"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.520.437
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Naručio sam na Giztop-u 23.02. Xiaomi Redmi Note 2 i danas mi poslali mail,

nemaju bijeli nego samo sivi, stvarno su koma, mob je trebao biti poklon.

Nikad više ništa od njih, ljut sam, kao da nisu puno ranije mogli javiti da

nemaju određene boje, a na stranici su imali opciju da im je bijela na lageru, pljuc.

1 0 hvala 0
17 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Mjesec dana, baš svašta. 

Ja sam btw naručio ovaj USB mjerač struje/napona. Nisam našao jeftiniji, čini se ok, popularan je.

Baš da vidim kakvi su punjači i koliko struje vuče koji mobitel/tablet.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
14 godina
neaktivan
mcf kaže...

Svasta, kao sto napisah u postu iznad, jucer sam oko 22 narucio mob sa toponea. Sada citam mailove, i vidim da je shippan oko 01-02 po nasem vremenu, i dhl kaze da je stigao pred 2 sata u UK i da ide za Zg. Ovo je brze nego razglednica zagreb-zagreb.

Hehe, baš si im uletio izgleda pred slanje pošiljke (kod mene, nedavno, na istom trackingu bila su 3 paketa, jedan je ostao u UK, a druga dva produžili dalje) - koliko sam vidio, grupiraju i šalju pošiljke 3-4 puta tjedno DHL-u pa te može posrat da ti paket uleti doslovno nakon par sati ili pak tek 2. ili 3. dan, no to je sve prihvatljivo...

14 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Mjesec dana, baš svašta. 

Ja sam btw naručio ovaj USB mjerač struje/napona. Nisam našao jeftiniji, čini se ok, popularan je.

Baš da vidim kakvi su punjači i koliko struje vuče koji mobitel/tablet.

I u kablovima su velike razlike - jeftini šrot kablovi propuštaju max 0.5A, standardni koje dobiješ uz mob 1A, a od tableta (ili recimo Xiaomijevi Redmi Note) obično 2A...

11 godina
felicija kaže...

Naručio sam na Giztop-u 23.02. Xiaomi Redmi Note 2 i danas mi poslali mail,

nemaju bijeli nego samo sivi, stvarno su koma, mob je trebao biti poklon.

Nikad više ništa od njih, ljut sam, kao da nisu puno ranije mogli javiti da

nemaju određene boje, a na stranici su imali opciju da im je bijela na lageru, pljuc.

Ista stvar kod mene, izgubio samo vrijeme.

9 godina
neaktivan

Pozdrav momci,

ovako dvoumim se izmedu dva mobitela Xiaomi redmi note 3pro ili Meizu MX5 i nikako da se odlucim koji..hehe,pa bi mi dobro dosla pomoc i savjeti koji je bolji...

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Hahaha,nisi jedini. I ja se dvoumim između ta dva mob. Ali mislim da ću ipak uzeti xiaomi
10 godina
neaktivan
Pitanje za vlasnike pro modela. Ako kupim pro model sa China rom-om dal ga mogu instalirati global ROM preko updater aplikacije ili preko mi recovery ili izbacuje grešku?

0 0 hvala 0
16 godina

0 0 hvala 0
13 godina

Frendu razmisljam kupiti mobitel, sad nisam pametna koji da uzmem, redmi 3 ima metalno kuciste ali ekran samo 5" pa mi pada napamet xiaomi redmi 2 pošto neželim puno za mob davati a ima 5,52 što mislim da je bolje za njega :D savjet

0 0 hvala 0
14 godina
M3d0 kaže...
Pitanje za vlasnike pro modela. Ako kupim pro model sa China rom-om dal ga mogu instalirati global ROM preko updater aplikacije ili preko mi recovery ili izbacuje grešku?

Mozes, preko miflash, bez obzira koji rom dobijes gore, imas upute u note 3 temi.

13 godina
Odlučila sam uzeti preko xiaomiforsale 2x redmi note 2 međutim nema ih u eu warehouse https://www.xiaomiforsale.com/de/phones/239-redmi-note-2.html#/velikost_pameti-16_gb/typ_site-lte/barva-white pa me zanima hoče li mi onda nabiti cartinu tj. PDV ili ipak ne jer ovaj status vec tjednima stojim pa mi nema smisla više cekati?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

da ,hoće,traži isključivi eu w.house!

13 godina
ma imaju samo plavi da je EU warehouse a ovoe druge boje vec dobrih 10 dana cekam i nista..

0 0 hvala 0
12 godina

molim glasanje i gdje kupiti?

ili neki dfrugi prijedlog u tom rangu novaca

1 letv 1s
1 xiaomi note 3
11 xiaomi note 3 pro

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Miki_16 kaže...
Odlučila sam uzeti preko xiaomiforsale 2x redmi note 2 međutim nema ih u eu warehouse https://www.xiaomiforsale.com/de/phones/239-redmi-note-2.html#/velikost_pameti-16_gb/typ_site-lte/barva-white pa me zanima hoče li mi onda nabiti cartinu tj. PDV ili ipak ne jer ovaj status vec tjednima stojim pa mi nema smisla više cekati?

Neće ti nabiti PDV ni carinu jer će ti mob biti poslan iz EU. Piše ti na stranici da nikakve poreze ni carine ne plaćaš. I ja sam ga čekao da stigne u EU iz Kine.

14 godina
neaktivan
Dala kaže...

To mi je za ženu, a njoj je između ostalog bitan NFC. Navodno ga ima.

Imate još koji prijedlog, a da nije preko cca 280$?

Jiayu S3+, cca 200$ s davanjima (crni), bijeli (EDIT: ne znam zašto toliko skuplji = crni je na akciji još 2 dana, zato je jeftiniji) cca 230$: http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_272248.html

Nažalost, S3 Advanced s jačim procesorom nema više skoro nigdje za naći jer je MTK prestao proizvoditi 6752 SoC...

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 17:51 (frulex).
13 godina
protjeran

Kupio bi možda neki Xiaomi telefon iz trgovine xiaomiforsale, nisam se još odlučio 100% koji model.

Zanima me da li oni pripreme telefone prije slanja, odnosno, instaliraju odgovarajući rom, google play itd?

Ako je netko kupovao od njih pa možda zna.

Hvala.

0 0 hvala 0
13 godina
bill_jobs kaže...

Kupio bi možda neki Xiaomi telefon iz trgovine xiaomiforsale, nisam se još odlučio 100% koji model.

Zanima me da li oni pripreme telefone prije slanja, odnosno, instaliraju odgovarajući rom, google play itd?

Hvala.

Mislim da ne..

Mene zanima je li se poštarina tu plaća ili samo ona cijen akoja je navedena?

13 godina
neaktivan
Miki_16 kaže...
bill_jobs kaže...

Hvala.

Mislim da ne..

Mene zanima je li se poštarina tu plaća ili samo ona cijen akoja je navedena?

Poštarina se plaća. cca 9E za Hrvatsku. Nema google playa(bar nije bilo na redmi3), ali kao da je to problem. Imate kupon za 7,5E popusta, ali morate ubacit još jednu stvar u košaru. Najjeftinije što sam našao je bilo 2E pa efektivno dobijete popust od 5 E. Dođe za 4 dana. Ne dobijete tracking number i dostavna služba(GLS) vam se javi tek na dan dostave(ono 10 min prije nego vam trebaju dostaviti, veliki minus u odnosu na DPD imho).

17 godina
Tracking number ne dobijes odmah ali ih mozes traziti pa ti posalju broj. A sta se tice Gls meni osobno bolja dostava od dpd, uvijek sve doslo u roku par dana.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
11 godina
neaktivan

Nabrusio sam se na ovaj mobitel. Ima li kakvih problema s njim? Boljih alternativa do 900kn?

http://www.banggood.com/EU-Warehouse-Ulefone-Paris-5-Inch-2GB-RAM-Android-5_1-MTK6753-64bit-Octa-core-1_3GHz-4G-LTE-Smartphone-p-1012778.html

2 0 hvala 0
17 godina
Malo iznad toga imas redmi3, meizu mini ili za 143Eur Xiaomi mi3. Po meni svakako bolje dati malo vise novaca za puno bolji mob koji ce duze sluziti.
17 godina

Iako bi ti i taj Ulefone Paris sigurno bio dobar. Ne zahtjeva nikakvo mijenjanje romova, modifikacije, flashanje i slično. Frend mi ga ima i zadovoljan je, kamera je isto dobra.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
17 godina
Ja osobno nebih uzimao neprovjerene brandove, bolje malo vise platiti i biti miran.
17 godina

Mene je kod Parisa odbila baterija, 2250mAh i octa-core procesor nisu kombinacija koja daje veliku izdržljivost, o čemu se mogu naći svedočanstva (dok Redmi 3 ima gotovo duplo veću). Lično sam, doduše, na kraju uzeo Redmi Note 2, pa sam se isto tako usrećio. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 12:11 (Ivan(4)).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Baterija mu traje kao kod Redmi note 2... Imao sam oba, pa...

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
frulex kaže...
Dala kaže...

To mi je za ženu, a njoj je između ostalog bitan NFC. Navodno ga ima.

Imate još koji prijedlog, a da nije preko cca 280$?

Jiayu S3+, cca 200$ s davanjima (crni), bijeli (EDIT: ne znam zašto toliko skuplji = crni je na akciji još 2 dana, zato je jeftiniji) cca 230$: http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_272248.html

Nažalost, S3 Advanced s jačim procesorom nema više skoro nigdje za naći jer je MTK prestao proizvoditi 6752 SoC...

Dali moram kopati po firmware-u? I ako da, ide li to relativno jednostavno?

Našao sam advanced: http://www.aliexpress.com/item/Original-Phone-JIAYU-S3-FDD-LTE-4G-WCDMA-MT6752-Octa-Core-1-7Ghz-2GB-3G-RAM/32283754593.html?ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_2_10034_507_10020_10001_10002_10017_10010_10005_10011_10006_10021_10003_10004_10022_10009_10008_10018_10019,searchweb201603_2&btsid=dce96c8c-4e11-4c8b-91a0-d8ecb7bb6f17

Ok je naručiti s tog aliexpressa? (kako ide s porezima itd.)

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 17:02 (Dala).
13 godina

Narode, GearBest nam je spremio novu akciju povodom obljetnice poslovanja.

Više o akciji možete pogledati na slijedećem LINKU.

Glavna zanimljivost, za 19 sati kada počinje akcija na sve kupovine i placanje preko PayPal-a nude dodatni popust od 3%, znaci ukoliko vec neki popust koristite, kod checkouta preko PayPal-a će te ostvariti dodatnih 3% popusta. 

Plus mnogobrojne akcije, flash sale, itd, itd.. 

Također i traje akcija za prikupjanje GB bodova s igranjem tako da režete tortu. Klikom na tortu s nožem prvi puta imate pravo pogađanja ispod kojeg gomada torte se nalaze dodatni GB bodovi.

Ukoliko želite odigrati novi krug i da iznova birate ispod kojeg komada torte su GB bodovi, svako novo igranje vam skida od vaših trenutnih GB bodova 20 bodova.

P.S. možete dobiti i do 20000 bodova ovisno o sreći. Ja sam večeras iz trećeg puta dobio 1000 bodova 

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina

Dali gearbest šalje napokon u Hrv sa EU skladišta?

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice