Ma meni je ekran super rezolucija je 1080sa 1920 i 441 ppi a kut vidljivosti pa ko gleda mob pod kutom od 90 stupnjeva
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo moj mali komentar na mobitele više klase i neću se ljutiti ako bude TD-a jer sam zbunjen što kupiti, a da budem zadovoljan.
1. Samsung Galaxy S4 i S III su viša klasa ali čitam komentare i vlasnici imaju primjedbi kao memorija, a drugo S4 nema multitouch.
2. Htc one X viša klasa vidim da imaju problema sa wi-fi i poneki sa zagrijavanjem kao i preljevanje boja na ekranu, baterija se ne vadi.
3. LG Optimus 4x ........ nije mi sjeo izgled.
4. Xperia Z ............nema tu ozbiljnost boja kao Samsung modeli.
Jednostavno Samsung i Htc su moj izbor.
Cijene novih modela sa garancijom su preuvelićane jer ljudi na njuški prodaju modele kao ludi i to ispod cijene sa garancijom pretežno ali nekako sam skeptićan da ih prodaju zbog problemčića ili zbog nedostatka love.
Nakon listanja ove teme vidio sam da imaju neki modeli prednost, ali kad pogledam teme za te modele vidim da ima i problema.
Kupio bih:
Samsung S III ali otkljućanog i korištenog barem na tri rate.
Htc One S koji mi je zadovoljavajući što se tiće performansi: dual-core 1.5GHz Krait, kamera 8mpx, hd snimanje 1080p, Super Amoled capacitive ekran itd, ali ima i nedostataka kao baterija nije odvojiva i korištenje Mini-Sim kartice, te nema sd utor za sd karticu
1. Samsung Galaxy S4 i S III su viša klasa ali čitam komentare i vlasnici imaju primjedbi kao memorija, a drugo S4 nema multitouch.
S4 ima multi touch naravno i nemaju nikakvih problema sa memorijom, to hejteri pokusaju hajpat po forumu. Iako uzima s4 1-2Gb više od konkurencije, daje ti mogućnost stavljanaj sd kartice i po tom pitanju je samsung puno puno korektniji od konkurencije. Za ostatak nemam kad odgovorit, iako da ima dosta gresaka, kolege ce ti odgvorit.
Evo moj mali komentar na mobitele više klase i neću se ljutiti ako bude TD-a jer sam zbunjen što kupiti, a da budem zadovoljan.
Čuo sam da S4 nema WiFi reko mi rodjak iz Nemačku, provjeri si to.
Potpis!
2. Htc one X viša klasa vidim da imaju problema sa wi-fi i poneki sa zagrijavanjem kao i preljevanje boja na ekranu, baterija se ne vadi.
Kakva ozbiljnost boja?
S4 ima multi touch naravno i nemaju nikakvih problema sa memorijom, to hejteri pokusaju hajpat po forumu. Iako uzima s4 1-2Gb više od konkurencije, daje ti mogućnost stavljanaj sd kartice i po tom pitanju je samsung puno puno korektniji od konkurencije. Za ostatak nemam kad odgovorit, iako da ima dosta gresaka, kolege ce ti odgvorit.
http://www.bug.hr/digitalije/mobiteli/samsung/galaxy-s4/1289.aspx ako sam za multitouch na S4 krivo napisao onda ovaj link ne valja jer sam ovdje to i vidio, a nigdje ne spominjem sat i wi-fi osim kod Htc One X 13gb kao i 32gb gdje je forumaš nosio na servis za ekran i wi-fi.
Bolje čitajte moj post, a ponavljam za multitouch sam vidio na ovom linku jer mobitel nisam držao u ruci kao niti sam imao prilike raditi sa njim, što se tiće memorije meni to nije uopće nekakav problem samo sam naveo neke komentare drugih forumaša.
Potpis!
Pa izgledale su mi nekao blijedo kao da su naslikane vodenim bojama, nema te svjetlosti i nježnosti boja kao na Samsung iako je samo to moje mišljenje.
Kakva ozbiljnost boja?
Trenutno imam xperiu p jel bi mi se isplatilo prodat ili zamjenit ovaj mob za neki bolji jer bi mi trebao malo bolji mob od ovoga.Molim vas za preporuke.
Za sto bi mijenjao?
koji mi je bolji izbor između ZTE Blade 3 ili Sony Xperia E Black? za ZTE sam čuo da dolazi otključan u Tele 2,a za Xperiu ne znam pa me zanima može li mi tko potvriditi dolazi li i ona otključana? po karakteristikama vdim da su tu negdje, osim što ZTE ima bolju kameru malo (iako kontam da to ne znači puno jer niti jedan nema blic) i nešto veći ekran (što mi ni nije pretjerano važno).
Jednostavno Samsung i Htc su moj izbor.
Cijene novih modela sa garancijom su preuvelićane jer ljudi na njuški prodaju modele kao ludi i to ispod cijene sa garancijom pretežno ali nekako sam skeptićan da ih prodaju zbog problemčića ili zbog nedostatka love.
Nakon listanja ove teme vidio sam da imaju neki modeli prednost, ali kad pogledam teme za te modele vidim da ima i problema.
Kupio bih:
Samsung S III ali otkljućanog i korištenog barem na tri rate.
Htc One S koji mi je zadovoljavajući što se tiće performansi: dual-core 1.5GHz Krait, kamera 8mpx, hd snimanje 1080p, Super Amoled capacitive ekran itd, ali ima i nedostataka kao baterija nije odvojiva i korištenje Mini-Sim kartice, te nema sd utor za sd karticu
SebaOS, Fero i Ezio nadrobili ste toliko toga da je nemogu vjerovat da ljudi sa tolikim stažom na ovom forumu mogu nešto tako izjavit. Nešto je sarkazam nešto nije, al svakako katastrofa. No offence. Evo ovako
1. S4 ima sasvim normalan multitouch kao i svi ostali koji podržaje up to 10 fingers, također ima touch koji to nije, tj. možeš otvarati poruke levitirajući prstom poviše ekrana bez da dodirneš ekran itd, al to su kako se čini još uvijek nedvršeni featuri pa vam neće previše koristiti. Problema sa memorijom naravno nemaju jer uz interne koje za 99% korisnika ima sasvim dovoljno možete ugraditi i sd karticu. Također sam negdje čitao o problemima sa burni inom i ekranom, opet overhyped problem, ekran na s3 i s4 je stvarno stvar divljenja, voljeli ih ili ne. Međutim ovi uređaji su debelo preskupi i konkurencija (barem na njuškalu nudi jednako ili mrvu manje za puno manji novac)
2. Htc one x, da baterija se ne vadi, nema sd card slota i baterija i nije baš najbajniji dio uređaja. Zagrijava se pri jačem gamingu znam jer sam igrao vice city na njemu, al ništa strašno i ništa previše. Jako dobar mob za sitne pare na njuškalu.
3. Optimus 4X šteta što ti se ne sviđa izgled jer je best buy.
4. Xperia Z ima ozbiljnost boja i solidan ekran, al uspoređujući z sa flagshipovima drugih firmi (i to lanjskim), to je trebalo biti puno bolje.
I zadnje mini sim kartica ti nije problem, odeš kod svog operatera i zatražiš zamjenu kartice i to je to.
1. S4 ima sasvim normalan multitouch kao i svi ostali koji podržaje up to 10 fingers, također ima touch koji to nije, tj. možeš otvarati poruke levitirajući prstom poviše ekrana bez da dodirneš ekran itd, al to su kako se čini još uvijek nedvršeni featuri pa vam neće previše koristiti. Problema sa memorijom naravno nemaju jer uz interne koje za 99% korisnika ima sasvim dovoljno možete ugraditi i sd karticu. Također sam negdje čitao o problemima sa burni inom i ekranom, opet overhyped problem, ekran na s3 i s4 je stvarno stvar divljenja, voljeli ih ili ne. Međutim ovi uređaji su debelo preskupi i konkurencija (barem na njuškalu nudi jednako ili mrvu manje za puno manji novac)
na samsungu s4 ne radi multitouch sa jednim prstom i to je činjenica. trebalo bi informirati ljude. a to sa levitirajućim untouchom je samo da zamaže ljudima oči i da zaborave na činjenicu da jednoprstni multitouch ne radi.
Pozdrav!
Evo nakon nekoliko postova kuknjave i nedoumica da se pohvalim! S4 kupljen jučer i mob je stvarno lijep i dobar! :-) U odnosu na XZ presudio je ekran koji je neusporedivo bolji. Hvala svima na pomoći! Nakno nekog vreman bacim review! :-)
@cecenac : Slažem se što si napisao.
Xperia Z odlićne performanse i hardware ali nije za mene jer mi se ne sviđa, možda subjektivno mišljenje na prvu ali boje su mi bledunjave, LG Optimus 4x je vrhunski mobitel ali kockasti oblik sa oštrim rubovima samo da su malo zaobljeni odmah bi ga uzeo. Galaxy S4, Htc One, Htc one X, S III i slabiji Htc One S su mi ono što tražim kod mobitela bez obzira na neke stavke kao i kod drugih modela gdje su još jače izraženi problemi.
Mini -Sim nije problem kao ni sd utor za sd karticu.
Evo to su modeli koje sam gledao i malo favoriziram Samsung i Htc, ali ne pljujem po drugim Flagship modelima, a kada bi ih dobio na poklon ne bih imao ništa protiv.
Na ovoj temi toliko od mene.
na samsungu s4 ne radi multitouch sa jednim prstom i to je činjenica. trebalo bi informirati ljude. a to sa levitirajućim untouchom je samo da zamaže ljudima oči i da zaborave na činjenicu da jednoprstni multitouch ne radi.
"jednoprstni multitouch? Kakav je to? Na koji način se može napraviti više (multi) dodira po ekranu s jednim prstom?
Za sto bi mijenjao?
A nezz nesto da mi je bolja baterija jer je ovo sad katastrofa
Ezio nadrobili ste toliko toga da je nemogu vjerovat da ljudi sa tolikim stažom na ovom forumu mogu nešto tako izjavit. Nešto je sarkazam nešto nije, al svakako katastrofa. No offence. Evo ovako
1. S4 ima sasvim normalan multitouch kao i svi ostali koji podržaje up to 10 fingers,
"jednoprstni multitouch? Kakav je to? Na koji način se može napraviti više (multi) dodira po ekranu s jednim prstom?
Ahahahah ja ne mogu vjerovat da vi niste shvatili taj sarkazam 
Imam LG Optimus 4X i nema oštre rubove nego zaobljene, ne znam gdje si ti vidio oštre rubove.
Imam LG Optimus 4X i nema oštre rubove nego zaobljene, ne znam gdje si ti vidio oštre rubove.
Ma u pravu si ali takav dojam imam i nije to to kao kod Htc ili Samsunga, ali još uvijek je i Lg 4x u igri za kupnju jer pregledavam i ostale stranice tako da možda bude kupljen s moje strane.
http://www.google.hr/search?hl=hr&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1242&bih=728&q=lg+4x+vs+htc+one+x&oq=Lg+4x+vs&gs_l=img.1.0.0i24l10.4052.11456.0.25586.8.8.0.0.0.0.349.2199.2-7j1.8.0...0.0...1ac.1.12.img.N99poIEyAeo#imgrc=9cO4Ae0A5I1FTM%3A%3Bx-OQAA3FcxMoNM%3Bhttp%253A%252F%252Ffarm8.staticflickr.com%252F7053%252F6790146278_63cd2e43a3.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Ftechnology.myproffs.co.uk%252Findex.php%252Fgadget-comparison%252F1739-lg-optimus-4x-hd-vs-htc-one-x%3B375%3B309
Trenutno imam xperiu p jel bi mi se isplatilo prodat ili zamjenit ovaj mob za neki bolji jer bi mi trebao malo bolji mob od ovoga.Molim vas za preporuke.
Jel ima netko neke prijedloge mozda?
Pa nije to toliko loš mobitel, koštao novi preko 3.000,00 kn kada je izašao a sad vidi na njuški koliko se kreće cijena ali ima za 1.900,00 kn novi sa garom. Ti sad vidi koliko možeš dobiti za svoj ako ima garanciju, nadoplati za jaći a model, hm moraš znati od prilike koji proizvođać i usporediti cijene.
Jaći dual core 1.5 GHz i više ram-a i interne memorije to traži, ako nećeš quad core koji su skuplji.
Htc ili Samsung, pa možeš za Samsung II mijenjati jer je to tu negdje po cijeni i dobio update na Jelly Bean.
Pa i tvoj mobitel će dobiti ili je dobio Jelly Bean 4.1.2 ali se strpi, a može se i na drugi naćin staviti ali gubiš garanciju ako je posjeduješ.
Edit: Ne gubiš garanciju ako kaže kolega @assassin.
Pa nije to toliko loš mobitel, koštao novi preko 3.000,00 kn kada je izašao a sad vidi na njuški koliko se kreće cijena nadoplati za jaći a model, hm moraš znati od prilike koji proizvođać i usporediti cijene.
Jaći dual core 1.5 GHz i više ram-a i interne memorije to traži, ako nećeš quad core koji su skuplji.
Ma nije los nego me nervira Sony i njihovo cekanje na update softwera stalno cekam previse i kad dode opet je izbagan cili a mislia san ic neki htc ili samsung a sad nezz.
Znaci polovan android telefon tu oko 300kn
Pa nije to toliko loš mobitel, koštao novi preko 3.000,00 kn kada je izašao a sad vidi na njuški koliko se kreće cijena nadoplati za jaći a model, hm moraš znati od prilike koji proizvođać i usporediti cijene.
Ma nije los nego me nervira Sony i njihovo cekanje na update softwera stalno cekam previse i kad dode opet je izbagan cili a mislia san ic neki htc ili samsung a sad nezz.
Mjenjaj za sgs2 ako mozes, odlican mobitel za te novce, sad se moze nac za oko 1700kn i nize.
Znaci polovan android telefon tu oko 300kn
Galaxy Mini nadjes sa tu lovu.
Ahahahah ja ne mogu vjerovat da vi niste shvatili taj sarkazam 

Što si ti to shvatio, a da mi nismo? Inače u tekstualnoj komunikaciji upotreba sarkazma se mora označiti prikladnim "smješkom", inače kako će netko znati je li ozbiljan ili sarkastičan?
btw ja i dalje mislim da ono nije bilo sarkastično, zato sam i postavio pitanje.
Pa nije to toliko loš mobitel, koštao novi preko 3.000,00 kn kada je izašao a sad vidi na njuški koliko se kreće cijena ali ima za 1.900,00 kn novi sa garom. Ti sad vidi koliko možeš dobiti za svoj ako ima garanciju, nadoplati za jaći a model, hm moraš znati od prilike koji proizvođać i usporediti cijene.
Htc ili Samsung, pa možeš za Samsung II mijenjati jer je to tu negdje po cijeni i dobio update na Jelly Bean.
Pa i tvoj mobitel će dobiti ili je dobio Jelly Bean 4.1.2 ali se strpi, a može se i na drugi naćin staviti ali gubiš garanciju ako je posjeduješ.
Ovo boldano vezano za gubljenje garancije je NETOČNO. Evo jutros sam na svoju Xperiu P koja je imala službeni ICS, koja ima zaključan bootloader, preko flashtoola stavio službeni JB rom i nisam izgubio garanciju.
Sve upute se nalaze u temi Xperia P.
Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9