"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.518.504
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
12 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
DubravkoB. kaže...

Ja isto tražim nešto do 300 eura. Trenutno koristim Redmi Note 4 i išao bi na nešto bolje .U kombinaciji mi je bio Redni Note 7 pro ali vidim da neće bit za naše tržište.

Da, redmi note 7 pro ce biti (to jest vec je) samo za kinesko trziste, za globalno ne dolazi 

9 godina
neaktivan
Junior335 kaže...

Da li postoje hardverske razlike izmedju kineske i global verzije?
Stariji xiaomi su imali razlike u 3g frekvencijama pa nisi mogao hvatat 3g izvan grada.

Sa pojavom 4g i novih modela nisam vise pratio pa me zanima da li je sada sve kompatibilno?
Ako je samo razlika u softveru onda se isplati proci jeftinije.

konkretno gledam ovaj novi note 7.
da li se zna kada ce pro verzija u prodaju?

Ovisno o modelu, Moj china verzija Mi8 ima sve frekvencije a RN7 ima razlike u B20 (800Mhz) frekvenciji.

Dalje razlika je u bootloaderu i zaštitama tako da su ovi kineski malo opasni za igranje i instalaciju - npr za instalaciju global roma treba otključavat BL i treba se pazit da se ne zaključa  jer se dobije cigla.

Ako su kineski uređaji u pitanju onda je nabolje otključati BL+ Xiaomi eu  rom.

16 godina
Mislim da sam u ponudi na par mjesta vidio Redmi Note 7 Global Version. Zar taj nije ok za Hr mreže?
Ili Kinezi opet imaju par verzija tih mobitela i predstavljaju ih kako njima paše?

0 0 hvala 0
12 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ukoliko netko bude narucivao redmi note 7 4/64 sa honorbuya, iskoristite neki kupon od 5$ i reci u poruci da zelite free gift (besplatne slusalice) i dobit ce te ih... maloprije narucio redmi note 7 blue 4/64 sa slualicama za 250$, mislim da sam dobro prosao

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
12 godina
NemaVeze kaže...

Vidio sam i to, ali je dostava izmedju 14-22 dana za hrvatsku, sto mi ne pase a razlika je svejedno 18$ sto nije neka strasna svota... 

14 godina
neaktivan
tintin kaže...
Mislim da sam u ponudi na par mjesta vidio Redmi Note 7 Global Version. Zar taj nije ok za Hr mreže?
Ili Kinezi opet imaju par verzija tih mobitela i predstavljaju ih kako njima paše?

Svi su OK za hrvatske mreže, jedino što nekima od kineskih verzija Xiaomi uređaja fali B20 4G frekvencija koju kod nas koriste T-com i A1 te njihovi prirepci. Dakle, nekome na Tele2 je apsolutno svejedno uzima li kinesku ili Global verziju jer će isto raditi (ne ulazim u softverski dio sad). Konkretno, RN7 podržava B20 i u Global i kineskoj varijanti tako netko tko želi uštediti malo para i upoznat je s BL unlockom i ROM-ovima može slobodno uzeti i kinesku verziju i puknuti gore Global ROM. RN7 Pro prema najavama neće valjda imati B20 tako da vjerojatno u Europi neće ni biti previše popularan.

9 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina
Dajte mi objasnite ovo.
Evo gledam Mi9 na "ofišal" Xiaomi storeu na Aliexpressu. Jednog su prodali 762 a drugoga 778 ali niti jednoga feedbacka
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Tek počela prodaja, još nisu stigli ljudima i nema feedbacka?

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina

Eto, to me zanimalo (ako je tocan ovaj podatak)

Znaci i dalje postoje hardverske razlike.

Dzabe flashat kineskog xiaomia sa global romom kada sa tim neces dobiti B20 frekvenciju.

9 godina
neaktivan
Nećeš dobiti frekveciju ali ćeš dobiti radeće google servise kojih nema na china romu te će biti uklonjen kineski bloatware.

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozz...sta je sa mi 9 u ostalim bojama osim crne?? Koliko treba cekati?

0 0 hvala 0
11 godina
mightyboss kaže...

Pozz...sta je sa mi 9 u ostalim bojama osim crne?? Koliko treba cekati?

Jucer sam gledao na Honorbuy i bio je i plavi Global dostupan.

12 godina

Dosao redmi note 7 sa honorbuya... jel moguce da im je dostava tolko brza a dolazi iz EU skladista ? Pa ove nase firme ne dostave nesto u roku 1 dan 

Slike postavim poslije 

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Nisam nikad kupovao od njih...18$ je shiping i dolazi sigurno bez carine?

0 0 hvala 0
12 godina
mightyboss kaže...

Nisam nikad kupovao od njih...18$ je shiping i dolazi sigurno bez carine?

Ako si iz Hrvatske onda je 26$ shipping bez carine, bar sam tako ja platio

Slika je znatno bolja od redmi note 5 pro, vise boja i kristalno cista...

Evo slikice: 

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2019 20:37 (hahhaajaads).
16 godina
Imam Redmi Note 5 Global version pa me zanima dobivam li išta prelaskom na Redmi Note 7 Global version?
Na ovom svojem sam čekao skoro mjesec dana za otključati bootloader pa me zanima kakva je situacija sa Note 7 po tom pitanju. Ako se odlučim kupiti Note 7 mislim odmah gore staviti neki custom rom...po mogućnosti aosip ako ima za Note 7.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Junior335 kaže...

Eto, to me zanimalo (ako je tocan ovaj podatak)

Znaci i dalje postoje hardverske razlike.

Dzabe flashat kineskog xiaomia sa global romom kada sa tim neces dobiti B20 frekvenciju.

Aha, zamijenio sam ih - Note 7 nema, no kineski Redmi 7 ima i B20, kao npr. i Mi Max 3 koji ima B20 u obje verzije te još neki drugi modeli. Šaraju puno s tim pa treba uduplo provjeriti specifikacije prije kupnje određenog modela... 

9 godina
neaktivan
Tko je u zadnje vrijeme brži s dostavom mi global store ili goldway? Cijene su uglavnom identične

0 0 hvala 0
6 godina
ivanzd1 kaže...
Tko je u zadnje vrijeme brži s dostavom mi global store ili goldway? Cijene su uglavnom identične

S Goldwaya uzeo u petak u 6:41, još nije shippano :D

12 godina

Posto bi vjerovatno za koji tjedan uzeo jos jedan redmi note 7. Ovaj put za musku osobu, ne znam da li je plava ok boja ?

11 Blue (Plava)
4 Black (Crna)
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.4.2019 19:23 (hahhaajaads).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
FiTop kaže...
ivanzd1 kaže...

S Goldwaya uzeo u petak u 6:41, još nije shippano :D

Goldway je nešto spor, moj mob putuje već 10 dana...

9 godina
neaktivan
Global store nikad nije bio brz a goldway se usporio :S - ja bih ipak rađe sa drugog.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Zupy kaže...
Global store nikad nije bio brz a goldway se usporio :S - ja bih ipak rađe sa drugog.

Kod Goldwaya mi je uvijek pravilo da ako narucim u utorak, najkasnije srijedu - cesto zna biti shippan u petak, i u iduci utorak je kod mene...

Barem je tako do sada bilo...

A MiGlobal, on se uvijek javi s debilnim porukama 3-4 dana nakon narudzbe... Hoces zapakiran u foliji, ili da oni pregledaju mob... Da li znas da ima engleski/kineski jezik a ne multilang (u slucaju kineske verzije, a ne global)... itd...  Tako da na krjau posalje tek tjedan dana nakon narudzbe, i onda mu treba ukupno 2 tjedna da dodje...

Narucio sam Black Shark 2 sa MiGlobala i evo, "putuje" vec 10 dana... :D Ali stize sutraaaaa...

Xiaomi fan... Od MI3 nadalje...
9 godina
neaktivan
Naručio ja u ponediljak dali DHl broj u sridu ali ga šipali tek iduće sride i jedva treći petak doša.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Je, dugo to putuje. Honorbuy je izgleda najbolji.

Sad sam vidjela da je moj prošao cijeli svijet zadnjih 12 dana, sad je u UK i moraju ga prepakirat. Pitanje je kad će doći u HR i koliko će ga gore zadržati. :/

0 0 hvala 0
10 godina

I ja sam naručio Redmi Note 7 preko goldwaya i uplatio još 29.03. i tek jutros dobio poruku:

"Hi friend, your package is now on the way to UK . with UPS package ....
When it arrive UK about 4-5days, will dispatch to you directly by DHL, then personal track ID will begin to update..."

a kad gledam na track17, po broju trackinga dobivam neke smjeh kombinacije:

Hong kong-Anchorage Alaska-Louisville, KY, United States-Philadelphia, PA, United States i zadnje Koeln, Germany.

moš mislit da tak putuje po svijetu...

12 godina
jayella kaže...

Je, dugo to putuje. Honorbuy je izgleda najbolji.

Sad sam vidjela da je moj prošao cijeli svijet zadnjih 12 dana, sad je u UK i moraju ga prepakirat. Pitanje je kad će doći u HR i koliko će ga gore zadržati. :/

Ne da je izgleda honor buy brzi, nego je. Osobno sam mislio da ce doc za jedno tjedan dana, kad ono sljedeci dan zove postar da sidjem dole za 5 minuta 

Mobitel je poslan u 15:26 (4.4.2019) i dosao u 12:55 (5.4.2019). 

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.4.2019 14:05 (hahhaajaads).
9 godina

Preporuka za koji od ovih mobitela:

Redmi note 6 pro 4/64 global

Redmi note 7  4/64 global

Xiaomi Mi A2 4/64 global

U čemu je razlika kod ovog Mi A2 između 

Android one i MIUI koji je

kod ostalih Xiaomia.

Kupnja je obavezno kod naših web shopova sa 2 god. garancije.

Gledam na Tele2 shopu prodaju na 24 mj. uz ugovor naravno trenutno sam na pretplati bez ugovora.

Huawei Mate 20 lite  za 1440 kn.

dali se isplati u odnosu na ova tri 

Xiaomia  u odnosu na kvalitetu jer po cijeni su tu negdje.

Postoji li koji strani web shop sa plaćanjem pouzećem ili su svi sa plaćanjem unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.4.2019 17:50 (MUĆAK).

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice