Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.595
|
čitano: 13.139.721
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Dobar dan svima.

Imam pitanje za sve ljude koji se bolje razumiju od mene u mobitele, a pretpostavljam da ih jena ovoj stranici popriličan broj. Tražim novi mobitel u cijenovnom rasponu od 2000 do 2500 (eventualno do 2700) kn pa sam Vas sve htio pitati koji biste mi mobitel preporučili da uzmem za tu cijenu. Nemam neke prevelike zahtjeve. Jedino što bih htio je da je kamera solidna u slikanju i video snimanju i da mobitel ne "šteka". Nisam neki ljubitelj zahtjevnih igrica ili općenito nekih ultramodernih aplikacija. Moram priznati da sam gledao neke mobitele i da se dvoumim između sony xperia m5 i microsoft lumia 950, ali ukoliko imate neki bolji mobitelj ili savjet, rado ću ga prihvatiti. Uz savjete za tip mobitela, htio bih Vas upitati ima li nekih mjesta na kojima se može kupiti mobitel za jeftiniju cijenu nego u standardnim poslovnicama t-mobile, vipa i takvih drugih kuca koje nabijaju cijene.

Unaprijed se zahvaljujem za savjete i Vaše komentare.

0 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
GuardianOTB kaže...

ja znam par ljudi s Redmi 3 (pro verzije doduse s 3GB rama). mobitel je extra.

Hvala ti na informaciji!

A zna li itko kakvi su im modeli 

-Xiaomi mi 4c

-Xiaomi mi 4s

Isto su mi fini na papiru, a neznam kakvi su dojmovi korisnika sto se tice baterije i kvalitete?

13 godina
neaktivan
Neuk kaže...
GuardianOTB kaže...

Hvala ti na informaciji!

-Xiaomi mi 4c

-Xiaomi mi 4s

Isto su mi fini na papiru, a neznam kakvi su dojmovi korisnika sto se tice baterije i kvalitete?

Mi verzije su iznad Redmi verzija. Ne znam nikoga osobno sto ih ima, po forumima su zadovoljni.

16 godina

Šta mislite o ovome modelu od samsunga "galaxy J5 (2016)"

https://neutrinomobile.hr/samsung-galaxy-j5-2016-j510-4g-16gb-gold-4107.html

Jel ima možda netko ovaj model, kako radi ? Vidim da ima 2 Gb RAM-a što je savim OK, jedino procesor ne znam kako se ponaša.

0 0 hvala 0
14 godina
kran kaže...

Jel ima možda netko ovaj model, kako radi ? Vidim da ima 2 Gb RAM-a što je savim OK, jedino procesor ne znam kako se ponaša.

Nemam iskustva sa tim uredajem ali definitvno ne vrijedi te pare i taj ducan izbjegavaj pomogucnosti jer znam oar ljudi da zale dan kad su tamo kupili uredaj..

16 godina
Miki_16 kaže...
kran kaže...

Nemam iskustva sa tim uredajem ali definitvno ne vrijedi te pare i taj ducan izbjegavaj pomogucnosti jer znam oar ljudi da zale dan kad su tamo kupili uredaj..

Vidim da ga imaju i u extreme digitalu još malo i jeftinije, čini mi se ok mobitel po karakteristikama.

12 godina
neaktivan
GuardianOTB kaže...
Neuk kaže...
GuardianOTB kaže...

Hvala ti na informaciji!

-Xiaomi mi 4c

-Xiaomi mi 4s

Mi verzije su iznad Redmi verzija. Ne znam nikoga osobno sto ih ima, po forumima su zadovoljni.

Da budemo precizni, iznad su po izradi i tzv. "premium" filingu. Naravno, pod uvjetom da netko unibody dizajn i neizmjenjivu bateriju smatra takvim. Uglavnom, onak na pogled izgledaju više fensi i sličniji ajfonu, to je manje više sve.

12 godina
neaktivan
aarcher kaže...
 htio bih Vas upitati ima li nekih mjesta na kojima se može kupiti mobitel za jeftiniju cijenu nego u standardnim poslovnicama t-mobile, vipa i takvih drugih kuca koje nabijaju cijene.

A ne znam.... osim doslovno bilo koje drugo mjesto/trgovina/kuća/web-stranica??

10 godina
neaktivan
kran kaže...
Miki_16 kaže...
kran kaže...

Vidim da ga imaju i u extreme digitalu još malo i jeftinije, čini mi se ok mobitel po karakteristikama.

E sad si našao gdje češ kupiti u Extremu, servis u Mađarskoj, ako uopće i postoji, a iako im je poslovnica u Zg- u ucrtana, na tom mjestu ne postoji.

14 godina
neaktivan
Miki_16 kaže...
kran kaže...

Gluposti, kupio vec treci mobitel iz Neutrina, sada Nexus 6P, papiri su svi uredni i garancija je EU...

14 godina
Rodić kaže...
Miki_16 kaže...
kran kaže...

Gluposti, kupio vec treci mobitel iz Neutrina, sada Nexus 6P, papiri su svi uredni i garancija je EU...

To je tvoje iskustvo, ja govorim iskustvo susjede i par prijatelja, cak je netko od njih rabljeni mob dobio, a susjeda pokvarenog i po pitanju zamjene ili povrat novca su se ludi pravili maksimalno...

18 godina
neaktivan

Preporuka za mob do 1000 kn. Ništa posebno ne treba, mali će ići na FB, tu i tamo nešto zaigrat, ovo ono. Ne pratim te jeftine modele pa stvarno ne znam što bih gledao. Jedino što je bitno da bude otključan na sve mreže i da je dobavljiv u HR. Hvala.

10 godina
Tražim best buy mobitel do 1000 kn. Trenutačno razmišljam o vivax fly v550 i o lenovo vibe p1m. Važno mi je da čim više dobijem za tu cijenu. Razmišljan i o dogee uređajima (x5, x6 itd.)

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

trebam pomoć oko odabira novog telefona, cijena je cca 300€ (2000 kn), idealno bi bilo da se može uzeti negdje kod nas, gledao sam NOA H9 i sviđa mi se općenito pogotovo 3 godine jamstva koje daju, ali i dalje sam nekako skeptičan jer nama baš nekih komentara korisnika,

druga opcija mi je neki Xiaomi u tom cjenovnom razredu, redmi pro note 3 mi se isto čini zanimljivim, pa me sad zanima isto kakve su vaše preporuke odakle naručiti i dali ima kod nas gdje za uzeti/naručiti a da je pouzdano,

može i neki drugi prijedlog u toj cijeni

hvala 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Moze preporuka mobitela do 1000kn, totalno nisam u tijeku. Moze i polovno, samo da je ocuvan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
hrcak24 kaže...

trebam pomoć oko odabira novog telefona, cijena je cca 300€ (2000 kn), idealno bi bilo da se može uzeti negdje kod nas, gledao sam NOA H9 i sviđa mi se općenito pogotovo 3 godine jamstva koje daju, ali i dalje sam nekako skeptičan jer nama baš nekih komentara korisnika,

druga opcija mi je neki Xiaomi u tom cjenovnom razredu, redmi pro note 3 mi se isto čini zanimljivim, pa me sad zanima isto kakve su vaše preporuke odakle naručiti i dali ima kod nas gdje za uzeti/naručiti a da je pouzdano,

hvala 

NOA - to je ona kao nekakva "hrvatska" marka? Uzmi radije nekog kineza.

12 godina

preporuka mobitela do 1300kn moze kinez, moze i rabljeni

unaprijed hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hrcak24 kaže...

hvala 

Od ovoga bolje nećeš naći Huawei P9 lite, verzija sa 3 gige rama. Naručiš za par dana kod tebe, možeš plaćati na rate beskamatno do 12 rata.. nedavno uzeo p8 lite od njih bez problema sve prošlo..link

Del_Boy97 kaže...

preporuka mobitela do 1300kn moze kinez, moze i rabljeni

unaprijed hvala

Od novih xiaomi redmi 3s

De gustibus non est disputandum.
16 godina
mario1990 kaže...

Od ovoga bolje nećeš naći Huawei P9 lite, verzija sa 3 gige rama. Naručiš za par dana kod tebe, možeš plaćati na rate beskamatno do 12 rata.. nedavno uzeo p8 lite od njih bez problema sve prošlo..link

Super cijena! Šteta šta je dostupna samo 2 Gb verzija.

15 godina
neaktivan

Cudno dok sam stavio link bila je 3gb verzija. Ali opet dobar izbor dobra cijena.

De gustibus non est disputandum.

0 0 hvala 0
10 godina
Xiaomi Redmi 3S 1300kn, Neutrino

0 0 hvala 0
16 godina

Preporuka za mobitel oko 2000 kn novi s garancijom. Treba biti što manji, 140mm dužine idealno. Držao sam P8lite i tu mi je na granici sa spretnošću rukovanja.

TREBA MI:

- kompaktan uređaj

- DT2W ili čitač otiska s prednje strane

- Solidna kamera

- dobra podrska developera - nije nužno

NE TREBA MI:

- bijesni hardver

Najidealnije što sam našao je Z5 compact ali mi je još uvijek preskup. Ostalo što sam gledao P9 lite i Nexus 5X ali mi djeluju preveliki.  Imao sam Redmi Note 2 i prodao sam ga zbog veličine.
A5 mi djeluje ok al nisam sa Samsungom baš... pogotovo što je srednja klasa.

Kineze bi gledao do 1200 kn, ali za više od tog želim imate neku sigurnost u vidu garancije.

Sad kad pročitam svoje zahtjeve i razmislim, mislim da ne postoji uređaj koji zadovoljava ove kriterije

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Z3c
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
bik kaže...
Z3c

Da, bio sam jako zainteresiran za njega, ali od 3 oglasa, dvoje mi je reklo : Znate, ekran se odlijepio, a i straznji poklopac se isto klima. Isto čitam i po forumima.
 I da, on više neće dobivati updateove koliko sam čuo jer ima SD801. Gledao sam i 5s, al računam da su to modeli stari već 3 godine. NE znam koliko ima smisla ulagati u tako nešto...

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2016 0:49 (SHELBY_09).
10 godina
Pogledaj mi5

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
SHELBY_09 kaže...

Preporuka za mobitel oko 2000 kn novi s garancijom. Treba biti što manji, 140mm dužine idealno. Držao sam P8lite i tu mi je na granici sa spretnošću rukovanja.

TREBA MI:

- kompaktan uređaj

- Solidna kamera

NE TREBA MI:

- bijesni hardver

Najidealnije što sam našao je Z5 compact ali mi je još uvijek preskup. Ostalo što sam gledao P9 lite i Nexus 5X ali mi djeluju preveliki.  Imao sam Redmi Note 2 i prodao sam ga zbog veličine.

Kineze bi gledao do 1200 kn, ali za više od tog želim imate neku sigurnost u vidu garancije.

Sad kad pročitam svoje zahtjeve i razmislim, mislim da ne postoji uređaj koji zadovoljava ove kriterije

Evo da se nadovežem na ovo. U sličnoj sam situaciji kao ti, tj. tražim novi mobitel do 2k kn. Fali mi samo par klikova da naručim Nexus 5X, samo bih htio pitati stručnjake ovdje da li se još uvijek isplati uzimati Nexusa? Pretpostavljam da će ga Goolge podržavati još dosta vremena tako da se ne brinem za software, jedino me brine da nije hardware malo zastario? Mada nisam prezahtjevan korisnik, ne igram zahtjevne 3D igrice, no važno mi je da ne zastajkuje tipkovnica kad hoću napisati poruku, ulazi u programe relativno brzo te da je multitasking relativno brz. Kamera mi se čini odlična što je također jedan veliki plus. 

Hvala 

13 godina
neaktivan
5argg kaže...
SHELBY_09 kaže...

TREBA MI:

- kompaktan uređaj

- Solidna kamera

NE TREBA MI:

- bijesni hardver

Evo da se nadovežem na ovo. U sličnoj sam situaciji kao ti, tj. tražim novi mobitel do 2k kn. Fali mi samo par klikova da naručim Nexus 5X, samo bih htio pitati stručnjake ovdje da li se još uvijek isplati uzimati Nexusa? Pretpostavljam da će ga Goolge podržavati još dosta vremena tako da se ne brinem za software, jedino me brine da nije hardware malo zastario? Mada nisam prezahtjevan korisnik, ne igram zahtjevne 3D igrice, no važno mi je da ne zastajkuje tipkovnica kad hoću napisati poruku, ulazi u programe relativno brzo te da je multitasking relativno brz. Kamera mi se čini odlična što je također jedan veliki plus. 

Hvala 

Ja sam imao Nexus 4 do prije cca godinu dana (upao u skoljku jbga. otisa ekran i preskupo mi je bilo mijenjati) i nikakvih problema s njim nisam imao. Imao je nadogradnju na 5.1.1 na kojoj mi je bio jos brzi, otvarao sve uredno ukljucujuci i zahtjevne igrice tipa Asphalt 8 na maxu.

Vjerovatno bih ga jos imao da nisam smotan.

Sada imam Xiaomi redmi note 2 s kojim sam prezadovoljan, ali nedostaje mi vanilla droid kod nexusa. mislim da ce mi iduci mob biti opet nexus.

12 godina
neaktivan

^ Zastario - za šta? Ako je bio dobar kad je izašao, valja i sad. Puno ljudi to ne kuži, ali mobitel ili valja ili ne valja, prvog dana kao i nakon 3 godine. Jedino što se mijenja je zahtjevnost videoigara, s boljim hardverom izbacuju

se igre sa zahtjevnijom i kompleksnijom grafikom, a veliš da te to ionako ne zanima. Sve ostalo je isto. Osim ako trebaš ispriku za pljunut puno para za najnoviji šmensi komad hardvera.

Ukratko: uzmi i nećeš zažaliti.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Yo Momma kaže...

^ Zastario - za šta? Ako je bio dobar kad je izašao, valja i sad. Puno ljudi to ne kuži, ali mobitel ili valja ili ne valja, prvog dana kao i nakon 3 godine. Jedino što se mijenja je zahtjevnost videoigara, s boljim hardverom izbacuju

se igre sa zahtjevnijom i kompleksnijom grafikom, a veliš da te to ionako ne zanima. Sve ostalo je isto. Osim ako trebaš ispriku za pljunut puno para za najnoviji šmensi komad hardvera.

Ukratko: uzmi i nećeš zažaliti.

slazem se sa svime sto je kolega napisao. jedino napomena za bateriju, ona ne moze biti ista nakon 3god kao 1. dana :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2016 11:58 (GuardianOTB).
15 godina
neaktivan

jel itko narucivao iphone 5s sa ebaya? jesu li otkljucani na nasu mrezu i moze neki pouzdani link

švšvš

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice