"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.520.495
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
12 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Eo samo da se pohvalim da je stigao ženin Xiaomi Redmi 2 Pro ... 

Na prvu dosta dobro izgleda, poprilično je brz... nema lagova i sl. 

Malo je na ruku "plastičan" ali je to zanemarivo...

Najviše me u pojam ubio bloatware... 

Koji je najlakši način da se to riješi? Rootanje ili neki app?

Negdje sam pročitao da Xiaomi nije problem rootati i ubaciti neki drugi custom rom?

http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/Hurki_CRO/
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
VedranMik kaže...
knez_b kaže...

Naručio sam mob preko Aliexpressa iz Kine preko EU (bez carine) sa dostavom DHL.

Mobitel je u procesu dostave (shipment) i dobio sam ovu poruku od prodavača:

For signing for the package, there are 4 reminders, please read them carefully!
1,Please find out whether the package has ever been repacked. DO NOT sign if it's repacked.
2,Please use a scale to weigh the package to find out if the weight matches "kg" on the lable when the courier deliver the package. Or estimate the weight if you don't have a scale. DO NOT sign if you feel something is wrong.
3,Please unpack the package to check if everything is fine if the weight is ok. DO NOT sign without unpacking and checking.
4,Please record an unpacking video before signing. Turn on the item if it is electronic product when you make video. You can use a cellphone to record video. DO NOT sign if thereis something wrong.
Recording video will be very helpful as the proof in case there is any problem with the item. The whole transport is a long way. The package will be processed by many hands. The item might be stolen,broken,or not turned on. We met so many these issues before. It will be safe for both of us.
Please contact us immediately if you can't sign. This is very important! You must be aware of the 4 reminders. We are not responsible if there is something wrong after signing according to AliExpress' rule.
###################################################
Please leave us message after you read the 4 reminders like this:
I have read the reminders. I am aware of the reminders.

Interesira me da li će djelatnik DHL-a htjeti čekati kako su tu oni napisali da ja preuzmem paket, snimam prilikom otvaranja i provjerim da li sve na mobitelu radi pa da mu tek onda potpišem da sam preuzeo paket.

Posebno me brine ako ne budem kući kada budu dostavljali paket pa ga netko od mojih preuzme i potpiše bez otvaranja i pregleda da li je mobitelu sve OK.

Kakva ste vi iskustva imali sa dostavom, DHL-om i možebitnom reklamacijom ako je mobitel došao sa nekom manom ili razbijen.

Zahvaljujem na savjetima i odgovorima.

LP

Bar pitaj da otvoriš, pregledaj mobitel jel' u ok stanju i upali ga, to ti je minuta posla. Tako sam ja kad mi je nekidan DHL dostavio Letv x600
Malo pretjeruju sad, Ovi s Honorbuy-a su samo preporučili da otvorim prije potpisivanja.

Pozdrav, naručio si  LeTV s EU skladišta? Za koliko su ti poslali.

Hvala

10 godina
neaktivan
mkovnet kaže...
VedranMik kaže...
knez_b kaže...

Naručio sam mob preko Aliexpressa iz Kine preko EU (bez carine) sa dostavom DHL.

Mobitel je u procesu dostave (shipment) i dobio sam ovu poruku od prodavača:

For signing for the package, there are 4 reminders, please read them carefully!
1,Please find out whether the package has ever been repacked. DO NOT sign if it's repacked.
2,Please use a scale to weigh the package to find out if the weight matches "kg" on the lable when the courier deliver the package. Or estimate the weight if you don't have a scale. DO NOT sign if you feel something is wrong.
3,Please unpack the package to check if everything is fine if the weight is ok. DO NOT sign without unpacking and checking.
4,Please record an unpacking video before signing. Turn on the item if it is electronic product when you make video. You can use a cellphone to record video. DO NOT sign if thereis something wrong.
Recording video will be very helpful as the proof in case there is any problem with the item. The whole transport is a long way. The package will be processed by many hands. The item might be stolen,broken,or not turned on. We met so many these issues before. It will be safe for both of us.
Please contact us immediately if you can't sign. This is very important! You must be aware of the 4 reminders. We are not responsible if there is something wrong after signing according to AliExpress' rule.
###################################################
Please leave us message after you read the 4 reminders like this:
I have read the reminders. I am aware of the reminders.

Interesira me da li će djelatnik DHL-a htjeti čekati kako su tu oni napisali da ja preuzmem paket, snimam prilikom otvaranja i provjerim da li sve na mobitelu radi pa da mu tek onda potpišem da sam preuzeo paket.

Posebno me brine ako ne budem kući kada budu dostavljali paket pa ga netko od mojih preuzme i potpiše bez otvaranja i pregleda da li je mobitelu sve OK.

Kakva ste vi iskustva imali sa dostavom, DHL-om i možebitnom reklamacijom ako je mobitel došao sa nekom manom ili razbijen.

Zahvaljujem na savjetima i odgovorima.

LP

Bar pitaj da otvoriš, pregledaj mobitel jel' u ok stanju i upali ga, to ti je minuta posla. Tako sam ja kad mi je nekidan DHL dostavio Letv x600
Malo pretjeruju sad, Ovi s Honorbuy-a su samo preporučili da otvorim prije potpisivanja.

Pozdrav, naručio si  LeTV s EU skladišta? Za koliko su ti poslali.

Hvala

Ponedeljak navečer naručio, četvrtak ujutro došlo! 

17 godina
neaktivan

Zanimljiva promocija ,pa eto ako netko nije zadovoljan sa OnePlus 2 može zamjeniti besplatno za Meizu Pro 5

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
@VedranMalik
netrebas zadrzavat postara,
potpisi i oda snimaj kako otvaras sve, i upali mobitel i ako je sve uredu i ekran nije sjeban(mrtav pixel)malo pogledaj po mobu i ako je sve uredu prestanes snimat i pritisnes da je sve uredu. Ne mozes otvarat dispute kad si pritisnia da je sve uredu zato sve lipo provjeri i tek onda idi, tako sam ja sa svojim mobom ;D
17 godina

Evo stigao je i "moj" M2 note (naručen u petak). Mob je bio stvarno dobro zapakiran (dva sloja one neke spužve), s njim dobio (čini mi se zabunom) dodatni par slušalica, nekakvu gumenu maskicu i dva screen protectora . Upaljen, sve uredno radi i moram priznat da je ova kupovina ostavila odličan utisak na mene (prvi put kupujem mob na taj način).

Moj PC  
5 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Gdje si kupio note i koliko love? to je internacionalni model?
17 godina

Da, ovaj je internacionalni bila je 4.5.2I verzija na njemu i odmah mi je ponudio 4.5.4I da skinem. Kupio sam ga preko aliexpressa s ovog linka.

12 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

.......Pozdrva , jedno odn. dva pitanja za ovu kupovinu ....moze link ,gdje si kupio i kako si prošao sa carinom i sl. Unaprijed Hvala!!!

16 godina
neaktivan

pozdrav! pročitao sam pola foruma u vezi kineskih mobitela pregledao recenzije sa jubitoa ali se i dalje troumim se između ova 3 moba, pa me zanima vaše mišljenje, odnosno kaj bi bilo bestbuy?

http://www.kimovil.com/en/compare/asus-zenfone-2-ze551ml,oneplus-one,zuk-z1-64gb

- po meni oneplus one najviše drži vodu, al mi je malo pre skup, naspram ova dva (ako bi ga kupovao, onda bi to bilo iz službene trgovine) 299€+dostava oko 30€

- za ova dva (ZUK Z1 i Asus ZenFone 2 ZE551ML4GB 32GB) još nisam siguran di bi ih kupovao, a da ispadne kaj jeftinije, i za to bi molio preporuke, sa direktnim linkovima na trgovine (znači ove opcije sa EU skladištima ili dostavom, te prilagođene za naše mreže, konkretno t-mobile).

- u slučaju da imate neku bolju opciju od ove 3, molio bi za preopruke (sa direktnim linkovima). uvjet mi je minimalno 5.5 inch ekran pa na više, min 3GB radne, te dobra kamera i za sve to bi dao maksimalno nategnutih 2500 kn uključujući poštarinu

unaprijed hvala!

6 OnePlus One
0 ZUK Z1
2 Asus ZenFone 2 ZE551ML4GB 32GB
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2015 20:52 (mturkov5).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Poslao sam mobitel (Xiaomi redmi 1s) na servis u Kinu. Oni mi ga sada vraćaju natrag ALI zapeo je na carini (Hrvatska pošta, Pošta carinjenja Zagreb) gdje traže da pošaljem račun i upišem vrijednost robe kako bi mi mogli obračunati PDV !? A PDV sam platio lani kad sam ga kupio, zar da opet plaćam PDV i to po osnovi tadašnjeg računa. Ima li tko iskustva s ovim, kakav savjet?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

MOŽE mala-VELIKA pomoć!Zainteresiran sam za kupovinu ZUK Z1 ,ali me bune sve te opcije i kupovine ,ako neko može da mi pošalje link za kupovinu od sigurnog dobavljača sa načinom isporuke da nemem carine i PDv-a i malo brzih iskrenih instant savjeta ....Unaprijed se zahvaljujem .... Žurno čekam odgovor!!

14 godina
neaktivan

@zdenox

Naravno, trebao si ga poslati natrag s izvoznicom da ostane trag (serijski broj) da se uređaj vraća na servis. Sad jedino što možeš je ići tamo s tom potvrdom o plaćenom PDV-u, pokajati se i namoliti ih da ti priznaju i nadati se najboljem...

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2015 15:37 (frulex).
14 godina
neaktivan
njuskac kaže...

Nećeš izbjeći...

10 godina
neaktivan

Ako mobitel naručim sa ovog linka http://www.geekbuying.com/item/LENOVO-ZUK-Z1-5-5--FHD-4G-LTE-Android-5-1-3GB-64GB-Smartphone--Gray----Tronsmart-USB-C-Car-charger-USB-Type-C-For-ZUK-Z1-355997.html i DHL-om dali ću imati PDV-e i carinu ??? Kakvo je misljenje o ovom modelu inače ,imali nekih iskustava...HVALA!

14 godina
neaktivan

Naravno da da. Plus troškovi postupka carinjenja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2015 19:13 (skolarek).
12 godina
neaktivan
Hurki kaže...

Negdje sam pročitao da Xiaomi nije problem rootati i ubaciti neki drugi custom rom?

Ima tko da pomogne oko ovoga? Neki savjet kako to odraditi?

http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/Hurki_CRO/
16 godina
moderator
Hurki kaže...

Model 2014813?

Tu imaš zadnji EU ROM bez raznih kineskih gluposti, skini Weekly verziju s prvog linka.

Kopiraš na mobitel, otvoriš Updater, klikneš opcije (3 točkice gore desno), Choose update package i odabereš taj file koji si skinuo.

Edit, link mi pobjegao :)

http://xiaomi.eu/community/threads/5-10-15-16.28809/

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2015 21:06 (XXX-Man).
14 godina

Dosao mi je Meizu m2 note a bolje da nije mozda sam ja zaostao zadnjih godina i ovo mi je prvi smartphone ali brate valjda bi se mogao snaci polupismen covjek na njemu ali ne..

pa ovo je strasno da ja na njemu nista ne mogu nego uci u fotoaparat nemogu izaci iz zadnjeg upisanog poziva(ja stvarno neznam sta bi na ovom telefonu bila tipka back) ama nista mi nije jasno kakav flyme racun imaju li neka upustva

pa za rukovati sa ovim treba ici u skolu :D

17 godina
kaw_liga kaže...

Dosao mi je Meizu m2 note a bolje da nije mozda sam ja zaostao zadnjih godina i ovo mi je prvi smartphone ali brate valjda bi se mogao snaci polupismen covjek na njemu ali ne..

pa ovo je strasno da ja na njemu nista ne mogu nego uci u fotoaparat nemogu izaci iz zadnjeg upisanog poziva(ja stvarno neznam sta bi na ovom telefonu bila tipka back) ama nista mi nije jasno kakav flyme racun imaju li neka upustva

Lagani dodir na home tipku ti služi kao back, dok pritiskom (da osjetiš klik pod prstom) te vraća na početni zaslon. Sad, za ostalo bi se trebao malo družiti s mobitelom pa da ti sjedne sve. Probaj pogledati malo na youtube-u nekoliko videa pa možda nešto pohvataš 

14 godina
steve90 kaže...
kaw_liga kaže...

Lagani dodir na home tipku ti služi kao back, dok pritiskom (da osjetiš klik pod prstom) te vraća na početni zaslon. Sad, za ostalo bi se trebao malo družiti s mobitelom pa da ti sjedne sve. Probaj pogledati malo na youtube-u nekoliko videa pa možda nešto pohvataš 

Aa tako jeee ala me to iznerviralo.....imam jos pitanja posto mi je ovo prvi mob kad skinem aplikaciju neku recimo youtube... da li je ona stalno upaljena ili se kad se iz nje izadje onda je ugasena ?

I moze neki savjet vezano za opce postavke moze li se pojacati nekeko signal jel treba biti na 3g mrezi itd itd :D

14 godina
I ja gledam ZUK Z1, čini mi se odličan sa FP senzorom, jakom baterijom, velikim ekranom, solidnim procesorom i dobrom memorijom. Plus iza njega stoji odlični Lenovo.

Plaćam pivu onome tko ga prvi kupi i opiše dojmove i način kupovine (gdje, carina i pdv i sl.) :-)

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
mturkov5 kaže...

pozdrav! pročitao sam pola foruma u vezi kineskih mobitela pregledao recenzije sa jubitoa ali se i dalje troumim se između ova 3 moba, pa me zanima vaše mišljenje, odnosno kaj bi bilo bestbuy?

http://www.kimovil.com/en/compare/asus-zenfone-2-ze551ml,oneplus-one,zuk-z1-64gb

- po meni oneplus one najviše drži vodu, al mi je malo pre skup, naspram ova dva (ako bi ga kupovao, onda bi to bilo iz službene trgovine) 299€+dostava oko 30€

- za ova dva (ZUK Z1 i Asus ZenFone 2 ZE551ML4GB 32GB) još nisam siguran di bi ih kupovao, a da ispadne kaj jeftinije, i za to bi molio preporuke, sa direktnim linkovima na trgovine (znači ove opcije sa EU skladištima ili dostavom, te prilagođene za naše mreže, konkretno t-mobile).

- u slučaju da imate neku bolju opciju od ove 3, molio bi za preopruke (sa direktnim linkovima). uvjet mi je minimalno 5.5 inch ekran pa na više, min 3GB radne, te dobra kamera i za sve to bi dao maksimalno nategnutih 2500 kn uključujući poštarinu

unaprijed hvala!

Asus se može naći ovdje vrlo povoljno...je EU skladište ali baš ne šalju nama, iako neki forumaši javljaju da šalju bez beda...probaj ih kontaktirati ako ti odgovara mob i cijena.

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_170574.html?wid=3

9 godina
neaktivan

Evo ima i tu; http://www.to2c.com/asus-zenfone-2.html 32 gb verzija   227 dolara + EU Express ( Duty Free , 4-9 Business Days ) $19.89 = 247 dolara. ja se baš spremam da ga uzmem ali još malo proučavam.

Nisam načisto, negdje ga hvale a negdje gade, mislim da je ovo verzija sa nfc

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Bilo je nekih problema na početku, no novijom verzijom FWa se kao popravilo. Po speckama bi trebao biti zvijer. Meni jedino ne odgovara debljina...malo me Huawei razmazio :)

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Da malo je bucmast, ali ne možeš sve imati.

Ja gledam već neko vrijeme, i koji god uređaj odaberem neki kompromis moram napraviti, ili nema sve frevencije koje su kod nas, ili je baterija slaba, ili nema nfc, ili loša kamera itd...

A ovaj azf2 nekako uz cijenu te nedostake čini prihvatljivijima. Što duže čekam, više uređaja mi ulazi u izbor sad već gledam i ovaj http://www.etotalk.com/lenovo-vibe-shot-332gb-black-petteri_p11720.html , a ako tako nastavim nikad neču kupiti, samo trošim vrijeme... mada i i ovaj lenovo izgleda super a što je najbolje nije toliko velik nego 5"

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ok. evo odluka pala, prije nego što platim jedno pitanjce postavljam,

Dali je ovo u redu kako sam naručila, znači li to da nema više nikakvih nameta kada dođe u hr?

Ne bih da se dovedem u situaciju da dođe mobitel s nekim dodatnim troškovima, a ja nemam novaca za platiti.

http://www.etotalk.com/lenovo-vibe-shot-332gb-black-petteri_p11720.html 

Hvala

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Može pomoć : imam trilemu ,koji od ova tri smartphona da naručim-kupim : 1. XIAOMI MI4C 3/32 , 2. ZUK Z1(Lenovo)  ili ASUS ZENFONE 2 4/64 , razbi glavu , dajte mi malo objašnjenja i vaših iskusnih preporuka ... Bitno mi je da je dula sim (funkcionalan) ,da je fluidan brz , praktičan ....... HVALA!

9 godina
neaktivan

@janena

To izgleda OK. Još s osiguranjem...nebi trebalo biti dodatnih troškova.

Sretno i javi dojmove.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 18:08 (TomBar).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice