"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.520.443
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Bit ce ovaj tjedan sve objavljeno, tekst je spreman, samo nikako uhvatiti priliku radi svih obaveza da objavim sve o K10000
Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
10 godina
neaktivan
majdo kaže...
Bit ce ovaj tjedan sve objavljeno, tekst je spreman, samo nikako uhvatiti priliku radi svih obaveza da objavim sve o K10000

ma i mislio sam, nema frke, kad stigneš stigneš. Samo se pripremi na pitanja haha, vjerujem da mnoge zanima mob jer nisu svi gameri te ljudima koji koriste mob za posao je baterija glavna stavka

9 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

molim ako mi neko moze reci koliko dugo se ceka isporuka,,,,narucio sam mob 12,2  26,2 je stigao u sklafdiste i 2.3 je isporucen sveden postom ,i pise da je jos u transportu,sto mi se cini predugo

0 0 hvala 0
16 godina
CyberDemonVZ kaže...
Pretpostavljam da ide ovak:

1. Najjeftinije iz kine, al se čeka, pa se plaća PDV i još se vjerojatno mora podešavat/snimat novi softver, kineski bloatware...

2. Neki EU dućan, srednje skup, koji brzo šalje, al je sve i dalje na kineskom

3. Najskuplje, al već podešen mob, brzo stiže..

Ima kakav link ravno na mob gdje bi bila dobra kupnja?

Evo, ovdje je 3. varijanta sa simpatičnom "wooden back" opcijom za poklon (cca. 1200kn s dostavom, EU stock ROM "almost vanilla Lollipop"):

http://www.zopomobileshop.com/365-zopo-hero-1.html

Kupljeno ženskoj osobi kao poklon - zadovoljstvo neprocjenjivo (uključujući moje, jer sam imao 10min posla s podešavanjem).

14 godina
neaktivan
Lovac kaže...
payo kaže...

koji je rom unutra može puni naziv

Ovaj sa slike, beta (iako radi savršeno), sad mi nudi noviji, ali me zanima prije nadogradnje da li on sada traži EU update ili će mi nadogradnjom doći kineski "featurei"?

jesi nadogradio 

17 godina
payo kaže...

jesi nadogradio 

Jesam, na po forumima preporučeni .21

Baterija traje 3-4 dana normalnog korištenja (malo YT, surfanje, mail, viber, par poziva dnevno, appovi), po meni super obzirom na hardware unutra. Probao sam čisto zbog razlike (u stvarnom radu ti je svejedno jer mob leti); antutu na .14 daje 47000, na .21 50500. Btw, za sad ne ići dalje od .21 (govorim o dev EU ROM-u) jer ima navodno dosta sitnih problema.

A dream, all a dream, that ends in nothing, and leaves the sleeper where he lay down, but I wish you to know that you in
10 godina
neaktivan
Pozdrav. Razmišljam o kupovini xiaomi mi note pro jer mu je cijena dosta pala 309$. Što mislite o tom mobitelu i dal ga ima itko?? E sad postoji i jedan problem. Na nekim stranicama piše da nema 3g na 900 mhz a negdje piše da ima.na kutiji od mob. piše da ima 3g na 900 mhz.

0 0 hvala 0
17 godina
Mi note nema 3g na 900mhz sigurno
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
M3d0 kaže...
Pozdrav. Razmišljam o kupovini xiaomi mi note pro jer mu je cijena dosta pala 309$. Što mislite o tom mobitelu i dal ga ima itko?? E sad postoji i jedan problem. Na nekim stranicama piše da nema 3g na 900 mhz a negdje piše da ima.na kutiji od mob. piše da ima 3g na 900 mhz.

Patrick_cro kaže...
Mi note nema 3g na 900mhz sigurno

Mi Note obicni nema 3G na 900mHz, Mi Note Pro ima, a M3d0 pita za PRO model..

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.3.2016 23:20 (majdo).
13 godina

Uzela bih 2x Xiaomi Redmi Note 2 ili 2x Xiaomi Redmi 3 preko https://www.xiaomiforsale.com/en/ jer vidim da mi je na kraju krajeva ista cijena sa kuponom i manje se ovdje čeka nego na Giztop-u, mene zanima je li se 10000% carina tj. PDV ne plača? I je li slučajno znate gdje bih te uređaje povoljnije možda našla, a da ima paypal mogučnost plačanja i da se PDV ne plača? Hvala 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Uzmi sa te stranice ako imaju na lageru u europi i stic ce ti za par dana
11 godina
Koji kupon?
14 godina

https://www.xiaomiforsale.com/en/content/29-benefits

Vrijedi uz kupnju minimalno 2 proizvoda.

Xiaomi is not just brand, it is style of your life!

Join to our big fans community MIUI and using many benefits, meet new friends and show that Xiaomi is your lifetime love.

Buy more that 110 EUR and you using our sale voucher 7,5 EUR, just type in your order code: "MYXFS"*

And if you planning bigger purchase more than 296 EUR, you will receive with this code 15EUR back! Just using code: "MIUIXFS"*

*Valid only for 2 or more items in the basket

11 godina
Hvala
13 godina
neaktivan
Miki_16 kaže...

Uzela bih 2x Xiaomi Redmi Note 2 ili 2x Xiaomi Redmi 3 preko https://www.xiaomiforsale.com/en/ jer vidim da mi je na kraju krajeva ista cijena sa kuponom i manje se ovdje čeka nego na Giztop-u, mene zanima je li se 10000% carina tj. PDV ne plača? I je li slučajno znate gdje bih te uređaje povoljnije možda našla, a da ima paypal mogučnost plačanja i da se PDV ne plača? Hvala 

Ja sam uzeo Redmi 3 sa xiaomiforsale za sveukupno (kada se zbroji konverzija kn u $) 1330kn. Prije par dana je na mobileshop.eu bio za oko 1110 na akciji. Jučer je bio 1314kn, a danas imaju samo zlatni za 1354. Prati si malo tu stranicu, cijene su im dobre.

14 godina
neaktivan

Stigao danas Redmi 3 s Top One-a, 8 dana od narudzbe, cijena 1.150 kn, na njemu MIUI Global 7.1 s HR jezikom, sve odlično radi, koliko sam malo uspio testirati, nema nikakvih kineskih apliakcija te izgleda da ne treba ROM mijenjati. Budući da ima poveću bateriju, punjač je od 2A te puni na oko 1,8A što u praksi znači da se vjerojatno baterija može napuniti za oko 2 sata - došao je s 44% i za cca sat vremena ili malo više se napunio no treba imati na umu da se snaga punjenja pri kraju smanjuje te iznad 90% puni samo na 0,3A. U paketu kao poklon došla 2 screen-protectora, prozirna silikonska maska te solidan oveći EU adapter (na slici). 

Moj PC  
11 0 hvala 4
14 godina
frulex kaže...

Stigao danas Redmi 3 s Top One-a, 8 dana od narudzbe, cijena 1.150 kn, na njemu MIUI Global 7.1 s HR jezikom, sve odlično radi, koliko sam malo uspio testirati, nema nikakvih kineskih apliakcija te izgleda da ne treba ROM mijenjati.

Ja bi ipak wipe cache i user data, pa stavio zadnji multilanguage rom sa xiaomi.eu. Ne postoji sluzbeni global za redmi 3 mtk.

17 godina

@frulex, odakle ti taj mjerač za punjenje?

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
9 godina
neaktivan

Pozdrav,

ekipa molim samo pomoč, odlučila sam se za ovaj mob. mislim da su spec. super, i nema dodatnih davanja koliko sam skužila,  jedino me pate frekvencije, pa vas molim da mi kažete  hoće li raditi kod nas normalno http://www.tinydeal.com/asus-zenfone-max-zc550kl-55-hd-msm8916-android-50-4g-phone-p-158236.html

Hvala puno

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Mislim da ti lte neće raditi ili će raditi djelomično. Jer nema lte na frekvenciji 800 mhz i 2600 mhz. Ostalo će raditi normalno. Ako ti je lte ne bitan kupi
11 godina
janena kaže...

Pozdrav,

ekipa molim samo pomoč, odlučila sam se za ovaj mob. mislim da su spec. super, i nema dodatnih davanja koliko sam skužila,  jedino me pate frekvencije, pa vas molim da mi kažete  hoće li raditi kod nas normalno http://www.tinydeal.com/asus-zenfone-max-zc550kl-55-hd-msm8916-android-50-4g-phone-p-158236.html

Hvala puno

Ganjam taj mobitel već osam dana, i kad se sinoć pojavio na Tinydealu u njemačkom skladištu, odmah sam ga uzeo. Po recenzijama je odličan mobitel za sve osim jako zahtjevne igrice.

Rade i 3G i 4G. Frekvencija za 4G na 800MHz nije česta u kineskim mobitelima, ali i tako su gradovi pokriveni sa 1800MHz, a nju podržava.

Dobra kamera, mobitel bez laga, odlična baterija. Puno maskica i zaštita za ekran na Aliexpressu.

Tinydeal navodi da šalje za tri dana. Ako se to pokaže točno onda sam našao svoj novi omiljeni dućan :)

12 godina
neaktivan

Ima li neko da je root-o Letv x600 (one) ili može preporučiti neki rom za navedeni mobitel?

Za sada ne postoji official rom, a svugdje gdje sam do sada nalazio unofficial rom-ove nalazio sam i negativne komentare.

14 godina

Malo me smeta samo 6 mjeseci jamstva kod njih.

http://help.tinydeal.com/shipping-and-returns

13 godina

Ako može mala pomoć.

Tražim sebi tel sljedećih karakteristika. Dijagonala 5.5, izmjenjiva i što jača baterija, proširiva memorija, fingerprint otključavanje i solidna kamera i ekran. Cijenom oko 200 dolara (50 dolara gore/dole)

Do sada što sam našao u to mi se najviše "uklapa" Xiaomi Redmi Note 3 pro. Da li ima nešto slično ili je taj tel najbolja ponuda za tu cijenu. I ne bih baš neke no name kineze za koje prvi put čujem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MRSKI kaže...

Ako može mala pomoć.

Tražim sebi tel sljedećih karakteristika. Dijagonala 5.5, izmjenjiva i što jača baterija, proširiva memorija, fingerprint otključavanje i solidna kamera i ekran. Cijenom oko 200 dolara (50 dolara gore/dole)

Do sada što sam našao u to mi se najviše "uklapa" Xiaomi Redmi Note 3 pro. Da li ima nešto slično ili je taj tel najbolja ponuda za tu cijenu. I ne bih baš neke no name kineze za koje prvi put čujem.

to ti je najbolje za tu cijenu, kasnije taj mob moze samo poskupit isto kao sto su to napravili s obicnim note 3

14 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

@frulex, odakle ti taj mjerač za punjenje?

Aliexpress, cijena 15-20 kn. Plus još uzmeš "load resistor" (s prekidačem za 1A/2A opterećenja) za par kuna koji imitira opterećenje na izlazu tako da ne moraš svaki put mobitel ukapčati ako mjeriš neki punjač...

15 godina
Luke001 kaže...

Ima li neko da je root-o Letv x600 (one) ili može preporučiti neki rom za navedeni mobitel?

Za sada ne postoji official rom, a svugdje gdje sam do sada nalazio unofficial rom-ove nalazio sam i negativne komentare.

http://blog.grossoshop.net/come-installare-recovery-twrp-e-rom-bb72-su-letv-x600/

imam stariju verziju roma, moram ponovo instalirati ovu. Starija verzija radi kao beba, bez greske. Tople preporuke :)

14 godina

Nakon par "kineza" sto narucih za druge, odlucio sam se i ja ponoviti (trenutno koristim xiaomi note 1, radi baterije koja drzi dva dana i odlicnog ekrana, ali previse padova je uzelo danak).

Volim MIUI, a i imam jako dobra iskustva sa vise xiaomija do sada, tako da je morao biti xiaomi ponovo :)

Trilema je bila izmedju mi5 novog, mi note pro i redmi note 3 pro. Od mi5 sam odustao jer sam se previse navikao na 5.5+ ekrane, a i duplo je skuplji trenutno. Razlike mi note i redmi note nisu narocite*,  a redmi note 3 je jeftiniji 100$, tako da sam se odlucio za note 3 pro.

Sto se tice note 3 pro, testiram jedan doma i sa flashanim official global romom zbilja radi odlicno, vise nego solidne fotke, za te pare je sigurno u top 5 value-for-money 5.5" telefona.

* uzeo sam model sa 2/16. Duplo manje nego mi pro, ali meni osobno storage ne znaci nista jer mi se i tak sve synca na oblake a 2GB rama mi je skroz dovoljno za moje multitasking potrebe - gmail/browser/viber/gdrive/gkeep.

5 0 hvala 0
14 godina

Svasta, kao sto napisah u postu iznad, jucer sam oko 22 narucio mob sa toponea. Sada citam mailove, i vidim da je shippan oko 01-02 po nasem vremenu, i dhl kaze da je stigao pred 2 sata u UK i da ide za Zg. Ovo je brze nego razglednica zagreb-zagreb.

1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice