Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.023
|
čitano: 12.503.857
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Dane24 kaže...
medoplavi kaže...
Dane24 kaže...

Lite verzija skuplja? Od tih J5, on je 5 inca, a vibe p1 je cini se najbolji a on ti je 5.5 inca ako ti to ne smeta :)

Huawei p8 nigdje ispod 1500  nisam nasla....a Lenovo je P1M taj je 5 incha

Po meni tu onda J5. A ima Huawei P8, i P8 lite( ovaj bi trebo bit u toj cijeni ). 

P8 lite jos uvijek nije ispod 1500 nazalost...bar ga ja nemogu naci

9 godina
neaktivan
medoplavi kaže...
Dane24 kaže...
medoplavi kaže...
Dane24 kaže...

Lite verzija skuplja? Od tih J5, on je 5 inca, a vibe p1 je cini se najbolji a on ti je 5.5 inca ako ti to ne smeta :)

Huawei p8 nigdje ispod 1500  nisam nasla....a Lenovo je P1M taj je 5 incha

Po meni tu onda J5. A ima Huawei P8, i P8 lite( ovaj bi trebo bit u toj cijeni ). 

P8 lite jos uvijek nije ispod 1500 nazalost...bar ga ja nemogu naci

A onda J5 tu po meni najbolji.

10 godina
neaktivan
Možda da pogledaš LG Zero mislim da mu je cijena oko 1200 kn

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

P8 lite je 1380 kn na bonbon.hr

11 godina
neaktivan
texas.bug kaže...

Zelim izbjeci MIUI i zato mi (osobno) G3 izgleda bolji izbori...najradije bi vanilla android ili bar onaj sa sto manje bloatware, ali nazalost osim nexusa i moto g nitko ga ne nudi.

Znaš što, jako bi se iznenadio.

Trebaš samo malo bolje provjeriti. Neki proizvođači stavljaju brutalno puno bloata, to je istina, iako se sve to vrlo lako miče ako treba. Osim ako si ko jedan simpleton u temi za S7 kojem je previše razmišljanja i isključiti Bluetooth, GPS i WiFi kad mu ne trebaju pa pljuje po S7 i žali se na bateriju. Grrrr... no skrećem s teme...

Kod mnogih je proizvođača Android zbilja jako blizu vaniliji, iako se tako ne čini, jer onih par aplikacija što se čine kao bloat kad pregledavaš app ladicu, zapravo to nisu. Recimo, ja sam na Aceru bio krenuo deinstalirati "bloat", uredno ga rootao, stavio gore Root uninstall, kad tamo, ono što se činilo kao bloat zapravo su malo više od shortcuta prema nekim internetskim stranicama ili nepotpune verzije igara. Sve skupa možda par desetaka KILObajta. Na kraju odustao i ostavio, ne zauzimaju prostora ništa i u pozadini ne rade ništa i sve radi savršeno.. Dakle vanilija, a reko bi čovjek ovi nisu normani šta su gore natrpali.

Uostalom, što se tiče MIUI-ja, za većinu mobitela s njim postoji CyanogenMod, ako te baš toliko smeta. Onda imaš Android onakav kako ga je bog zamislio :)

Inače, što se tiče LG-ja... meni je to jako simpatična marka jer mi se strašno sviđa što i dalje furaju SD karticu i izmjenjivu bateriju i sigurno bih bio vjeran poklonik koji kupuje svaki njihov model, da nije jedne sitnice.

Proklete on-screen tipke. Mrzim ih silinom tisuću afričkih sunaca u podne. Čemu, zašto postoje? Uvijek je ispod ekrana dovoljno mesa da se tamo smjeste

Dovoljno je loše što bespotrebno zauzimaju prostor na ekranu, iako se "nastoje" maknuti kad ne trebaju... ALI.

U svakoj aplikaciji imaš dodatni tap po ekranu da bi ih prvo dobio ako su se maknule. Dodatni tap imaš u aplikacijama tipa MX Player, ako samo želiš premotavati, mijenjati svjetlinu ili glasnoću, jer, tko bi rekao... fakin player ne reagira na te inače vrlo elegantne geste sve dok se na ekranu ne pojave ušljive on-screen tipke. Nekom to zvuči trivijalno, ali kad cijeli dan bespotrebno tapkaš po ekranu samo da bi došao do onoga što ti treba... tko je probao razliku zna o čemu pričam. Na mobitelima tipa Samsunga i svakom drugom koji ima tipke ispod ekrana samo klizneš prstom po ekranu i gotovo.

Uglavnom, meni on-screen tipke jako smanjuju kvalitetu upotrebe. Da ne potegnem onu amerikaniziranu floskulu, "korisničkog iskustva". Tako da promisli smeta li ti to.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 11:47 (Yo Momma).
14 godina

Planiram uzet neki mob do 1200kn. Nasao sam Xiaomi Redmi 3 Pro, Xiaomi Mi4i, Lg G 3 i Huawei P8 lite. Ne mogu se odlucit koji uzet. Najbitniji su mi ekran i da sve radi fluidno.

11 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Na svemu od navedenog, kao i na 99% drugih uređaja od 1000 kuna, u današnje vrijeme sve radi fluidno. Pa i na puno jeftinijim uređajima. Pa čak i na omraženom Doogeeju, koliko god bio loš po svim ostalim stavkama. Prestigio, Vivax i slični proizvođači umjetnih gnojiva su pak u ovih 1%.

Uglavnom, fluidnost lagano postaje kategorija koja se podrazumijeva i skoro da je nema smisla spominjati. Ono, kupujem stan... bitno mi je da ima wc.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 13:46 (Yo Momma).

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Još uvijek nisam uzeo ništa, u dilemama sam

Sastaviti ću neke prioritete po važnosti;

1. Udobnost u ruci (a.k.a. što kompaktniji uređaj, lijepo dizajniran)

2. Ekran- imao sam S4 prije i iPhone pa patim na čisti ekran, dakle što veća gustoća piksela i lijep prikaz boja

3. Baterija- da izdrži barem 1 dan upotrebe sa oko 5h on screen time- a

4. Fluidan rad- radi se većinom o surfanju samo pa bi bilo lijepo da u tome ne šteka

5. Jednostavnost OS- a (ne volim milijun opcija, nego nekoliko korisnih)

Igrice igram tu i tamo, isto je i s fotkanjem, tako da mi to i nije neka primarna stavka.

Ne bih uzimao Windows Phone uređaje i Meizu brand, kupujem u dućanu novi uređaj, budžet je oko 2500 kn, ali uzeo bih u obzir i najjeftiniji uređaj koji zadovoljava ove moje kriterije.

0 0 hvala 0
14 godina
xiaomi mi5 izvana...
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Kupujem u dućanu u RH

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Traži se Samsung A3 (2016) s nešto garancije, okolica Bjelovara, Koprivnice, Đurđevca, Osijeka - privatna poruka molim

PS. A može i ponude sličnih, MANJIH a dobrih mobitela s garancijom (tipa Z3 Compact) 

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 2:12 (matejBJ).

0 0 hvala 0
14 godina

zna li tko, da li je Huawei P8 Lite iz BonBon-a zakljucan?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
AnđeoGabrijel21 kaže...

Još uvijek nisam uzeo ništa, u dilemama sam

Sastaviti ću neke prioritete po važnosti;

1. Udobnost u ruci (a.k.a. što kompaktniji uređaj, lijepo dizajniran)

2. Ekran- imao sam S4 prije i iPhone pa patim na čisti ekran, dakle što veća gustoća piksela i lijep prikaz boja

3. Baterija- da izdrži barem 1 dan upotrebe sa oko 5h on screen time- a

4. Fluidan rad- radi se većinom o surfanju samo pa bi bilo lijepo da u tome ne šteka

5. Jednostavnost OS- a (ne volim milijun opcija, nego nekoliko korisnih)

Igrice igram tu i tamo, isto je i s fotkanjem, tako da mi to i nije neka primarna stavka.

Ne bih uzimao Windows Phone uređaje i Meizu brand, kupujem u dućanu novi uređaj, budžet je oko 2500 kn, ali uzeo bih u obzir i najjeftiniji uređaj koji zadovoljava ove moje kriterije.

Nexus 5x

If you're going through hell, keep going!
9 godina
neaktivan
Dobar Vam dan. Buduci da nisam neki napredni znalac o mobitelima nadam se da ce te mi vi iskusniji pomoci. Dakle planiram kupiti mobitel ali ne znam koji da odaberem. Prvi izbor mi je galaxy s5 ,jer nekoliko ljudi koje poznajem me uvjeravaju da ne kupujem jeftinije modele,ako kupujem nek kupim kako valja,preporuke su da je mobitel odlican,padao tisuce puta,ekran se nikad nije razbio,ne zamrzava... Privukli su me takoder i J7 2016 i a5. J3 2016 me privukao zbog svoje cijene (preko tele 2 na ugovor za 850 kn ) ,dok je j7 2016 iste cijene u toj ponudi kao i s5 (1800kn) . Brine me sto je s5 stariji model(ne znam ima li to kakve veze)...Dakle ima tu vise modela koji me zanimaju ali glavna dilema je buduci da su iste cijene j7 2016 i s5...Komentari,preporuke,iskustva...sve je dobrodoslo...hvala Vam !

1 0 hvala 0
13 godina
JohnnyBlaze kaže...

Planiram uzet neki mob do 1200kn. Nasao sam Xiaomi Redmi 3 Pro, Xiaomi Mi4i, Lg G 3 i Huawei P8 lite. Ne mogu se odlucit koji uzet. Najbitniji su mi ekran i da sve radi fluidno.

Od svih kineza navedenih ASUS ti je ponajbolji, meni u dvije godine bez trzanja/resetanja i ostalih gluposti + dual sim 24/7 sto ne mogu reci za neke huawei/lg koje sam koristio i sad sto koristim 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina

Moze malo misljenja o ovom mobitelu   Dooge y100 plus  zasto DA zasto NE

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Poz, imam vec tri godine lg l9 i vrijeme je uzeti novi mob. Za oko su mi uapeli Lg g3, nexus x5 i stylus2. Koji od njih ce imati podrsku narednih 2-3 godine? Koji je po vama bolji ( srednje zahtjevan korisnik ). Hvala

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Twinmama kaže...
Poz, imam vec tri godine lg l9 i vrijeme je uzeti novi mob. Za oko su mi uapeli Lg g3, nexus x5 i stylus2. Koji od njih ce imati podrsku narednih 2-3 godine? Koji je po vama bolji ( srednje zahtjevan korisnik ). Hvala

Nexus 5X. 

13 godina
neaktivan
Twinmama kaže...

G3 kazu ima uzasnu bateriju, ali kazu da se s upgradeom na MM to drasticno promijenilo.  osobno nisam vidio. fantastican ekran.

stylus2 je vise clan srednje gornje kategorije, a i ima 5.7'' - mrcina je to, ali sigurno ispod g3 i x5

nexus uređaji imaju konstantne upgrade, ja bih isao na njega. imao sam nexusa 4 i prezadovljan sam s njime bio dok mi nije roknuo u školjku hehe

usporedba: http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7926&idPhone2=7556&idPhone3=6294

9 godina
neaktivan
Brine me baterija na nexusu, ispod 3 je i nonrem. Strah me za lg g3 da je 6.0 zadnja nadogradnja. A izmedu g3 i g4 je 1000 kn razlike. Sada jos manje znam. Haha. Mozda ima koji bolji mob do 2200 kn only cro. Hvala
17 godina
odjavljen

LG G3 vise nije aktualan, uvijek je imao mini lag, slabu bateriju, los ekran, iako je cjelovito uredjaj kompletan.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3

0 0 hvala 0
13 godina

Ja koristim LG G3 na CM 13, laga apsolutno nema,ekran bi mogao biti malo svjetliji, kao da ima isprane boje, ali je ok. Baterija cak i nije toliko loša. Moja je stara godinu i pol, s tim da ga random punim na 50% i uopce ju ne pazim, svejedno imam preko 3h SOT-a. vjerujem da bi uz novu bateriju imao preko 4h, kao ekipa na XDA.

Na njuskalu ga se moze naci vec za oko 1300-1400 kn 3/32. Mislim da je solidna opcija (prije bi njega uzeo nego S5 recimo)

14 godina

Bok svima!

Evo kako mi ističe ugovor s Vipom, dobio sam od njih popust na telefon i na tarifu. Da sad ne idem u detalje, napisati ću samo kombinacije koje razmatram a vi recite što bi bilo najbolje uzeti.

Da ne bi bilo zabune, i sa ovim popustima i dalje je sve to preskupo...

Iphone 6s 16gb:

Tarifa XL+:   119 kn odmah, 335 kn mjesečno (otplata uređaja + tarifa)

Iphone 6s 64gb:

Tarifa XL+:   879 kn odmah, 335 kn mjesečno (otplata uređaja + tarifa)

HTC 10:

Tarifa L+:   379 kn odmah, 290 kn mjesečno (otplata uređaja + tarifa)

Tarifa XL+:   119 kn odmah, 315 kn mjesečno (otplata uređaja + tarifa)

Galaxy S7 Edge:

Tarifa XL+:   1379 kn odmah, 305 kn mjesečno (otplata uređaja + tarifa)

Galaxy S7:

Tarifa L+:   779 kn odmah, 280 kn mjesečno (otplata uređaja + tarifa)

Tarifa XL+:   19 kn odmah, 305 kn mjesečno (otplata uređaja + tarifa)

Nekako mi se u cijeloj priči kao best buy čini HTC.

Trenutno imam Galaxy S6 i nekako bih najmanje S7...

Baš me zanima vaše mišljenje, unaprijed hvala.

Lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Krivi topic

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 14:05 (texas.bug).

0 0 hvala 0
14 godina

Ima ovdje ljudi koji aktivno prate leakove, nagađanja, i različite sajmove?

Krajem prošle godine sam na više mjesta naletio na mobitel (+ tablet :D ) koji bi želio kupiti.

http://www.bug.hr/vijesti/asus-padfone-s2-snapdragon-820-soc-om/144972.aspx

http://www.phonearena.com/news/Snapdragon-820-powered-Asus-Padfone-being-prepped-for-March-release_id71692

I od onda ni jedna vijest. Čak ni Google ne može ništa pronaći. Čak ni demat ili odustajanje od proizvodnje.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
zvone07 kaže...

Bok svima!

Evo kako mi ističe ugovor s Vipom, dobio sam od njih popust na telefon i na tarifu. Da sad ne idem u detalje, napisati ću samo kombinacije koje razmatram a vi recite što bi bilo najbolje uzeti.

Da ne bi bilo zabune, i sa ovim popustima i dalje je sve to preskupo...

Iphone 6s 16gb:

Tarifa XL+:   119 kn odmah, 335 kn mjesečno (otplata uređaja + tarifa)

Iphone 6s 64gb:

Tarifa XL+:   879 kn odmah, 335 kn mjesečno (otplata uređaja + tarifa)

HTC 10:

Tarifa L+:   379 kn odmah, 290 kn mjesečno (otplata uređaja + tarifa)

Tarifa XL+:   119 kn odmah, 315 kn mjesečno (otplata uređaja + tarifa)

Galaxy S7 Edge:

Tarifa XL+:   1379 kn odmah, 305 kn mjesečno (otplata uređaja + tarifa)

Galaxy S7:

Tarifa L+:   779 kn odmah, 280 kn mjesečno (otplata uređaja + tarifa)

Tarifa XL+:   19 kn odmah, 305 kn mjesečno (otplata uređaja + tarifa)

Nekako mi se u cijeloj priči kao best buy čini HTC.

Trenutno imam Galaxy S6 i nekako bih najmanje S7...

Baš me zanima vaše mišljenje, unaprijed hvala.

Lp

Da ja biram uzeo bi S7, jos kad nas dolazi ona bolja exynos verzija. 

No, ako si sit Samsunga slobodno uzmi HTC 10, odlican mobitel, ne mozes pogrijesit niti s jednim.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3
9 godina
neaktivan
Nisam nasla niti jedan novi lg g3 za te novce. Ljudi pomoc, danas uzimam mobitel a jos neznam koji!!!
12 godina

Bok! :)

Sad kad sam cula par savjeta i napravila uzi izbor molim pomoc oko konacnog izbora. Ono sto mi je kod mobitela bitno su kamera, unutarnja memorija i opcenito kvaliteta. Znaci, uzevsi u obzir ova tri modela koja navodim, bitnije mi je da uzmem model koji znam da ce trajat i nece riknut u roku od dvije godine, a tek onda su mi bitne kamere i ostale karakteristike. Ako je, recimo, Xiaomi iste kvalitete kao OnePlus X radije cu onda uzet Xiaomi posto je u svakom slucaju jeftiniji. Dakle, 'troumim se' izmedu:

Huawei P8 Lite
Xiaomi Redmi Note 3
OnePlus X

Savjeti za eventualno cetvrti izbor su dobrodosli. Sve u rangu 1500kn (+/- 200kn).

Tenks unaprijed :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 16:16 (HejZebro!).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

One Plus X je odličan izbor

L.P
13 godina

Xiaomi mi4c dere guzove svima tu za 1700kn

Moj PC  
0 1 hvala 0
E-mail: