Jel postoji mogućnost ubacit google cam bez roota u note 4 global ? Prednja kamera je neupotrebljiva u odnosu na google cam, stvarno očajno izgleda.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo upravo stigla treća Nubia 17 lite u obitelj prvo uzeo ja pa kćerka i na kraju žena , samo njena je plava da ih ne pomješamo
dolazi li sa hrvatskim jezikom?
Pozdrav ekipa. Tražim neki mobitel, recimo da je do 2000 kuna, a da ima 3.5 mm jack, utor za micro sd karticu i "relativno" dobru kameru. Za sada mi u odabir ulazi Xiaomi Redmi Note 5 Pro (3/32GB) i Xiaomi Mi A1.. Imate li preporuke za neke druge možda modele? Unaprijed hvala :)
Uzmi za 200 eura Note 5 pro sa 64/4 konfiguracijom i na konju si
Bolje mu je da uzme Mi Note 3 za te pare.
Nije jer nema ni utor 3,5mm ni micro sd utor
Pozdrav ekipa. Tražim neki mobitel, recimo da je do 2000 kuna, a da ima 3.5 mm jack, utor za micro sd karticu i "relativno" dobru kameru. Za sada mi u odabir ulazi Xiaomi Redmi Note 5 Pro (3/32GB) i Xiaomi Mi A1.. Imate li preporuke za neke druge možda modele? Unaprijed hvala :)
Pozdrav kolega. Ako vidim dobro, Mi Note 3 nema utor za micro SD karticu, tako da to nažalost ne dolazi u obzir. Vidio sam da ima verzija sa 128GB memorije, ali bih ipak htio utor za micro SD. Pozz :)
Pozdrav kolega. Ako vidim dobro, Mi Note 3 nema utor za micro SD karticu, tako da to nažalost ne dolazi u obzir. Vidio sam da ima verzija sa 128GB memorije, ali bih ipak htio utor za micro SD. Pozz :)
Ma uzmi Rn5 sa 64/4, kompletan mob sa svime što tražiš, plus ogromna baterija i 500+kn uštede :)
pozdrav svima
koliko sam shvatio čitajući ovaj forum, Xiaomi RN5 je bestbuy. Zapelo mi je za oko i ovo jer je ipak malo manji a i jeftiniji od RN5 4/64GB:
https://www.geekmaxi.com/en/smartphones-nubia-z17-lite-55-inch-4g-lte-smartphone-6gb-64gb-130mp-dual-rear-camera-snapdragon-653-octa-core-android-71-blue-566.html
Kod mobitela mi je bitna kamera jer na terenu slikam/skeniram dokumente i nacrte (pretpostavljam da ako mi trenutno zadovoljava stari Samsung S7582, da će mi ova oba biti korak naprijed . Mobitel ne mijenjam često, pa iako nisam zahtjevan korisnik po pitanju procesora i memorije, ipak je dobro da je što bolje radi budućnosti.
Kakva je ova ZTE NUBIA Z17 Lite u usporedbi s RN5 u smislu kamere, procesora, nekih eventualnih hardw/softw. problema ? Koliko vidim prednost NUBIE 17 u odnosu na RN5 4/64 je cijena i ROM, a koje su mane?
hvala unaprijed na odgovoru.
Mane su da je procesor stariji, iako mocan dosta baterije trosi.. sa tom velicinom ekrana i tom velicinom baterije ne znam koliko ces se usrecit.. kamera nije bolja od rn5.. rn5 je svakako bolji future proof zbog toga sto ima 8.1 official oreo, treble te procesor star svega 2-4 mj
pozdrav svima
koliko sam shvatio čitajući ovaj forum, Xiaomi RN5 je bestbuy. Zapelo mi je za oko i ovo jer je ipak malo manji a i jeftiniji od RN5 4/64GB:
https://www.geekmaxi.com/en/smartphones-nubia-z17-lite-55-inch-4g-lte-smartphone-6gb-64gb-130mp-dual-rear-camera-snapdragon-653-octa-core-android-71-blue-566.html
Kod mobitela mi je bitna kamera jer na terenu slikam/skeniram dokumente i nacrte (pretpostavljam da ako mi trenutno zadovoljava stari Samsung S7582, da će mi ova oba biti korak naprijed . Mobitel ne mijenjam često, pa iako nisam zahtjevan korisnik po pitanju procesora i memorije, ipak je dobro da je što bolje radi budućnosti.
Kakva je ova ZTE NUBIA Z17 Lite u usporedbi s RN5 u smislu kamere, procesora, nekih eventualnih hardw/softw. problema ? Koliko vidim prednost NUBIE 17 u odnosu na RN5 4/64 je cijena i ROM, a koje su mane?
hvala unaprijed na odgovoru.
Ukratko: pogledaj komentare na internetu a vec na forumu imas dosta ljudi sa ZTE 17 LITE a i sam sam je uzeo sebi i nisam se prevario.
Ta dva uredjaja su veoma slicna, ali kad jedan kosta 145eur a drugi 200eur a jedan ti nudi 6GB RAM-a a drugi ne - bez razmisljanja sam uzeo Nubiu. Mozda sam pogrijesio - neki ce reci, ali baterija mu nije losa strana nikako, ovaj komentar ne drzi vodu.
A svu pricu o future proof okaci macku o rep sa oreo i sistem upgrade, ti kad root-as telefon i stavis custom rom - to je najbolje sto mozes uraditi za svoj telefon.
Mane su da je procesor stariji, iako mocan dosta baterije trosi.. sa tom velicinom ekrana i tom velicinom baterije ne znam koliko ces se usrecit.. kamera nije bolja od rn5.. rn5 je svakako bolji future proof zbog toga sto ima 8.1 official oreo, treble te procesor star svega 2-4 mj
Ne pricaj gluposti, ljudi na forumu su prezadovoljni uredjajem (a kad malo pogledas komentare na netu isto tako), osjetno manje kosta a nudi neke stvari bolje od redmi-a koji ima bloata i svojih custom opcija koje ljudi ne koriste
Nubia realno je kostala 200eur, ovaj popust zna se odakle dolazi (google ZTE)
P.S. uzeo sam sebi ZTE lite 17 isto tako, ne namjeravam ga koristit duze od ovog ljeta jer cu uzeti, po treci put ASUS
Evo upravo stigla treća Nubia 17 lite u obitelj prvo uzeo ja pa kćerka i na kraju žena , samo njena je plava da ih ne pomješamo
dolazi li sa hrvatskim jezikom?
Ne , i to mu je ajmo reći jedina falinka. Zanima me jel se može taj problemčić nekako riješiti ,pa ako netko zna super .
Ima netko da bi mozda mijenjao plavi mi note 3 za crni?

to i je jedina metoda za zaobić porez i carinu kad odatle kupuješ.
Jedina prednost nubie nad rn5 je cijena i ram, ali kako sam navodis rn5 je nakrcan stvarima koje nikad neces koristiti i custom rom rijesava taj problem (kako kod nubije tako i kod rn5). Isto tako tih 6gb rama mozes objesiti macku o rep. Nit je brzi, nit ima bolji multitaskig i osim placebo efekta nista ne dobijes. Da bi mi neko argumentirao tih 6gb rama morao bi imati preko 100tinjak instaliranih aplikacija a od toga bar 30 koje bi radile u pozadini. 3200mah baterija sa potrosacem poput sd653 (starijim i slabijim procom od 636) nikako opet nije usporedivo a da ima nekakvog smisla. Da se razumijemo, ne smatram nubiu losim uredjajem nego rn5 smatram boljim. Oba uredjaja su u svom cijenovnom rangu odlicni izbori.
Ako je da potvrdan odgovor, zahvaljujem na pozitivnom odgovoru :D
Jedina prednost nubie nad rn5 je cijena i ram, ali kako sam navodis rn5 je nakrcan stvarima koje nikad neces koristiti i custom rom rijesava taj problem (kako kod nubije tako i kod rn5). Isto tako tih 6gb rama mozes objesiti macku o rep. Nit je brzi, nit ima bolji multitaskig i osim placebo efekta nista ne dobijes. Da bi mi neko argumentirao tih 6gb rama morao bi imati preko 100tinjak instaliranih aplikacija a od toga bar 30 koje bi radile u pozadini. 3200mah baterija sa potrosacem poput sd653 (starijim i slabijim procom od 636) nikako opet nije usporedivo a da ima nekakvog smisla. Da se razumijemo, ne smatram nubiu losim uredjajem nego rn5 smatram boljim. Oba uredjaja su u svom cijenovnom rangu odlicni izbori.
Ma telefoni su previse slicni da je zanemarivo ih porediti sto se tice baterije pregura jedan dan bez problema, ako ces ga silovati i igrati igrice zaboravi nema tog uredjaja koji ce izdrzati.
Jedina i glavna meni prednost kod ZTE uredjaja je NFC koji Xiaomi jos nema u toj klasi, tako da otpada odmah u startu.
P.S. sto se tice custom rom-a par ljudi me pitalo, napravicu ga za ZTE 17, bice clean android stock bez ikakvih dodataka i zamjenicu launcher.
Nista prije kraja mjeseca, nemam vremena
A i to je upitno
Hahah eto te opet...
3200 mah na s653 i 4k mah na s636 je gotovo isto? Rekao bih da je razlika bar dupla u životu baterije, a još je i čip 50% jači.
Nisu nimalo slični, i to što nisi probao mob sa efficient procesorom ne znači da se ne može igrati na njemu i da ostane rezerve. U prijevodu, po tom pitanju su nebo i zemlja.

Pozdrav ekipa!
Tražim nekakav mobitel za majku, 100-150$, ne traže se neke posebne specifikacije samo da je kvalitetan za te novce. Brat i ja smo sa honorbuy naručili xiaomi mi 6 prije nekih 4 mjeseca i jako smo zadovoljni pa ako ima neki xiaomi u tom cijenovnom rangu bilo bi super. Hvala unaprijed! 😄
Pozdrav, ne znam je li ovo tema za probleme sa kineskim mobitelima, ako sam pogriješio, izvinjenje, neka admini pomjere gdje treba...
Je li neko imao problem sa Leagoo M8. (počelo se dešavati 5 dana nakon isteka garancije od godinu dana, slučajno ili ne :-)
Uglavnom - kada otključam telefon na tipku za otključavanje ne dozvoljava ukucavanje pina za otključavanje niti „crtanje“ uzorka za otključavanje – kao da je mrtav touch.
Kada ga malo protresem touch proradi i mogu ga otključati. Često se dešava da nakon otključavanja poludi telefon, sam mi spusti obavijesti, na viberu mi otvori neku poruku, zovne nekoga, odabere poruke za brisanje i slično.
Uglavnom, nekad neće ništa da radi, nekad radi i ono što mu ne kažem :-)
Na internetu sam našao sličan problem, zovu ga GHOST TOUCH, ali nisam nigdje našao kako je neko to riješio... razmišljam da na ebay ili sličnoj stranici kupim novi touch pa da probam, pa reko da vidim je li neko imao sličan problem, kako ste riješili?
Imao sam dva sa takvim problemom.
Zamjena toucha je riješilo problem.
Za ovo sa iskrom upaljača nisam ni čuo ni vidio. Budem probal, kad i ako opet naletim na to.
Pozdrav ekipa!
Tražim nekakav mobitel za majku, 100-150$, ne traže se neke posebne specifikacije samo da je kvalitetan za te novce. Brat i ja smo sa honorbuy naručili xiaomi mi 6 prije nekih 4 mjeseca i jako smo zadovoljni pa ako ima neki xiaomi u tom cijenovnom rangu bilo bi super. Hvala unaprijed! 😄
ako kupujes mob radije plati vecu svotu da bude kvalitetniji jer ces ga koristit par godina..
ja bi uzeo ili redmii 5 sa 3gb rama ili redmi 5 plus :D
kakav je ovaj:
u usporedbi s NUBIOM 17? On koliko vidim ima taj štedljiviji proc i malo jaču bateriju pa valjda i dulje drži.
Kakva je kamera kod tih ZTE NUBIA u usporedbi s https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-Note-4X-Mobile-Phone-Snapdragon-625-Octa-Core-5-5-FHD-3GB-RAM/311331_32792320034.html?spm=2114.12010612.8148356.1.47d2239e1fwR2x , konkretno za slikanje dokumenata i nacrta mi treba da sve ostane dovoljno oštro i čitljivo?
Hahah eto te opet...
3200 mah na s653 i 4k mah na s636 je gotovo isto? Rekao bih da je razlika bar dupla u životu baterije, a još je i čip 50% jači.
Nisu nimalo slični, i to što nisi probao mob sa efficient procesorom ne znači da se ne može igrati na njemu i da ostane rezerve. U prijevodu, po tom pitanju su nebo i zemlja.
NFC i USB C port mi znaci daleko vise nego da se mogu igrati 1h vise na telefonu, ako je i toliko
Redmi 5/6 je odlican telefon, ali meni je nubia bolja zbog te dvije specke iznad i kraj price.
Ako si picajzla i gledas sve specke, DTS, Adreno 510 koji je malo iznad 509
Najvaznije kosta 50eur manje a manje-vise isti telefon za 99% korisnika
TL;DR biras sta tebi kao korisniku vise odgovara na kraju dana, citati i vjerovati komentarima dvije osobe sa foruma je ludost, pogledati i raspitati se vise po internetu je uvijek bila i ostace najbolja opcija.
Svaki cigo hvali svoga konja, kraj price.
..USB C port mi znaci daleko vise nego da se mogu igrati 1h vise na telefonu, ako je i toliko
Zašto je bolji USB C port od starog USB-a osim što ne trebaš paziti kako uštekavaš kabel u mobitel?
Nisi se dosta blamirao sa grafičkama pa si sad došao tu?
Nisam ništa rekao da je loš samo sam demantirao tvoju tvrdnju da imaju više manje istu bateriju, a razlika je nebo i zemlja i sad skrećeš s teme... Ne buni ljude ovdje kada nemaš pojma. Uz isto korištenje će na nubii biti baterija pred kraj, a RN5 će imati još pola. Fact

Nisam ništa rekao da je loš samo sam demantirao tvoju tvrdnju da imaju više manje istu bateriju, a razlika je nebo i zemlja i sad skrećeš s teme... Ne buni ljude ovdje kada nemaš pojma. Uz isto korištenje će na nubii biti baterija pred kraj, a RN5 će imati još pola. Fact
Po meni nubia moze izvuc max 6h, a rn5 10h bez problema
A chipseti su jednake jacine, mozda je 653 malo jaci, ali se brze grije i onda throttla..
..USB C port mi znaci daleko vise nego da se mogu igrati 1h vise na telefonu, ako je i toliko
Zašto je bolji USB C port od starog USB-a osim što ne trebaš paziti kako uštekavaš kabel u mobitel?
Exactly.
A pored toga imam 2 USB C uredjaja vec, necu da imam zbrku sa kablovima izmedju ostalog i jedan punjac da mi je dosta za sve.
Sve i jedan Xiaomi(a i drugi proizvodjaci) dobija kao glavnu manu nedostatk USB C porta i to je velika mana sve i jednom uredjaju bez USB C porta danas.
Mali ne kaki, i jedan i drugi telefon ce umrijeti ako gejmas citav dan, pricas gluposti.
Imao ti 3k ili 4k ti nista ne znaci ako ces ko krelac igrati PUBG na telefonu citav dan.
I jedan i drugi izdrze 1 dan bez problema, navece na punjac ili sutra na poslu i zdravo.
Jos ne postoji telefon koji ce izdrzati dva dana s baterijom od 4k tako da - nepotrebno se blamiras.
A sto se tice hardvera, ako te sta zanima slobodno se javi u private - pomoci cu ti
EOD
Ne spamaj, smaras.
S653 je stara power hungry tehnologija. Antutu daje 115k s636ici i 82k nubii. Imam iskustva s tim procesorom, power hungry je i grije se. Da je loš, nije, ali s636 je bolji.
Ajme ti stvarno ne znaš odustati kada si u krivu... Čak znajući da te nitko na forumu ne shvaća ozbiljno... Ajd radi drugih zaćuti molim te. Eto svi korisnici koji su imali/recenzirali te telefone su u krivu, a ti eto nakon 2 asusa kupio ovoga i znaš sve o svijetu telefona. Daj više...

pozdrav , sestra je razbila na xiaomi redmi note 5 staklo , sad sam narućio iz Kine novi zamjenski komplet ekran sa kučištem pa me zanima dali zna netko gdje bih to u Zagrebu mogao promijeniti ? Neki servis za preporuku. Hvala
Kakva su iskustva sa honorbuy shopom? Osim sto ce doc prije nego da narucim s aliexpressa.
Pozdrav, ne znam je li ovo tema za probleme sa kineskim mobitelima, ako sam pogriješio, izvinjenje, neka admini pomjere gdje treba...
Je li neko imao problem sa Leagoo M8. (počelo se dešavati 5 dana nakon isteka garancije od godinu dana, slučajno ili ne :-)
Uglavnom - kada otključam telefon na tipku za otključavanje ne dozvoljava ukucavanje pina za otključavanje niti „crtanje“ uzorka za otključavanje – kao da je mrtav touch.
Kada ga malo protresem touch proradi i mogu ga otključati. Često se dešava da nakon otključavanja poludi telefon, sam mi spusti obavijesti, na viberu mi otvori neku poruku, zovne nekoga, odabere poruke za brisanje i slično.
Uglavnom, nekad neće ništa da radi, nekad radi i ono što mu ne kažem :-)
Na internetu sam našao sličan problem, zovu ga GHOST TOUCH, ali nisam nigdje našao kako je neko to riješio... razmišljam da na ebay ili sličnoj stranici kupim novi touch pa da probam, pa reko da vidim je li neko imao sličan problem, kako ste riješili?
Imao sam dva sa takvim problemom.
Zamjena toucha je riješilo problem.
Za ovo sa iskrom upaljača nisam ni čuo ni vidio. Budem probal, kad i ako opet naletim na to.
Što se tiče ovog mog problema došao sam do uzroka. Naime, kad mi šteka mobitel ovako kako sam opisao, samo pritisnem jednim prstom u lijevi gornji ugao mobitela i onda sve radi bez problema, imam osjećaj da mi se touch odvojio/odlijepio malo na tom mjestu i da zbog toga sve to tako šteka.... to mislim jer kada pritisnem u tom dijelu osjeti se da touch lagano "legne", dok toga nema kada pritisnem na desnoj ili bilo kojoj drugoj ivici mobitela.
nadam se da će mi serviser moći to riješiti tako što će rastaviti i ponovo zalijepiti touch...