Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.023
|
čitano: 12.503.674
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Ekipa bok. Trebao bih preporuku mobitela do 4000kn, gledajući cijenu u dućanu. Android, dobra baterija, ekran oko 5.2".

Trenutno imam Lg G2 pa bi dimenzijama čim sličnije njemu jer mi ne treba ništa puno veće.

Hvala :)

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
kiki_b kaže...
Cirko33 kaže...

Poslo sam im upit na mail dali obavljaju satavljanje globalnog roma na xiaomi uređaje i odgovorili su mi da stavljaju na neke uređaje te koji konkretni model bi htio da pogledaju koji rom imaju. Znaci oni su ti stavili global stable jelda? I dobivas redovito mjesecne ota updateove? I postoji samo jedan global stable ak se ne varam i to je rom koji nema nis kinesko, ima google play i sve radi super i dobivaju se mjesecni ota updateovi? I mozes mi sam rec kak cu znat da se ne radi o global stable romu...odnosno sta treba pisati kada je na njemu global?

Hvala na informaciji! :)

Tako je stavili su Global stable i za njega imas mjesecni update. I evo trenutno joj sve radi kako treba bez problema.  Jedino sto za njen Redmi 3S Prime još nije izasao MIUI 8 Global stable pa nema hrvatskog jezika. Na osmici su ubacili hr jezik.

Pogledas verzije koje su do sad izašle za tvoj mobitel koji želiš kupiti i usporedis sa verzijom koja je na tom koji si kupio. Ako vidis da ima 5 znamenki, to ti je prvi znak da je kuhani rom. Tako je bio moj slučaj. Ili jednostavno potražiš na netu verziju koju imas i znat ces odmah sto je gore ili upitaš ovdje, sigurno će ti netko odgovoriti :)

Okej, sutra idem do dućana pa pošaljem SS nakon kaj ga stave čisto da provjerimo pošto nisam iskusan kaj se tog tiče...

I'm sorry, I can't hear you over the sound of how awesome I am!
14 godina

Poz,

ja idem kontra od drugih kolega, bar trenutno. Tražim mobitel do 500kn, da je smartphone, za dijete 6. razred. Neka može igrati osnovne igrice, clash of clans, onu zmiju i sl. 

Proizvođač nebitan, trgovina također, može naša, može online, može njuškalo čak i neki polovni prijedlog. Zahvaljujem

0 0 hvala 0
15 godina
DeeKay kaže...

Poz,

ja idem kontra od drugih kolega, bar trenutno. Tražim mobitel do 500kn, da je smartphone, za dijete 6. razred. Neka može igrati osnovne igrice, clash of clans, onu zmiju i sl. 

Proizvođač nebitan, trgovina također, može naša, može online, može njuškalo čak i neki polovni prijedlog. Zahvaljujem

Nešto poput ovog...LINK

Some people are so poor... all they have is money!
17 godina
DeeKay kaže...

Poz,

Mislim da ovaj mob za 650kn nije los

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Cubot+rainbow

Recenzija:

http://www.balkangadgets.com/cubot-rainbow-recenzija-mini/

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina

Trenutni mob mi je na izdisaju te sam u potrazi za novim. Izbor mi se sveo na: samsung j5 (2016) i LG X screen.

Ima netko iskustva sa ijednim od ta dva mobitela? 

Hvala

14 godina
neaktivan

Danas kupio RedmiNote 3 Pro u Neutrinu, kad sam doso doma skuzim da ne radi kamera...izbacuje mi camera error: can't connect to camera. Na mobitelu je bio global stable, MIUI 8...na updateru sam vidio da ima nova verzija, updejtam i nista sve isto...malo guglam po internetu i pocistim data i cache od kamere i rebootam mob...nista, vratim na tvornicke postavke i opet nista...i lijepo odem nazad kod njih i daju mi novi iz skladista...na tom uredaju ista stvar. Ne znam jel se ikome tak nes dogadalo al jedino znam da u neutrino necu krocit vise, prije nekih mjesec dana kupovo sam xperiu z3...dobijem original kutiju, dodem doma, a unutra xperia z...model koji se ni ne proizvodi vise...kako, zasto to samo oni znaju...eto cisto da napisem svoje iskustvo s njima.

I'm sorry, I can't hear you over the sound of how awesome I am!

5 0 hvala 0
9 godina
Mislim da ima bug kamere na miui 8 vezan za timestamp, tj trebas uc u postavke kamere i iskljucit timestamp.. probaj pa javi

0 0 hvala 0
9 godina
Mislim da ima bug kamere na miui 8 vezan za timestamp, tj trebas uc u postavke kamere i iskljucit timestamp.. probaj pa javi

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Yo Momma kaže...
Dino-san kaže...

Pozdrav,jel mi može tko preproručiti dobar mobitel za 600-700 kn(rabljeni ili ako se nade i novi).

Mislio sam uzeti samsungov Galaxy Core I8260 na njuškalu(polovni).Što mislite o samsungovim mobitelima općenito i mom odabiru?

Jednom riječju: zaboravi. Od Samsunga samo S klasa valja, ostalo je čip šit (konkretno Core je baš za guzicu obrisat, nakon što si na njemu isjeckao luk i bacio ga u glavu klincu koji ti zajebava psa u dvorištu, ne nužno tim redoslijedom). Polovni S-ovi na njušci su čip, ali nisu šit, ako ih vlasnik nije takvima učinio. Dakle, preporuka tebi ko i kolegi za taj novac: S3 ili S4 na njušci.

A kakva im je ova J serija? Vidim da se pojavilo more toga. Konkretno bacam oko na Galaxy J1 i J3, eventualno J5.

17 godina
Trolleo kaže...
Yo Momma kaže...
Dino-san kaže...

Pozdrav,jel mi može tko preproručiti dobar mobitel za 600-700 kn(rabljeni ili ako se nade i novi).

Mislio sam uzeti samsungov Galaxy Core I8260 na njuškalu(polovni).Što mislite o samsungovim mobitelima općenito i mom odabiru?

Jednom riječju: zaboravi. Od Samsunga samo S klasa valja, ostalo je čip šit (konkretno Core je baš za guzicu obrisat, nakon što si na njemu isjeckao luk i bacio ga u glavu klincu koji ti zajebava psa u dvorištu, ne nužno tim redoslijedom). Polovni S-ovi na njušci su čip, ali nisu šit, ako ih vlasnik nije takvima učinio. Dakle, preporuka tebi ko i kolegi za taj novac: S3 ili S4 na njušci.

A kakva im je ova J serija? Vidim da se pojavilo more toga. Konkretno bacam oko na Galaxy J1 i J3, eventualno J5.

Deklarirani su kao Upper mid range uređaji, A serija je puno bolja. Ona je deklarirana Upper mid range, high end (A7 i A8 su High-end). Osobno J mi izgleda kao jeftin telefon od nekvalitetnog materijala i kao nešto što mu ne stoji Samsung logo. To je moj osobni stav. Od Samsunga samo A i S seriju bi uzimao, ništa drugo; još jednom moj osobni stav.

8 godina
neaktivan

1500kuna,naše trgovine,5",2gbram,16gb rom,solidna kamera,da drži dulje od godinu i pol

razmisljao sam o huawei p8 lite,lg x screen,redmi 3x a sad imao sam huawei y530 koji je riknuo nakon 5 mjeseci,nekog lg koji je star 4 godina i još je živ a za xiaomi me trta jer je kinez i neznam koliko ce trajat(+miui zna bit zeznut s dosta bugova) 

Možete mi predložit još neki mob ili mi pomoći u odabiru navedenih:)

0 Lg x screen
3 Xiaomi redmi 3x
8 Huawei p8 Litre
0 Nešto drugo

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

imam lg g4 i kroz koji dan bi se odlucio prodat isti te se mislim izmedu s7 edge ili g5 sa cam plus, prvenstveno mi mora kamera bit brutalna i ekran, šta preporučate? Slušam ako neko ima i 3 opciju mobitela....

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Trolleo kaže...
Yo Momma kaže...
Dino-san kaže...

Nemoj. Bolje polovna S serija nego nova J. Serija A meni nije dobar odnos uloženo/dobiveno, a ti odluči za sebe.

10 godina
neaktivan

Kupio bih novi mobitel s najboljom mogucom kamerom prednjom i zadnjom da bude do 5" i do 1400 kuna, u obzir dolazi i rabljeni s njuskala, usput postavljam i anketu baziranu na onome sto sam gledao

5 Xiaomi Redmi 3 pro
    1 Samsung Galaxy J5
    1 Samsung Galaxy S5
    2 Iphone 5s
    7 Huawei P8 Lite
    0 Nesto drugo

0 0 hvala 0
    12 godina
    Cirko33 kaže...

Danas kupio RedmiNote 3 Pro u Neutrinu, kad sam doso doma skuzim da ne radi kamera...izbacuje mi camera error: can't connect to camera. Na mobitelu je bio global stable, MIUI 8...na updateru sam vidio da ima nova verzija, updejtam i nista sve isto...malo guglam po internetu i pocistim data i cache od kamere i rebootam mob...nista, vratim na tvornicke postavke i opet nista...i lijepo odem nazad kod njih i daju mi novi iz skladista...na tom uredaju ista stvar. Ne znam jel se ikome tak nes dogadalo al jedino znam da u neutrino necu krocit vise, prije nekih mjesec dana kupovo sam xperiu z3...dobijem original kutiju, dodem doma, a unutra xperia z...model koji se ni ne proizvodi vise...kako, zasto to samo oni znaju...eto cisto da napisem svoje iskustvo s njima.

moj tata je sa njima imao problem prije dva tjedna kad su mu dali vidljivo korištenu doogee valenciu 2

11 godina
    neaktivan
    Del_Boy97 kaže...
    Cirko33 kaže...

moj tata je sa njima imao problem prije dva tjedna kad su mu dali vidljivo korištenu doogee valenciu 2

Ova dva posta treba prebaciti na podforum IT trgovine pod temu Neutrino..

Znači izbjegavati u širokom luku..

9 godina
    neaktivan

Biste li za stariju osobu radije kupili neku lumiu ili iPhone 4 rabljeni recimo.

Ne treba za net, eventualno vijesti, pozivi, vrijeme.

iPhone 4 8gb se danas može nabaviti već za 300- tinjak kn, dok nova lumia osnovna je oko 450 u trgovini.

Radi se o najjeftinijem mogućem uređaju, a da lijepo izgleda i da ima ovo što sam gore naveo.

4 iPhone 4 8gb
    7 Lumia 435
    Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2016 9:36 (AnđeoGabrijel21).

0 0 hvala 0
    10 godina

Pozdrav

Tražim telefon za osnovne stvrari, pozivi, poruke i net, i da se mogu malo 'poigrat' sa custom rom-ovima :D

budget mi je 600-700kn, nije puno ali na njušci se mogu nać SG S3 i s4

Imam ponudu za S3 Neo - 700kn i S4 za 900kn, pa me zanima koja je realna cijena za rabljeni S3 Neo i S4 ?

EDIT: Sa S3 Neo dolazi i 3 maskice, a S4 ima zaštitnu foliju i neku nabudženu masku :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2016 10:45 (NiDJO7Z7).
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    11 godina
    neaktivan

Bez ikakve sumnje Lumia. Radit će jednako dobro kao i taj iPhone, samo bolje, plus to što je nova, nekoristena, limarija ko curica, baterija ko beba...  da ne govorimo o izmjenjivoj bateriji i SD kartici do 256 GB. Ovo zadnje možda manje bitno za dotičnu stariju osobu, ali nek se zna. Veći ekran također nije nevažan, pogotovo za stariju osobu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2016 11:14 (Yo Momma).

4 0 hvala 0
    11 godina
    neaktivan
    NiDJO7Z7 kaže...

Pozdrav

Tražim telefon za osnovne stvrari, pozivi, poruke i net, i da se mogu malo 'poigrat' sa custom rom-ovima :D

budget mi je 600-700kn, nije puno ali na njušci se mogu nać SG S3 i s4

Imam ponudu za S3 Neo - 700kn i S4 za 900kn, pa me zanima koja je realna cijena za rabljeni S3 Neo i S4 ?

EDIT: Sa S3 Neo dolazi i 3 maskice, a S4 ima zaštitnu foliju i neku nabudženu masku :)

Realna cijena za S3 Neo: 200 kuna. S4 600-800, ovisno o očuvanosti. S3 "pravi": 400-500, možda 600 ako je 32 GB verzija, isto ovisno o očuvanosti.

Već je bilo riječi o tome, ali još jedanput: izbjegavaj Samsungove NEo verzije u širokom luku.

Ako možeš ubosti dobar S4, zabavi s ROM-ovima nema kraja. Podrška je fantastična, isto ko i za (klasični) S3.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2016 11:03 (Yo Momma).
    13 godina
    neaktivan

Kakav vam se cini z5premium?

0 0 hvala 0
    9 godina
    protjeran
    AnđeoGabrijel21 kaže...

Biste li za stariju osobu radije kupili neku lumiu ili iPhone 4 rabljeni recimo.

iPhone 4 8gb se danas može nabaviti već za 300- tinjak kn, dok nova lumia osnovna je oko 450 u trgovini.

Radi se o najjeftinijem mogućem uređaju, a da lijepo izgleda i da ima ovo što sam gore naveo.

Kakav pobogu mrtvi, isluženi, već 6 vlasnika promjenio, iPhone 4.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
    11 godina
    neaktivan
    4L4N kaže...

Kakav vam se cini z5premium?

Provjeri iskustva korisnika na nekom relevantnom forumu. Sony zna zasrati s kvalitetom izrade gore od najgoreg kineza, Alcatela, Lade, Škode...

Ovdje ne govorimo o performansama i softveru koji su obično super, nego baš izrada. Ko da su ih ljudi slagali doma za 6 kuna po satu, u jednoj od onih "rad od kuće" shema iz Plavog oglasnika.

15 godina
    neaktivan
    Yo Momma kaže...
    neve111 kaže...

Može mišljenje o ovoj dvojbi...

Dakle G5 ili Nexus 6P 

Kod Nexusa me privlači čisti Android sa najnovijim ažuriranjima, veći ekran i bolja baterija a kod G5 kamera i SD utor.

Stvarno ne znam za koji se odlučiti i imate li možda još neki prijedlog do 3500 kn 

Ja bih na tvome mjestu definitivno G5. "Čisti" Android je i Android s manje funkcija (iako su neke od funkcija u skinovima nepotrebni gimmicki, neke opet nisu) i jedina njegova prednost je fluidnost, o kojoj u današnje vrijeme gotovo nema smisla govoriti kad skoro svi uređaji rade dobro. Nismo u doba jednojezgrenih procesora.

Da ne govorimo o svim ostalim prednostima koje ima G5.

Osobno mi je uređaj bez SD utora instant ignor, neću ga ni gledat, ne bih ga imao kod sebe ni da ga dobijem za badava, baš kao što ne dajem frišku figu za Nexusova "najnovija ažuriranja", obično s fantastičnim "poboljšanjima" kao što su ukidanje funkcija koje za mnoge korisnike život znače, ali se eto Googletu digla tica da oni hoće drugačije i znaju kaj je bolje za nas.

Koje bi to bile druge prednosti G5 u osnosu na Nexus...

11 godina
    neaktivan
    neve111 kaže...
    Yo Momma kaže...
    neve111 kaže...

Može mišljenje o ovoj dvojbi...

Dakle G5 ili Nexus 6P 

Kod Nexusa me privlači čisti Android sa najnovijim ažuriranjima, veći ekran i bolja baterija a kod G5 kamera i SD utor.

Stvarno ne znam za koji se odlučiti i imate li možda još neki prijedlog do 3500 kn 

Ja bih na tvome mjestu definitivno G5. "Čisti" Android je i Android s manje funkcija (iako su neke od funkcija u skinovima nepotrebni gimmicki, neke opet nisu) i jedina njegova prednost je fluidnost, o kojoj u današnje vrijeme gotovo nema smisla govoriti kad skoro svi uređaji rade dobro. Nismo u doba jednojezgrenih procesora.

Da ne govorimo o svim ostalim prednostima koje ima G5.

Osobno mi je uređaj bez SD utora instant ignor, neću ga ni gledat, ne bih ga imao kod sebe ni da ga dobijem za badava, baš kao što ne dajem frišku figu za Nexusova "najnovija ažuriranja", obično s fantastičnim "poboljšanjima" kao što su ukidanje funkcija koje za mnoge korisnike život znače, ali se eto Googletu digla tica da oni hoće drugačije i znaju kaj je bolje za nas.

Koje bi to bile druge prednosti G5 u osnosu na Nexus...

Pa evo recimo ta njegova modularnost. Iako je mogućnost lake izmjene baterije jedino što bi meni osobno bilo stvarno korisno, uz Hi-Fi DAC definitivno, neki se kunu i u druge module. Pa onda SD kartica. Pa onda bolji centralni procesor (CPU), bolji grafički procesor, nešto bolja kamera (za one koji vole ručne postavke i puno bolja kamera), giga memorije više (ako se ne varam)...

Trebaš još?

Jedino što 6P ima veću bateriju, ali kod LG-ja je izmjenjiva tako da ukupno opet duplo bolja autonomija (ako uložiš u dodatnu bateriju, naravno).

13 godina

Meni se osobno slike na 6p cine bolje nego na G5. Osobno mišljenje :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2016 16:03 (mrbean).
    Moj PC  
    1 0 hvala 0
    9 godina
    neaktivan
    Prince-Arthas kaže...
    AnđeoGabrijel21 kaže...

Kakav pobogu mrtvi, isluženi, već 6 vlasnika promjenio, iPhone 4.

A tu se ne bih baš složio, prije par mjeseci sam ga imao i bio je pristojan. Nažalost za mlađe više nije pošto je u tih par mjeseci prestala podrška za face i sl. (traži se minimum ios 8 za instalaciju), ali za stariju osobu koja to i tako ne koristi ne predstavlja neki problem. Pošto će to biti vjerovatno za Božić tek ima još vremena ali ne treba neki skupi jer jednostavno za to nema potrebe.

15 godina

najbolji android do 1000 kuna(za frendicu) igrice je ne zanimaju,Znači poruke fb viber i what ups 

Who bolan cares
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    12 godina

Evo samo da se javim.. prije nekih 2 tj. sam tu  pitao misljenja o Huaweiu P9.. samo da kazem da sam ga kupio i da ga preporucam svima.. za "male" novce dobijete mobitel koji moze parirati iphnu  i samsungu..

Jel me netko trazio?
    Moj PC  
    1 0 hvala 2
    E-mail:
    Lozinka:

vrh stranice