Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.467
|
čitano: 12.929.472
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

A Prestigio ima nekakav OGS display. Sad ne znam jel to kakva zaštita protiv grebanja ili ne. Sierra koliko sam skužio nema ništa. Ne znam koliko su osjetljivi ti zasloni bez stakla protiv grebanja ako se pazi na njih i ako su u futroli. Inače sam osjetljiv na takve stvari.

No i meni nekak ova Sierra izgleda kao bolja solucija... {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 1:13 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
lllnuclearlll kaže...

A Prestigio ima nekakav OGS display. Sad ne znam jel to kakva zaštita protiv grebanja ili ne. Sierra koliko sam skužio nema ništa. Ne znam koliko su osjetljivi ti zasloni bez stakla protiv grebanja ako se pazi na njih i ako su u futroli. Inače sam osjetljiv na takve stvari.

No i meni nekak ova Sierra izgleda kao bolja solucija... {#}

Prestigiov zaslon nema zaštitu protiv grebanja, kazu na recenziji na mob.hr.

Uzimaj Sierru svakako ;)

12 godina
neaktivan

Pozdrav,

s obzirom da bi uzeo neki mobitel ženi, treba mi mala pomoć. Znači treba mi neki model 700-1000 kn, koji će imati najosnovnije funkcije smartphonova (brzina, ili nekakve sposobnosti igranja igracia ili gledanja filmova na njemu me nezanima)... ona iovako smatra mobitel nužnim zlom ( za sad se još uvjek nemože odvojiti od SE k880i) al s obzirom na svu današnju tehnologiju bilo bi dobro da bar može na net normalno...

s obzirom da ja imam galaxy s2 prvo sam joj mislo uzeti neki samsung al kad sam malo pročitao forum vidim da ima dosta drugih mobitela koji bi u tom cjenovnom razredu imali puno bolje karakteristike...

bitno je jednio da me ne zanimaju nikakve ponude na mrežema sa pretplatom nego čisto aparat u nekoj trgovini ili prek neta...

0 0 hvala 0
17 godina
dinos3 kaže...

Uzimaj Sierru svakako ;)

Ma ima nekakvu zaštitu. Čitao sam tu recenziju gdje piše da nema, i pitao sam dolje u komentarima što je taj OGS onda koji piše u specifikacijama. I Krešimir taj koji piše te recenzije mi je dolje odgovorio da ako to piše, ima nekakvu zaštitu, i da ta informacija nije bila dostupna kad je napravo recenziju. A konkretno zanima me kak se ponašaju telefoni koji nemaju zaštitu protiv grebanja. Ja ga ne mislim grebati čavlima niti nositi u džepu bez futrole, ali recimo često brišem ekran rukavom kad mi se zamasti i sl. Zanima me dali bi takve stvari napravile one male ogrebotine po zaslonu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 10:18 (lllnuclearlll).
14 godina
dmmeridius kaže...

Pozdrav,

s obzirom da bi uzeo neki mobitel ženi, treba mi mala pomoć. Znači treba mi neki model 700-1000 kn, koji će imati najosnovnije funkcije smartphonova (brzina, ili nekakve sposobnosti igranja igracia ili gledanja filmova na njemu me nezanima)... ona iovako smatra mobitel nužnim zlom ( za sad se još uvjek nemože odvojiti od SE k880i) al s obzirom na svu današnju tehnologiju bilo bi dobro da bar može na net normalno...

s obzirom da ja imam galaxy s2 prvo sam joj mislo uzeti neki samsung al kad sam malo pročitao forum vidim da ima dosta drugih mobitela koji bi u tom cjenovnom razredu imali puno bolje karakteristike...

bitno je jednio da me ne zanimaju nikakve ponude na mrežema sa pretplatom nego čisto aparat u nekoj trgovini ili prek neta...

Uzmi joj LG Optimus L4 II

14 godina
lllnuclearlll kaže...
dinos3 kaže...

Uzimaj Sierru svakako ;)

Ma ima nekakvu zaštitu. Čitao sam tu recenziju gdje piše da nema, i pitao sam dolje u komentarima što je taj OGS onda koji piše u specifikacijama. I Krešimir taj koji piše te recenzije mi je dolje odgovorio da ako to piše, ima nekakvu zaštitu, i da ta informacija nije bila dostupna kad je napravo recenziju. A konkretno zanima me kak se ponašaju telefoni koji nemaju zaštitu protiv grebanja. Ja ga ne mislim grebati čavlima niti nositi u džepu bez futrole, ali recimo često brišem ekran rukavom kad mi se zamasti i sl. Zanima me dali bi takve stvari napravile one male ogrebotine po zaslonu.

Isprike zbog duplog posta.

Sierra sigurno ima koliku toliku zastitu.

Uzmi si folijicu za 5 kn na ebayu i miran si, sto posto nemas brige.

Kolega ima S2 i foliju, folija ima onako par crtica kad se zagledas i bas izgleda da je ekran zagreban, kad se folija skine ekran netaknut, kao da je sad iz tvornice doso.

Ne mora znaciti da ako ima zastitu da se nece ogrebati, moj S2 ima Gorilla glass pa se svejedno ogrebao, ima par crtica, mozda nokat slucajno ili talo nesto. Tako da ta teorija bas ne drzi vodu. Iako kad grebem noktom nista ne ostane.

14 godina
protjeran
dinos3 kaže...
lllnuclearlll kaže...

Razmišljam o Prestigio 5044 ili Gigabyte GSmart Sierra? Prestigio je 100kn jeftiniji... Ostale specifikacije su slične... Može kakav prijedlog koji bi pomogao u odluci?

Sierra ima brzi takt procesora i bolju kameru. Ako se mene pita za to se svakako isplati dati 100 kn vise.

Svi hvale tu sierru a na cijelom netu nema ni jedne jedine recenzije o njoj. Istina da su speksi dobri, al recenzija nema kolko to ja vidim.

17 godina
Doctor Freak kaže...

Svi hvale tu sierru a na cijelom netu nema ni jedne jedine recenzije o njoj. Istina da su speksi dobri, al recenzija nema kolko to ja vidim.

A došla je u trgovine prije 2-3 dana kod nas. Ja isto čekam nekakvu recenziju prije kupnje neovisno o specifikacijama {#}

14 godina
protjeran

Pa zato mi nisu jasne te preporuke...već smo imali milju takvih mobova sa odličnim speksima pa je svaki imao mane, i to ozbilje mane. Eto ja npr bez recenzije znam da je ta kamera od 13mp vrlo loša, biti će dobro ako je barem približno dobra kao na na starom S2 sa 8mp. A dam se kladit da nije ni tolko dobra :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Molim kolege forumaše za preporuku mobitela do 1500kn Android OS novi ili rabljeni za prijatelja koji prvi put kupuje smartphone.

Preporučio sam mu Lumia 520 nova ili Lumia 620 rabljena ako nađe što se tiče WP8.

Zahvaljujem.

Ne dajem kolegama forumašima TU i TD.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
gin.tonic kaže...

Molim kolege forumaše za preporuku mobitela do 1500kn Android OS novi ili rabljeni za prijatelja koji prvi put kupuje smartphone.

Preporučio sam mu Lumia 520 nova ili Lumia 620 rabljena ako nađe što se tiče WP8.

Zahvaljujem.

GSmart Aku A1 (1350kn) ili GSmart Maya M1V2 (ovaj je oko 1650). Oglasnike i rabljene sam pretraži jer tu stvarno svašta ima...

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 12:48 (lllnuclearlll).
14 godina
neaktivan

Jel se može htc one mini uspoređivat s iphonom 5? Cijenom je pristupačniji itd.. I jel valja ta slika od 4 ultrapixela kaj ne mogu oni napravit normalne piksele ko i svi drugi?

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2013.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Sve ovisi o tome dali preferiras android ili ios. Ja sam imao Htc One i meni je osobno i iP4s bolji jer preferiram iOS.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s
14 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
Doctor Freak kaže...

A došla je u trgovine prije 2-3 dana kod nas. Ja isto čekam nekakvu recenziju prije kupnje neovisno o specifikacijama {#}

Ima nekakvih polu recenzija na Youtube na kineskom i ruskom uglavnom :D

Košta 100kn jeftinije nego HTC Desire 500. 

Još samo da dođe Alcatel Idol X ..

14 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
Sve ovisi o tome dali preferiras android ili ios. Ja sam imao Htc One i meni je osobno i iP4s bolji jer preferiram iOS.

Trenutno sam na 3gs, al smeta mi kaj ne mogu bluetooth spojiti na bilo kaj kaj u nazivu nema I. Onda slike, video, sve ide preko itunesa, a ja svaki mjesec reinstaliram windowse (ne pitajte zast), i hocu veci ekran (if u know what I mean). Pošto nemam fotoaparat, a puno putujem trebao bi cist malo jaci nego je na ovome, zato pitam za te ultrapixele. Normalno i baterija na 3gs svaki dan punim(nebi trebal ali ruzno je vidjeti crvenu bateriju :D ) 
NAJVAŽNIJE je da ne šteka dok pišem običnu poruku ili na fejsu poruku jer ono commodore 64 nije stekal pri unosu slova, a 3gs blokira ko mehanicka pisaca masina! 

14 godina
Diplomirani pješak kaže...
gamer34 kaže...

Trenutno sam na 3gs, al smeta mi kaj ne mogu bluetooth spojiti na bilo kaj kaj u nazivu nema I. Onda slike, video, sve ide preko itunesa, a ja svaki mjesec reinstaliram windowse (ne pitajte zast), i hocu veci ekran (if u know what I mean). Pošto nemam fotoaparat, a puno putujem trebao bi cist malo jaci nego je na ovome, zato pitam za te ultrapixele. Normalno i baterija na 3gs svaki dan punim(nebi trebal ali ruzno je vidjeti crvenu bateriju :D ) 
NAJVAŽNIJE je da ne šteka dok pišem običnu poruku ili na fejsu poruku jer ono commodore 64 nije stekal pri unosu slova, a 3gs blokira ko mehanicka pisaca masina! 

Da se mene pita uzeo bi iP5. Dosta fluidniji i stabilniji softer, i jos je stigao iOS 7 kojeg Petric dosta hvalia, vidim dosta putujes i kamera na razini.

14 godina
neaktivan

Vidjet cu jos jer mi je cijena najveci problem, uzeo bi ja htc one kad bi se imalo:D

Moj PC  
1 1 hvala 1
15 godina
neaktivan

Uredaj na njuskalu za oko 2000kn ?? S3 ? 

0 0 hvala 0
14 godina
fakEEE kaže...

Uredaj na njuskalu za oko 2000kn ?? S3 ? 

Ako bi uspio naci S3 to bi svakako bio best buy.
Ako ne, LG Optimus 4X ili HTC One X! 

14 godina
Pa iP5 i One kostaju podjednako cak je One malo jeftiniji.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s
14 godina
neaktivan

Inace prvo sam pitao za one mini, koji je 2000 kn jeftiniji (makar ne znam ako ima toga u hr) al dobro...

Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

ici cu ga kupiti sutra il prekosutra pa ako mos preporucit neku navigaciju za instal na njega na bivsem mob mi je bila neka slovenska oce se pokrenit a nema volje pa ako imas koju kvalitetniju za preporucit

14 godina
wasdeq kaže...

ici cu ga kupiti sutra il prekosutra pa ako mos preporucit neku navigaciju za instal na njega na bivsem mob mi je bila neka slovenska oce se pokrenit a nema volje pa ako imas koju kvalitetniju za preporucit

Pitaj tu http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-borbeni-komplet/53483.aspx

14 godina
neaktivan

Opet ja, htc one mini ili xperia s?

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Diplomirani pješak kaže...

Opet ja, htc one mini ili xperia s?

ONE Mini

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx
12 godina
neaktivan

Moze pomoc Lg optimus L4  ili alcatel m pop. alcatel valjda trosi bateriju al mu je kam samo bolja 5 mb...

pa moze neko poredjenje, sta mi je bolje za kupiti ? i kakav je LG kao telefon, izdrizljivost i tako to :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.9.2013 15:09 (blend).

0 1 hvala 0
15 godina
protjeran

pozdrav

pitao sam prije par dana mišljenje o lg optimus l3 ii (jer preferiram manji smartphone), i komentari su bili negativni, a vidim da se l4 naveliko preporučuje.

pa sam malo uspoređivao i ne vidim po čemu je l4 toliko bolji? ovako što sam uspio zapaziti l3 ima manju rezoluciju ali isto tako i manji ekran, kamera nema bljeskalicu, ali mu zato baterija dulje traje i 300 kn je jeftiniji.

pa sad, može li mi netko iskusniji reći o čemu se radi, da li l3 ima problema u radu u odnosu na l4 ili postoje još neke stvari koje su dosta lošije od l4 koje ja nisam zapazio?

hvala

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
makimakimaki kaže...

pitao sam prije par dana mišljenje o lg optimus l3 ii (jer preferiram manji smartphone), i komentari su bili negativni, a vidim da se l4 naveliko preporučuje.

pa sam malo uspoređivao i ne vidim po čemu je l4 toliko bolji? ovako što sam uspio zapaziti l3 ima manju rezoluciju ali isto tako i manji ekran, kamera nema bljeskalicu, ali mu zato baterija dulje traje i 300 kn je jeftiniji.

pa sad, može li mi netko iskusniji reći o čemu se radi, da li l3 ima problema u radu u odnosu na l4 ili postoje još neke stvari koje su dosta lošije od l4 koje ja nisam zapazio?

hvala

pa ako ces mani smartfon onda L3 je dobar 800 mhz procesor 384 rama, meni je L3 mali , pa konto sam uzeti l4 ili alcatel mpop koji vljda brzo trosi bateriju. pa cekam da neko usporedi :D

a sto se tice bat mu je 1500 mah dok je kod l4 1700 i vidio sam na stranici lg srbija da bas preferiraju bateriju kod l4-vorke kao duze traje i tako :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.9.2013 15:41 (blend).
15 godina
protjeran

http://www.phonearena.com/phones/compare/LG-Optimus-L4-II,LG-Optimus-L3-II/phones/7879,7716

evo usporedba, kod l3 baterija dulje traje i koliko vidim ima 1 gigu proc i 512 rama

dakle koliko me oči služe l4 ima nešto bolji ekran i bljeskalicu.. ništa, otić ću negdje vidjeti l3 uživo pa da vidim koliko je taj ekran "loš"..

ako se netko sjeti još kojeg bitnog nedostatka nek napiše.. ali osobno mislim da je za 600 kn sasvim dobar.

0 1 hvala 0
16 godina
moderator
blend kaže...

pa ako ces mani smartfon onda L3 je dobar 800 mhz procesor 384 rama, meni je L3 mali , pa konto sam uzeti l4 ili alcatel mpop koji vljda brzo trosi bateriju. pa cekam da neko usporedi :D

a sto se tice bat mu je 1500 mah dok je kod l4 1700 i vidio sam na stranici lg srbija da bas preferiraju bateriju kod l4-vorke kao duze traje i tako :D

Pomješao si L3 i L3 II (2)...makimakimaki govori o novijoj verziji L3 II E430.

Kome treba 10$ popusta na Banggood neka se javi na PP.
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.9.2013 16:07 (XXX-Man).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice