MEIZU M2 Note

poruka: 1.882
|
čitano: 365.460
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
MEIZU M2 Note

Jeli itko upoznat sa M578H verzijom Meizu M2 modela, znaci ne Note serija nego ovaj obicni.

I jeli to internacionalna verzija full prevedena ili je to samo varijacija A verzija koja je prevedena na nase jezike

0 0 hvala 0
11 godina
MEIZU M2 Note

Je stavio ko od vas ovaj novi flyme beta 5 na m2 note? Jel moguće samo flashati preko 4.5.4.2.I verzije bez da se izgube podaci?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
MEIZU M2 Note

Kada ste spomenuli U verziju, da li ste mislili na ovo?

https://www.facebook.com/MeizuMobile.Ph/posts/417877491715580

I jel samo A i I verzija valjaju ili ima još neka?

0 0 hvala 0
14 godina
Re: MEIZU M2 Note
Kopiraš flyme beta na unutarnju memoriju. Možeš ga pokrenuti preko recovery. Moj mob je orig. A, fleshovan na I pa preko svega flyme 5. Ali uradio sam factory reset i clear u recovery.
PROTIV
13 godina
MEIZU M2 Note

Pitanje za vlasnike M2,jel i vama ova mala "ladica" za kartice zapravo njen poklopac kao da ima malo lufta tj. da ne sjeda u utor savrseno?

Ne znam da li to tak trba bit ili je samo do mog moba.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Isto je i kod mene na note modelu
14 godina
neaktivan
delta-hawk kaže...

Malo je zafrkanije staviti ovu verziju, ima u prijasnjim postovima objasnjeno kako se stavlja.

Ali sto ti nisi kupio out of the box verziju koja je vec internacionalna a ne uzimat kinesku pa je prebacivat na internacionalnu.

Uzmes odmah tvornicku internacionalnu i miran si a ne zafrkavat se ovako. 

Pa poanta je da "A" verziju niti nije potrebno prebacivati na "I" (što je malo kompliciraniji postupak) jer je jedina razlika što nema HR meni. Kome ne smeta engleski izbornik, ne vidim zašto bi davao cca 20$ više za internacionalnu verziju...

9 godina
neaktivan
Na aliexpressu internacionalni model sada košta kao i A model i još se dobiju slušalice (147$)
9 godina
neaktivan
Na aliexpressu internacionalni model sada košta kao i A model i još se dobiju slušalice (147$)
11 godina
neaktivan
MEIZU M2 Note

Ima li negdje guide kako rootat M2 ?

Oprostite što sam lijen i neda mi se pretražit forum, ako ima već spomenuta tema/odgovor...

Well met !
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Zena mi ima lg g2 i on ima micrast sto ovaj meizu nema pa me zanima postoji li neka druga opcija da djelim zaslon meizu mobitela sa lg smart tv-om? Youtube to znam opciju, ali za ostalo?
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Likkkk kaže...

Oprostite što sam lijen i neda mi se pretražit forum, ako ima već spomenuta tema/odgovor...

1)Registriraj se na Flyme-u s korisničkim imenom i lozinkom

2)Settings>Accounts>Flyme account>Prvi link s tvojim korisničkim imenom>System privileges>Open

live long and prosper
13 godina
U Zopa je to u Postavke/prikaz...
Marija,daj mi jednu pivu ubi me ova gravitacija
11 godina
neaktivan
hAZE2005 kaže...
Likkkk kaže...

1)Registriraj se na Flyme-u s korisničkim imenom i lozinkom

2)Settings>Accounts>Flyme account>Prvi link s tvojim korisničkim imenom>System privileges>Open

Hvala na pomoći 

Well met !
14 godina
Zna li tko? :)
9 godina
neaktivan
MEIZU M2 Note

O ovom se ovdje radi iako znam da je Xiaomi Redmi 3 bolji mobitel sto je logicno jer je noviji. pitam se jeli se isplati toliko ta razlika da ja dam 100 KM vise za njega u odnosu na Meizu M2 jer u svemu su prakticki pa isti.

Meizu M2

Android 5.1 preko njega Flyme OS 4.5
5 inch ekran, 720x1280
131 g tezak
PPI - 294
Zastita ekrana - Scratch-resistant glass (Dragontrail)
13 MP kamera, LED flash, F 2.2, prednja kamera 5 MP
CPU - MediaTek MT6735 Quad-core, 1300 MHz, ARM Cortex-A53
GPU - ARM Mali-T720 MP
RAM - 2 GB
ROM - 16 GB prosirivo memorijskom karticom
Baterija - 2500 mAh

mobitel izasao 29. Jul 2015

Xiaomi Redmi 3

Android 5.1 i preko njega MIUI
5 inch ekran, 720x1280
144 g tezak
PPI - 294
Zastita ekrana - nema je, bar po onom sto sam citao i pitao i to mu je po meni mana iako je nov telefon
13 MP kamera, F 2.0, prednja kamera 5 MP
CPU - Snapdragon 615 Octa-core 1500 MHz, ARM Cortex-A53 64 Bit
GPU - Adreano 405
RAM - 2 GB
ROM - 16 GB prosirivo memorijskom karticom
Baterija - 4100 mAh

mobitel izasao 10 Jan 2016

Ostale bitne informacije
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7862&idPhone2=7455
http://www.phonearena.com/phones/compare/Xiaomi-Redmi-3,Meizu-m2/phones/9856,9555
http://gadgets.ndtv.com/xiaomi-redmi-3-3225-vs-meizu-m2-2824[

Sve ostale bitne informacije koje vas zanimaju nalaze se na linkovima iznad, kao sto vidite nista bitno nema da je razlika izmedju njih.
Osim sto je Xiaomi octa-core a Meizu quad-core ali to meni kao prosjecnom korisniku bas i nije toliko presudno.
Jer mobitel cu ionako koristiti samo za pozivi i poruke, viber i whats app, facebook i surfanje i malo youtube.
Mozda tu i tamo odigram koju igricu ali to je uglavnom to.

Pa dali mislite da onda Xiaomi opravdava 100 KM ili ti ga 400 kuna vecu cjenu u odnosu na Meizu s obzirom na to sta oba telefona nude.

Meizu ima prednost sto ima zastitu ekrana i sto je 100 KM jeftiniji a to u danasnje vrijeme nisu male pare.
Dok Xiaomi ima prednost sto ima octa-core i bolju bateriju ali je zato 100 KM skuplji pa samo se pitam onda
dali se isplati dati toliko vise za ovu razliku sto vidite.

Eto ako itko ima volje da mi pomogne bio bih mu jako zahvalan

5 Meizu M2 - 1200 kuna
5 Xiaomi Redmi 3 - 1600 kuna
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2016 11:20 (delta-hawk).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
MEIZU M2 Note

instalirao sam verziju 4.5.4.2A, i nemam više google play-a. Molim vas za pomoć kako ga ponovo instalirati. Hvala.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
tomo75 kaže...

instalirao sam verziju 4.5.4.2A, i nemam više google play-a. Molim vas za pomoć kako ga ponovo instalirati. Hvala.

Imaš onaj "app store" ili tako nekako, skineš google installer i on ti instalira između ostalog i playstore

live long and prosper
11 godina
delta-hawk kaže...

O ovom se ovdje radi iako znam da je Xiaomi Redmi 3 bolji mobitel sto je logicno jer je noviji. pitam se jeli se isplati toliko ta razlika da ja dam 100 KM vise za njega u odnosu na Meizu M2 jer u svemu su prakticki pa isti.

Imam trenutno m2, m2 note i narucio sam xiaomi remi 3.

Iskreno, xiaomi mi je interesantan radi baterije i miui-a.

Flyme je dosta još problematican u nekim stvarima, npr problemi s notifikacijama, cudan sistem gašenja aplikacija iako se namjeste da se ne gase isl.

Imao sam prije redmi 1s i nikakve probleme s njim, mislim da ce mi redmi 3 bit savršen mob. E sad 400kn razlike, pa da, ja bih dao cisto radi bolje baterije, cpu-a i softvera, a i koliko vidim na redmi se može unlockati bootloader, na m2 to nije moguce.

Također mislim da je kamera na strani redmija, bar po onome što sam vidio na netu sa smpleovima, bolji dinamicki raspon i brža leća.  

13 godina
MEIZU M2 Note

Čisto subjektivno ali Meizu je meni osobno fizički ljepši.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
thebatman kaže...

Flyme je dosta još problematican u nekim stvarima, npr problemi s notifikacijama, cudan sistem gašenja aplikacija iako se namjeste da se ne gase isl.

thebatman

Sta to znaci, da na Meizu notifikacije ne dolaze normalno. Znam da se aplikacije u Meizu gase povlacenjem od dna prema vrhu ili ti to govoris da se aplikacije same od sebe gase pa notifikacije ne dolaze.

Ima li nacina da se notifikacije namjeste da normalno rade, tj da uredno dolaze normalno kao i sto treba.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2016 20:59 (delta-hawk).
9 godina
neaktivan
Što se tiče notifikacija ja sam to na svome mob riješio bez problema. U centru za sigurnost uključio aplikacije koje želim da mi rade u pozadini. Iskreno ja ne bi dao 400kn više za redmi. Jedino ako ti je potrebna jača baterija i jači procesor. A i redmi će ti vjerojatno doći sa nekim modificiranim rom-om koji nema ota update i ako ne znaš promijeniti ROM osuđen si na ovaj koji ti je trenutno na njemu.
9 godina
neaktivan
M3d0 kaže...
Što se tiče notifikacija ja sam to na svome mob riješio bez problema. U centru za sigurnost uključio aplikacije koje želim da mi rade u pozadini. Iskreno ja ne bi dao 400kn više za redmi. Jedino ako ti je potrebna jača baterija i jači procesor. A i redmi će ti vjerojatno doći sa nekim modificiranim rom-om koji nema ota update i ako ne znaš promijeniti ROM osuđen si na ovaj koji ti je trenutno na njemu.

Nesto se skine sa google play kako sam ja citao, nesto tipa Sync up ili tako se nekako program zove, ili se to moze resiti bez toga.

Koji je model u tebe jeli Note ili obicni, i koja ti je verzija.

A, U, ili I. i jesi li ga rootao ili ga koristis out of the box.

I kakav ti je opcenito telefon, kad si ga kupio i koliko si opcentio zadovoljan s njim.

9 godina
neaktivan
Ja imam note model. Notifikacije sam riješio bez te aplikacije, ima njegova apk. sigurnost. Imam gore A verziju. A verzija ti nema više hr jezik. Samo kineski, engleski, njemački... Ali tebi bi vjerojatno došao sa hr jezikom jer šalju sa starijom verzijom koja je imala hr jezik. Zadovoljan sam sa mob. Nemam nikakvih problema. Prije ovoga sam imao redmi note 2 i nisam bio zadovoljan s njim. Iskreno kinezi nisu za svakoga. Onaj tko se me kuži u root, instalaciju romova bolje da ih ne kupuje.
9 godina
neaktivan
MEIZU M2 Note

Ja sam jedan od tih koji se ne kuzi u te stvari, ali ovaj model sto ja imam u ponudi da kupim je Meizu M2 M578H sa 4.5.4I Flyme OS.

U potpunosti preveden na hrvatski i bez kineskog bloatware-a.

Ali jedino sto me plasi u vezi njega je to za notifikacije jer to mi je bas ono izrazito bitno a mogu ga dobiti za 1200 kuna.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
To bi trebao biti internacionalni model pošto je I verzija. Ima sve jezike i nema kineskih aplikacija i ima play store instaliran. Samo ubaciš karticu i deri. Ne moraš ništa mijenjati...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
delta-hawk kaže...
M3d0 kaže...

Nesto se skine sa google play kako sam ja citao, nesto tipa Sync up ili tako se nekako program zove, ili se to moze resiti bez toga.

Koji je model u tebe jeli Note ili obicni, i koja ti je verzija.

A, U, ili I. i jesi li ga rootao ili ga koristis out of the box.

I kakav ti je opcenito telefon, kad si ga kupio i koliko si opcentio zadovoljan s njim.

Ne znam, ja nisam ni na M2 Note ni na M2 ništa dodatno skidao već u "Security" aplikaciji sve uključio, registrirao Flyme account i omogućio root te i tamo sve pouključivao i sve notifikacije normalno dolaze. Oba moba su na tvorničkoj "A" verziji.

9 godina
neaktivan
MEIZU M2 Note

A bili radilo to normalno sve bez roota, jer ja nebi rootovao telefon ako nemoram.

Vise volim kad mobitel nije rootovan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
thebatman kaže...

Ovako, uređaj doazi u tri varijante softvera.

C - kineska varijanta, kineski jezik, samo kineske aplikacije, bez google aplikacija.

I - verzija za zapadna trzista, bez kineskih aplikacija i sa google installerom 

A - internacionalna verzija sa kineskim aplikacijama i google installerom. Dakle c + i

Navodno ova A varijanta dolazi kao primarna i na vecini trzista. Kao takva dobiva prva sw update i bug fix. Naši uvoze A varijantu.

Danas sam dobio ovu A varijantu, mob radi super (velika preporuka, za te novce, bolje se rijetko nađe), ima par tih kineskih appova, ali pobacao sam ih u jedan folder i ne smetaju, ako ima neki jednostavan način za obrisati ih možda pokušam, ima tko kakvu preporuku za totalnog nooba po tom pitanju?

Jedino mi ne radi screen password (kada ga pokušam postaviti, samo izađe na glavni menu), da li je itko ima ovakakv problem?

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2016 15:46 (HAL).
9 godina
neaktivan
MEIZU M2 Note

Kad registriras Flyme account mozes rootat mob i pobrisat aplikacije, ali ono sto je bitno na toj A verziji je

da neke od tih aplikacija su usko vezane za sami rad sistema.

I brisanjem istih ti osakatis sam sistem jer onda sistem gubi neke od svojih funkcionalnosti.

I to bar po onom sto sam citao, nece da ti radi alarm, notifikacije ne dolaze, nekad se aplikacije gase same od sebe i slicno.

Zato osim ako si bas siguran da znas sta radis nemoj brisat nista jer mogo bi si sjebat sistem.

Inace daj malo utiske i komentare o mobitelu jer i ja se mislim isplati li ga se kupit.

Kakav je OS, jel brz. Ima li stekanja, kakva je kamera.

Jel se tesko priviknut na njega nakon obicnog androida i tako slicne stvari.

Daj malu recenziju

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice