Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.023
|
čitano: 12.505.399
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Regala sam se samo da čujem vaš savjet! :)

Tražim novi smartphone do 1000 kn. Nisam zahtjevan korisnik, pa uz najosnovnije željela bih nešto malo bolju bateriju (znam da ne mogu očekivati čuda), da podržava nekoliko aplikacija, solidna kamera, i najbitnije - izdržljivost i kvaliteta! Nemam namjeru u doglednije vrijeme ga mijenjati, a i kako su kod mene česte situacije s padom, trebam neki koji će moći izdržati sve to! :D

U uži krug u ušli:

Sony Experia E

HTC Desire 200

ZTE Blade III

Samsung Galaxy Ace S5830

Nokia Lumia 520

Naravno, ako postoje još bolje opcije, predložite! 

Ekipa, hvala na svakom savjetu! :)

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Uzmi Lumiu 520 i stavi maskicu.

4 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav svima.

Pratim ovu temu već neko vrijeme i sada je došao red da i ja kupim novi (polovni) uređaj.

Cijena do koje bih išao je 2.000,00 kn, možda 100-200,00 kn više ako postoji dobar razlog za to.

Za sada se dvoumim između Lumie 920 koja me više privlači i Samsung Galaxy Note 2 - oboje sam našao na njuškalu za do 2000,00 kn.

Igre na mobitelu ne igram tako da mi to nije važno.

Mislim da Lumia ima nešto bolju kameru (nisam siguran) i besplatnu navigaciju koja je dosta dobra.

Note 2 ima dosta veći ekran (5.5" > 4.5"), ali ne znam da li bi mi to bilo previše pošto jedan kolega ima mobitel od 5" i dosta je velik. Ima i S-Pen iako ne znam za što bih ga točno koristio.

Ako možete dati par savjeta za koji mobitel da se odlučim, bio bih vam zahvalan.

Isto tako ako ima neki drugi mobitel do 2.000,00 kn preko njuškala za kupiti, slobodno ga preporučite.

P.S. Gledao sam i Motorolu Moto G, ali mi se ne sviđa što je kamera lošija, a pošto nemam fotoaparat, volio bih da mogu sa mobitelom napraviti tu i tamo koju dobru fotografiju.

Hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Xperia Z je dobar izbor za te novce. Za oko 2200 sto si rekao da ti je gornja granica mozes nabavit i novu ne koristenu. Takoder baci pogled na Nexus 4 i Galaxy s3 koji se moze nabavit nesto jeftiniji, a jos uvijek je odlican mobitel.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
12 godina
odjavljen
n3om0rph kaže...

Pozdrav svima.

Pratim ovu temu već neko vrijeme i sada je došao red da i ja kupim novi (polovni) uređaj.....

Sve o oba telefona imaš u ovim linkovima ispod :

Nokia Lumia 920 

Samsung Galaxy Note II N7100

Protected by Avast :D
14 godina
odjavljen
14 godina
gamer34 kaže...
Xperia Z je dobar izbor za te novce. Za oko 2200 sto si rekao da ti je gornja granica mozes nabavit i novu ne koristenu. Takoder baci pogled na Nexus 4 i Galaxy s3 koji se moze nabavit nesto jeftiniji, a jos uvijek je odlican mobitel.

Hvala na prijedlogu. Xperiu Z ne bih jer mi se ne sviđa taj dizajn. Ima ju šefica pa sam radio malo na mobitelu i barem je meni malo nezgodan za rad, previše mi je "kockast". Jedino što nijednom nije zaštekao ili slično dok sam radio na njemu.

Silwncer kaže...
n3om0rph kaže...

Pozdrav svima.

Pratim ovu temu već neko vrijeme i sada je došao red da i ja kupim novi (polovni) uređaj.....

Sve o oba telefona imaš u ovim linkovima ispod :

Nokia Lumia 920 

Samsung Galaxy Note II N7100

Pregledao sam te linkove par puta, ali nikako da se odlučim, pa sam pitao ovdje za savjet. Ipak, hvala na linku.

Hvala, ali kao što sam rekao kolegi iznad, Xperiu Z ne bih.

14 godina
odjavljen

Da, slažem se da je malo nezgrapan, ali se navikne s vremenom ;)

Imaš Note 2 polovno na njuškalu (2000/2200kn) i njega bih uzeo prije Lumie 920 :) 

Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z

1 0 hvala 0
14 godina

Da li možeš obrazložiti zbog čega.

To me najviše i zanima jer nisam koristio ni jedan od ta 2 pa ne znam što da gledam.

Gore sam napisao stvari koje su meni dobre i loše, pa me sada zanimaju ostala mišljenja.

Hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
A sto je s Nexusom 4? Ja bi ga uzeo prije Lumie ili Note-a, a imas ga za oko 2250 u Protisu, znaci nov iz trgovine. Po meni je to em bolji mobitel, em nije polovni.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
11 godina
neaktivan

Da li ovaj mobitel vrijedi kupovati?

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_win_i8550-5392.php

Po karakteristikama nije loš

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
n3om0rph kaže...

Da li možeš obrazložiti zbog čega.

To me najviše i zanima jer nisam koristio ni jedan od ta 2 pa ne znam što da gledam.

Gore sam napisao stvari koje su meni dobre i loše, pa me sada zanimaju ostala mišljenja.

Hvala.

A gledaj, neznam jesi se ikad susreo sa WP platformom, ali odi u neki obližnji centar i isprobaj neki mobitel sa WP, nece se svima svidjet, a neke ce oduseviti razumijes me? :)

gamer34 kaže...
A sto je s Nexusom 4? Ja bi ga uzeo prije Lumie ili Note-a, a imas ga za oko 2250 u Protisu, znaci nov iz trgovine. Po meni je to em bolji mobitel, em nije polovni.

Ako mu je kamera bitna, nece se bas proslaviti sa N4, imao sam ga priliku probati, a slike u najboljem slučaju ispadaju osrednje (u najboljem)

Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z
14 godina

Vidiš, o njemu nisam razmišljao.

Je da ima dobru podršku (Google) i nema nepotrebne gluposti, ali mislim da mu je kamera lošija. Koliko sam gledao, tek je na Nexusu 5 kamera dobra.

I jedan problem je što ima samo 16 GB memorije bez mogučnosti proširenja. Lumia ima 32, a na Noteu mogu staviti microSD karticu.

Pošto planiram mobitel koristiti najmanje 3 godine, mislim da bi mi 16 GB bilo malo, pogotovo kad uzmemo u obzir da jedan dio toga koristi i sam sustav.

14 godina
Kamera je soidina, nije nesto vau, ali moze posluzit. A za memoriju, nitko osim tebe ne moze znati koliko ti je potrebno, ja naprimjer imam sada 16gb na Nexusu 5 i nakon sto sam sve skinuo sto mi treba, imam oko 700slika i ostalo mi je 7,7gb. I jos ti je plus sto na Nexusima OS ne zauzima ni priblizno koliko na Samsunzima, meni kada se uracuna OS ostaje 12,55GB.
12 godina
Trazim polovni mobitel do 2000kn(moze i 2200 max),bitno je da je brz i da nema prevelik ekran,naslo ni se nesto kao iPhone 4s ili nexus 4,mozda s4 mini?znaci mob za ugodno surfanje i igranje
Nothing is true,everything is permitted.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

galaxy s4. bez garancije, al super cijena

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja nikad za tolke novce ne bih uzimao uredaj bez garancije. Za tu lovu kako sam prije rekao mozes uzet ne koristenu Xperiu Z, Nexus 4 nov iz trgovine, ako hoces wp imad Lumiu 925. iPhone 4s mozes uzet za puno manje love od njih, iPhone 5 tesko da ces nac dobar primjerak jer ih je dosta izunistavanih. Uglavnom ja bih gledao tu najvise gledao Xperiu i Nexus jer ih nabavis nove.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.3.2014 16:51 (gamer34).
12 godina
neaktivan
Bartaul kaže...
Trazim polovni mobitel do 2000kn(moze i 2200 max),bitno je da je brz i da nema prevelik ekran,naslo ni se nesto kao iPhone 4s ili nexus 4,mozda s4 mini?znaci mob za ugodno surfanje i igranje

Samsung galaxy note 2 ako ti nije prevelik...

14 godina
gamer34 kaže...

Ja nikad za tolke novce ne bih uzimao uredaj bez garancije. Za tu lovu kako sam prije rekao mozes uzet ne koristenu Xperiu Z, Nexus 4 nov iz trgovine, ako hoces wp imad Lumiu 925. iPhone 4s mozes uzet za puno manje love od njih, iPhone 5 tesko da ces nac dobar primjerak jer ih je dosta izunistavanih. Uglavnom ja bih gledao tu najvise gledao Xperiu i Nexus jer ih nabavis nove.

gdje je nexus 4 u trgovini za oko 2200? osim toga, traži mobitel koji će imat dovoljno interne memorije ili sa microsd utorom i dobrom kamerom, a n4 tu nije najbolje rješenje. isto važi i za lumiu 925 koja ima samo 16gb memorije bez microsd utora.

s3 potpuno novi je 2300 kn. možda i najbolja kupnja

12 godina
neaktivan

dali se moze preko mobileshop.eu na rate kupit?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

jel zna iko jel ima igdje vise za kupit htc sensation?

i am the kid your parents warned you about

0 0 hvala 0
14 godina
zuper kaže...
gamer34 kaže...

gdje je nexus 4 u trgovini za oko 2200? osim toga, traži mobitel koji će imat dovoljno interne memorije ili sa microsd utorom i dobrom kamerom, a n4 tu nije najbolje rješenje. isto važi i za lumiu 925 koja ima samo 16gb memorije bez microsd utora.

Gdje je rekao da trazi dovoljno memorije ili sd karticu? A dovoljno memorije je relativan pojam, nekom je dosta 8gb, nekon 16, a nekom ni 64 nije dosta. Nexus 4 u protisu dode 2250kn samo bi se vjerojatno trebalo prije narucit. Ali ovaj Galaxy s3 za 2300kn je odlicna kupnja, iako bi ja osobno rade uzeo Xperiu Z s njuskalu takoder novu zapakiranu posto sam imao oba mobitela i Xperia mi se dosta vise dopala, a nije me strah kupovat preko oglasnika. Jedino sto bi mu moglo zasmetat kod Xperie, a i s3 sto su dosta veliki uredaji, a rekao je da nebi prevelik ekran.

14 godina
odjavljen
zuper kaže...

Znaći S3 koji ima manji ekran, relativno lošiji ekran (AMOLED, ali 720P), slabiji procesor, lošiju kameru, manje RAMa, slabiju baterije, gore izrade od XZ je bolja kupnja? Isto tako i sa N4, samo što XZ riješava problem sa SD karticom.

Samo što se njemu ne sviđa oblik XZ (?), ali dobro, 100 ljudi, sto čudi.

Nego, ja bih na njegovom mjestu uzeo (da sam on, a ne ja xD) N4 i mali mUSB stick od 64GB. Sve fotke bih spremao na taj stick i još neke stvari, a aplikacije na mob.

14 godina
odjavljen

Frend mi ima S3, ja imam Z, ta dva moba se nemogu uopće usporedit, ne postoji segment u kojem je S3 bolji (jedino ekran, što je pomalo subjektivno).

A što se tiče moba do 2200KN, da ja biram? Polovno: SXZ, Note 2, novi Nexus 4 ili pak se protegnuo i naručio izvana ovu zvijerku. Dođe te oko 2400KN sve skupa

2 1 hvala 1
14 godina
gamer34 kaže...
zuper kaže...
gamer34 kaže...

Gdje je rekao da trazi dovoljno memorije ili sd karticu? A dovoljno memorije je relativan pojam, nekom je dosta 8gb, nekon 16, a nekom ni 64 nije dosta. Nexus 4 u protisu dode 2250kn samo bi se vjerojatno trebalo prije narucit. Ali ovaj Galaxy s3 za 2300kn je odlicna kupnja, iako bi ja osobno rade uzeo Xperiu Z s njuskalu takoder novu zapakiranu posto sam imao oba mobitela i Xperia mi se dosta vise dopala, a nije me strah kupovat preko oglasnika. Jedino sto bi mu moglo zasmetat kod Xperie, a i s3 sto su dosta veliki uredaji, a rekao je da nebi prevelik ekran.

ovdje je rekao. i rekao je da mu se xz ne sviđa. i ja bi mu predložio xz, al šta ćeš kad mu se ne sviđa

EDIT: sad vidim da ne mislimo na istog korisnika

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.3.2014 18:49 (zuper).
12 godina
neaktivan

Moze li mi netko objasnit kako se kupuje i placa preko mobileshopa.eu , jesu pouzdani?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
zuper kaže...

EDIT: sad vidim da ne mislimo na istog korisnika

Onda sam se i ja zahebo.

14 godina
@Zuper

Ma ja sam odgovarao drugom kolegi
17 godina

Ja sam u petak prijepodne naručio Nexus 5 preko njih i platio paypalom i nakon cca sat vremena su me zvali na mobitel da je sve ok i da će ga isti dan poslati. Poslije sam dobio tracking broj i vidim gdje je trenutno. Očekujem ga kroz koji dan. Po forumima sam našao pozitivna iskustva.

BTW, svima koji su mi pomogli savjetom zahvaljujem.

12 godina
neaktivan

dali postoji opcija karticom ali na rate?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice