Pomoć oko izbora smartphonea

poruka: 112
|
čitano: 25.188
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Pomoć oko izbora smartphonea
hahaha, hvala, a mr. monster, ako si kojim slucajem probao iPhone, jel mi mozes rec koji je ekran fluidniji?
kaj ce nam sve nase znanje o informatici, racunalima, tehnici i programirannju kad je ovaj narod preljen da ga iskoristi...
16 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
hahaha, hvala, a mr. monster, ako si kojim slucajem probao iPhone, jel mi mozes rec koji je ekran fluidniji?

Radio jesam malo. Pretpostavljam da mislis na fluidnost koristenja korisnickog sucelja? Uglavnom kada se dodje do jedne granice optimiziranosti OS-a u odnosu na hardver dodatna ubrzanja se ne primjecuju. To je postignuto u oba telefona. Ali uvijek postoji ono "ali".

Optimizacija se postize degradiranjem OS-a. Apple je to napravio na pametan nacin kako bi zadrzao fluidnost (nema multitask po defaultu, objective-c za programiranje, nema podrsku za uvijek resursa gladni flash). Desire ima to sve (multitask po defaultu, za programiranje se koristi sporija, ali jednostavnija java, podrska za flash), a i dalje je fluidan. Desire je mnogo mocniji uredjaj (hardverski) u odnosu na iPhone i to se ne primjeti toliko prilikom jednostavnog koristenja, ali kada se uredjaj dodatno optereti Desire ostaje fluidan dok bi iPhone poceo stekati. A sada dolazi i novi update OS-z, tzv. FroYo koji rjesava problem spore Jave, donosi jos bolji memory managment itd. i donosi ubrzanja izmedju 300% i 500% ovisno o optimiziranosti aplikacije.

Ispricavam se na poduzem postu, al da sumiram: dakle oba su uredjaja fluidna sto se tice koristenja, ali desire ima dodatne prednosti i sa njima ostaje fluidan. Meni osobno nijednom jos nije zastekao. Plus Android je opensource. Znas programirati? Slobodno uzmi source i iskompajliraj si android za svoj mob  Nevinašce

Eh da i Android Market raste brzinom munje  Namigiva

Disclaimer:

Ja nisam nikakav hater niti fanboy, ja sam samo realan i oslanjam se na cinjenice. Ja sam uzeo Desire spletom okolnosti (dobra pretplata uz jos bolju cijenu uredjaja Cool) i nisam pozalio sekunde. Tko zna mozda bi u nekoj drugoj situaciji uzeo iPhone (vjerojatno ne 3GS, ali 4 mozda).

Ovdje bih nešto kao trebao napisati, jel?
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 17:19 (Mr. Monster).
16 godina

Realno, Desire trenutno nema konkurencije. Sa 3GS-om ga je smiješno uspoređivati. Prema trenutnim saznanjima, od iPhone-a 4 gubi..

Ali daleko je još dok kod nas dođe četvorka (3 mjeseca), tako da..samo ti idi na Desire. Nećeš požaliti.

Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jel mozte neko staviti screenshotove desirea u radu, slike i to...

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bok ljudi , evo da ne otvaram temu pitat ću tu .

Jeli iPhone 4 bolji od HTC Desire-a i zašto , ako je ?

Nemam lijep rukopis .

0 0 hvala 0
16 godina
Stajler kaže...

Ovisi...ako u obzir uzmeš cijenu definitivno ne. Mrvicu je bolji od Desire-a, ali puuno skuplji.

Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)
15 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
Stajler kaže...

Ovisi...ako u obzir uzmeš cijenu definitivno ne. Mrvicu je bolji od Desire-a, ali puuno skuplji.

A po čemu je to mrvicu bolji ?

Znači više se isplati uzet Desire-a ?

Nemam lijep rukopis .
16 godina
Stajler kaže...
DamageHigh kaže...
Stajler kaže...

A po čemu je to mrvicu bolji ?

Znači više se isplati uzet Desire-a ?

Prvo ti moram reći da nisam imao, niti imam, ni jedan ni drugi. Ovo što ti pričam je ono što sam čudo od drugih ljudi, po recenzijama i sl.

iPhone ima bolju rezu ekrana, a ako je vjerovati Apple-u, njihov retina display je i bolji od Desire-ovog AMOLED-a. Uzmi u obzir da Desire ima veći ekran. Vjerujem da iPhone ima i mrvicu bolji (responzivniji, precizniji) touchscreen, iako ovo ne mora biti. iPhone ima više interne memorije, podržava 802.11n Wi-Fi standard (puno brži od trenutno masovnog b tj. g), dok HTC ne. Također, velika prednost iPhone-a je snimanje HD videa (720p) u 30 sličica po sekundi, dok Desire snima video u WVGA (800x480) i to sa samo 15 sličica u sekundi. Po mom ukusu dizajn je na strani iPhone-a, baterija je pri razgovoru također bolja kod iPhone-a, dok Desire može ostati dulje u Stand-by-u. Po meni, prednost iPhone-a su i dosta manje dimenzije (iako to sa sobom donosi i manji ekran).Također, iPhone ima prednju kameru za video razgovore (za sada se mogu obavljati samo preko WLAN-a tj. Wi-Fi-ja).

Sada idemo na prednosti Desire-a. Dakle, Desire ima veći ekran (za 0.2'), 64 MB više RAM-a, podršku za memorijske kartice, može raditi kao mass storage device (iPhone ne može), podržava flash (iPhone ne) i ima FM radio.

Dakle tu su negdje. iPhone-u osobno zamjeram veliku zatvorenost platforme i što trebaš napraviti jailbreak da bi taj uređaj ustvari bio moćan kao što se priča. Velika mana mu je sigurno i što sve sadržaje sa računala na iPhone ne možeš staviti kao na npr. USB memoriju, već sve ide preko iTunes-a. Također, pojavili su se problemi sa prijemom signala kod iPhone-a kada se drži za okolni okvir (dakle, normalno), no izgleda da kod nas nema tih problema i da ima samo par uređaja s tim problemom. Na rješenju se već radi. Također pojavili su se problemi sa ekranom. Pojavljivale su se žute mrlje, međutim same su nestale nakon 2,3 dana.To je navodno problem brze proizvodnje što više komada, pa se ljepilo nije stiglo osušiti.

Uzevši u obzir astronomsku cijenu iPhone-a, ja bi definitivno išao na Desire. Da imam hrpu novca, vjerojatno bi kupio iPhone. Na tebi je da se odlučiš.

16 godina
odjavljen

Najbolji smartphone je Nokia 3310 i onaj stari Alcatel (plasticnjak koji lici na lizalicu).

Koliko mi je samo puta 'ugasio' budilicu u studentskim danima, to niti sam ne znam Izlanuo se.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ako mogu preko ebay-a nac iPhone za
+-3000kn dal da ga uzmem il da preko njuskala uzmem desire za vise manje istu cijenu???
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
15 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
ako mogu preko ebay-a nac iPhone za
+-3000kn dal da ga uzmem il da preko njuskala uzmem desire za vise manje istu cijenu???

Pa razmišljaš li ti.. dok dođe taj iphon u hr.. ocarinit če ga.. a ovi udaraju carinu kak se sjete po njihovoj odokatvinoj vrijednosti robe.. i onda če te to izač puno ...

bolje da uzmš  šta možeš u hr.. ja bi ti preporučio x10.. ov što ga imaju hvale ga .., a dobit če i nadogradnju za snimanje full hd vide pa ako ti je to prioritet... razmisli..

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
15 godina
neaktivan
X10 me ne zanima ne sviđa mi se to sto nema multitouch a ni ovo njihovo sucelje,
ako je tako ko sto kazes probat cu nac desire
na njuskalu
17 godina
neaktivan

Multitouch i nije nesto bez cega se moze. X10 ima ogroman ekran i vise memorije za aplikacije od desirea. Barem dok desire ne dobije froyo i apptosd.

:)
15 godina
neaktivan
pa uzet cu si sd karitcu pa cu na nju stavljat appove...
16 godina
neaktivan

@logic,mozda tebi kao ni meni nista ne znaci multitouch ali sigurno ima ljudi koji su se navikli na to i ne zele mob bez multitoucha :)

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
pa uzet cu si sd karitcu pa cu na nju stavljat appove...

Ne moze dok ne dobije android 2.2.. Tek sa 2.2 cese aplikacije moci instalirati na karticu. Dotle smo osudjeni na internu memoriju bez obzira na velicinu kartice.

stevan94 kaže...

@logic,mozda tebi kao ni meni nista ne znaci multitouch ali sigurno ima ljudi koji su se navikli na to i ne zele mob bez multitoucha :)

Naravno. Samo napominjem prednosti i mane. I ja X10 uzimam za manu nedostatak multitoucha ali ja mogu bez njega.

15 godina
neaktivan
jel se onda isplati cekati FroYo za sense il da uzmem obicni?
17 godina
neaktivan

Desire ima 2.1 a ja na x10 imam 1.6 i ne zalim se. Niti sam se i jedne sekunde pokajao ;)

15 godina
protjeran

Ako se pališ na trenutno pomodarstvo uzmi HTC, ali to ti je došlo pa prošlo, ako trebaš pravu stvar uzmi iphone ( i 3gs je bolji od onoga)

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kojega?

A da das malo argumenata tipa Iphne ima to i to desire nema i sl. Nekako appleovcima to tesko ide. Kazu iphone je najbolji i tu stane svaka prica. Bas bih volio vidjeti taksativno u cemu je to iphone a pogotovo 3gs bolji od desira. Ajd me prijatno iznenadi mada se ne nadam.

I vlasnici iphone su zadnji koji trebaju pricati o pomodarstvu. I to zadnji sa nekoliko mjesta praznih prije predzadnjeg.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2010 13:38 (logic).
16 godina
asdert kaže...

Ako se pališ na trenutno pomodarstvo uzmi HTC, ali to ti je došlo pa prošlo, ako trebaš pravu stvar uzmi iphone ( i 3gs je bolji od onoga)

Ti si nešto pomiješao..stvar je baš obratna.

∂αмαgєнιgн // Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec).
16 godina
neaktivan

Pomodarstvo? A Iphone je šta? Vrhunac tehnologije i sa svakim upgradeom najbolji od najboljih i najnovija tehnologija usprkos tome što drugi proizvodi tu tehnologiju već imaju, jel da?

17 godina
neaktivan

Ma hajde pustite dijete na miru. Vidis da su mu argumenti na nivou moj tata i tvoj tata.

17 godina
neaktivan
wolfen kaže...

Pomodarstvo? A Iphone je šta? Vrhunac tehnologije i sa svakim upgradeom najbolji od najboljih i najnovija tehnologija usprkos tome što drugi proizvodi tu tehnologiju već imaju, jel da?

Pa kad Jobs tako kaze ;)

15 godina
protjeran
logic kaže...

Kojega?

A da das malo argumenata tipa Iphne ima to i to desire nema i sl. Nekako appleovcima to tesko ide. Kazu iphone je najbolji i tu stane svaka prica. Bas bih volio vidjeti taksativno u cemu je to iphone a pogotovo 3gs bolji od desira. Ajd me prijatno iznenadi mada se ne nadam.

I vlasnici iphone su zadnji koji trebaju pricati o pomodarstvu. I to zadnji sa nekoliko mjesta praznih prije predzadnjeg.

Dobro ti si več odlučio i sretno ti bilo, bar te budu puni forumi s onim pitanjima -kak ovo a kak ono, budu kaj napravili s baterijom i kakav da kupim za sljedeči OS i sl. Neki jednostavno ne vole da se stvar uzme iz kutije i uživaj!

16 godina
asdert kaže...
logic kaže...

Kojega?

Dobro ti si več odlučio i sretno ti bilo, bar te budu puni forumi s onim pitanjima -kak ovo a kak ono, budu kaj napravili s baterijom i kakav da kupim za sljedeči OS i sl. Neki jednostavno ne vole da se stvar uzme iz kutije i uživaj!

Upravo tako..opet si pomiješao stvari..

HINT: Jailbreak...

∂αмαgєнιgн // Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec).
15 godina
protjeran
Mr. Monster kaže...
1337Code_breaker kaže...

Radio jesam malo. Pretpostavljam da mislis na fluidnost koristenja korisnickog sucelja? Uglavnom kada se dodje do jedne granice optimiziranosti OS-a u odnosu na hardver dodatna ubrzanja se ne primjecuju. To je postignuto u oba telefona. Ali uvijek postoji ono "ali".

Optimizacija se postize degradiranjem OS-a. Apple je to napravio na pametan nacin kako bi zadrzao fluidnost (nema multitask po defaultu, objective-c za programiranje, nema podrsku za uvijek resursa gladni flash). Desire ima to sve (multitask po defaultu, za programiranje se koristi sporija, ali jednostavnija java, podrska za flash), a i dalje je fluidan. Desire je mnogo mocniji uredjaj (hardverski) u odnosu na iPhone i to se ne primjeti toliko prilikom jednostavnog koristenja, ali kada se uredjaj dodatno optereti Desire ostaje fluidan dok bi iPhone poceo stekati. A sada dolazi i novi update OS-z, tzv. FroYo koji rjesava problem spore Jave, donosi jos bolji memory managment itd. i donosi ubrzanja izmedju 300% i 500% ovisno o optimiziranosti aplikacije.

Ispricavam se na poduzem postu, al da sumiram: dakle oba su uredjaja fluidna sto se tice koristenja, ali desire ima dodatne prednosti i sa njima ostaje fluidan. Meni osobno nijednom jos nije zastekao. Plus Android je opensource. Znas programirati? Slobodno uzmi source i iskompajliraj si android za svoj mob  Nevinašce

Eh da i Android Market raste brzinom munje  Namigiva

Disclaimer:

Ja nisam nikakav hater niti fanboy, ja sam samo realan i oslanjam se na cinjenice. Ja sam uzeo Desire spletom okolnosti (dobra pretplata uz jos bolju cijenu uredjaja Cool) i nisam pozalio sekunde. Tko zna mozda bi u nekoj drugoj situaciji uzeo iPhone (vjerojatno ne 3GS, ali 4 mozda).

Priznaj da si vidio iphone na daljinu i da nisi na njemu radio. Morao bi znati za osnovnu razliku a ta je da je iphone nemoguče usporiti dok su sistemi na androidu sporiji sa svakom novom aplikacijom.Dobri su dok su novi i prazni. Što se tiče hardverske superiornosti, zaboravi, počevši od procesora A4 1giga, hladnog ko špricer i no name HTC-ovog koji bude dobar po zimi zbog pregrijavanja i trošenja baterija (vidi testove)

17 godina
DamageHigh kaže...
asdert kaže...
logic kaže...

Kojega?

ROFL.

Citam i ne vjerujem...

- Psiho246
15 godina
protjeran
DamageHigh kaže...
asdert kaže...

Ti si nešto pomiješao..stvar je baš obratna.

Nisam, ne moraš vjerovati, provjeri.

15 godina
protjeran
Psiho246 kaže...
DamageHigh kaže...
asdert kaže...
logic kaže...

Kojega?

ROFL.

Citam i ne vjerujem...

Nisi radio na iphone-u, hajde priznaj, nije bed, nije grijeh, to je samo sramota a mi smo protiv toga cijepljeni!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice