Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.023
|
čitano: 12.504.039
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Nek provjeri je li matična u telefonu.

3 0 hvala 0
14 godina

Huawei honor 6, P8 lite, ili Xiaomi redmi3? Fokus uglavnom na bateriju. Koji je bolji i da li ima bolje alternative u tom rangu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2016 23:00 (axos).

0 0 hvala 0
13 godina

Šajomi

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
maks0806 kaže...

Šajomi

Kupljeno!

13 godina

Baterije ti neće nedostajati :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Meni u prosjeku traje od 2-3 dana jačeg korištenja, doduše bez gaminga.

0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Baš sam neodlučan....

Što izabrati?

Svi imaju lijepe specifikacije no ja se i dalje nemogu odlučit svaka pomoć i vaša iskustva s navedenim telefonima bi mi pomogla.

Hvala unaprijed.

18 Xiaomi Redmi 3s prime
1 Sony Xperia E5
3 Lenovo Vibe K5 Plus
L.P
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2016 10:35 (xXTheLuka1998xX).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Frend kupuje mob do 800 kn, novi, moze novi i preko njuskala. Ja nista pametno ne nalazim u tom cjenovnom rangu pa bi trebao pomoc.

0 0 hvala 0
14 godina
Edge kaže...

Frend kupuje mob do 800 kn, novi, moze novi i preko njuskala. Ja nista pametno ne nalazim u tom cjenovnom rangu pa bi trebao pomoc.

M2 Note Meizu, Xiaomi Redmi Note 2, Xiaomi Redmi 3 i slično.

Što preferira, screen size...itd

root
14 godina

Opet ja....

Xiaomi je sjeo super ali treba mi još jedan mobitel.

Za oko mi zapeo Huawei p9. Premium dizajn super kamera, ok cijena itd. Ali vidim po netu da im baterija nije ekstra. Koja su alternative s malo boljom baterijom u tom cijenovnom rangu (3k-4k kn)

Ako ga netko ima zanima me kako ste zadovoljni s tom kamerom.

EDIT: Odustao od P9. Stavili staklo vulgaris na ekran i kameru. Jako brzo se izgrebe. Sramota. Izgleda da će se odgodit kupnja na 2017 i litij metal baterije. Jer aktualni flagship modeli nisu revolucionarno bolji od prošlogodišnjih a cijene su paprene.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2016 21:44 (axos).

0 0 hvala 0
8 godina

Pozdrav svima već duže vrijeme razmišljam i dvoumim između ova dva mobitela:

http://allviewmobile.com/index.php/products/smartphones/energy-series/p9-energy-mini.html 

http://allviewmobile.com/index.php/products/smartphones/energy-series/p9-energy-lite.html

Trenutni mobitel isto  od ovoga proizvođača (gionee) nekih većih problema nisam imao već 2ipo godine ali došlo vrijeme za novu stvar .

Pa ako može neka pomoć da konačno odlučim koji ću mobitel  uzeti

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav ! 

Koji mob za covjeka od 60 godina, do 300 kn ?

Gledao sam Meanit Senior III , nesto drugo ?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
axos kaže...

Opet ja....

Za oko mi zapeo Huawei p9. Premium dizajn super kamera, ok cijena itd. Ali vidim po netu da im baterija nije ekstra. Koja su alternative s malo boljom baterijom u tom cijenovnom rangu (3k-4k kn)

EDIT: Odustao od P9. Stavili staklo vulgaris na ekran i kameru. Jako brzo se izgrebe. Sramota. Izgleda da će se odgodit kupnja na 2017 i litij metal baterije. Jer aktualni flagship modeli nisu revolucionarno bolji od prošlogodišnjih a cijene su paprene.

Odgodu kupnje uvijek podržavam jer ćeš kasnije ionako dobiti više za isti novac. Samo, ako ti se svi ostali parametri sviđaju, mene "obično" staklo ne bi odvratilo od kupnje. Ako si pametan ionako ćeš na njemu imati zaštitno stakalce, sve da je i Gorilla 18.

11 godina
neaktivan
Qvezbra kaže...

Pozdrav ! 

Koji mob za covjeka od 60 godina, do 300 kn ?

Gledao sam Meanit Senior III , nesto drugo ?

Ako niste zahtjevni i ne treba vam pravi pametni telefon, zašto ne. Marka nije nešto, ali valjda mogu napraviti obični telefončić koji neće raditi probleme, bar do isteka garancije.

Samo, možda je 300 kn malo previše za to. U raznim kombinacijama možda se može proći jeftinije.

14 godina
Yo Momma kaže...
axos kaže...

Opet ja....

Odgodu kupnje uvijek podržavam jer ćeš kasnije ionako dobiti više za isti novac. Samo, ako ti se svi ostali parametri sviđaju, mene "obično" staklo ne bi odvratilo od kupnje. Ako si pametan ionako ćeš na njemu imati zaštitno stakalce, sve da je i Gorilla 18.

Malo mi smeta platit skupo mobitel i onda stavljati naljepnice preko. Nije isti osjećaj. Imam GG2 na starim mobitelu i nemogu reći da je isti kao i prvi dan ima par crtica koje se vide na svjetlu. Ali kad sam imao mobitel bez GG nakon par mjeseci je izgledao kao da se mačka igrala s njim. Malo surfao netom danas. Izgleda kao da ne će biti neke koristi od odgađanja jer se ne spominju litij metal baterije. Samo koji mpx/mhz više.

10 godina
Kaljeno staklo i nillkin case, sve skupa cca 130kn. Ja koristim vec dosta dugo i isplatilo se. Kaljeno se uopce ne primjecuje, tu ne bi trebalo bit problema. A sto se tice p9, do sada sam cuo samo pozitivne stvari.
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Koja bi preporuka bila za mobitel oko 1500 kuna. Važna stavka mi je da je Android (po mogučnosti 5.1 ili 6.0) i da ima ok kameru. Ovo pod ok kameru mislim da je bolja od Lumije 535 koju sad trenutno koristim.

Gledao sam Lenovo Vibe S1, Samsung J5, Huawei P8 lite i Lenovo K5 Plus. Jel ima tko preporuku nešto drugo od ovih koje sam gledao? Bježim od WP.

BF4 & BF1 - Tonyhrv
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.11.2016 14:31 (tonik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
deepshitcro kaže...
Kaljeno staklo i nillkin case, sve skupa cca 130kn. Ja koristim vec dosta dugo i isplatilo se. Kaljeno se uopce ne primjecuje, tu ne bi trebalo bit problema. A sto se tice p9, do sada sam cuo samo pozitivne stvari.

Probao par par komada i nemam ljubavi za to. Prvo uzeo neke socijala i jedan bacio jer mi se prašina zaljepila ispod. Drugi nekako stavio ali nikako se naviknuti na to. Plus svakih par dana ga je trebalo glancati jer se zamastilo.  Nabavio nillkin ista stvar samo što se nije tako mastio. Jednostavno ih je muka staviti, a nakon toga bode u oči. GG stavljaju i na puno jeftinije mobitele tako da nema smisla da su na flagship štedili na tome.

tonik kaže...

Koja bi preporuka bila za mobitel oko 1500 kuna. Važna stavka mi je da je Android (po mogučnosti 5.1 ili 6.0) i da ima ok kameru. Ovo pod ok kameru mislim da je bolja od Lumije 535 koju sad trenutno koristim.

Gledao sam Lenovo Vibe S1, Samsung J5, Huawei P8 lite i Lenovo K5 Plus. Jel ima tko preporuku nešto drugo od ovih koje sam gledao? Bježim od WP.

Ista stvar. Bježim s WP. Bio mi je drag ali što je mrtvo, mrtvo je. Baci oko na xiaomi redmi 3. Uzela stara pro verziju. Baterija dosta traje kamera je ok.

EDIT: Isprike na krivim informacijama. Iako neki recenzenti navode da nema gorila glass na službenim stranicama piše da ima. Mislim da bi mogao po njega.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.11.2016 15:00 (axos).
15 godina

Hej ekipa, trebao bi napraviti neki upgrade smartphonea kod kuce tj. bolja polovica je jos na G2, a ja na G3.

Ono sto sam gledao je sljedece: Lg G5, Samsung S7, Huawei Mate 9.

Nekako ni najradije isao na Huawei Mate 9 (dolazi u npr. Tele2 sredinom 12 mj.) zbog velike dijagonale, ok baterije te po meni dobrog hardware-a.

G5 mi se osobno jako svida, ali mi dijagonala nije bas najbolja opcija posto tu idem s 5,5" (G3) na 5,3" (G5).

S7 mi odgovara po svemu, osim po dijagnoali, no ono sto me zanima je omjer dijagonale na S7 i G5 tj. G5 je veci po dijagonali, ali dosta displaya odlazi na polozaj tipki s donje strane displava pa ne znam koliko je display na G5 veci u odnosu na S7 tj. 5,3" u odnosu na 5,1" (posto Samsung ima tipke ispod displaya)?

U bozir mi dolaze samo uredaji dostupni kod nasih providera te su mi ta tri za sada najbolja, a da su u nekom mojeb budzetu.

Eventualno bi uzeo S7 Edge da dode neka akcija u VIP-u ili u Tele2 (tamo imam brojeve i ne vracam se na t-mobile).

Za sada mi se Mate 9 cini kao najbolja opcija, ali ono sto me brine kod njega je sama zastita displaya posto se nigdje ne navodi sta su koristili (svagdje je samo informacija "To be confirmed" pa moze imati Gorilla glass, a i ne mora).

Display od 5,9" na Mate 9 mi je najbolja opcija posto mi je to s obzirom na sav posao jako vazna stvar (uz sve ostale stvari koje sam naveo), ali pitanje je hoce li doci kako su rekli tj. sredinom 12. mj. te koju zastitu koristi display.

Druge opcije tj. kupovanje van providera mi ne dolaze u obzir iz dosta razloga, a najveci je novac i tu nema bas nikakve fleksibilnosti i tu nista ne mislim kemijati pa me najvise zanima taj odnos dijagonala izmedu G5 i S7...ili jednostavno cekati Mate 9 (ovo bi mi bio prvi Huawei ikada pa ne znam sta ocekivati, ali po specifikacijama izgleda ok (ako maknemo u stranu tu ne poznanicu oko displaya)).

Steta sto nama niti jedan provider V20, ali sta je tu je. 

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.11.2016 15:31 (win32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
axos kaže...

Ista stvar. Bježim s WP. Bio mi je drag ali što je mrtvo, mrtvo je. Baci oko na xiaomi redmi 3. Uzela stara pro verziju. Baterija dosta traje kamera je ok.

EDIT: Isprike na krivim informacijama. Iako neki recenzenti navode da nema gorila glass na službenim stranicama piše da ima. Mislim da bi mogao po njega.

ako već bježiš na Xiaomi, pogledaj Mi Max

14 godina
win32 kaže...

Hej ekipa, trebao bi napraviti neki upgrade smartphonea kod kuce tj. bolja polovica je jos na G2, a ja na G3.

G5 se jedino kamerom može nositi sa S7 i Mate 9. Njega izbjegavati. Ja bi izabrao S7 edge samo zbog AMOLED ekrana koji zasjeni bilo koji LCD

14 godina

Thanks, no Huawei koji si spomenuo je dosta velik mi. Nebi išao na veči od 5.2 inča. U stvari 5 inča bi bila ideala.

Dvoumim se nekako ovim redosljedom: Lenovo Vibe s1 lite radi procesora, dobre kamere i 5.1 os-a, duplu bljeskalicu

Samsung j5 jer ima AMOLED, ima 6.0 os, ima gorilla glas

Lenovo K5 mi je isti ko i Vibe s1.

Huawei p8 lite mi je na zadnjem mjestu iako mi se jako sviđa, ali me malo odbija što nema ekran ko ostali zaštičen od grebanja, a da naknadno kupujem zaštitu baš mi se i neda.

Jel ima tko neku stranicu ili info koji su nadolazeči mobiteli?

BF4 & BF1 - Tonyhrv
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

dvoumim se izmedu s7 i iphone 7 telefona.Trenutni mob alcatel onetouch idol pa posto je andorid 4.1 neke aplikacije ne rade...

Nikada nisam imao IOS mob a svi vele da je smece al mene bas privlaci mob po izgledu,citao sam da jest iphone slabiji po specifikacijama ali da je puno jaci bez obzira imao li on a6 ili a9 chip ili gigu rama ili cetri.Mob mislim uzimat u tele 2 a posto imam dost veliku tarifu ta dva moba dobim za 1kunu jednokratno a za mjesecnu ratu ne znam,moram ih nazvati.Ugl. mob bi se koristio za gaming tipa fifa,asphalt 8,gta i drustvene mreze(fb,wapp,viber,snapchat,insta...) a ponajvise ga uzimam zbog facecama.Vidim da iphone ima 7mp front cameru dok s7 5mp pa me brine dali je to neka velika razlika tijekom snimanja.Mob bi stavio na tripod i snimao za yt,mikrofon imam ''studijski'' tako da nema potrebe koji mob ima bolji mic a sto ce tice frontcamere mi je bitno jer se mislim vidit ali mozda cak to nije ni potrebno jer ako okrenem da snima s zadnjom mogao bi imati 4k facecam sto bi bilo brutalno.

Hvala guys

cujemo se :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Ja bi isao na s7, na njemu bar imas utor za sluske... :D
15 godina
zuper kaže...
win32 kaže...

G5 se jedino kamerom može nositi sa S7 i Mate 9. Njega izbjegavati. Ja bi izabrao S7 edge samo zbog AMOLED ekrana koji zasjeni bilo koji LCD

Jesi mozda imao S7 Edge? Znas u cemu je mali problem? Poznajem neke ljude koji kod nas uvoze Samsung te svi imaju S7, a ne Edge te su mi savjetovali da ne uzimam Edge. Cudno. Stovise, cak znam neke koji su uzeli Edge i onda ga mijenjali za S7. Ne bi bas u detalje. Maka meni se cini kao ok uredaj, ali trenutno je preskup.

Iskreno, dijagonala mi je stvarno vazna stvar, a opet ne treba mi tablet pa mi zato pase npr. Mate 9 (on mi je favorit, ali jos ga nema kod nas pa je upitno koje ce biti cijene).

Gledao sam jos Microsoft Lumiu 950XL, ali ne znam kako radi taj uredaj i kakav je OS?

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina

Kupio sam iz Banggood.com maskicu i kaljeno staklo za mob. 19.11.a prateči pošiljku sam vidio da su je 24.11. poslali iz Kine prema Hrvatskoj.

Zanima me kolko treba da paketić dođe do nas?

Možda je netko od vas već kupovao sa Banggooda pa da mi kaže jer već je 30-ti.

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.11.2016 20:59 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
deepshitcro kaže...

hahah pa gle imas i na iphoneu isto utor samo sto nije 3.5 nego micro usb a meni ono tak svejedno bitno da se mozeju slusalice stavit :D

Kaj velite ima neko iskustva??

Ja bi iso na iphone 7 pa kaj bude bude mob nemre bit tak los

14 godina
neaktivan
karlo125 kaže...
deepshitcro kaže...

hahah pa gle imas i na iphoneu isto utor samo sto nije 3.5 nego micro usb a meni ono tak svejedno bitno da se mozeju slusalice stavit :D

Kaj velite ima neko iskustva??

Ja bi iso na iphone 7 pa kaj bude bude mob nemre bit tak los

A i ako ti se iphone neće sviđati, uvijek ga možeš prodati i za te novce opet kupiti novi s7.

13 godina

Imaš lošiju bateriju, lošiji ekran, nešto lošiju kameru, neproširivu memoriju, i priznao ti to ili ne, jednostavnije je imati utor za sluške nego nemati.

Kod iphonea imaš bolji zvuk na slušalicama, jači čipset, bolji zvučnici na mobu. 

Nez, nekako ne vidim nikad kako iphone opravdava svoju cijenu, i dosadi mi nakon dan-dva korištenja zbog ograničenosti. Na sreću moju, ne pada mu cijena brzo kao ni interes, stoga ako ti se ne svidi, lako zamjeniš za bilokoji android kasnije

15 godina
@ karlo125

Biti ćeš zadovoljan s iPhone-om.
Meni osobno je iOS daleko najbolji OS, a support na najvišoj razini (jedini support koji se može mjeriti s Apple-om je npr. Amazon).
Za sve ono koji misle da imam iPhone...ne, nemam....kao što sam naveo, trenutno sam zadnje cca 2 godine na G3, ali činjenica je ta da iOS radi predivno...fluidno...izrada uređaja je odlična....

Osobno da trenutno nemam neke druge prioritete, definitivno bi išao na iPhone...ovako na žalost ništa od toga.

P. S.

Gore sam pitao za Lumiu 950XL....
Zaboravite da sam pitao, šta god fanovi rekli, sav taj dobar hardware ne znači baš ništa s obzirom na OS koji je još uvijek užasan (čak mi je bolji na desktopu, makar sam više za GNU/Linux).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice