite i moto g 3rd gen (verzija s 1gb rama), ima jos nesto u tom cjenovnom rangu ? Hvala!

Ako je baterija važna, u tom cjenovnom rangu ostaje samo Redmi Note 3 i 4.

Ili za 5" ekran, Redmi 3s ili 4..

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
17 godina
protjeran

Dilema (cijena je ista u lipu):

9 XIAOMI REDMI 3S
11 HUAWEI P8 LITE
život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2017 20:17 (Prince-Artas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Prince-Artas kaže...

Ista dilema..Ne znam hoće li prevagnuti baterija ili kamera.. Da bogdo ima spoj oba...

EDIT: Zanima me, zna li itko, može li se kvalitetnim programom (aplikacijom) za kameru dobiti bolja kvaliteta slika od osnovne (iliti stock aplikacije) kamere?

Primjer... Za kineske mobitele kažu da koriste dobar hardver ali da im je softver manjkav. Tako i kao manu kamere se većinom spominje loš softverski algoritam...

E sad, ako kinezi imaju solidan hardver, može li se postići dobra kvaliteta slika sa nekom zamjenskom aplikacijom kamere koja ima bolje algoritme?? I koji bi to ptogrami bili?

Hvala unaprijed na odgovorima! Živi i zdravi bili u novoj 2017! 

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2017 21:33 (Neuk).
13 godina
neaktivan
Ekipa da li ima i ako ima koji su to mobiteli da zadovoljavaju slijedece:
Cijena do 2200-2300 kuna
Kamera, baterija i brzina (procesor i memorija) bolji nego na Sony Z3.
Kvaliteta bolja nego na Sony Z3.
Imam Sony Z3 i razmisljam uskoro da ga prodam pa me interesira da li ima nesto bolje od toga kupiti za cca. 2200-2300 kuna?
Ekran da je od 5 do 5,5 inca.
Molio bi one koji predloze da uz naziv telefona objasne po cemu je predlozeni bolji od Sony Z3.
Zahvaljujem svima na prijedlozima.
LP

0 0 hvala 0
12 godina

Prodao S7icu za 3000kn. Prije par dana sam primjetio dublju ogrebotinu na centru ekrana koja bi se primjetila na bijelim pozadinama. U konacnici mogu reci da je bolji od S6 Edge plus kojeg sam imao prije, ali mi se cini da se ogrebotine puno vise primjecuju. Mozda je i do boje (S7 je bio crni a Edge plus zlatni). Ugl, svidio mi se je ali odlucio sam ga rijesiti prije nego bi izgledao kao da je iz rata dosao i dok jos mogu dobiti neke pristojne pare. Cekajuci S8, nabavio bih neki bestbuy koji dobro radi i  na kojem necu izgubiti puno love kad cu ga prodavati za Samsungov novi flagship. Ovako na prvu, P9 Lite mi se cini najbolji odabir. Imao sam P8 Lite prije par godina i stvarno sam bio zadovoljan.

Cijena nije uvjet. Da ima nesto za 5000 koje bih nakon 4mj mogao prodati za par sto kuna manje, to bih uzeo. Posto je to utopia, racunao bih nekih 1500kn. Bitno da ne osjetim nek idrasticni pad nakon S7ice. Naravno moze i nesto vise love ako se isplati.

Senza cuore saremmo solo macchine
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Neuk kaže...

EDIT: Zanima me, zna li itko, može li se kvalitetnim programom (aplikacijom) za kameru dobiti bolja kvaliteta slika od osnovne (iliti stock aplikacije) kamere?

Isprobaj Cymera, Camera360 Ultimate ili Better Camera.

Some people are so poor... all they have is money!
14 godina
MatijaZG kaže...

Prodao S7icu za 3000kn. Prije par dana sam primjetio dublju ogrebotinu na centru ekrana koja bi se primjetila na bijelim pozadinama. U konacnici mogu reci da je bolji od S6 Edge plus kojeg sam imao prije, ali mi se cini da se ogrebotine puno vise primjecuju. Mozda je i do boje (S7 je bio crni a Edge plus zlatni). Ugl, svidio mi se je ali odlucio sam ga rijesiti prije nego bi izgledao kao da je iz rata dosao i dok jos mogu dobiti neke pristojne pare. Cekajuci S8, nabavio bih neki bestbuy koji dobro radi i  na kojem necu izgubiti puno love kad cu ga prodavati za Samsungov novi flagship. Ovako na prvu, P9 Lite mi se cini najbolji odabir. Imao sam P8 Lite prije par godina i stvarno sam bio zadovoljan.

Cijena nije uvjet. Da ima nesto za 5000 koje bih nakon 4mj mogao prodati za par sto kuna manje, to bih uzeo. Posto je to utopia, racunao bih nekih 1500kn. Bitno da ne osjetim nek idrasticni pad nakon S7ice. Naravno moze i nesto vise love ako se isplati.

Naruči OP3T za 3300 i nakon par mjeseci neće sigurno izgubiti puno na cijeni, a mob je zvijer po brzini

12 godina
zuper kaže...

Naruči OP3T za 3300 i nakon par mjeseci neće sigurno izgubiti puno na cijeni, a mob je zvijer po brzini

Koliko se ceka dostava?

Senza cuore saremmo solo macchine
12 godina
neaktivan
Prince-Artas kaže...

Neuk kaže...
Prince-Artas kaže...

Ista dilema..Ne znam hoće li prevagnuti baterija ili kamera.. Da bogdo ima spoj oba...

Primjer... Za kineske mobitele kažu da koriste dobar hardver ali da im je softver manjkav. Tako i kao manu kamere se većinom spominje loš softverski algoritam...

E sad, ako kinezi imaju solidan hardver, može li se postići dobra kvaliteta slika sa nekom zamjenskom aplikacijom kamere koja ima bolje algoritme?? I koji bi to ptogrami bili?

Hvala unaprijed na odgovorima! Živi i zdravi bili u novoj 2017! 

Xiaomi čisto jer ima masivnu bateriju a pristojno radi i izgleda. Softver je give or take na obje strane, a i Xiaomi je nešto noviji pa i to daje +.

I vjeruj mi, nije kamera toliko loša kao što misliš, nije vrh vrhova ali je upotrebljiva i dovoljna za društvene mreže.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 0:00 (bubimir13).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice