S updateom sluzbeno stize RAW i burst mode
http://petapixel.com/2013/11/26/google-confirms-raw-capability-burst-mode-way-android/
S updateom sluzbeno stize RAW i burst mode
http://petapixel.com/2013/11/26/google-confirms-raw-capability-burst-mode-way-android/
srecom mobiteli danas i dalje izlaze sa 8/16gb memorije, uglavnom bez SD slotova (a i kad imaju SD slot ne vrijedi bog zna sta posto ga google ignorira u androidu i na proizvodjacima je da npr implementiraju prebacivanje aplikacija na SD) tako da cemo imati mjesta za fensi RAW image od po nekoliko desetaka megabajta..
Ekipa, dal je netko uzimao sa njemačkog Play Storea Nexusa 5-icu??
Mislim preko familije, rođaka i to.
Jer mene zanima koliko je dostava sa Play Storea, nebi trebala bit veća od nekih 10 eura, ne?
Trenutno imam para za Nexusa 4 novog, ali skupilo bi se još tih parsto kuna pošto imam sestričnu
u Švabiji gore, pa sam računao da bi me izašlo 350€+10€ dostava, znači 360€ za verziju sa 16 giga.
Pa eto, ako netko ima iskustva ili informacija...
jel se dobiju kakve slušalice s nexusom?
9 eura je dostava u Njemačkoj
šalje se sa UPS-om
u pravilu telefon dođe za 2 do 3 radna dana od narudžbe
(ako je na lageru)
Ne, ni sa jednim Nexus uređajem ne idu slušalice.
Niti bežični punjač.
9 eura je dostava u Njemačkoj
šalje se sa UPS-om
u pravilu telefon dođe za 2 do 3 radna dana od narudžbe
(ako je na lageru)
Ja sam naručio Nexusa 32GB;
pisalo je da out of stock i da će mi ga poslat 5.12.
Jučer mi stigao na vrata.
Tako da ne znam, malo muljaju s tim isporukama da bi više prodali po ovoj cijeni (valjda će tamo pred proljeće spustit 16GB na 300$)
Tako da ne znam, malo muljaju s tim isporukama da bi više prodali po ovoj cijeni (valjda će tamo pred proljeće spustit 16GB na 300$)
Je je, za 100 dolara budu ga davali...
BTW, kupcu se uvijek ljepše vidi kad dobije nešto prije predviđenog roka, nego da ti obečaju sutra a dobiš za dva tjedna...
BTW, kupcu se uvijek ljepše vidi kad dobije nešto prije predviđenog roka, nego da ti obečaju sutra a dobiš za dva tjedna...
Pa N4 je išao za 200$ kad su se rješavali zaliha...
Da, iaš je za 200€/$ krajem 9. i početkom 10. mjeseca dok ga nisu rasprodali do kraja.
Ne vjerujem da će N5 biti snižen prije ovog razdoblja 2014, kad će se čistiti mjesto za novi model. Možda, ali samo možda za neki praznik, blagdan ili neka posebna ponuda, akcija..
Ne, ni sa jednim Nexus uređajem ne idu slušalice.
Niti bežični punjač.
Preko Francuskog playstore-a se dobiju slušalice. Postoji neki njihov zakon gdje stoji da se svi uređaju moraju isporučivat s njima..
Čisto neka, ajmo reć zanimljivost, ne pokušavam prodavat pamet
N4 je sad 200$ :)
A u 6. mj ove godine je snižen za 50$.
Kakva je situacija sa linuxom ili windowsima na nexusu, jel se bavio netko time ?
Kakva je situacija sa linuxom ili windowsima na nexusu, jel se bavio netko time ?
o čem ti?
o čem ti?
nikad nisi čuo da je na nekom smartphone-u bootan linux ? npr. na iphone-u ?
ubuntu mobilna verijza da... sam linux ili windows na nexusu to ti brate moj ne postoji :D
a ako kojim slucajem postoji i ja sam neinformirani idiot, onda sigurno jako jako lose radi :D
Nisam ni ja čuo za to (osim također mobilnog Ubuntua i telefona kojeg su namjeravali napraviti), niti vidim svrhu zašto bi to netko išao raditi, osim da vidi jel se može...
Evo ja ga koristim jučer od 19 sati (13 h on batery)....
bat. mi je sad na 29% (screen 35% -> time on 2h 53 m)
ne sječam se koliko % je bat. bila kad sam ga upalio.
Mislim da bude meni bat. trajala i dva puna dana.
Za sad jedina zamjerka tih zvučnik...za slušanje muzike...katastrofa
Za sad jedina zamjerka tih zvučnik...za slušanje muzike...katastrofa
Ja ovo pozdravljam jer mi najviše na živce ide kad netko prolazi cestom i sluša cajke na mobitelu A u busu da ni ne pričam, današnji klinci nemaju srama
Kakvo je zvono? Jel se čuje u drugu prostoriju??? Kak misliš da će ti baterija trajat 2 dana ak ti je sad već na 30%? Pa neće ti ni 24h izdržat...
Cuje se, samo se odmah treba promjienit ringtone jer onaj s kojim dolazi u ruci ne cujem kad mi svira
Kaj se N4 još uvijek može kupiti na Storeu?
Kolko sam ja gledao po njemačkom, imali su onu akciju po toj cijeni, rasprodali ih i čekali N5. Poslije ga nisam vidio nikad.
Kaj se N4 još uvijek može kupiti na Storeu?
Kolko sam ja gledao po njemačkom, imali su onu akciju po toj cijeni, rasprodali ih i čekali N5. Poslije ga nisam vidio nikad.
Moze, ima ih na americkom (samo tamo gledam).
Ali nade se i negdje drugdje
Ja ovo pozdravljam jer mi najviše na živce ide kad netko prolazi cestom i sluša cajke na mobitelu A u busu da ni ne pričam, današnji klinci nemaju srama
Kakvo je zvono? Jel se čuje u drugu prostoriju??? Kak misliš da će ti baterija trajat 2 dana ak ti je sad već na 30%? Pa neće ti ni 24h izdržat...
Ovi kak je velika prostorija, kakvi su zidovi, vrata....
Neznam jel sam ja glup ili ti....
Napisah da sam jučer dobio i upalio mob popodne, baterija nije bila puna (nikad nije bila koji god
da sam novi mob kupio), ali ne sječam se kolko je točno bilo, valda oko 50%.
Trkeljao sam po njemu dosta, instaliravao aplikacije, YT, slušao radio (pokušao sam je ispraznit)....i danas ujutro je bila na 30%.
Možda nebude držala 2 puna dana, ali sigurno budem se moral potrudit da ju ubijem u jednom danu.
ubuntu mobilna verijza da... sam linux ili windows na nexusu to ti brate moj ne postoji :D
a ako kojim slucajem postoji i ja sam neinformirani idiot, onda sigurno jako jako lose radi :D
pa mislio sam na eksperimente, samo me zanima haha
Ovi kak je velika prostorija, kakvi su zidovi, vrata....
Neznam jel sam ja glup ili ti....
Napisah da sam jučer dobio i upalio mob popodne, baterija nije bila puna (nikad nije bila koji god
da sam novi mob kupio), ali ne sječam se kolko je točno bilo, valda oko 50%.
Trkeljao sam po njemu dosta, instaliravao aplikacije, YT, slušao radio (pokušao sam je ispraznit)....i danas ujutro je bila na 30%.
Možda nebude držala 2 puna dana, ali sigurno budem se moral potrudit da ju ubijem u jednom danu.
Pa u prvom postu nisi napisao da baterija nije bila puna.
Moje iskustvo s baterijom je pozitivno, ja radim u takvom okruzenju da mi je mobitel konstantno na airplane modu, koristim samo wifi, bar za sad... Drzi mi po 3 dana, svako malo ga upalim za fejs, play store i tako to, viber, skajp... ja sam zadovoljan, a ono s cime sam posebno impresioniran je ekran kad je direktno izlozen suncu, apsolutno najbolje sto sam do sad imao...
Ajd stavite ss od SOTa...
Neki vele da je baterija dobra, neki pak vele da je solidna tj slabašna..
Meni nije jasno zašto su Nexusu lijepo skresali krila u odnosu na G2
- manji display (ajde to i nije neka zamjerka i velika razlika)
- slabija kamera
- daleko slabija baterija