"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.520.437
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ja bi si naručio sa aliexpresa Xiaomi Redmi Note 2 http://www.aliexpress.com/store/product/Original-XIAOMI-REDMI-NOTE-2-FDD-4G-LTE-Mobile-phone-MTK-X10-2-0Ghz-Octa-Core/1153179_32419958823.html ali zanima me koliko je sigurno platiti sa Maestrom?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
mr_buguser kaže...

Zanima me dali kad bi naruciva sa ove stranice mx4 pro http://www.aliexpress.com/item/Original-Meizu-MX4-Pro-16GBROM-3GBRAM-5-5-Flyme-4-SmartPhone-for-Exynos-5430-Octa-Core/32313962988.html
priko SWEDEN POSTA, placa pdv?

Hvala

Da, nema veze koja je pošta već otkud stiže paket (iz Kine tu gore).

15 godina
neaktivan

Evo vam malo bolji review Xiaomi Redmi Note 2 

5 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
ja sam na ali-u, svoj redmi platio visom od tekuceg, skinili kolko treba i ostalo sve ok. Tako da mislim da imaju dobar sustav naplate, nekak mi se cini da alipay sigurniji od paypal-a.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
11 godina

Ima li neki mobitel da je bolji od ovog za te novce, do 999 kn. 

Po specifikacijama izgleda super, malo slabija baterija ali sve u svemu taj sa 2GB rama je bomba.

Dal ima još koji za te pare, 2GB obavezno jer giga više nije dovoljna.

Tu kod nas, ništa naručivat..

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zanimljivo, kolega koji je samo par sati prije narucio je mob poslan, a moj jos uvijek nije, a od istog prodavaca na aliu... hmm.
13 godina

Što ovo sada znači?? bez moba sam pa sam luda...

Mon 08/24/2015
04:40 PMHUB CHILLY MAZARIN CHRONOPOST
Shipment in transitMon 08/24/2015
02:13 PMROISSY AEROPORT CHRONOPOST
Shipment in transitMon 08/24/2015
02:11 PMChronopost France
Shipment in transitScan location:Roissy - Paris - FR
Sat 08/22/2015
08:00 PM
Sorting done at departure depotComment:Sending supported by Chronopost, delivery in progress
Thu 08/20/2015
10:25 AMWeb Services
Shipment ready to be shipped Partner number:GEO/XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

0 0 hvala 0
15 godina
PC - stručnjak kaže...
zanimljivo, kolega koji je samo par sati prije narucio je mob poslan, a moj jos uvijek nije, a od istog prodavaca na aliu... hmm.

Trebaš dobit dva tracking broja u message od sellera i tek je onda mobitel poslan. Jedan ti je UK do HR, taj se dobije odma čim seller bookira shipment, a drugi se dobije u PM kasnije (my orders ->view detail) kad DHL pokupi pošiljku i krene je obrađivat i na tom trackingu se prati put iz Kine do UK.

Pingu ;)
13 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Gledam popis država iz kojih je kupljen kod Chigona. Skoro pa polovica svih mobitela ide u Hrvatsku :)
Iz svih ostalih zemalja se kupuje samo 1 mob po osobi, a jedino iz Hrvatska ima 2 i 3 komada po osobi. I ja ću 2 odmah naručiti :P

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 22:52 (papinijanus).

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

hahaha ja sam  uzeo 3 komada, ako bude dobar jos jedan ce doci.

Kad smo navikli da nas pljackaju tu na neke pretplate od 2 god za mobitele koje isplatis sto puta u to vrijeme..

14 godina
miner kaže...

Jos sam u paket ubacio i MiBand narukvicu. Od drugog sellera se pak mislim narucit metalni case, da izgleda malo kulerskije.

http://www.aliexpress.com/item/-/32444254372.html

Mislim da sam naručio od istog sellera sličan case ali samo za Redmi 1S. Sutra ili prekosutra bi mi trebao doći pa javim kakve je kvalitete.

Inače posjedujem i Mi Band, odlična stvar - pogotovo bluetooth unlock ! 

15 godina

Ja nisam htio naručivat metalni case radi gubitka signala, tako da sam samo naručio aluminijski bumper sa poklopcem od plastike.

Pingu ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cromaki kaže...
miner kaže...

Jos sam u paket ubacio i MiBand narukvicu. Od drugog sellera se pak mislim narucit metalni case, da izgleda malo kulerskije.

Mislim da sam naručio od istog sellera sličan case ali samo za Redmi 1S. Sutra ili prekosutra bi mi trebao doći pa javim kakve je kvalitete.

Cekam dojmove ;)

Vapor kaže...

Ja nisam htio naručivat metalni case radi gubitka signala, tako da sam samo naručio aluminijski bumper sa poklopcem od plastike.

Moze link? Btw, za prvi Redmi Note nisam nigdje procitao da je bilo problema s signalom.

17 godina
Cromaki kaže...
miner kaže...

Da li bluetooth unlock radi samo na XiaoMi mobitelima?

BTW; nakon 1000 muka i problema, nađem crni Jiayu S3 3GB na ebayu i naručim ga iz Španjolske. Debelo preplatim, al reko bar imam 2 godine jamstva i prije dođe pošto ne moraju prvo iz Kine poslat.

Napišem seleru na engleskom i španjolskom da želim crnu 3GB verziju. Ne želim bijeli mobitel. Ako imate samo bijeli, otkaži naruđbu. Muka mi je kad vidim bijelu verziju.

Javi mi se seller nakon 100 godina i da mi tracking number (koji je bio krivi ili u krivom formatu). Dva dana tracking ne radi (slanje je bilo 48-72 h pošiljkom), kontaktiram ja sellera.

Ispriča se zbog problema i da mi dobar broj. Kaže da je paket već u RH i da ću ga dobit popodne. 

Zovem DHL, kažem da sam na poslu i nek tamo dostave da se ne navlačimo 2-3 dana. Naravno, zove me vozač i pita da li sam doma. Kažem da sam na poslu. Malo mu je mrsko jer nisam, pošto je on upravo bio u kvartu gdje ja radim i sad se bezveze vozio do moje kućne adrese.

Konačno mi donese paket, ja sav sretan otvaram paket. Sve super zapakirano, izgleda profesionalno. Unutra vidim vrećicu sa sranjima tipa: 3,5 mm dust plug sa dijamantom koji izgleda ko butt plug, privjesak za namotavanje žica od slušalica, krpicu za ekran, stylus, priljepak koji ide na poleđinu maske i skuži kao stalak za mobitel i punjač za auto.

Odmah mi je bilo jasno da nešto nije u redu. Makar sve ovo zajedno košta 1$, očito me u startu pokušavaju podmitit.

Otvaram kutiju...

Bijeli mobitel unutra..  

Tog bijelog sam mogao prije dva tjedna kupit da sam htio. Očito bezveze izgubio živce i vrijeme. 

Da stvar bude bolja, na privatnom androidu riknuo power on gumb pa se stalno resetira, a na poslu dao otkaz pa ću morat vratit službenu lumiu.

Sad ne znam što da radim. Da li da tražim natrag 300 kn i zadržim mobitel ili da pokrenem case jer nisam dobio željeni prizvod? Mislim da u opisu ne piše boja uređaja. Na slikama je bio crni uređaj i ja sam prilikom kupovine i nakon kupovine selleru ostavio poruku na engleskom i španjolskom da ne želim bijeli mobitel.

10 godina
neaktivan

u kojoj je fazi izlazak redmi note 2, ako se naruči jel odma šalju ili se još neko vrijeme čeka? koju zaštitu ima: gorilla glass ili nešto drugo?  htio bi crni pa me interesira da li je samo maska u boji da znam ako mogu kupiti drugu boju ako bude prilika pa samo kasnije kupim crnu masku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Moze link? Btw, za prvi Redmi Note nisam nigdje procitao da je bilo problema s signalom.

http://www.aliexpress.com/item/MSVII-Brand-Xiaomi-Redmi-Note-2-Case-Brushed-PC-Back-Cover-Aluminum-Metal-Frame-Set-Slim/32444158799.html  Nije da Redmi Note ima loš signal, nego ga aluminij blokira i na većini mobitela se izgubi crta dvije signala, ako je poklopac pokriven aluminijem. Ali evo provjeria sam ovu šta misliš naručit, nije kompletno aluminij nego je back case kaljeno staklo.

dtdtdt kaže...

u kojoj je fazi izlazak redmi note 2, ako se naruči jel odma šalju ili se još neko vrijeme čeka? koju zaštitu ima: gorilla glass ili nešto drugo?  htio bi crni pa me interesira da li je samo maska u boji da znam ako mogu kupiti drugu boju ako bude prilika pa samo kasnije kupim crnu masku?

Samo je bijeli dostupan, i to odmah. Šalju dan, dva nakon uplate i stiže za 5,6 dana nakon slanja.  Ova maska nije loša , bokovi su aluminijski, poklopac je plastican (imitacija brušenog aluminija).

Nisam siguran koju zaštitu ima, ima neku sigurno pošto sam vidia test na youtubeu i prilično je otporan.

Sa ovoga linka gdje su svi naručivali prvih 100 je dobilo tempered glass zaštitu za ekran i običnu gumenu prozirnu masku.

Pingu ;)
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2015 0:07 (Vapor).
10 godina
neaktivan

Molim vas da mi dogvorite na pitanje, napravio sam acc samo za ovo :)

Dakle odavno želim kupiti Xiaomi proizvod ali eto sad mi je upao u oko Meizu MX5 izgleda mi odllicno i kako sam citao na ovom forumu i drugima ljudi ga vole. Pa me zanima sta vi mislite, nisam u toku sa ovim novim Xiaovim mobitelima(zadnji za kojeg znam je mi4i) I kakav je ovi novi redmi note 2 u usporedbi sa MX5?

Skupljam pare od pocetka lita i imat cu malu pomoc od cace. U

proslosti nisam imao srece s smartphonima evo sad sam na Tele 2 v3 i jedva ga cekan u mirovinu poslat, ali uvjek sam znao izvuc najboljee iz svakih mobitela :)

I mislim novi mob koristit barem 2 godinee.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2015 1:50 (Nikola_Cro).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meizu MX5 ima bolji dizajn(subjektivno),fingerprint sensor,gigu rama vise i bolju kameru od Redmi Note-a.Sve ostalo je manje vise slicno

Ali je dosta skuplji npr na Chigonu je cak 160$(!!!) skuplji od Redmi-a(190$),znaci 350$.Dati skoro duplo za MX5 se definitivno ne isplati

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo i moj Redmi Note 2 je u "processingu".

Nezz da li je vec nekome stigao od ovog popularnog prodavaca sa Alija? Da li dolazi sa MIUI 7?

Uzeo sam bijeli s obzirom da je jedino on dostupan, ali mislim da ce se naknadno moci kupiti samo zadnja plastika (poklopac) u crnoj boji... Nadam se...

Mislim da za ove pare definitivno nema boljeg uredjaja. Ako sam dobro vidio, sa racuna mi je skinuto 1240kn, a to je super... :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Wh1T3L10n kaže...

Nezz da li je vec nekome stigao od ovog popularnog prodavaca sa Alija? Da li dolazi sa MIUI 7?

Uzeo sam bijeli s obzirom da je jedino on dostupan, ali mislim da ce se naknadno moci kupiti samo zadnja plastika (poklopac) u crnoj boji... Nadam se...

Mislim da za ove pare definitivno nema boljeg uredjaja. Ako sam dobro vidio, sa racuna mi je skinuto 1240kn, a to je super... :D

Evo meni danas dolazi sudeći po DHLu. Tu sam vam dva screenshota da se znate ravnat vremenski na vašem trackingu.

Pingu ;)
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2015 6:49 (Vapor).
13 godina
neaktivan
moj također u processingu :(
12 godina
Wh1T3L10n kaže...

Meni jucer stigo, fakat bilo 4 dana. 21 najava/slanje 25ti isporuka. Ali ja nisam na lokaciji gdje je mobitel stigo pa prije petka nista od mene 

Bit ce poklopca ziher u svim bojama. BTW ak nabavis leather flip koji pokriva poklopac, nemas problema s bijelom bojom. Tak rijesen problem zutog k3 note 

Zanimljivo, redmi2 je zaglavio negdje. Najava 24tog a jos nije pokupljen, hmm. Steta jer sam se nado da ce stici ovaj tjedan.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2015 7:57 (srcipesak).
16 godina
neaktivan
Nikola_Cro kaže...

Molim vas da mi dogvorite na pitanje, napravio sam acc samo za ovo :)

Dakle odavno želim kupiti Xiaomi proizvod ali eto sad mi je upao u oko Meizu MX5 izgleda mi odllicno i kako sam citao na ovom forumu i drugima ljudi ga vole. Pa me zanima sta vi mislite, nisam u toku sa ovim novim Xiaovim mobitelima(zadnji za kojeg znam je mi4i) I kakav je ovi novi redmi note 2 u usporedbi sa MX5?

Skupljam pare od pocetka lita i imat cu malu pomoc od cace. U

proslosti nisam imao srece s smartphonima evo sad sam na Tele 2 v3 i jedva ga cekan u mirovinu poslat, ali uvjek sam znao izvuc najboljee iz svakih mobitela :)

I mislim novi mob koristit barem 2 godinee.

Svakako meizu mx5 jer je to veća klasa uređaja, ako naravno imaš toliko novaca, kod kineza ti vrijedi pravilo koliko para, toliko muzike i nema druge. To ti kažem iz vlastitog iskustva jer već godinama pratim i kupujem njihove mobitele. Ako ti je svaka kuna bitna, onda xiaomi koji je isto dobar uređaj ali nije kao meizu.

Evo usporedbe ta dva:

http://www.phonearena.com/phones/compare/Meizu-MX5,Xiaomi-Redmi-Note-2/phones/9490,9032

Isto tako trebaš znati da se dosta likova bavi reklamiranjem uređaja na foru da dobiju neke popuste na tim stranicama ili čak i uređaj kako bi ga mogli hvaliti po forumima što našim, tako i stranim pa ti svjetujem da 80% videa i recenzija uzmeš kao nepouzdane. Kod kineza je teško doći do pravog korisničkog mišljenja jer se forumi i internet stalno zatrpavaju novim modelima mobitela i postovima "affiliate-a".

Ne kupujete mobitele sa coolicool, uopće ne odogavaraju kada se pojavi problem sa uređajem.
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2015 7:54 (de.fang14).
12 godina

@mkovnet

Pa i ne baš sve... 3G na 900 MHz nemaš, LTE na 800 MHz nemaš... a te se frekvencije upotrebljavaju izvan gusto naseljenih područja kod svih opeatera.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2015 8:20 (Darko150).
10 godina
neaktivan

MX5 stvarno izgleda odlicno, kvalitet izrade i hardver na max nivou, neam tu neke mudrolije, za +300$ i mora biti dobar. Redmi Note 2 je trenutno najbolji odnos ulozeno/dobijeno i garantovano najprodavaniji uredjaj u narednom periodu...e sad moras imati na umu da to nije flagship uredjaj od Xiaomi, znaci da imaju i modele iznad ovoga sa boljim hardverom, izradom itd. Ali svakako je razlika u lovi izmedju MX5 i Redmi Note 2 prevelika, tj. MX5 je mozda realna cijena, ali je Note 2 izasao sa jako niskom cijenom i sad je svima ostalima napravio problem jer ono sto dobiju u Note 2 za ispod 200$ kod drugih moraju platiti bar 50$ ili vise, a pri tome je Xiaomi medju top proizvodjacima u Kini.

15 godina
neaktivan
Vapor kaže...
Wh1T3L10n kaže...

Evo meni danas dolazi sudeći po DHLu. Tu sam vam dva screenshota da se znate ravnat vremenski na vašem trackingu.

Super, tebi sve pise.

Ja sam kupio od istog sellera chigona.

Dobio sam samo jedan tracking, i od ponedjeljka ujutro pise da je kao u Gatwick uk i ne mijenja se..

Nema onog tvojeg putovanja iz hong konga to leipziga itd...

12 godina
neaktivan

Poz ekipa,

Dali ovo dhl-om kad se doplati stvarno dode bez ikakvih carinskih troskova

0 0 hvala 0
15 godina
ToNi185 kaže...
Vapor kaže...
Wh1T3L10n kaže...

Super, tebi sve pise.

Ja sam kupio od istog sellera chigona.

Dobio sam samo jedan tracking, i od ponedjeljka ujutro pise da je kao u Gatwick uk i ne mijenja se..

Nema onog tvojeg putovanja iz hong konga to leipziga itd...

Drugi tracking dobiješ u poruke itema. Na view detail track order se dobije samo jedan tracking.

Hahah evo ovaj sekund dok pišem me zva DHL da im objasnim di mi je kuća, za 10min su tu.

Pingu ;)
14 godina

Isčekujemo slike :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2015 9:53 (Cromaki).
Moj PC  
3 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice