WIFI-wireless network.Znači.Wifi je vrsta bežičnog prijenosa interneta , koja se odašilje preko standarnog modema koji ti je instaliran na mjestu u kući , na poslu itd.Wifi nema domet 5 KM ,nego koju desetinu metara.Brzine su određene od davatelja usluga.Wifi je jako koristan , i danas imaš u svim većim gradovima u njihovim centrima instaliran WIFI network , koji je besplatan za korištenje na tim određenim mjestima.
3G-je naziv za treću generaciju interneta , nakon starijeg GPRS-A i EDGE-A,U mobilnom internetu , razlikujemo 4 osnovne vrste mobilnog prijenosa ,koji se naplaćuje od strane davatelja usluga kao wifi.Sudeći po tome što ti želiš tvoj mobitel će sigurno imati 3G I HSDPA modul ugrađen u svojoj unutrašnjosti.Brzine mobilnog interneta, i vrsta kojom ćeš ti koristiti njegove usluge ovisi o signalu.Isto kao wifi.Samo što ovdje više manje , imaš svugdje signala.Ukoliko nema 3G signala na mjestu gdje se nalaziš , mobitel se prebacuje na mreže EDGE ILI GPRS.Njiihove brzine su sliejdeće.GPRS-22-40 KB/S , Edge-do 247 KB/S ,UMTS (3G)-do 384 KB/S ( oko 3MBPS) i najbrži HSDPA-7,2 MBPS.Još se negdje koristi i HSPUA ako se ne varam , on dostiže do 5,5 mbps brzinu.
Hvala!
Imam doma flat, pa je super što neću morat na komp da bi išo na net nego prek tog wifi. Mislim da ću uzet onaj net za 20 kuna (jel to oko 100mb?).
Sad me jako zainteresirao taj SE X10.
Di mogu pogledat te aplikacije za njega?